*ertem: Dış ticaret açığının giderek düşeceğini, cari açığa olumlu yansıyacağı bir döneme gidileceğini düşünüyorum
Printable View
*ertem: Dış ticaret açığının giderek düşeceğini, cari açığa olumlu yansıyacağı bir döneme gidileceğini düşünüyorum
*sameks bileşik endeksi, kasım'da bir önceki aya göre 1,0 puan azalarak 52,4 değerine geriledi
*sameks sanayi endeksi, kasım ayında bir önceki aya göre 2,1 puan artarak 54,7 seviyesine yükseldi
*sameks hizmet endeksi kasım ayında, bir önceki aya göre 0,6 puan artarak 50,8 değerine yükseldi
*ertem: Döviz pozisyonlarının en alt düzeyde olması son dönemdeki kur artışlarından türkiye ekonomisinin en az etkileneceğini ortaya koyuyor
*ertem: Banka sisteminin özellikle aktif taraflarına baktığımızda kgf uygulamalarıyla oldukça güçlendiğini görüyoruz
*ertem: Türk bankacılık sistemi 2018 yılında daha da güçlenecek
*ertem: En kötü senaryoda bile bankacılık sektörü için sistemik bir risk söz konusu değil
*ertem: Bundan sonra kur tarafında çok olumsuz bir gelişme beklemiyorum
*ertem: Kurdaki aşırı oynaklık ve fiyatlama mb'nin enflasyon beklentilerini olumsuz etkiliyorsa, faiz tarafında müdahale eder
*ertem: Mb glp üzerinden fonlama yapıyor, burada ppk toplantısına gerek olmadan da glp'yi yukarı çekebilir veya düzenleme yapabilir
*hong kong'da ekim'de perakende satış değeri %3,9 (beklenti %4,2)
*euro bölgesi'nde kasım'da eurocoın göstergesi 0,84 (önceki 0,72)
*hong kong'da ekim'de perakende satış hacmi %3,6 (beklenti %4,0)
*euro bölgesi'nde kasım'da eurocoın göstergesi 2007 nisan'dan bu yana en yüksek seviyesine çıktı
*ertem: 2018 ilk çeyrekte enflasyonun hızla aşağı ineceğini göreceğiz
*ertem: Buna bağlı kurda bir düzelme olacağını ve mb'nin elinin rahatlayacağını göreceğiz
*ertem: Merkez bankasının araç bağımsızlığı sonsuzdur
*ertem: Kgf'de 20 milyar tl bir geri dönüşe ulaşıldı
*ertem: 2018 başı itibariyle kgf geri dönüşlerinin hızlı bir şekilde kullandırılması söz konusu olacak
*malezya'da merkez bankası'nın 4 gün vadeli ihalesinde satış myr31,4 milyar, faiz %2,99
*ertem: Piyasa dostu, ekonominin daha da dışarı açılmasına dönüm, faiz ve enflasyonu aşağı çeken reformlar olacak
*lavrov, "abd'nin eylemleri kuzey kore'yi aşırı adımlar atmaya provoke etmek için dizayn edilmişe benziyor"
*almanya'da kasım'da mevsimsel düzeltilmiş işsiz sayısı -18.000
*almanya'da mevsimsel düzeltilmiş işsiz sayısı ekim'de -12.000 seviyesindeydi
*analistler almanya'da kasım'da mevsimsel düzeltilmiş işsiz sayısının -9.000 olmasını bekliyordu
*almanya'da kasım'da mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı %5,6
*aihm, chp'nin anayasa referandumu iptal başvurusunu reddetti-ntv
*aihm: Referandum konusu aihm sözleşmenini çerçevesine girmiyor-ntv
*ırak petrol bakanı, "opec'in petrol arz kısıntısı anlaşmasını 9 ay uzatması en büyük olasılık"
*suudi arabistan enerji bakanı, "stokları değerlendireceğizi ve kararımızı güç içinde vereceğiz"
*kuveyt petrol bakanı, "üretim kısıntısı anlaşmasından çıkış stratejisini konuşmak için çok erken"
*iran petrol bakanı, "üretim kısıntısının 9 ay uzatılmasını tercih ederiz"
*nijerya petrol bakanı, "cari üretimimiz 1,7 milyon varil/gün civarında"
*angola petrol bakanı, "üretim kısıntısı anlaşması haziran 2018'de yeniden gözden geçirilecek"
*angola petrol bakanı, "opec'in kararlarına paralel şeklde faaliyet göstereceğiz"
*suudi arabistan enerji bakanı, "aldığımız tedbirler iyi bir iş çıkardı, bu süreci devam ettirmeyi amaçlıyoruz"
*suudi arabistan enerji bakanı, "stoklar 2018 2. çeyrekte düşecek"
*güney afrika'da ekim'de üfe aylık %0,7 (beklenti %0,6, önceki %0,7)
*güney afrika'da ekim'de üfe yıllık %5,0 (beklenti %4,9, önceki %5,2)