Bu SPK kararı ile yurtdışı varlıkların devri arasında bir ilişki var kesin.. 1 hafta Öncesinde devir iptal oldu dediler 1 hafta sonra SPK kararı geldi.. Görmediğimiz bir durum var ama ne.. İnşallah o yurtdışı işinden başka bir pislik çıkmaz..
Printable View
Bu SPK kararı ile yurtdışı varlıkların devri arasında bir ilişki var kesin.. 1 hafta Öncesinde devir iptal oldu dediler 1 hafta sonra SPK kararı geldi.. Görmediğimiz bir durum var ama ne.. İnşallah o yurtdışı işinden başka bir pislik çıkmaz..
Satıcılar bittimi acaba
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tepki alımları borsada tüm kağıtlar alım seviyesinde çağrı olaydı 2 den virp alına bilecek çok hise vardı ama şimdi buda onlarla aynı seviyede oldu.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Whitelust;
Ben mahkemeye başvurdum dün sabah. Niyetiniz ciddiyse size dilekçe konusunda destek olabilirim. Özelden yazın göndereyim.
Arkadaşlar TTK 376 Net açık, bu muafiyet kararının dayandırılabileceği tek şey borca batıklık ve bu kritere uymuyor, SPK'nın TTK 376 uygulaması ile ilgili SPK TEBLİĞ'i de net açık. Amir hüküm, SON AÇIKLANAN YILLIK BİLANÇO rakamlarına göre borca batıklık durumu dikkate alnıyor. Buna göre yapılan hesapda da %50 ve üstü bir sermaye kaybı yok. Bu kesin ve net. Çıkan rakam %48.9 sermaye kaybı ki bunun böyle çıkmasının da tek sebebi TME yani Hurriyet İnvest'in faaliyetinin durdurulması ile son zararının 2017 bilançosuna yansıtılması.
Bilip bilmeden insanların kafasını karıştırmamak lazım. Olabilirle bu işler olmaz, net rakam ve somut bilgi verin. Şu maddeye göre Hürriyet'in şu durumu var diye konuşuyorsanız evyallah. Bilmiyorsanız susun ya da sorun cevap verelim.
TEKRAR SÖYLÜYORUM, DESTEK İSTEYENE DESTEK VERİLİR. ÖZELDEN YAZIN CEVAPLAYAYIM.
BURDA MEVZUATI PAYLAŞINCA BİRİLERİ RAHATSIZ OLUYOR, SEBEBİ DE MEVZUAT AÇIK VE NET, KIVIRMA PAYI BIRAKMIYOR. BOŞ KONUŞANLARA DA ALAN BIRAKMIYOR.
Bu sayfadaki troll sayısı kadar başka yerde görmedim, az biraz delikanlı olun. Kağıt tuvalet kağıdı, adamcıklar kenef.
Değerli Arkadaşlar;
Yazılı veya gönülden destek verenlere sonsuz teşekkürler.
Trollerin görevi trolluk yapmak. Onlar laftan sözden anlamazlar, işlerini yaparlar.
Hürriyet'ten mağdur olanların yapması gereken şey Mahkemeye başvurmaktır.
Bu haksız karara karşı kamoyu oluşturmak çok önemlidir. Mağdur olanların resmi kanallardan bu mağduriyetlerini usanmadan, bıkmadan yapmaları çok yerinde bir davranıştır, yeterki hukuki ve ahlaki sınırlar içerisinde olsun.
Mağduriyet için başvuran ve bu kararı olumlu karşılayanlara karşı yapılacak ve onların kale alacakları tek şeyin İdare Mahkemelerine başvurmak olacağını unutmayalım.
Davamızda haklıyız, hakkımızı sonuna kadar ararsak er yada geç, SPK'nın bu kararı iptal olabilir ve uğradığımız zararları hem bu kararı alandan, hem bu haksız karar için bile bile başvuran DEMİRÖREN MEDYA'dan tazmin edebiliriz. Bunun için de yine yol açık ve belli, tazminat davaları için Mahkeme yoludur.
Lütfen, gücünüz yetmiyorsa birkaç kişi bir araya gelin, tek dilekçe başvurusu birden çok kişi tarafından yapılabiliyor. Herkes elinden geleni yapsın. Açılan her dava hakkımızın aranması için bir güç birliği oluşturacaktır. LÜTFEN BUNU UNUTMAYINIZ.
