ÜÇ AYLIK AKD
[IMG]https://i.hizliresim.com/slb9h5c.png[/IMG]
İki haftadır hissede satış baskısı oluşturan Finans yatırım bu tabloda yok... pek anlam veremedim... Bu konuda düşüncesi olan var mı ?
Printable View
ÜÇ AYLIK AKD
[IMG]https://i.hizliresim.com/slb9h5c.png[/IMG]
İki haftadır hissede satış baskısı oluşturan Finans yatırım bu tabloda yok... pek anlam veremedim... Bu konuda düşüncesi olan var mı ?
Saatlik grafikte düşeni kırmış izlenimi veriyor ama işlem hacmi az...karar vermek için henüz erken...
38 üstünde kapanışlar görmek lazım...
https://i.hizliresim.com/aevgv17.JPG
Cuma seans sonu durum
https://i.hizliresim.com/sziwkr3.jpg
sasanin gelisme ve yatirim bazli buyudugunden alinan tesvik ve vergi den kaynakli yazdigi kar durumlari herkes tarafindan bilinen bi gercek , ama borsa da hic bi sey mantik cercevesinde yurumuyor , sirket var kar acikliyor diye bilanco sonrasi hissenin degeri dusuyor , sirket var her ceyrekde zarar acikliyor ama hissenin degeri her gecen gun yukseliyor , borsa gercegi boyle bisey , sasada calisan kisinin verdigi bilgiye dayanarak yazmistim martta pta nin bir bolumu acilacak diye , hayirlisi ile acilir merak etmeyin , borsa oynamak yerine ileriye donuk yatirim yapmak yada akilli yatirim yapmak her zaman en fazla kazandiran yontemdir diye dusunuyorum ... herkese bol kazanclar dilerim
şaşa bu senede yükselmezse kestirip atarıp
SASANIN VİZYONU
SASA, Türkiye'nin ilk ve en büyük polyester & polimer üreticisi,
Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinin lideri olarak; Sürdürülebilir
büyüme bakış açısıyla Türkiye'yi dünyanın en büyük ilk üç polyester
üreticisinden biri haline getirmeyi, petrokimya yatırımları ile birlikte
küresel ölçekte önde gelen oyunculardan biri olmayı hedeflemektedir.
SASANIN MİSYONU
Sürdürülebilir büyümeyi sağlamak
Çalışanlarımız, tedarikçilerimiz, müşterilerimiz, pay sahiplerimiz ve toplumumuz
başta olmak üzere tüm paydaşlarımız için değer yaratmak
Bu değeri kurumsal ve toplumsal sorumluluk ilkeleri doğrultusunda bütün paydaşlarımız
ile adil biçimde paylaşmak, Yenilikçilik ruhunu koruyarak kendimizi sürekli geliştirmektir.
https://www.sasa.com.tr/kurumsal/kur...isyon-degerler
PTA tesisinin yardımcı ünitelerinden Yangın Suyu Sistemi, Eylül 2023
itibarıyla tamamlanmıştır. Soğutma Kulesi, Hava Ünitesi ile Azot Üretim
ve Sıvı Depolama Ünitesi, Ekim 2023 itibarıyla tamamlanmıştır.
Tamamlanan ünitelere ait videolar linkte mevcut
https://www.sasa.com.tr/pta-yatirimi
PTA tesisinin devreye girmesi ile birlikte
Üretim sırasında ekzotermik reaksiyonla ortaya çıkan
atık gazdan (off-gaz) faydalanarak tesisin ihtiyacı olan
1.360.785 GJ elektrik üretilecektir. Tesisin tüm elektrik ihtiyacı
bu şekilde dışa bağımlı kalmadan kendi sistemleri ile karşılanmış olacaktır.
