Patron damat olmus
Soylu artik istifa etmeli
Printable View
Patron damat olmus
Soylu artik istifa etmeli
Yatırım tavsiyesi değildir. Bence gerçekleşti. Long kalmadı.
https://i.hizliresim.com/IejEJ1.png
İstediği yere gidebilir. Çıkabilir. Düşebilir. Benin ilgilendiren bir durum yok.
Geçerse ve üstünde kalırsa gücüne apsd bakarak karar vereceğiz. Mod. Dinlenme modu.
Biraz hisse vadeli takılacağım.
Önemli bir vurgu
Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı.
Demekki öyle olmuyormuş vicente.
Piyasa bildiğini yapıyor.bana bakmıyor
Önemli bir vurgu
Esasen, en son sınırlamanın ardından bu yöntemi yeniden kullanmayı düşünmüyorduk. Ancak, bir ara 700 küsurlere kadar inen günlük vaka sayısı neredeyse bini buldu. Bu olumsuz gelişme üzerine, sokağa çıkma sınırlaması tedbirini tekrar gündemimize almak zorunda kaldık" dedi.
Neredeyse 1 hafta bile geçmeden
Kabaca yüzde 20 lik vaka sayısı artmış
Bunu göz önüne aldığımız da eğer maddi ve sosyal açıdan imkan olsa sokağa çıkma yasağı olacakmış
Açılmayan iş yerleri daha halen var internet cafeler gibi sanırım
Okullar da kapalı
Bu şartlar da bu Corona bitmeyecek
abı 4gun yasak vardı....zaten kımse dısarı cıkmadıgı için 786 geldi....dün aksam yuruyusumu yaparken....sosyal mesafe hıkaye.....adamlar oturmus acık havaya 200kısı çay içiyor....cafelerde durumlar vahim......kuaforler ates ölçuyormus ben gıttım berbere yalan.....kadın kuaforlerınde hem kadınlar hem kuaforler maskesız.....bu maskeden dolayı kadınlar duramıyorlar cogu kadını sıkıntı basıyor en buyuk gozlemım:kahkah:
Reis ipleri kaptirmis sanki
Bizim pala haraket için toplantı sonucunu bekliyor heralde
Şimdi kaçırdığınız nokta sağlık bakanı Türkiyenin wuhanı İstanbul diyip , toplu taşıma araçlarında millet yine üst üste , İrana kapıları açmışın doğuda İranlılar la lışveriş fazla ,2 gün sokağa çıkma yasağı ile mi bu işin önüne geçecekler bu hafta
İspanyada günlük yakalanan 300-400 arsı haftalık olarak ölüm takip ediliyor o sayıda 35 civarları ama 21 hazirana kadar uzatmak için yönetime sundular.
bilim kurulu üyeleri diyor ki: bazı illerde ( serbest ettiğimiz ) vakalar arttı.
vatandaş diyor ki: seyahat için 450 bin bilet aldık ne olacak şimdi?( otobüs uçak vs. )
içş.bkn diyor ki: gizli talimat yasak
gelen tepkiler: ( yandaşlardan ) ne yapıyorsunuz hafta sonu paranın a. koyacağız millet dökülecekti yakmayın bizi
sonuç: beklenen oldu.
bana göre sonuç: bugün evet dediğine yarın hayır diyen ( inkar ve kabul ) 24 saat sürmeden bir daha onaylamış oldular.
En basitinden bir hesap yaparsak
1500 tl iş yeri kirası olsun
1000 tl Bağkur olsun
İnternet kulllan kullanma faturalar da 300 desek
Muhasebe 300 desek
Ufak çaplı bir iş yeri çıplak maliyeti 3300 tl
Bu iş yeri 3 bin gayme kazansa ayda ortalama net kar
3 aydır kapalı olan işletme kabaca düz 10 bin tl birde ev geçimi için 3 bin den 10 binde ona desek
20 bin tl içeri giriyorsun 3 ayda
3 çarpı 9 ay desek 27 bin tl gelir elde etse
Ekonomimde verdiği zarara bak
yarın sokağa çıkmam ben sizde çıkmayın.
2. dalgayı bunlar hızlandıracaklar bu şekilde.
Uçuşlar başlasın yurt dışından
Sınırlar açılsın
Bu Corona vaka sayısın da yüzde 50 lik artma olur DİE hesap ediyorum
Durum bu. Yatırım tavsiyesi değildir.
https://i.hizliresim.com/oDPxgF.png
3/4 iş günüdür 6.77 den kafasına vurulan dolar tl 6.77/73 bandı hareketi
An itibariyle 6.77 üstüne geldi
bence satılan bıletleri dusunemedıler marketlerın lokantadaların aldıkları malları mıllet tepkı verınce boyle oldu.....vay anasını be...
