Bence enflasyon hedef değil , birikimleri eritmek , yapı olarak tasarruf yapan millet değiliz malum
Arkadaşlar bir şey danışmak istiyorum, banka sayfası olunca belki bilirsiniz:
Ben, bir adamla alışveriş yapmak istiyorum. Ama adama tam güvenmiyorum. Parayı verecek taraf benim. Eğer istediğim hizmeti vermezse paranın onun hesabına geçmesini istemiyorum. Geri almak istiyorum. Ya da izin vereceğim. O ana kadar parayı çekemesin istiyorum. Hizmeti versin sonra aktarımı yapayım. Ama paranın varlığını, dolandırıcı olmadığımı görsün.
Türkiye'de bankalarda, finans kurumlarında böyle bir uygulama var mı? Akbank'a sordum bizim yok ama diğer bankaların olabilir dedi.
Bloke çek var.
Parayı kendi hesabınıza yatırıyorsunuz. Bankanızdan iş yaptığınız kişi adına bloke çek düzenlenmesini istiyorsunuz.
Çek sizin elinizde. Para bankada blokede. Karşı taraf hizmetini yaptıktan sonra çeki teslim ediyorsunuz .
Karşı taraf da bu çek ile parasını alıyor.
Tapu işlemlerinde de kullanılıyor. Bir dünya nakit taşımak istemiyorsanız bloke çek ile tapuda imza aşamasında ödemeyi yapabilirsiniz.
Bu yazıdaki kira çarpanı olayını anlayan var mı? Ben anlamadım da..( Evet ben gerizekalyım)..
https://www.hangikredi.com/bilgi-mer...ra-carpanlari/
Cuma günü 3 aylık 56 halkbank ve vakıfbank verdi.
Ykb 34 gün 51, 93 gün 52
eğer faizlerin düşeceği ve enflayonun seneye 45 lere düşeceği öngörülüyorsa en güzel denizbank aylık ödemeli 48 .bileşiği 61 e geliyor .(her ay gelen fazileride 50 de 51 den tekrar faize koymak gerekiyor 2-3 ay 52-53 den koyarsın sonra belki 47 lere düşsede paçalda 48 bulunur ). artı stopajda 2,5 kesilecek oradan birde avantaj.artı 31 temmuzda olası bir stopaj avantajına karşıda koruyor .ipana 3 lü koruma gibi. y.t.d
https://twitter.com/barisesen/status...I1nuQVhaA&s=19
Negatif reel faiz yokmuş yani bu faizler fazla bile :)
MB rezervi geçen hafta swap hariç 9,5 milyar dolar, seçim sonrası 51 milyar dolar arttı.
Ülkeye para yağıyor.
Şimşek, biz almasak 20 li fiyatlara gelir...Ancak TL nin değerlenmesini fazla abartmayacağız. demiş
Şimşek Doların dibini kurutacak.
Damat yerine Şimşek gelseymiş, ülke batmazmış.
Şimşet: Kiralarda yüzde 25 in artışına karşıyım.
Evsahibinin malına çöken bazı Asalaklar buna pek üzülecek.
Yapısal reform olmadan enflasyonda yüzde 40 ın altı beklenmiyor.
Sabah bloomberge çıkan Salar ın yorumu.
Yine enflasyonda yüzde 40 ın altı görülmeden TL faizlerinin indirilmesi yanlış olur şeklinde çok yorum var.
Salar ben olsam bankaları tutmazdım. Yılbaşından bu yana yüzde 80 arttılar.
BİST 3,5 cent ile 2018 den beri en yüksek seviyede...
MB alımıyla yatay...
Kapalıçarşı 32,1100 32,1200
Tlref.53 ten 48 e kadar geriledi MB müdahale etmiyor benim ppf geberdi iyice
Sayfada sorun mu var?
Akbank ve Vakıf 1 aylıkları 50 ye çekmiş , stopaj artışınıda eklersek çok sert 8 puan düşüş oldu , herkes 60-65 leri beklerken yine fena ters köşe yaptılar.
Geçen sene politika faizi 8,5 iken zaten 36 faizi alabiliyoduk , ne anladık bu işten , inanılmaz şeyler oluyo ülkede hakikaten, sabah sabah tüylerim diken diken oldu...
“Deliriyorum: Diyorlar ki Madem Ekonomi kötü: Neden AVM’ler dolu, Neden yollar Dolu, Neden Oteller dolu?
Bak AKTROL: Senin BİLE anlayacağın şekilde anlatayım: Türkiye’de Mülteciler hariç 80 Milyon yaşar. 10 Milyonu Zengin, 20 Milyonu Orta Direk, 50 Milyonu FAKİR.
AKP zengini ULTRA Zengin yaptı, Orta Direği Sildi Süpürdü, Fakiri daha fakir yaptı.
Ultra Zengin AVM’ye Haftada bir gidiyorsa artık ÜÇ gitmeye, Bir araba alıyorsa artık ÜÇ almaya, Tatile bir hafta gidiyorsa artık ÜÇ hafta gitmeye, başladı…
Gördüğün kalabalıklar AYNI kişiler. SATILIK beyninle anladın mı? YOKSA ÖZGÜR DEMİRTAŞ basit anlatımı ile bir daha anlatayım mı?”
Sağlıkta yeni dönem: Uzaktan muayeneyi SGK karşılayacak
Hastanelerde yeni dönem başlıyor. Uzaktan muayene masrafları artık Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacak. Doktorlar gerekli gördüğü takdirde rapor ve reçete yazabilecek..ntv
Bu iyi oldu.
Zaten devlette doktorlar içeri girsen de muayeneyi uzaktan yapıyordu. Şimdi uzaktanın gerçeği de var.
Ortopedi bile Fiziken hiç muayene yapmayıp uzaktan ya kan tahlili, MR vs. ya da reçete yazıp gönderiyorlardı.
Gitmeye gerek kalmadı.