ZAMAN KONUŞMA VE TROLLERLE VAKİT KAYBETME ZAMANI DEĞİL, HUKUKİ ZEMİNDE HAK ARAMA ZAMANIDIR. BUNUN DA TEK YOLU İDARE MAHKEMELERİNE BAŞVURMAKTIR.
Bireysel dava açabilenler açsın, zor bir şey değil. Şahsım adına açacağım. Strateji arkadaşın dediği gibi, birleşip açadabilirsiniz.
100 000 Lot DGZTE Demirorenin eline boyle teslim edilir 8,82 uyar :yahoo:
a Hurgz ye gelince bakiyorum gozunuzden kacan bir durum var....!!!
iste kaybetiginiz nokta da burasi....!!!
Yine Mevzuati iyi okuyun size ip ucu verecektir sanirim.
:rules::cool:
kosta efendi burası DGZTE sayfası değil git havanı başka yerde at, sen troll olmasan, gelip burda bu şekilde bir yazı yazmazsın. Neymiş mevzuatı iyi okuyun ip ucu veriyormuş da, ADAM OLAN ADAM, ipucu masalını bırakıp adam gibi yazar. Demirören madde 18 dedi, peki senin kılıfın nedir? Topu topu 7 bend var, senin gözün nasıl bir gözse biz bir türlü o gözden bakıp bulamıyoruz.
Ayrıca o imojilerini al, aynaya bakarken kullan. Nasıl bakılacağını bu kadar zekiysen zaten bilirsin. Buradaki insanlarla kafa bulacak kadar pervasız ve vicdan yoksunu olduğun, mesajına koyduğun imojilerden belli oluyor
Ulan kostamısın ne karın ağrısısın; burda haybeye konuşup narsistlik kasma . Bildiğin bir şey varsa öt yoksa defol zaten canımız burnumuzda.
100 bin lot gzt varmis arkadasin at hesabi inanalim
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok komik 'çocuk' bu.
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu tür insanlar toplumda ezilmiş, hep baskı altında psikolojik bozukluğu olan karakterlerdir. Ancak böyle dikkat çekmek için boş boş konuşmayı çok severler. Baksana bütün dikkatleri üstüne çekip reyting aldı bile. Salladı bi martaval. O emojiler de zaten gösteriyor koca bir BOŞ olduğunu...
Troll nedir ya biri bana aciklarmi...?
Basindan beri ne soyledikse hepisi gerceklesti
Olmaz cagri dedik -olmadi...!!! Kimse inanmadi
Gun geldi fiyat dahi yazdim buradan alinir buradan satilir.
Para Kaybetmek helbette kotu bir duygu onemli olan seviye..(Adam olmak)
Bence vijdan azabi cekmesi gereken ve burada surekli cagri kesin fiyat bukadar oldu dolar gitti...
O sahslar bana gore onlardir Troll
Her zaman gercekci oldum uzak durun caniniz yanar dedim...
Bukadar hakaret neden...!?
Neysem artik icimden gelmiyor soylemeye nereden neyi gozden kacirdiniz siz bulun...¦!!
söylediğn çıkmış gözün aydında birazda hukuksuzluk karşısnda mazlumun yanında olmayı deneyip yücelebilirdin.
bende hisse vardı ancak kararın siyasi olabileceği endişesiyle aldığım fiyattan satıp çıktım ama başka hissede çarpıldım kısmetsiz dayak bile yenmezmiş ne yapalım sağlık olsun
arkadaşalr konuyu atlayıp gerçekleri yazılarımızdan eksik etmeyelelim şuan bulundugumuz durum hukuksuzluktur ne ali ne mehmet troller aklınızı karıştırmasın bir devlet eliyle taş gibi bir firmanın küçük yatırımcısına atılan madik konumuz bu operasyonu kim yaptıysa bizim ilgi alanımız odur UNUTMAYALIM MEDYE ENGÜZEL DERT ANLATMA KİTLELERE ULAŞMA YERİDİR DERDİMİZİ YAZILARIMIZI DOGRU YERE DOGRU KİŞİLERE YÖNLENDİRELİM
kosta denen arkadas dgzte gibi sig bir tahtada 100 bin lottan bahsediyor. koyarsin hesap dokumunu herkes gorur. cok defa tahataya girdim dgzte nin 100 bin lotu yedirmez kimse orda size anca aldiginiz 1000 lotu yuz bin gibi anlatirsiniz iste burda..
