Beşiktaş ta olay bedelli artışı iptal edildi bakalım yenıden ne zaman gundme gelecek
Printable View
Beşiktaş ta olay bedelli artışı iptal edildi bakalım yenıden ne zaman gundme gelecek
Türkçe'n sanırım zayıf...
"Bedelli olmayacak demedim!"
"2018'de bedelli beklenmiyor, çünki..." diyerek gerekçeleri pekçok kez sıraladım...
Para sıkıntısı bu sene yok. Çekilecek olan kredi az-buz birşey de değil. Kısa vadeli borçları uzun vadeye çevirecek... Tramsfer ve grup elemelerinden gelen paralar....
2019 da ise duruma bakar, bedelli ihtimalini konuşur herkes...
Bu kadar basit mevzu...
İkincisi, bedelli beklentisi olsa idi, GSRAY gibi 9 TL gösterip sol vurup sağ gösterirdi...
Böyle bir tablo da olmadığına göre...
Siz hangi gerekçe ile bekliyorsunuz bedelli?
Veya kalkıp ben de size "bedelli olacak!" dediniz diye karşı ithamda mı bulunayım?
Ama benim Türkçem kuvvetlidir... Kimin ne yazdığını da çok iyi anlarım. Niyetini de...
Getirmeleri hata idi. İhtiyaç yoktu. SPK yemedi...
Aynı hatayı tekrar yaptıklarında da bu kez yatırımcı da yemeyecek.
Ters tepti...
Tekrar gündeme gelebilir ama bu sene beklemiyorum.
Spor klüplerinin eli mahkum... Bedelli'ye gebe hepsi... Bu gerçeği tartışmıyoruz sanırım.
Siz zannederim bu sene bedelli gelecek diyorsunuz?
Neye itiraz ettiniz onu anlamadım
01.06.2017-30.11.2017 Net Dönem Zararı 3.902.140 TL
(01.06.2016-30.11.2016: 25.147.226 TL kar)
Buyur burdan yak.. Görünen o ki; tüm faaliyet karı finansman gideri altında faiz ve kur farkına gitmiş yine anlaşılan.. Transferde çingene pazarlığı yapan Başkan biraz da bu pazarlığı bankalarla yapsa, ayrıca eşşek yükü döviz kredileri biraz da TL kullanmayı denese düzlüğe çıkmak mümkün idi şu yıllarda..
Arkadaşalr bedelli bi zorunluluk bilanço açısından yapmayın gözünüzü seveyim sermaye ye bak özsermayeye bak facia bunun düzelmesi lazım ve tek yol bedelli
turkçem zayıf doğrudur :)
240 mılyon sermaye - 523 özsermaye -723 geçmiş yıl karı ve sermayeye ıhtıyac yok bu şirket sırf bjk oldugu ıçın borsa da yoksa şimdıye kadar yuzbın kere şutıng dı
Ben her zaman TTK 376'ya göre hazırlanan bilançoya bakarım. Çünki maddi olmayan duran varlıkların yeniden değerleme ve ölçüm kazançları daha nettir. Bu bilançoya göre şirketin batık olup olmadığına karar verilir. Ve nitekim bu bilançoya göre de şirketin özkaynakları (+) 748 milyon TL'dir...
Yani, SPK mevzuatına göre hazırlanan bilançodaki -500 milyon TL eksi sermayeye o yüzden hisse alıp/satarken kimse bakmıyor...
Ve bu bilançoya bakıp da tekrar bedelli geyikleri başladığına göre bu bir süre daha sürecek anlaşılan...
Sanki bir önceki bilançoda -500 milyon TL özsermaye yokmuş gibi...
İlk defa mı karşınıza -500 milyon TL özsermaye çıkıyor? Bu rakam her bilançoda zaten aşağı yukarı bu şekilde geliyor...
Cenk Tosun'dan gelecek yaklaşık 100 milyon TL ile -3.9 milyon TL'lik zarar da rahatlıkla kapanır...
-3.9 milyon TL zarar... Sanki -39 milyon TL'ymiş gibi psikoloji yaşayanlar var...
Geliri ise 400 milyon TL ile neredeyse 2 katına çıkmış... Şimdi Cenk Tosun'dan gelen para da eklenecek bir sonraki bilançoya...
Velhasıl borçları çevirebildikleri sürece, - (eksi) özsermaye, hiçbir klübün derdi tasası olmamıştır, bugüne kadar... Yıllardır böyledir...
Zira, bedelli ile şirkete nakit girişi yapılarak esas amaç borçları çevirebilmektir. Bjkas'da kredi anlaşması ve futbolcu satışları ile bu problemin olmadığını kavramak çok zor olmamalı...
Zaten bedelli kararını alacaklarında hisse eminim hareketlenecektir...