Printable View
Lufthansa hakkında yasal işlem başlatıldı
Alıntı:
Koronavirüs salgını nedeniyle yüzlerce uçak seferini iptal etmek zorunda kalan Alman havayolu şirketi Lufthansa’nın bilet ücretlerini iade etmekte gecikmesi eleştirilere yol açtı.
Alıntı:
Diğer yandan Alman hükümeti de Lufthansa’nın bilet iade işlemlerinin gecikmesini eleştirdi. Spiegel dergisine konuşan Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ulrich Nussbaum “Lufthansa’nın devletten aldığı büyük yardımlara rağmen yasal sorumluluklarını yerine getirmemesi ve müşterilerine iadeleri zamanında yapmaması anlaşılır gibi değil” dedi.
https://panorama-news.de/gundem/luft...em-baslatildi/Alıntı:
Lufthansa’nın verdiği bilgilere göre, bu yıl içinde 2 milyar euro tutarında iade yapıldı. “İade işlemlerinin hızlandırılması için çalışma kapasitemizi arttırdık” diyen Lufthansa sözcüsü, bu şekilde her ay milyonlarca euro ödemenin yapılmasının mümkün olduğunu söyledi. Mart ayından Haziran ortasına kadar olan iade başvurularının büyük ölçüde işleme alındığını belirten sözcü, “İadelerde 1 milyar eurodan daha az tutarın ise henüz geri ödenmediğini” kaydetti.
https://icdn.ensonhaber.com/resimler...ayrak_2814.jpg
https://www.ensonhaber.com/ic-haber/...rmek-yanlistirAlıntı:
Ekonomi gündemini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Gezi’den beri battık bittik lobisi 2013’te de ne diyordu, ekonomiyi durdurun. Şimdi ne diyorlar IMF’ye teslim edin" dedi.
Berat Albayrak: Kamu bankaları kredi kampanyaları düzenledi. 2 ayda 250 bine yakın konut satıldı. 250 bin insan ev sahibi oldu. Satılan konutların ortalama fiyatı 650-700 bin lira. Ortalama kullanılan kredi 250 bin lira. Yani 400 bin lira yastık altından çıkmış....
Berat Albayrak: Ben bakan olduğumdan beri her gün Türkiye batıyor! Bu kesim pandemi başladığında “Yeteri kadar yardım yok” derken bugün, “Neden bu kadar verdin?” diyorlar....
Berat Albayrak: ABD, İngiltere, Avrupa ekonomileri daraldı. Türkiye en az daralma yaşayan ülkelerden biri olacak.
Berat Albayrak: Bütçe performansında diğer ülkelerin yüzde 8, 10, 15’leri konuştuğu bir ortamda Türkiye yüzde 5, 6’ları konuşuyor. Borçlulukta Avrupa ortalaması, İngiltere, Japonya yüzde 100’ler, 200’ler, bizde yüzde 30’lar.
Berat Albayrak: Türkiye artık yüksek faiz, düşük kur, ithalata bağımlı modelden çıkıyor. Benim derdim bütçeyi tutturmaktan önce burası. Rekabetçi kurla, düşük faizle çok önemli bir paradigma değişikliği var. Bu Türkiye’yi daha bağımsız bir platforma taşıyacak. İki senedir kıyamet bunun için kopuyor.
Berat Albayrak: Doğu Akdeniz, Türkiye’nin bağımsızlık konusudur. 2016’da Doğu Akdeniz’deki alanlar parsel parsel Rum tarafı tarafından verilirken biz bir toplantı yaptık. Haklarımızı konuşuyoruz. Askeriyeden bir iki kişi ‘Ne gerek var. Paramız mı var, gemizimi mi var?’ diyor. Biz o zaman ‘Gemimiz de var, paramız da var’ dedik. Aylar geçti, 15 Temmuz oldu. Merdivene dizilen askerlerden biri, ‘Ne işimiz var?’ diyenlerden biriydi. Bunlar Holywood filmi değil. Unutmadık, unutmayacağız.
Berat Albayrak: Biz yabancı sermayeyi ikiye ayırıyoruz. Sıcak para ve sorumlu uzun vadeli para. Artık birinciyi istemiyoruz. İki yıldır Türkiye’de sıcak para yok. Sıcak paraya ihtiyacımız da yok...
Berat Albayrak: Turizmdeki kıpırdanma da toparlanma sinyalleri veriyor. Her gün Turizm Bakanı’yla görüşüyoruz. Kendisini görev vesilesiyle tanıdım. Özel sektör mantığıyla çözüm odaklı. Çok yakın iletişimimiz var. Turizmde pandemi etkisini fırsata çevirmeyi konuşuyoruz. Turizmi 12 aya yaymayı, alternatif turizm kanallarına hangi destekler verilmesini düşünüyoruz. 2020'yi turizmde kayıp yıl olarak aldık. Ağustos, eylül, ekim, kasım ne gelirse, ne birikirse tasta kardır. Bonus olarak kabul ediyoruz. Üzerine ne koyarsak kardır.
Berat Albayrak: Hollywood filmi izlemiyoruz. 15 Temmuz’da bir darbe girişimi yaşandı. Darbeyi kim yaptı? Kimler sosyal medya mecraları üzerinden operasyon çekiyor? Profesör kılıklı kişiler sosyal medyadan Türkiye batacak diyor. Bir araştırdık baktık. ABD’de FETÖ’cüler...