Hesap kitap ortada
Türkiye’de biz bize iken 700 vaka 1000 e dayanmış
Yurt dışı sınırlar açılsın
Anasını ağlatırlar aga İran sınırı afkan sınırı
Aşı olmadan bu iş bitmeyecek
haberden sonra sanki 300-500 puan satış yedi.
bu işi sağlık bakanlığı, bilim kurulu ve içişleri bakanı birlikte karar vermiyor mu karar verirken ellerinde veri olmadan mı gerekçesiz mi bu kararı alıyorlar.
yada içişleri bakanlığı tek başına mı bu kararı alıyor
içişleri bakanı tek başına karar alıyorsa derhal istifa etmeli diğerleri ile birlikte almışsa sokağa çıkma yasağını bu yasak kalmalı bir kişi yasağı kaldırmamalı
pazara gittim sabah pazarcı verip veriştiriyordu sokağa çıkma yasağı yok diye perşembe günü diğer pazarda domatesi 3 tl den satmışlar bugün sokağa çıkma yasağını duyan halciler zammı bindirmişler ve bugün 5 tlye çıkmış domates fiyatı pazarda bu kadar alçak bi millet olduk bir günde fırsatçının karı %40
Ben 20 gündür fizikle ilgileniyorum. Zati kimyacıyım, aynı zamanda Selanikliyim. Medyumluk özelliğim de vardır.
Hafta sonu yasak iptal edildi diye Corona artmaz. Tayyip Ağam doğrusunu yaptı.
Bulaşma havada asılı duran kabarcıklar yoluyla oluyor. Anlamamız gereken bu kabarcıklar niye havada asılı durur? Budur.
Bu olay basınçla ilgilidir.
0 derecede, sıfır metrede(yani deniz seviyesinde), basınç 1 atmosferdir. Soğuk havada yer yüzeyinde yüksek basınç hakimdir.
Yüksek basınç olan yerin yakınında mutlaka alçak basınç vardır. Yer yüzeyinde yüksek basınç varsa, yukarıda alçak basınç vardır.
Anlayana çok açık ve net Devletimizin en üst kademesinden mesaj geldi
Ekonomik ve sosyal boyut !!!!!
tek adam rejimi budur işte
iran ve ırak sınırı dün itibariyle transit taşımacılık için açıldı ırakta kim öle ki,m kala hiç kimsenin vaka sayısından bile haberi yok İranda sadece dün ki vaka sayısı 3.000 kusur
bizde 50.000 test var dün bunların çoğu avm çalışanları ile organize sanayi bölgelerinde çalışan sağlıklı insanlara yapılan testler 2 gündür vaka sayısı test sayısı oranı düşüyor gözüksede yani %1,5 larda test yapılanların çoğu sağlam insanlar hasta var mı diye yapılan olduğundan aslında test sayısı vaka sayısı yaklaşık %5 lerde o yüzden halen risk sürüyor bence
Havanın hareketi yüksek basınç olan bölgeden, alçak basıncın olduğu bölgeye doğrudur. Yani soğuk havalarda hava aşağıdan yukarıya doğru hareket eder.
Hava nemli ise nem kabarcıkları içinde Corona virüsleri de yukarıya doğru hareket ederler.
Diğer taraftan yerçekimi kuvveti ise Coronavirüsleri aşağıya çekecektir.
Bu iki kuvvet dengelendiğinde Coronavirüs havada asılı kalır.
İşte bu anda bulaşıcılık maksimum düzeydedir. Mesela pazar yerlerinde sebzelerin üzerine su sepeleyip dururlar, buralar tehlikelidir.
8neyse hafta sonuna bol malzeme cıktı medtyaya
Muharrem İNCE
@vekilince
·
13d
Devlet hızlı karar almaz, devlet doğru karar alır. Sağlık Bakanı hafta sonu sokağa çıkma yasağı önerilmedi dedi, İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı ilan etti, sahsim sokağa çıkma yasağını kaldırdı. Aklınız yerinde mi?
Xu100/ 110.434
Vob / 128.900
En yüksek rakamlarımız
Spot vadeli artı makas ile gidiyor
Şaka gibi
Ulan mal kıtlığımı var 😃😃 daha ucuza vereceksin zaten
Mangalı yaktım bekliyorum
Lambert abi 😊😊