Değerli hürriyet paydaşı arkadaşlarım;
16 ağustos ile 28 ağustos arasında tam 12 gün, gece-gündüz çalışıp araştırarak, mevzuatları hatim ederek, çevremdeki avukat arkadaşlarım, hukukçular ve idare mahkemeleri konusunda tecrübeli kimselerle uzun uzadıya istişareler yaparak tek başıma hazırladığım dilekçe ile 5 arkadaş ile birlikte 28 ağustos sabahı mahkemeye başvurdum, bizi destekleyen arkadaşlarımızdan da güç olarak ve onların da hakkını koruma hedefiyle bu hukuk sürecini başlattık.
şimdi görüyorum ki, avukat olduğunu söyleyen bazı kimseler, bu dilekçeyi kendisinin yardımıyla hazırlandığını ortaya yaymaktadır. Ortada bir tane mahkeme dilekçesi var o da benim hazırladığım ve kimseden esirgemediğim bir dilekçedir. Kaldı ki ortalıkta dolaşan ilk hazırladığım dilekçenin mahkemeye verdiğim dilekçenin müsveddesi olduğu, çok basit ve yalın olduğunu hatırlatmak isterim.
Değerli arkadaşlar, kervan örneğinde olduğu gibi bu işten yüklü miktarda para kazanan avukat vardır. Hem borsayı bilip, hem de bu forumları dolaşan ve kendine güvenen bir avukat, sadece mahkeme masraflarını alır, kendisi ekstra bir ücret talep etmez, borsayı bilen bir kişi olarak da kazanacağına inanıyorsa 100 bin tl'lik bir hisse alsa zaten %200'den fazla kazanacağı için bizimle güç birliği yapardı.
Neymiş, bireysel davalar hiç bir şey kazandırmazmış. Illa avukat tutulmalıymış. Ben avukat tutulmasın demiyorum ki, gücü olan elbette tutsun, bize de faydası olur ancak burada zaten çağrı ümidiyle son kuruşuna kadar hürriyet alan biri zaten para kaybetmiş, bir de binlerce tl avukat masrafı mı ödesin?
Parası olan elbet tutsun, ben de destekliyorum ki, bu hakkını aramak için daha sağlam bir yoldur. Yanlız şu unutulmamalı ki, bir tane el yazısı ile mağduriyetini içten bir şekilde yazarak başvuran adamın bana göre dilekçesi daha makbuldur zira hakimi daha fazla etkileme gücüne sahiptir.
Bir diğer şık, bu hissede sadece küçükler değil, büyükler de var. Onlar zaten avukat tutarlar ve hem de en iyisini tutarlar. Mahkeme süreci biraz ilerlediği anda dava birleştirme başvurusu ile tüm başvurular birleşir, orda büyüklerin avukatlarıyla da bir araya gelir, ortak davada güç birliğiyle zaten sonuç almak için var gücümüzle mücadele ederiz.
Sonuç olarak şunu tekrarlıyorum, bireysel veya avukat aracılığıyla başvuran herkesle hem bilgimi, hem de dilekçemi paylaşmaya hazırım. Durup dururken gücünüz yokken bir de avukat masraflarıyla karşılaşırsınız. Adı üstünde idari bir karar, idare mahkemesinde görülecek, biz birşey bilmesek bile hakim resen kanunları uygulamak zorunda, ortada bir yanlış varsa bunu da düzeltmek kanuni görevi.
Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim.
Sayın strateji emeğiniz için teşekkür ederim
Yahu burası nasıl bir ülke adamlar gerekçe bile göstermeden milyonlarımızı çaldılar. Ben bunların tek tek yakasına yapışmak istiyorum; bi tane sünepe vardı burda yok gözünüzden kaçırdığınız bir şey var diye sallayıp duran bi troll. Böyle yalancı, namert heriflerin diline düşürdü bizi tüpçü.
