O kadar yazdım ons ve abd 10 yıllıklar la ilgili de bilgileri konuşmalıyız.abd repo işlmeleri qe mi değil mi.nereye kadar fed ne yapar.bunlar tartışılmadıkça dolar forumu eksik kalır.
Printable View
O kadar yazdım ons ve abd 10 yıllıklar la ilgili de bilgileri konuşmalıyız.abd repo işlmeleri qe mi değil mi.nereye kadar fed ne yapar.bunlar tartışılmadıkça dolar forumu eksik kalır.
Bir kac kere buraya yazmistim bu gorusumu.
Virüsten dolayı ons ve abd 10 yıllıkların bu kadar etkilendiği görüşünde herkes mutabık mı.yoksa başka şeyler demi var acaba
Abd 10 yıllıklar diplerde.fed yeni faiz indirir mi.bunu mu fiyatlıyor.gelen veriler iyi aslında.ben artırması gerektiğini düşünürken piyasa inmeye devam edecek gibi davranıyor.burada abd nin ticaret açığı doların güçsüz kalmasını gerektirsede abd ne yaparsa yapsın güçleniyor.öbür taraftan %2 ye yakın enflasyon yakalayıp 1,5 tan borç vermek zarar demektir.bu oyun da onsa yarıyor ama sürdürülemez.görüşlerinizi bekliyorum.
Benim bu konuda ne bilgim ne de görüşüm var...rxpu bu konuda yazabilir...Twitter'den fırsat bulursa...
Virüsten dolayı ekonomi durma noktasına gelecek .. çin'de ki fabrikalar kapalı ne zaman acılacağı belli değil ... Japonya'da Kore'de 1-2 ay kalmaz karantınalar başlar ... air-france klm şubat nissan arası için 200 milyon euro kayıp öngörüyor... bir kaç aya kalamz kayıplar çok farklı bir boyuta ulaşır .. bu durumda matbaayı çalıştırmaktan başka çareleri yok
Güney kore'nin Daegu şehrinde (2.5 milyon) belediye başkanı halkı zorunluk dışında dışarı cıkmamaları yönünde uyardı ve mümkünse iç mekanlarda bile maske takmaya çağırdı.. https://time.com/5788511/south-korea...irus-outbreak/
Normal şartlarda iflas edecek şirketler QE parasal genişleme dolayı ayaktalar .. merkez bankaları bu şirketleri dolaylı yönden destekliyorlar... şimid bu virüsten gelirleri daha da düşer ... MB'ler bu şirketlerin bankaların batmasına izin verir mi ? to big to fail diyorsanız ... doğal olarak bilançolar aya kadar cıkar..
Evet virüsün Çin ekonomisine olan etkisi ve diğer EM piyasalara dolaylı etkisinden dolayı Ons devam eden yükselişte. FED toplantısına 25 gün var yaklaşık, bir sonraki toplantıda faizi değiştirmeyecek 90% ihtimal şu anda. Dün bir FED üyesi sadece bir indirim daha yapılabilir diye demeç vermişti o kadar. Ama bu konuşmalar ara ara oluyor zaten.
Yalnız bu kadar karışık bir ortamda bu dolar gitmediyse bundan sonra hiç gitmez, bu sene olabilecek ne varsa Ocak Şubatta oldu Dolar 15 kuruş gitti. O kadar, Türkiye Cumhuriyeti varıyla yoğuyla Dolara savaş açmış. Rupi Rand Ruble Real hepsi tokat manyağı oldu 2 aydır bizimkinin maşallahı var.
MB nin bu altın biriktirme merakı Rusçuluk ve Çincilik akımından oldu. Malum memleketimizin dış politikası çocukların fırıldakları gibi nerden eserse 3 ayda bir oraya dönüyoruz, ona göre de ekonomi finans politikası yapmaya çalışıyoruz. Hani USD almayacağız ya ABD ye hareket çekmiş oluyoruz güya. Komedi.
yalnız şöyle bir sıkıntı var, tedarik zincirleri bozulduğu için mal akışı durursa fiyatlar artmaya başlayacak. Çok ciddi bir enflasyon tehdidi ile karşı karşıya dünya. Bu duruma para basarak karşılık verirlerse, ki bencede gerizekalı merkez bankaları bunu yapabilir, ateşin üstüne benzin dökmüş olacaklar. hile hurdayla enflasyonu düşük gösterme dünyanın her ülkesinde var ama bir yere kadar çalışır.
Altın da bu yüzden yükselmeye başladı.
Dusunebiliyor musunuz bir harf yazmadigimdan dolayi ne dedi bana :) ben oyle bebeleri akip etmedigim icin isminin nasil yazildiginin zerrece onemi yok benim icin. Sen varye yemin ederim ki ulke ekonomisinden bir habersin. Sen bilirsin bir iki ben bilir on iki hadi simdi vota al o guvendigin sirketlere yatirim yap burada isin yok. Bir de ac bakalim gunde kac sirket kapatiyor. S.l.k s.l.k buraya yazi yazma adamin asabini bozma.
Bir b.k bilgini saniyor ama hic bir altini ciziyorum ama hicbir b.k bilmiyor.
https://www.linkpicture.com/q/Screen...104_Chrome.jpg
Tıbbi bilgim yok ve Çindeki mevsimlerin durumunu heç bilmem emme 1 aya havalar ısınacak, Corana morona kalmaz gibi geliyor bana.
Tabi ki konuyu daha iyi takip edenler varsa, yanılıp yanılmadığımı söyleyebilirler.
