Önerisi olan varsa memnuniyetle okurum. Yarın yine iş var. Bir şeyler yeyip yatmalıyım artık. Hepinize iyi geceler.
Printable View
Önerisi olan varsa memnuniyetle okurum. Yarın yine iş var. Bir şeyler yeyip yatmalıyım artık. Hepinize iyi geceler.
Yatırım danışmanlığı profesyonel bir iş...Burada olmaz...
"Dolar para kazandırmıyor ancak elindekinin değerini korumayı sağlıyor" sözüne büyük ölçüde katılıyorum.
Bunu aşabilmek için trader olmak, bu işi iyi becerebilmek gerek.
Kendimden örnek vereyim:
2017 Mart-Eylül arası ortalama 3.58 maliyetle dolar toplamıştım. Kasım 2017'deki çıkışta birazını satıp ocak-şubat 2018'de 3.80 civarından yerine koydum, şimdiki çıkışta da 3.9 civarlarından yine birazını sattım. Yani trade işini de biraz becerebiliyorum.
Bunlara rağmen şu an elimde olan doların ortalama maliyeti 3.6 ve ortalama vadesi de dokuz ay, yani %9 enflasyon farkı koyunca 3.92 gerçek maliyetim. Kur da aşağı yukarı burada. Biraz trade edebilmeme rağmen ancak enflasyona paralel getiri elde edebilmişim. Gerçek kazanç için ya daha iyi al sat yapabilmek, ya da alım yerini daha dipten tutturmak lazım.
Emin olun,bir kaç alım satımdan sonra bir yerde muhakkak zarar yazıyor:notr:Ben geçen sene 3 kez kazançlı alım satım yaptım,4.cü de yanıldım ve getirinin çoğu gitti:)şahsım adına konuşuyorum özellikle bu ortamda elimizdeki küçük miktar dolar,artmasın ama sabit dursun,çıpa görevi yapsın yoksa bu enflasyon rüzgarı ne var ne yok götürecek....
Trade işi palavra
istisna örnekler olabilir
Türk insanı disiplinli değildir, olamazda..
aldım sattım şurada destek burada direnç
bende çok seviyorum bunları
değerli de
kim uyuyor bunlara :)
Sık alım satım yapan
kasaya kazandırır :)
bir yönün olmalı
tabi bu yöne uygun pozisyonunda olacak
hep söylenir stop lost bu önemli uygulanabilir ama dolarda isen, bizde buna uymaya pek gerek yok :)
alım satımı sık yapan
sürekli kaçanı kovalar
ve çok sık hata yapar..
bence tabi.. :)