Mynette dgzte de çağrı bitince birlişme olacak diye yorumlamışlar. Demirören yarın öbür gün kafasına estiği fiyattan hurgz için birleşme kararı alıp hurgz ı borsadan çıkarabilir mi böyle bir şey mümkünmü. En son kipada migros düşük fiyattan birleşme kararı almıştı spk engel oldu ve çağrı fiyatı altında birleşme kararı alamazsın dediler. Bizde çağrı fiyatı da yok bilenler yorumlayabilir mi bu birleşmr playını?
insanların aklı karışık hayalkırıklıgı hukuksuzluk yeni iş ortagının türlü türlü oyumları alınan yeni uçak ve nihayet yeni haber 35 metre yeni ultra lüks yat degerimi eh hüriyet için çagrıda harcıyacagı fiyata yakındır herhalde ülkemiz zordaya döviz açıgı varya parayı nereden aldı drsiniz hani battı bitti diye hukuksuz karar aldırdıgı hüriyetten borç olarak aldıgı parayladır herhalde çok mutluyum ne güzel bir ülke burası hukuksuzluga kılıf aramak başkasının borazanlıgını yapmak bu ülkenin ilkelerine girdi ondan mutluyum
Arkadaşlar trole kemik atılmaz...
imzamdaki gibi davranın...
imzam linktedir...
https://justpaste.it/78bvw
Bu gasp grubu üzerimize karabasan gibi çöktü. En kötü senaryo; Bunlar Dgzte'nin çağrısı bittikten bir süre sonra birleşme kararı alırlarsa ve ileriki süreçte ayrılma hakkı olarak son 3-6 ayın ortalamaları veya en yüksek değeri üzerinden bir değeri satış fiyatı olan 0.36 doları da gözardı ederek belirlerlerse, maliyeti yüksek bir hissedar-hissedarlar olarak çok büyük bir zarara uğrayacağım-uğrayacağız. Daha iyimser bir senaryo olarak birleşme olursa satış fiyatı üzerinden ayrılma hakkı verilebilir. En iyimser senaryoda ise birleşme olmaz ( çünkü yıllardır konuşulan bir konu) İdari mahkeme 3 ay içerisinde muafiyet kararını iptal eder-durdurur. Dgzte'deki arkadaşlar en az yüzde elli kazandı, bereket versin. Biz yüzde elli kaybettik.. Allah yedirmesin, kursağından çıkarsın sebep olanların. Sonuç olarak her zaman diyoruz o kadar zor değil mahkemeye bireysel başvuruda bulunmak. Kendi kaderinizi bu sırtlanların eline bırakmayacağınız tek çıkar yol mahkeme yoludur.
Bu haberler kasten, dedikodu yoluyla dahada aşağı basmak için çıkarılıyor da olabilir. Elimde çok az var ama beklemekten yanayım ben. Tamamen kendi görüşlerim herhangi bir teknigede dayanmıyor. Ytd.
ASUS_Z01BD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Değerli Arkadaşlar;
Birleşmeler ile ilgili prosedürler uzun soluklu işler. Daha bir şirket yeni satın alınmış ve çağrı aşamasında, diğer şirket ile ilgili küçük yatırımcısı tarafından mahkeme süreci başlatılmışken, bu tür haberler gerçeği yansıtmadığı gibi, gündemi boş işlerle meşgul etmekten öteye gitmez.
Hürriyet Yatırımcı ilişkileri değişmiştir. Şirketi geri alım programı açıklaması için yazılı olarak başvuru yapalım.
Arkadaşlar, yatırımcı ilişkilerinde bulunan personel, şirketin sahibi değil, maaşlı çalışanlar olduğunu unutmayınız. Lütfen iletişim kurarken nezaketimizi koruyalım. Onların Hürriyet muafiyet kararıyla uzaktan yakından alakası olmadığını unutmayalım.
*** Yatırımcı İlişkileri Birimi ***
Burça Canbaz
Tel: +90 212 449 60 30
Faks: +90 212 677 08 92
Faks: +90 212 677 01 82
E-mail: bcanbaz@hurriyet.com.tr
STRATEJİ hocam bu geri alım işini bir kademe hesabı yapan adamlar mı yapacak, niye yapsın bu kadar fırıldaktan sonra. Birleşim prosedürü uzun soluklu işler ama acelesi olan biziz, onlar değil. Nakış gibi işledi adamlar aylarca, burda trolleri bile 1 lira olacağını biliyorlardı aylar önceden , muhtemelen aracı kurum bağları var. Anlaşmışlar bir fiyattan belli ki, mallarını veriyorlar. Bir biz böyle ataletsiz duruyoruz. Atalet, tepki gösterme işini mahkeme yoluyla yaptık. Açık söyleyeyim bu geri alımı istemek çok büyük bir fantazi olur sadece ama bir harekettir ona birşey demem.