Derdimi tam ifade edememiş olabilirim, Google egitimimlen Corana virüs 2002 den beri var ve mevsimsel bir hastalık, ayva çiçek açtımı bir b.k kalmaz.
Ihlamurlar çiçek açtığı zaman. ..
https://youtu.be/ZwlI4OAur3Y
Ayva çiçek açmış yaz mı gelecek
Gönül bu sevdadan vaz mı geçecek
Bana ettiklerin az mı gelecek
Yandım allah yandım yandırma beni
Derin uykulardan kaldırma beni
Seviyorum diyerek kandırma beni
Tezimi, video ve şarkı sözüylen de destekleyeyim.:oleyo:
Merkez bankası nasıl bir banka.Parayı nerden buluyor,mevduat sahipleri merkeze dolar mı yatırıyor,ihracatımız patladı ithalat sıfırlandı da habire net döviz rezervi artışı mı yaptık.Merkez geçen yıl vatandaşın sistem içinde aldığı 32 milyar doları nerden fonladı.Merkez rezervlerinin durumu nedir.Elbet net rezervler kastım.Sen kapalı ekonomi yaparsan kalem kağıt senin elinde olursa elbet her şey mümkün.Yabancıdan döviz talebi olursa diye yazmışsınız yahu geçen yıl adamların canına okumadık mı,TL bulamadılar dövize oynayamadılar,artık seni sistem dışına çıkardılar neden dolar tl ye bir daha oynasınlar ki.Borcumuz belli, misal eurobond ödemeleri her yıl yüzde 5 dolar faizini ödemek zorundasın,bunun anlamı sadece faizden borcunun yüzde beşi kadar dolar yaratmak zorundasın,dışardan para gelmezse bu kadar doları nerden bulacaksın.Bunlar boş işler,işsizlik tavana varmış,dışarının durumu kötü ihracatın gümleyecek,almanya resesyona girdi girecek,biz hala şöyleyiz böyleyiz diye yazmaya yazalım da sonu hüsran olunca üzülmeyelim.Durum kötü çok daha da kötü olacak dünyada 1929 benzeri bir şey bekliyorum,bizim durumumuz hakkındaki öngörülerimi yazmak istemiyorum,önümüz haftasonu içiniz kararmasın.
Merkez altın biriktiriyormuş,elbet altın alıyor,doğrusunu yapıyor da altını brezilya reali ile mi alıyor,altını alacak doları nerden buluyor.Yoksa rezervin altın olmuş,gümüş olmuş,platin olmuş ne farkeder ki,istersen soya al istersen petrol al hepsini dolarla alıyorsun.Doları nerden bulacaksın.Dünya kadar dolar borcun var ,sen önce dolar borcunun faizini ödeyecek kadar net dolar yarat da sonra gerisini konuşalım.
Corona yazın geçmiyecek.En azından son hali.Corona virus bir grubun adı.Son formunun ısıyla alakası yok.Şu anda tropikal iklimlerde de vakalar var.Singapurda şimdi baktım hava sıcaklığı 29 derece singapurda şu anda corona virusu aktif.Vakalar var singapurda.
Reha hocam google eğitimi ilen hastalığa hazırlık yapma.Bu iş ciddi.İrana geldiyse bize ya geldi ya da gelmek üzeredir.Yayılımı dehşet verecek kadar hızlı.Bizde yoğun bakım yatağı normal hastalara ancak yeter.Bu virusten durumu kötüleşen ilk bir kaç yüz hastada sorun olmaz,ama sonrasında durum kötü.
Singapurda hava 29 derece ve 58 belirlenmis vaka var.
Babaannem rahmetli de altını pek severdi...
Geliri ve tahsili ne olursa olsun tüm geri kalmış ülke kültüründe pişmiş insanlar da pek sever altını.
Kadını erkeği kolunda, parmağında, boynunda şangırdatır taşırlar..
Şan olsun diye ayrıca...:)
Bir zamandır, yok Çin altın biriktiriyor, yok Rusya latın biriktiriyor, yok kızılderililer altın biriktiriyor muhabbeti akademik seviye kazandı.
Hadi insanı, ferdi anlarım.
İcabında borçla da, taksitle de alır takar.
Ama iş Merkez Bankası seviyesine taşınınca, değişir.
Yukarıda da forumdaşların değindiği gibi, MB larının taksitle borçla krediyle altın alması pek olağan değil.
Elindeki döviz stoku ile uluslararası pazardan altın alıp stoklayacaksa, insanların emeklilik şirketlerindeki fon değişimi gibi bir şey olmaz mı?
Dolar yerine altın...
Ya da ne kadar dolar o kadar altın.
Peki eksi stoklu bizim MB nasıl alıyor altınları?
Bilen var mı?
https://www.linkpicture.com/q/20200221_133052.jpg
Dalgamızı geçiyoz emme, Çinden büyük sayılacak bir paketim gelecek, yengeniz eve almasan mı deyor, ne halt edecem?:kahkah:
Reha hocam mutlaka dezenfeksiyon tedbirleri uygula.İnternette coronaya karşı etkili dezenfeksiyon yolları anlatılıyor.Gelen malzeme o maddelere karşı hassas mı bilemem tabi.Hiç bir şey yapamıyorsan acil kullanman gerekmiyorsa 14 gün paketi açma karantinaya al paketi:))))))))) Virusun cansiz yüzeylerde ne kadar aktif kaldığı bilinmiyor,9 güne kadar aktif kalıyor diyenler bile var.Ama bence en garantilisi 14 gün karantina:))))))))))