Bir daha bakın kitap/dökümanlara....
LD lerde sadece/asgari 3 itkiyse bile, yeterlidir, 1-5 ZZ/DZZ iken sadece 3 im se, yeterlidir...
Printable View
Şöyle anahtar olarak kullanabilirsiniz, biraz geliştirilmeli gerçi ama, temel şeylerde pratik olur Sn Türkoğlu...
https://i.hizliresim.com/2okpr6l.jpg
kendin beni doğruluyorsun zaten mübarek koyduğun resimle...oku bakayım LD için ne yazmış içsel dalgalarına...1. dalgası için IMP veya LD, 3. dalga için IMP, 5. dalga için IMP ve ED...yani benim dediğime gelir...öyle ZZ DZZ falan olmaz...sulandırılmış EW ise dediğin olur tabii...en üst ortadaki resmin içini oku bakalım...IMP-COR-IMP-COR-IMP...pratik olur...
IMP-implusive-itki
COR-corective-düzeltme
sen ise sayımında 1. dalgayı a-b-c saymışsın...a-b-c diye itki olur mu?
Günlük renko barlarda son durum
öz önce yeşile dönmek üzere idi
şimdi kırmızı
x100 2410 üzeri saatlik kapanışlar rahatlama getirir
aşağıda ise x100 2340 bölgesi önemli
https://i.hizliresim.com/26smz8g.PNG
2004 yılındaki USD Satın Alma Gücü, USD Enflasyonu dikkate alırsak;
2004 yılındaki 302 USD, bugünkü 600 USD diyebiliriz ( yaklaşık )
Kabaca; 600 USD olan asgari ücret, 300 USD'ye geriledi.
Ücretli ve emeklilerin durumunda bunu rahatlıkla görebiliyoruz...
( detaylı hesap yapmadım, durum daha da berbat olabilir,
örnek verirsek, benim 1995 yılında 30 bin dolara alldığım sıfır daire,
bugün 180 bin dolar, 27 yıllık eskimiş haliyle)
Üsluba dikkat lütfen...Mübarek de ne ???
Evet Prechter ekolüne göre yapılan anahtarı koymuşum yanlışlıkla, ama sonrasında yazılan kitaplarda esnetildi bu konu. Özetle sadece 3 IM olsa diğerleri ZZ/DZZ olsa bile yeterlidir diyor. Hatta 4 ün 1 i örtmesine bile gerek yok diyenler de var.
Yine ED ler 1 inci dalgada da olabilir deniyor, hatta bunlara full 3 lü LD gibi bakılıyor.
Dolayısıyla ben bütün kaynakları taradıktan sonra, tamamını kapsayacak şekilde bakıyorum, ED ler ilk ve son dalgada da olabilir, LD lerde sadece 3 IM se yeterlidir, expanding 1 de de 3 de de olabilir, ED nin son 5 i kendi içinde ED de olabilir, yapı belirginse/çok hızlıysa 4 1 i örtmeyebilir.
Nellyden de biraz flat zz ları alarak, zz de B çok kısa kalabilir, flat C sanki expanding gibi uzatabilir.
Müsait olunca, diğer Prechter ile çelişen ilginç şeyleri de paylaşırım, mühim olan samimiyet ve üslup..
Şu an bulduğum başka bir kaynak...Nelly nin kitapları resim formatında ara bul yapılamıyor, tek tek bakmak lazım..
Kaçtım..
https://i.hizliresim.com/28e6rqi.png
sen kendi üslübuna bakacaksın önce...az çok bu işe kafa yormuş adama başlangıç için pratik için bu döküman iyi olur falan diye kafa buluyorsun...patates olunca da üslup müslup diyorsun...dökümanı kendin koyuyorsun onda da patates olunca sonra da yanlışlıkla koymuşum cart curt...yanlışlıkla ve PRECHTER...yahu zaten günümüzde EW yi devam ettiren yegane adam PRECHTER...yani koyduğun döküman en doğrusu ve benim dediğimi diyor...
gidipte neowave nelly falan konu dışına çıkma şimdi...
dur kaçma... :he:
Kurumdan aradılar yana yakıla elimdeki spot Garanları istediler 2 günlüğüne