Originally Posted by
deva-i dert
38,62 ortalama ile ALKIM alımı yaptım. En büyük iştiraki olan ve gelirlerinin çok büyük kısmının geldiği ALKA'da gelen bilanço ve düzelme işaretleri çerçevesinde ALKIM'in mevcut fiyatın üzerini hak ettiğini düşünüyorum. ALKIM'de de çeyreksel bazda Gelir Tablosunda NFK, FAVÖK ve Net Kâr artışlarının ALKA'ya paralel ve benzer olabileceğini düşünüyorum. Net Kârın önemli bir kısmının kambiyo kârı olacağını da bilerek bu alımı yaptım. Genelde kur artışlarından sonraki çeyreklerde olumlu etkilenmiş bir şirket ve sonraki çeyreklerde bu düzelmenin satışlarda ve faaliyet kârlarında daha belirgin olmasını bekliyor ve umuyorum. Değerleme rasyoları son genel seçimler dibini saymazsak kendi ortalamalarına göre epey iskontolu. Seçim sebeplerimden bir tanesi de bu. Diğer seçim sebebim ise finansal yapısının çok sağlam olması. Düşük kaldıraç, düşük net kaldıraç, yüksek Öz Kaynak oranı, Finansal Borçlarının çok düşük olması ve Net Finansal Borç bağlamında ekside olmaları yani Net Nakitte olmaları, Net Finansal Borç /FAVÖK olayının da bu durumda ekside olması.
Potasyum sülfat üretimine başlanacağına dair ilanlarına rağmen buna başlanıp başlanmadığı henüz deklare edilmemiş. Bunu ivedilikle öğreneceğim. Ne kadar ekstra FAVÖK katkısı sağlayacağı muamma olsa da. Sodyum sülfat tarafında ülkede zaten tekel ve dünyanın en büyük üreticilerinden. Ama asıl büyük geliri kağıt tarafından geliyor. Kağıtta toparlanma olursa ALKIM finansalları da eski parlak seviyelerine çıkabilir.
Bismillah deyip tekrar giriş yaptık. Allah utandırmasın.