Altin normalde zaten o seviyede artti evet dogrudur...
Printable View
Halk, sokaklara inmis Ankara Istanbul Izmir.... tweet te var video lar...
protesto mu ? tencere kapak mi ?
Olay hisse bazlı yükselişe dönünce hisse fonlar geri kalıyor, bugün de döviz borcu olan ile dövizle iş yapan/kasasında döviz olanlar arasına kalın bir çizgi çektiler.
Artışla özkaynaklarını yiyen firmalar var, yukarı gidenleri aşağı çekerler ama TLden kaçacak yer de kalmadı. Yatırımcı için zor zamanlar.
%25 osd ve %25 nzh'lerimi satarak. ija ve rpd miktarlarımı %50'ye çıkardım bugün. üç basit gerekçem var, birincisi bu fonlar aktif yönetildiğinden bir çeşit ekonomik çöküş gerçekleşir de biste büyük düşüş gelirse(allah korusun ama ben öyle hissediyorum) durumu kurtarma potasiyelleri var, ikincisi reyiz geri vites yaptığı diğer zamanlardaki gibi kendi saklanıp lütfü elvana faizi düşürmekten vazgeçtik dedirtirse döviz düşüşünden etkilenme olasılıkları yok, üçüncüsü 3 adet dolar viopum olduğundan liramın erimesi kaygım da yok. dolar/tl'nin her bir lira artışında 1 dolar viopu eklemek hem lirayı korumanın hem de dövizin çakıldığı acil bir senaryoda kaçmanın tek yolu gibi görünüyor.
İs portfoyde yabanci fon fiatlari aciklanmamis.
Dun bu saatte yaziyordu
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Olmaz olmazda eger bir gun sermaye kontrolu soz konusu olur ise bizim fon yatirimlarinin durumu ne olur acaba ? Surekli takip ediyorum ama daha onceki basliklarda boyle bir konu konusuldu mu bilmiyorum.
tga da aynı mantıkla yönetiliyor aşağı yukarı ... o da yarın bakalım ne yapmış... belki birisi eksi getirecek belki birisi artı belki ikisi de eksi... onun üçün ne kadar ija o kadar tga portföyde ... riski dağıtmak derken çeşitlendirme derken kastettiğim sadece varlık sınıflarına riski yaymak değil , aynı zamanda portföyü yönetenlerin seçimlerinin de riskini dağıtmak için çeşitlendirme yapmaktı... sorduğum soruya da buradaki yurt paydaşlarından beklediğim yanıtı alamamıştım...
günlük bakıp belli bir sayının üstünde veri elde edince , kanaat oluşturmalı... 40 gün bist ne yapmış ija ne yapmış. ancak o zaman istatistik olarak bi şeyler söyleyebiliriz ki 40 günlük inceleme bile az.... istatistik biliminde incelenen çalışmada 36 kez test istenir... yani öyle işte istatistik olarak anlamlı bir sonuç için en az 36 ... niye öyle ben de bilmiyorum da söylenen sayı 36 ve üstü olmalıdır...
Allah rahmet eylesin Yaşar Erdinç de bu sayıyı söylerdi hep en az 36 kez test derdi yayınlarında backtest ile ilgili...
Bendeki is yabanci fonlar 7 adet var
Hepsi 23.11 guncellememis.
En yuksek %,9.44 tge tdg %7.84
Bizimkileri hesaplayamamislar daha
Ipj,ıjp,ıpv,ıjz,tmg,ıjcM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün biraz araştırma yaptım. Çok risk almamak için TI7 veya OPB almak istiyorum . İkisinin arasında kaldım. Sn. yuji ve diğer fon işlerine kafa yoran genç arkadaşlardan tavsiye ( sorumluluk bana ait ) bekliyorum.
İs altin fonu Tta da %6.98
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar elimdeki YZG gümüş fonunu bugün 10:00'da satış talimatı verdiğimde hangi günkü fiyattan satılıyor?
Sitesinde açıklama şu şekilde ama anlamadım:
''Yatırımcıların yurtiçi ve yurtdışı piyasaların açık olduğu günlerde saat 13:30'a (yarım günlerde 10:30'a) kadar katılma payı alım talimatları talimatın verilmesini takip eden ilk hesaplamada bulunacak fiyat üzerinden ertesi gün, satım ise üç işgünü sonra yerine getirilir.''
herhangi bir ayda sıfır yada eksi getiren fon benim ilgi alanımdan çıkıyor hocam. benim riskli fon aldığım tek zaman dünyanın ayı piyasasından çıkmaya başladığı zaman. dipten alır eski zirvelere gelir gelmez satarım. risksizlere geçerim yeni bir ayı piyasası beklerim yıllarca. 20 senedir bu döngüdeyim iyi iş çıkardım.
Global olarak enflasyonun arttığı ortamda hep patlama yapmış olan Emtia (sedece altın gümüşü kastetmiyorum) ve Gıdaya yönelmek gerekiyor diye düşünüyorum. Portföylerdeki mutlaka bulunması lazım.