2002 yılından bu yana ;
1 dolar = 1 dolar
değişen bir şey yok.
Kura zaten bakmıyoruz.
Printable View
Altın ağır olduğu icin kâğıt para bulunmuş, gerzeğin parlak zekâlısı öyle buyurdu...
Lâfı kodumum diyorum, yani.:kahkah:
Burada da yazıldı. Para üzerinde merkez bankası başkanın imzasının bulunduğu borç senedidir. Altın ise kendine ait değeri olan bir emtiadır. Her ne kadar bir forumdaş göktaşı veya deniz suyundan üretilen altının arzı artırabileceğini söyleyerek yüreğimizi hoplatsada yinede bir değeri var.
Diğer yatırım aracı ise içkidir. Özellikle arzı kısıtlı ötvsi yüksek olanlar
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu soru sorulmalıdır.
Merkezin 100 küsur milyar dolarını satanlar, işi bıraktıklarında, dolar tepe taklak oldu,
yoksa artık bu çizgilerin kontrolu başkalarının mı eline geçti ?
Siz ne yapardınız "şeyi" ?
ki,
milletin sabrını zorlayarak, en tepeye ittirdiğinizi ?
https://i.hizliresim.com/ehlOQG.gif
Değişimin samimiyetini de sorgulamak gerekir..
Bence faiz artışı yapılmayacak yapmayacaklar gibi hazır dolar algı yaratılarak 7.50 düşmüş hiç gerek yok diye düşünebilirler ya da çok cüzi bir miktarda 200 puan artırım yapabilirler ikisinde de dolar yine geldiği noktaya dönebilir.
En azından Fonlama faizi ile Gösterge faizini eşitlemeleri lazım hocam. 400+ baz puan bir artış gerekli. Piyasa bunu, ve daha fazlasını, fiyatlıyor. Faiz arttırmama ya da 200 puan falan artırma durumunda ortalık karışır diye düşünüyorum naçizane.
Bu arada Günlükte RSI 2019 Eylül den bu yana en düşük değere gelmiş. Pazar gecesi açılış ile Haftalıkta da 2020 nin en düşük değeri gelecektir. Göstergeler hızlı soğudu.
Dahada düşmez anlamına gelmiyor elbet. Ama düşecekse de zigzaglar çizerek, genel manada yatay aşağı hareketler ile düşer gibi. Eski zirve, 7.22 nin kırılmasını şahsen beklemiyorum şu aşamada.
https://i.hizliresim.com/nCU9a3.png
Endex giderken gitmeyip,endex sert düşünce onlarda düşünce onları toplayanlar bugün karda,yani önce bankalar gitti,şimdi sıra onlarda,dolarda zarar ettik diye zırlayacağınıza piyasada nasıl kazanırım hesaplarını yapın:rules:
Berat Albayrak ın istifasını ilk duyurduğu anlarda Yerli ve millidir, Berat Albayrak yalnız değildir, Berat Albayrak ın yanındayız mesajları paylaşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya, bu paylaşımlarını hesabından sildi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...sildi-6123377/
Bi bu inanmis..:)
pandemi 2. dalga yaşanırken aof politika faizini resmi politika faizi yapıp 15lere çıkarsa duran ekonomiyi kim ne yapacak?
1 ay sonra yıl bitiyor.
2021 hedefleri yüzde 5 büyüme?
faizi 15 yaptın en fazla 2-3 ay sonra indirmeye başlamaları lazım.
ben olsam 15 yapar ilk bahar gibi erken seçime giderim.
Sn. Yöneticimiz gelmiş, eyisimi ben yazmayayım.:wave:
Büyük ihtimallen öyle olabilir,onlara kıyak yapmış olabilirler,kapılar ardında neler dönüyor bilemiyoruz şeffaf olmadıkları için,zaten CB demedimi bunun bir bedeli vardır diye,yine yüklü borcun altına girdik tahminime göre,zaten çoğunluk kurgudan ibaretti,sadece göstermelik damad ön plana çıkartıldı,tahminlerim bu yönde,ayrıca swap karşılığı para nasıl ödenecek,aadam senin değersiz paranı ne yapsın,kazanır dolar alır çıkar gider,eee gerideki ne olacak,karşılığında malmı vereceksin,hangi malı vereceksin ?...Soru,soru uzar gider.
TCMB: TCMB'nin 11.12.2020 vadeli repo ihalesine toplam 36 Milyar 1 Milyon TL teklif geldi. İhalede kabul edilen miktar planlandığı üzere 10 milyar TL olurken, ihalede ortalama basit faiz %14.98, bileşik faiz ise %16.09 olarak gerçekleşti
https://i.hizliresim.com/I8EmfW.jpg
Ehenomi çoh eyi ...
O üç nokta küfür...
Yok artık dedirtecek bir haber.
Ambulans uçaklarla coronalı hasta taşınıyor! 20 bin doları veren Türkiye’ye geliyor(Sözcü)
Pandemi yokkenem, yani 2019 yılında 4 milyon hanenin cereyanı kesiliyor ama boyuna uçuyor kaçıyoruz, acaba bizi kiskanan Almanya da kaç evin cereyanı kesiliyordur?
Sn. Refaba yabancıya böyle bir söz vermemizin arkasında ne var diyelim faizler arttı bankaların yükü artacak yabancılar gelince ne yapacaklar yatırım mı birde bizim milletin ne kadarı dövizini bozacak faize koyacak. Yüksek faiz düşük kur düşük enflasyon hiç olacak şey mi?
Şu ayın 19'zu gelse de, fayiz lâfı bir bitse iyi olacak.
Ben halâ iddia ediyorum fayiz lâfı hikaye, merkez bangası başkanının görevden alınması damadın istifa... pardon görevden af edilmesi senaryo...
Ne diyeceğinin bir önemi yok artık
Aynı nakarat
https://youtu.be/eXQnzfI_PTk
10 maradona gelmeden seçimi zorlarlar :)
işin şakası bir tarafa, son zamanlarda ısınan siyasi taraf da, muharrem incenin ve yeni partili Özdağ'ın salvoları vs. seçimin çok uzak olmayabileceğini düşündürüyor.
faiz yükselmeden ortaya çıkan tarihin en büyük düşüşü ( tl deki son 4- günlük değerlenme yüzde 10 u aştı) de apayrı bir muamma zaten..
mesela, geçen hafta yabancılar tarafında fazla bir çıkış olmamışken, malum o hafta, 8,6 test edildiydi nerdeyse. tahminim işler ağırlıklı olarak yine otc tarafında dönüyor. bu işlemlerin çoğunu aylık 20bin dolarlık terminallerde bile takip edemeyebilirsiniz. diğer tarafta mb ve hazinenin bilanço dışı işlemleri vs..
haftaya durum sıradan vatandaş için biraz daha netleşir sanırım.
Bugün cuma dolar ve altın yukarıya atak yapabilir riske girmek istemeyenler...ytd.