pta tesisi sasanin belkide en onemli fabrikasi cunku , sasanin sahip oldugu elyaf, polyester, iplik, pet cips gibi fabrikalarinin tamaminin hammaddesi pta urunudur , simdiye kadar Cin den satin aldigi ,yani kar marji odeyerek satin aldigi pta yi kendi urettiginde tum bu fabrikalarin yazmis oldugu kar marji tamamen degisecek , bu yuzden bu pta fabrikasi sasanin en stratejik fabrikasi olacak , 2024 yilinin martinda planlandigi gibi ilk faz calismasi gerceklestirilirse ,2024 bilancolarini kismen etki edecektir ama asil etkisi tam performans ile calistigi 2025 yilinin bilancosunda 12 aylik etkisi ile gormus olacagiz insallah
Şirketin 2022'deki ihracatı 500 milyon dolar iken, pta tesislerinin devreye girmesi ile tahmini olarak ihracat 1 milyar doların üstüne çıkacak ki bu hakikaten ülke ekonomisi için çok büyük bir katkı. Üstelik polyester üretiminde kullanılan hammadde ithalatı da sıfıra düşerek şirket kendisi üretecek. Çok ciddi yatırımlara imza atan sasa'yı kutluyorum. Sasa tam bir uzun vade hissesi. Kısa vadeli düşünenler sasa'da zarar edebilir. Düşüncelerim kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Sadece kendime ait düşünce ve yargılarımdır. Saygılar
Gerçekten her mecrada sasa ya haksız saldırılar var. Benim anladığım kadarıyla şirket; çok büyük mali kaynak gerektiren yatırımları altından kalkılamaz borçlara girmeden yapma ve bitirme gayreti içinde. Bu da hisseyi ve yatırımcıyı 1 senedir karamsarlığa itti.
Ama 2025'ten itibaren sasa ülkemizin en büyük ihracatçıları arasında yer aldığında, bu zorlu günler unutulacak, herkes alkış tutmak için sıraya girecek. Şu anda herkes karalama yolunu seçmiş, günlük ve saatlik para kazanma hırsı ile şirkete saydıran saydırana.
Şirketin bu tip söylentilere en güzel cevap şekli ise bir an önce yatırımlarını tamamlayıp tam kapasite ile üretime geçmesi ve çabalarını bilançoya yansıtması olacaktır.
Sasa hissesi özellikle VİOP piyasasında short pozisyonuna çok müsait hale geldi. Bunu herkes biliyor. Bir yıldır hisse düşerken para kazanan insanlar var. Yatırım halindeki şirket hissesinde bunlar normal. Şayet sasa'da short pozisyonu açıp bu forumda tuhaf şeyler yazan olursa ben de bunu çok yadırgarım ve ayıplarım. X sayfası ise zaten çığrından çıkmış, ne ahlak kalmış ne edep kalmış.
Sasa PTA tesislerini devreye soktuğunda, çin ve kore'den hammadde ithalatımız sıfıra düşecek. Üretim maliyetleri düşecek ve müthiş bir rekabet gücüne ulaşacak. O gün geldiğinde, sasa'nın nasıl bir aşama kaydettiği konusundaki 3-5 senelik hikayelerimizi sık sık paylaşacağız. Saygılarımla
[QUOTE=karayel09;6673830]Şirketin 2022'deki ihracatı 500 milyon dolar iken, pta tesislerinin devreye girmesi ile tahmini olarak ihracat 1 milyar doların üstüne çıkacak ki bu hakikaten ülke ekonomisi için çok büyük bir katkı. Üstelik polyester üretiminde kullanılan hammadde ithalatı da sıfıra düşerek şirket kendisi üretecek. Çok ciddi yatırımlara imza atan sasa'yı kutluyorum. Sasa tam bir uzun vade hissesi. Kısa vadeli düşünenler sasa'da zarar edebilir. Düşüncelerim kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Sadece kendime ait düşünce ve yargılarımdır. Saygılar[/QUOTE
