Patlıcan göZüne girsin emi,
bu ne fiyat böyle.
Printable View
Patlıcan göZüne girsin emi,
bu ne fiyat böyle.
Çiftçi zarar eder yine eker. İnsanlar bir hafta 15 gün meyve sebze almasa ölür mü. Bak bakalım o tüccar, halci pazarcı ne yapıyor. Çiftçiden bir liraya alınan ürünü tüketici en az iki katına yiyor. Büyük şehirlerde haller, pazar yerleri kimlerin elinde. Fakir tüccar var mıdır acaba.
SM-C5000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çözüm öneriniz bu mu?
Bir zamanlar bir Ekonomi bakanımızın "halkımız da kışın ortasında sivri biber yemiyeversin" söylemi ile aynı noktadamısınız?
Enflasyonun sorumlusu kıl/sivri biber mi?
Kıl biber yemezsek tüm sorunlarımız çözülür mü sizce?
Üretim ve tüketim arasında yeterli/sağlıklı akış sağlanamayınca fiyatların yükseldiğini neden anlamak istemiyor insanlar ben anlıyamıyorum?
"Üretim,tüketimi karşılamıyor" bu kadar basit birşeyi insanlarımız neden karmaşık hale getirmeye çalışıyor hiç anlamıyorum?
Hele ki Hisse.Net gibi kullanıcılarının kahir ekseriyeti ünü mezunu olan insanların,doğru tarım politikaları geliştiremedikleri için yükselen fiyatların sorumlusu olarak aracıları gösterme çabasında olan iktadarların söylmelerine destek atmasını hiç mi hiç anlamıyorum
saygılar/başarılar
4 5 gün önce seracıl ıkk yapan bir arkadaşı aradım. İşler nasıl diye. Çok güzel dedi mal yetiştiremiyoruz fiyatlarda ç olk iyi dedi çok sevindim onun adına. Üretici mutluydu. Ancak esas kazanan yine devletti kaybedende hep biz tüketici.
Bu arada arkadaş ıspanak, tere ve roka üretiyor :))
Hadi gelin sizinle Antalya nın bir köyünden toplanan domates in İstanbul/x ilçe pazarına macerasını beraber inceleyelim...
Aracı 1:Tarlalardan/seradan domatesi toplayan;Adam babasının hayrına mı toplayacak domatesi kış günü ...?
3 liradan köylüden/seradan aldı diyelim
10 ton domates topladı diyelim
%20 karını koydu diyelim...
Fiyat masraflar hariç 3,6 tl oldu
Aracı 2:İstanbullu halci;Antalya halini atlıyorum direk İstanbul haline indiğini kabul edelim...
Halci de %10 karını koydu diyelim
Fiyat 4.00 tl oldu...
Aracı 3:İstanbul halden ilçe pazarına getiren :Her pazarcının kendi aracı yok...Bu işi yapan aracılar var..Gece 2 de hale gidiyor ,malı yüklüyor
Semt pazarına getiriyor,pazarcı esnafına dağıtıyor...
Gecenin 2 sinde yollara düşecek eşinden ayrı kalacak, çoluk çombalağını evde bırakacak
Babasının hayrına yapmayacak herhalde bu işi...
O da %20 karını koydu diyelim...
Fiyat oldu 4,8 tl
Aracı 4:PAZARCI; Pazarcı esnafı;Pazar koşullarında it gibi titrerken babasının hayrına satmayacak herhalde domatesi
Oda %30-40 karını koysa fiyat 5,76 tl eder...
Hani bunun masrafı?
Hani bunun algısı vergisi?
Hani bunun firesi?
Hani bunun vs vs ?
Ha domatesleri Antalya seradan İstanbul semt pazarına ışınlamanın bir yöntemini bulduysanız söyleyin biz de bilelim
Benim bilimsel yaklaşımımın aksini savunan iktidarın ekmeğine yağ sürüyordur
NET....
saygılar/başarılar
Masraflar ve fire düşünülünce aracılar belki bu kadar bile kazanmıyordur...
saygılar/başarılar
Bekleyin su baskınları geçsin o zaman alırsınız.:)
http://aksarayegemengazetesi.com/Su-...ti-haber-19678
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dolar düştü mü, düştü. Borsa yükseldi mi, yükseldi. 100 bini yakaladı. Ama benim bir ricam var. Çarşı pazarda, marketlerde fiyatlar üreticiden alındıktan sonra tırmandırılıyor. Fiyatlar birbirini tutmuyor. Belediyelerin bunları hesaba çekmesi lazım.
