Önceki dönem satışlarına göre kar getirmesi gerekiyor.Bakalım kar rakamı gelirse bu fiyatlarda nasıl tutabilecekler sermaye zaten kuş gibi....
Ytd
Printable View
Önceki dönem satışlarına göre kar getirmesi gerekiyor.Bakalım kar rakamı gelirse bu fiyatlarda nasıl tutabilecekler sermaye zaten kuş gibi....
Ytd
Ben en son bu hissede 1 yıl önce %45 karla çıkmıştım sonra düşüş o düşüş bir daha da yukselemedi..bahsettiğiniz konu hakkında en ufak bir bilgim yok yalnız şu kadarını söylim bunun gibi 1 lotla kademe atlayan hisselerde değil 350 000 lot 10-15 000 lot mal alsa biri onu geri almadan asla yukseltmezler...kaldiki o kadar lotu alan her bana göre bu zamanda saf ca davrandigi açık şöyleki su an elindeki o kadar lottan toplam 3.5 milyon TL den aylık 80 000 TL zarar ediyor o kişi ( en yüksek mevduat faizi getirisi ) şimdi bu şahıs aylardır bu kadar lotla zaten en az bir 500 000 TL zarardadir ..ben hissede hiçbir olumlu beklenti bulamıyorum yine zarar getirecek o kadar zamdan sonra hos kar gelse ne yazar ...daha öncede yazdigim gibi eski spek ne zaman gelir ben de o zaman girerim o spekten eser yok aylardır zaten olsa fiyatı buralarda olmazdı en az 14_15 TL gibi olurdu ..o şahıs ya tahta yapıcı spekle anlasacak ya malını satacak yoksa bu kağıt 10 yıl da sürünür bu her hissede böyledir bistteki 30.yilimda bunu bilir bunu söylerim..gerçek spek geldi mi zaten hisseye tavan yaptirir en son 1 yıl önce tavan yaptı bu kağıt o zamandan beri hep dususte .iyi kazançlar
Başkan Erdoğanın Şişecam açıklamaları nasıl etki edecek bekleyelim görelim.
Bu hafta şenlik var Twitter’da herkes şişecam ve iştiraklerini konuşur olmuş bu fiyatlara denizli olmaz bilançoda iyi gelirse eski çıkışını yapması olası...
Ytd
valla bunu bilir bunu soylerim 30 yıllık tecrube 100 den fazla hissede boyle durumla karsılasmısımdır elinde cok hisse olandan hissesini almadan yıllarca surundururler o kagıdı ..ya satacak ya tahta yapıcı spekle elinde lot olan anlasacak ...satsa alıcı yok kime satacak 350 000 lotu ..o zaman diyecekki mesela 12-13 lira ustunden sana malımı veririm diyecek anlasacaklar ..baska turlu bu kagıt yurumez ..hos simdi bu 350 000 lotu olan sahıs 13 liralardan itibaren almaya basladıysa minumum ortolama %20 de oyle zararda yani nerden baksanız bu adamın 1 milyon tl den fazla zararı var ...her ay ustune 80 000 tl daha zarar ediyor ..simdi bu adam bugun icin bu kadar zararı cıkarıp ustunede karla cıkması icin bu kagıdı minumum 14-15 liralardan satması lazım ....50 gun oldu hala spegin varlıgına dair bir isaret yok 10.50 maksimum gordu ..tahtanın spegi geldinmi bu kagıt tavan yapar ..spek ortoda yok ..en son soyle grafige baktım bundan 3 ay kadar once ortaya cıkmıs 9.50 den 10.80 gostermis salmıs geri ..dedigim gibi spekle anlasmaları lazım yoksa yıllarca bekletir ..hani ben sunu da anlamıs degilim gecen bilanco da zarar etti bu sirket hatta cıgu bilancoda zarar ediyor simdi insaat camı ve otomotiv camı ureten anadolu cam trakya cam gibi sirketler insaat ve otomotiv sektorunun coktugu zamanda karlarını katlarda ...nasıl olurda ev esyası sus esyası cam ureten denizli cam zarar eder ( ya da ettirilir )
Sayın Luikang Ben sizin gibi tecrübeli değilim.Düşünceleriniz ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
Sizce Dencm da küçük yatırımcıda kaç lot vardır?
Tahta yapıcıda kaç lot vardır?
Bu söylediğiniz zarar tahta yapıcı için de geçerlimidir?Çünkü o da bu sizin yaptığınız para mal
iyetinin hesabını yapıyormudur?
Şişecam hazineye devri Dencm nasıl etkiler?
Bu sorular hakkında düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Tşk ederim.
takaslara bakmak lazım ama fazla lot oldugunu sanmam belki en fazla 100 000 lot olabilir onlarında maliyeti cok yukarılarda olanlar artık torunlara miras bırakanlardır zira bu kagıt gecmiste 27 liralara kadar cıkmıstı ...tahta yapıcıların maliyeti genelde cok dusuktur sonucta halka arzdan beri onların elinde 1 liradan da hisse vardır 2 liradan da boyle bakmak lazım ..hazineye devrine gelince pek birsey degisecegini sanmam zira yıllarıdır isbankasının istariki olmasına ragmen yatırımıcıya zarar etttiren bir hisse 27 liradan itibaren 8 yıldır dususte . beklentiniz isfinansal ve isgsy gibi hissenin zıplaması iditahmin edebiliyorum bunu ama atladıgınız biyer vardı o hisselerin yapıcısı galip ozturk un ta kendisi dir ..adam elinde hisse bırakmamak icin yukarı surdu ve verdi ...bu hissede ise ne spek var ne tahta yapıcı bu hacimden belli zaten .ama dedigim gibi bu tahta daki surungenlik %90 sozettiginiz elinde 350 000 lot olan kisi yuzunden ..o kisi tahta yapıcı ile oturup anlasmadıktan sonra bundan hayır gelmez ..ya oyle ya da sirket satılmalıki ya da aralıksız yıllarca bilanco surekli kar etmeli ki yeniden bu kagıt 20 tl lı fiyatlara gitsin ...artık yorum yapmaya gerek yok durum ve fiyat ortada zaten iyi kazanclar ..