pozitif uyumsuzluk yani piyasa fiyatı düşerken alım gücünün artması ! ters orantı ise ki grafikte görünüyor...bu pozitif uyumsuzluk olarak adlandırılır...
Printable View
yarın bunun kap ı gelir mi acaba ! benim için anlamsız konu ama tahtayı köpürtmek için kullanabilir mi diye aklımdan geçmiyor değil :)
https://i.hizliresim.com/EoVIvv.png
https://i.hizliresim.com/kils6O.png
Dilin kemiği yok ya salla ! Kim tutar sizi... Ben kağıdı kotuluyorsam, sen iyi yönünü anlat. Üç günlük seisliginle beni mi sorguluyorsun. Aşağı düşerken bir iki defa ortalama düşüreyim dedim, senin AĞAN her defasında elimize verdi. Sonra bıraktık oratalama düşürmeyi, senin patron bizim parayi p.i ç etti. Değil 1.45 .5.45 olsa bile bizim paranın alım gücü yerine gelmez. Hep senin gibiler sabir sabır dedi,böyle oldu. Kâğıt çıkarken çıraklar usta usta laf yapıyor, düşerken beni suçluyor. "Kagidi kotuluyorsun" diye. Yüzden bazen susuyorum. Piyasa kurnazlar düştüğü zaman bende yazmaya başlıyorum.
Bir soru da ben size sorayım musade ederseniz. Yoğmiye kaç tl, size günlük ne veriyorlar. Ytd
İşte senin yaptığın bu, en küçük bir karşı görüşe saldırı ve safsata yaparak sana sorulan soruları cevaplamadan sıvışmak. Benim yevmiyem yok ama maliyetim 1.32 yani bir kaç aydır bekliyorum maliyetimin çıkmasını. Ama senin gibi ne amaçla burada olmayanlar yüzünden nedense bu süre uzuyor. Sen 11 senedir buradaysan zaten kağıdın en düşük olduğu yerden almış olman gerekir, daha ne maliyet düşürmesinden bahsediyorsun sen? Bir çok insan pandemi sonrası 0.6, 0.7 lerden almış ve 1.4 görünce %100 karla satmış, yürümüş gitmiş. Öyle bir algı yapıyorsun ki sanki bu kağıda gelen battı, bitti, artık karı bırak parasını bile çıkaramaz gibi!!! Kar yapan dünya kadar insan var. Çemaş da geçen sene benzer yerlerdeydi ve benzer hareketlerle 2.5 lara geldi. Pandemide kağıt taban görüp 6-7 ay içinde neredeyse 5 kat gitmiş zaten, sen daha neyin kafasındasın. Şirket son çeyrekte daha evvel yapamadığı şeyi yapıp kar açıklamış. Tabiki düşecek, düzeltme yapacak, bir süre yatay seyredecek. Ne olması gerekiyordu, 20 tane tavan serisi yapıp 15-20 lere mi bulacaktı kağıt ben anlamadım? Var mı öyle bir hisse, biz de bilelim varsa söyle. Senin amacın ne?
Sabah Akşam ınvesting sayfasında ıeyho ve sahibine küfür hakaret hırla gidiyor. Hatta kim daha iyi küfür edecek yarışına gidiyor, şikayet edelim diyorlar. Kimse bunların amacını sorgulamıyor.
Ben şikayet boş konu diyorum ,spk serbest piyasa hareketine karışmaz. Kağıdın baskıladın diye bir suç yok diyorum. Birde kağıdın içinde bulunduğum son on bir yılını anlatiyorum .yatırımcıyı ne hale getirdiklerini delilleri ile birlikte anlatiyorum . Benim amacımı sorguluyorlar. Adına da kağıdı kötüledigim konuluyor. Beni güya pasifize etmeye çalışıyorlar. Amaçları, küçük yatırımcıyı kullanmak tek kuruş kazandırmadan kagit tanıştırmak. Kağıt çok iyiyse bir tane kağıttan uzuncu olupta kaz***** göstersin.
Benim amacımı sorgulayanlar; amacım küçük yatırımcının benim gibi mağdur duruma düşürülmemesi. Okey.