Rabbim afatı verdikçe veriyor verdikçe veriyor. Yazında pahalı idi sebze hastalıklardan. Üstüne organize olamamış, plansız tarım sonuç kuzular kurt olmaya başladı üstüne hırlamaya başladılar. Sonra berat belgesi falan dağıtmaya başla. Şıh arsa satıyor ağam durumu...
Üzülerek ifade etmeliyim ki;Laf olsun diye gönderi yapmışsınız...
Kooperatifçilik yukardaki zincirde hangi yaraya merhem olacak söylermisiniz?
Kooparatifçilik 3-4-5-x li satış zincirlerinde/kanallarında (çok) bir işe yaramaz...
Kooparatifçilik tekli zincirlerde/satış kanallarında (daha çok) işe yarar...
Örneğin Antalya nın bir ve bir kaç köyünden sütü toplar,Antalya merkezde bir şube açar satarsanız işe yarar
Veya Antalya nın 5-10 köyünden sütü toplar,soğuk zinciri bozmadan depolar,Pınar a satarsanız burda kooparatifçilik işe yarar...
Ama bizim konumuzla çok alakası yok ve/veya çok merhem olmaz yaraya...
Çok önemli Not:Bu gönderinin hiç bir yerinde kooparatifçilik kötüdür denilmemiş,hatta iması bile yapılmamıştır...
saygılar/başarılar
Zaten çok zor yeten hatta çoğu zaman yetmeyen üretim en ufak bir doğal afette ürün hiçden yetemez hale geliyor ve fiyatlar fırlıyor...
Üretim ve tüketim arasındaki sağlıklı akış bozuluyor...
Ama "Genelde Ocak da fiyatlar böyle artar" söylemide iktidarın değirmenine su taşıyan bir söylemdir...
Çünkü bizde yıllardır gıda fiyatları yükseliş trendindedir...
Gıda fiyatlarındaki artışı sadece sıcak/soğukla açıklayanlar ya yandaşlardır yada cahillerdir....
saygılar/başarılar
82 milyon boğaz bir TÜRK ler varız
3,5 milyon boğaz da Suriyeli/Afganlar var
40 milyon boğaz da Turistler var....
Ve her geçen gün de bu sayılar artıyor...
Ama üretim yapılan alanlar her geçen gün azalıyor...
Üretimle tüketim arasındaki denge bozuluyor...
Doğal olarak fiyatlar da artıyor...
saygılar/başarılar
Geri zekali Guney Amerikayi unutmuş, ABD emperyalizminin esas yeri orasıdır, yahu!
reis market ve esnafın fiatların dan şikayetci ve tefeciliktir demiş
asıl esnaf ve kobilerin banka ve tefecilerin kucagında hoplayıp zıpladıgını görmüyormu
dövizi düşürmek bu işe care degil care drogba ))
resti faiz lobisine çek reis
bende geçen hafta pazarcıya ona yakın bişeyler demiştim ama emir demiri kesti
baktım 7 tl ye ıspanak var ama koca koca yapraklı ve sararmaya başlamış ineğe versen bugün yer yarın yemez
kuzu ıspanak demetle satıyorlar 4 tl demeti 2 tane aldım tarttırdım 720 gramı 8 tl yaklaşık kilo 11,50 ye geliyor galiba
aldık geldik
https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem...lacak-3276235/
bu adam bakanlık yaptı bizi kimler yönetiyor
bunların şarlatan din tüccarlarından ne farkı var
akp ye verilen oy kıyamet günü beraat belgesi olacakmış
ALLAH sizin belanızı versin
Market’in önünde kasayla sebzeleri atmışlardı hıyar biber domates birazda soğan vardı bozukları ayırmış görevli sanırım
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Almanya'da patates 0.70, sogan 1, domates 2-2.5 Euro. Memlekette fiyatlar ucmus.
HUAWEI VNS-L31 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İstanbul’da markette patates 3
Portakal 2 ayva 3.75 ten aldım sadece
Elma 6 liraydı almadım havuç ucuzdu 2.25 di ama biraz karttı sıkmalık portakal 1.75 . Mandalina da 6 lira idi .
Soğan 5 lira maydanoz tere vs 2.5 lira demeti lahana 4 lira .
Patlıcan ıspanak yoktu yada ben görmedim domates 10 -12 liraydı bu arada
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet öyle yapanda var ama carrefour A101 direk Sokağın ortasına birileri alsınlar diye koyuyor kapı tarafı değil uzak noktasında oluyor
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu grip aşısı etkili oluyor etrafta salgın varken yatarken düşerken herkes çok hafif atlattım
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Mart seçim projesi Millet Marketleri. Ucuza halka sebze meyve ve market ürünleri satışı.
Doların azimle ve ısrarla yükseleceğini resimlemiş bir kardeşimiz.
https://tr.tradingview.com/chart/USDTRY/vYv4moLu/