kredi derecelendirme kuruluslari tarafindan ulkelere verilen kredi notunu etkileyen en buyuk unsurlardan biri Cari Acik konusudur , maalesef tc nin kredi notunun dusuk gosterilmesinin en buyuk ana sebebi cari acigimizin yuksek olmasidir , ithalat oraninin ihracata gore fazla vermesi yani .... iktidardaki devlet bunun bilincinde bu yuzdende cari acigi dusurebilmek icin ellerinden gelen her seyi yapiyorlar , erdemoglu bizzat giderek cumhurbaskaniyla gorusup ithalati dusurerek ihracatimizi yukseltmemizde rol oynayacak sasa sirketine tesvik istemesini cumhurbaskani bigun kursuden dillendirmisti isim vermeden bi isadami bana gelip bunu gerceklestirmek istiyorum diye devletten destek istedi dedi ve devlet olarak bu tur destekleri tum isadamlarimiza verecegiz demisti ayni gun sasadanda aciklama yapilmisti tesvik icin devlet ile gorusmeler yapildi diye ,halen aklimda ogunku haberler.... 1 milyar dolar hic ama hic kucumsenecek bi rakam degil ,ciddi bi pay , heleki cift tarafli dusunmen gerekiyor cunku hem ithalat yapmayacaksin , ithalat meblagin azalicak hemde ihracat yaparak ihracati yukselteceksin , yani cift tarafli makas calisiyor , 1 milyar dolarlik bi islem demek 2 milyardolarlik bi etki yaratacak demektir !! bu yuzdende devletten en fazla devlet tesvik kredisi alan sirket oldu sasa , sasanin sadece kendisine degil ulkeye bi katma deger vergisi var bunun farkinda olmak lazim , sasadan 1 milyar dolar baykar teknolojiden iha siha ihracati ile 1 milyar dolar boyle boyle bizim cari acik kapanacak , basarili sirketlerin hem ulkeye ve millete faydasi oldugu tartisilmaz , aklima geldi baykar bu yil 1 milyar dolar ihracat yapmis , seneye 2 ye katlayacaktir muhakkak ..... sadece kendi menfaatlerimizi dusunmek yerine sasa sirketinin ulkeye verdigi katma degeride gormek lazim diye dusunuyorum
twitterda gerçekten utanç verici bir ''yatırımcı'' kitlesi var. kontr sayfasında yazmıştım zaten. bunlar yatırımcıdan çok sermayedar dilenci.
en basitinden, fotoğrafta sami aslanhan olmamasına rağmen: https://twitter.com/alfonsoo035/stat...19086824194334
borsa değişik bir piyasa. birkaç lotu olan adam milyar dolarlık patronlara laf atma hakkını kendisinde görebiliyor.
Yukarı doğru bi tersine dönüş, sonra aşağıya doğru bir süzülüş iyi olur.
Fabrika falan anlamam patronun içeriye para koyma sözü var onu yapana kadar da hisseden umudum yok 53 lira iken de dedim ..Nezaman olur ozaman yeni başlıyoruz
Ne olursa olsun hangi duruma sokarsa soksun lotum azalsın veya artsın ama Hep bir şekilde bu hikâyenin içinde olacağım 5 kazanmam 1 kazanırım yada 5 kazanırım bilemem ama bu uğurda ikilecegimi bilsem bu hikayeyi yaşayacağım ytdegil bol sanslar
size bir kehanette bulunayım...
2024 yılında endeks 10,000 i geçecek ama sasa endeksin gittiğinin yarısı kadar gitmeyecek...
zaman zaman saman alevi gibi parlasada endekse feci şekilde yenilecek...
Amon kâhinleri aklıma geldi, şöyle yapalım sene başından sene sonuna kadar endeks en az 10 bin olursa
https://i.hizliresim.com/88y5zww.JPG
akcay in hesabina gore ; endeks 10,000 olsa dahi sasa nin fiyati 42 dahi olmayacak , endeksin gittiginin yarisina gore sasa 42 ye denk geliyor , 42 dahi olamayacak demis o hesaba gore , zaten su anki fiati 37 civari ........ pek mantikli bi kehanet gibi olmamis sanki dimi ... akcay bey nakitte sanirim ,henuz pozisyon almamis gibi gorunuyor , boyle bi yorumu ancak boyle bi duruma baglarim , neyse zaman ola hayrola ..
patron pta tesisinin borularını yine döşüyor bize
Hissenin yüksek fiyatına veryansın eden patron, bu fiyatlardan memnun ki sesi soluğu çıkmıyor. Yatacak yeri yok...
