Sayın yarasa, üşenmeden bu araştırmayı yapmanız oldukça önemli. Bende size teşekkür ederim. Benim branşım daha çok Oyak üzerindeydi. Twiter de başka bir hesabım var, Oyak 33 milyon hektaş satmadan önce onuda yazdım. Çünkü Oyak 55 lirada 33 milyon hektaş satarak kendisini amorti etmeyi başardı ve koca Oyak daha sonra şirketin içini boşaltarak finansal yüke girmesini sağlayarak hektaşı buralara getirdi. Aslında Sami, Oyak yanında evliya kalır. Oyak bunu nasıl yaptı, konu basit, birincisi iktidara çok yakın ve kişisel bir sahibi yok. Yatırımcıya gram acımadı. Kontrol şirketindeki olayda böyle, sahipleri yatırımcıya acımıyor. Derhl hissesinde olanalr gibi, 16 liradan 176 liraya, oradan 23 liraya getirdiler. Getirenlerle sahibi ve onun alnus adlı yatırımcı şirketi ve baş aktör Zeynel abidin güdücü. Örneğin bu hissede şöyle garip bir şey daha oldu. Twiter de İdris adında biri hisselerde yapılan spekülasyonu yazıyordu ve güven kazanmıştı. Zeynel abidin güdücü bu ismide satın alarak derhl hissesine güven verdiler ve 1,5 milyar lira vurgun yapıldı. Borsanın her yerde DNS’ı bozuldu. Son 3 yılın halka arzları daha çok bozdu. Kontrol hissesini neredeyse sıfırsan keşfeden isim kıymetli paşa hocamızdır. Sayın paşa geçmiş yıllarda hisse nette de yazardı.
Diğer konuya gelecek olursak ben 100 liradan hisse alan için bir şey diyemem, kontrol hissesinde halka açıldığı günden bilirim, almak nasip olamdı ama bana göre 25 stop noktasıdır. Üstünde senette kal, altında tedbirli ol. Evet 3-5 lira beklemek yada bunu yazmak her açıdan sıkıntılı ama benim şerhim bedelli oldu. Bir kaç yazı öncede yazdım, bu bedelli beklenen den çok erken bir tarihte geldi. Şirkete ait yazılanlar mutlak suretle bir öngörüdür, her hangi bir garantiye tabi olamaz. Selametle.