Sanırım herkesin bildiği şeyi alarak hata mi ettik bu lanet kağıt bir senemizi daha yemesinden korkuyorum hakkımızda hayırlısı dostlar
Yatırım finans sata sata bitiremedi... aq:drunk:
PTA tesislerinin yangın Suyu Sistemi, Soğutma Kulesi,
Hava Ünitesi ile Azot Üretim ve Sıvı Depolama Ünitesinin
tamamlandığı bildirilmişti.
Şirketin internet sayfasında yeni bilgi girilmiş.
Buna göre;
Buhar Suyu Şartlandırma ve Depolama Ünitesi montajı
Aralık 2023 itibarıyla tamamlanmıştır.
Laboratuvar ekipmanları kuruluş ve testleri Aralık 2023 itibarıyla başlamıştır.
Elektrik Trafo Merkezi ve Kontrol Odası Aralık 2023 itibarıyla aktif hale getirilmiştir.
İdari Ofisler binası Aralık 2023 itibarıyla aktif hale getirilmiştir.
https://sasa.com.tr/pta-yatirimi
Eyy sevgili patron,
Bir senedir anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirdin. Zaten içine ettin hisenin, bir çuval inciri batırdın... Adın da çıkmış dokuza inmez sekize artık.. İstersen 20 liraya mı düşüreceksin, 10 liraya mı düşüreceksin... Allahını seversen artık bir an önce düşür de bitsin bu işkence. Hergün öleceğimize bir gün ölelim.
Elem doluyuz, gam doluyuz, tasa doluyuz... bu nedir yahu... yüzümüz gülmeyecek mi hiç... Yatırım finans ile bofa satıyor ak yatırım ile hsbc alarak karşılıyor.. Bir gün sonra tam tersi oluyor... Hisseyi top gibi oynuyorlar... iyice mokunu çıkardılar...
Karanlık odada birisi 35.08e 2milyon lot basmış.
Kim yaptı acaba?
Dün gün sonu durum
https://i.hizliresim.com/ncgfxhy.jpg
Sasa büyüme odaklı yatırımları ile bana göre doğru yolda
Temeli sağlam atmazsan en küçük rüzgarda yıkılırsın mantığı.
Yaptığı yatırımlar ile hem ülkemizin cari açığına büyük katkı sağlayacak
hem de ihracat yolunda büyük aşama kaydedecek. Şu anda şirketi,
hisse fiyatı ve hissenin tahtasındaki tuhaf hareketler ile değerlendirmek ne kadar
doğru bir yaklaşım acaba. Benim lotlarım kıymetli, bu fiyatlardan sattırmak
isteyenler avucunu yalar, daha çok beklerler
SASA nın 2022 yılında KAP'ta gönderdiği bir haberi paylaşayım. Hissede henüz yeni olan arkadaşlar belki bunu kaçırmış olabilir, bilmeyebilir. Bu KAP haberinde bahsi geçen 20 milyon TL sermayeli Sasa Uluslararası Finansal Yatırım şirketinin niçin kurulduğu haberin son paragrafında açıkça belirtilmiş. Çay çorba ile uğraşmayan uzun vadeci gerçek yatırımcı arkadaşların aklının bir köşesinde kalsın diye paylaşıyorum. Sürekli izleyip anlık günlük fiyatlarla sağlığınızdan olmayın. Zaten endeksin durumu ve diğer hisselerin hali de ortada. Saygılarımla
https://i.hizliresim.com/twfbsig.JPG
Madem paraya ihtiyaç var ver 2 kat bedelliyi sora koykendi paranida içeri
Yoluna bak adam ky lot vermeden hisseyi dipleri
Çekip kendisi para koyacak hisse zamanla dolaşım kötü artacak ama bizde lot aynı kalacak mka ****si dedik düşerde bukadar ac gözlülük olmaz ki bir senemizi daha çalacaktır bu gidişle ytdegil olan oldu Canımız sağ