Sayın Iron-i;
Neticede ceplerinden para cıkacak olsa hayatta yapmazlar ancak şirket kendi paylarını almak için kasasını kullanacak. Bize bayramı zehir edip Bodrumda Golf kulubü açılışı yapanlar kendi ceplerinde para çıkmayacak bir kararı almak için çok zorlanmazlar. Tabi burda şu var, dediğiniz gibi maşaları, gömlekçileri varsa onlar işini bitirene kadar beklerler. Bu kadar milletin ahını almak da pek iyi birşey olmasa gerek.
Bir de şu var, hukuken Demirören'in bir suçu yok ki, mahkemeyse mahkemeye başvurduk, şirket bazında da birşeyler yapmak zaten kaybetmiş olan bizlere ne kaybettirecek ki? Öyle de bekliyoruz, böyle de, bari hareket olsun, belki utanıp vicdanlarının sesini duyarlar, kimbilir?
bu haberler nereden çıkarki adam birleşme yaparmı öpmüş bizi devlet eliyle şapur şupur ustüne uçak mega yat gelmiş bırakırmı gazeteyi onu kottan çıkarır hüriyete ne olur şurda kaç kişi kaldıki vantuzdan kurtuluş yok satmadan alacak vantuz cular keşke onlardan olsak nedersiniz
Değerli Arkadaşlar;
Şimdi adım adım gidelim. Hürriyet sahibi bir çok arkadaş bazı konularda kafası karışık ve net değil. Bunları aydınlatmak için bu muafiyet kararı öncesi ve sonrasını iyi irdelememiz gerekiyor.
Adım adım, tarih sırasına göre önemli olaylara bakalım.
1. Demirören Medya ve Doğan Holding arasında imzalanan satış sözleşmesine istinaden, Payların Demirören'e geçişinden bir gün önce 14 Mayıs 2018 tarihinde;
HÜRRİYET, %92 sahibi olduğu GLOKAL Dijital Hizmetler A.Ş.'yi(içinde Hürriyet Emlak vardır), Doğan Holding’e, 76.251.213 Dolara peşin satmış ve bu satıştan 70.151.115 DOLAR gelir sağlamıştır.
Hürriyet bu satıştan, vergi sonrası 229.252.952 TL gibi çok ciddi bir kar etmiştir. ,
Peki bu satış geliri ne olmuştur? Bir kısmı borçların kapatılmasında kullanılmış ama en önemlisi, bu paranın çok büyük kısmı kendisini satın alan yeni sahibine, ana ortağına borç senetleri karşılında temlik edilmiş yani borç verilmiştir. Peki bunu nerden anlıyoruz?
Hürriyet Gazetecilik 2018 yılı 6 Aylık Faaliyet Raporu Sayfa: 66, DİPNOT 21’den anlıyoruz. Ek resimde daha yeni yayınlanmış Faaliyet raporu ilgili bölümü direk verdim. Lütfen bakın.
Yani Hürriyet, Ana ortağını finansal olarak nakit ihtiyacını karşılamıştır. 189.065.541 TL karşılığı Glokal’in satışından gelen dövizin, daha şirketin kasasına girmeden kendisini satın alan Demirören Medya’ya borç senetleri karşılığında temlik edildiği yani borç verildiği görülmektedir.
Kafa karışmasın diye adım adım gidiyorum. En sonunda sonucu vereceğim ki, herkes her detaya hakim olsun.
https://i.hizliresim.com/5y07PA.png
Hürriyet TÜZEL bir kişilik yani A.Ş.'dir. Kimse bu şirketin 1 krş borcunu belgesiz ve dayanaksız cebinden ödeyemez, 1 krş'unu da belgesiz alamaz. Eğer şirketin borcu var ve finansal güçlük içindeyse, Şirket dışından bunu yapabilmenin tek bir yolu vardır, şirkete sermaye koymak, bunun da yasal yolu bedelli sermaye artışı veya tahsisli sermaye artışıdır. Dolayısıyla böyle bir şey var mıdır? Kesinlikle yoktur, ne Doğan Holding, ne de yeni sahip Demirören Medya şirketin kasasına öyle veya böyle 1 krş koymamıştır, koyamaz zaten. Hürriyet'in kasasına giren tek para, sahibi olduğu Glokal Dijital Hizmetlerin satışıyla giren paradır ve bunun büyük kısmı, 30 Haziran 2018 kurlarıyla karşılığı olan 189 MİLYON TL karşılığı döviz bırakın kendisinin fonlanması veya finansal kaynak girişi sağlanmasını, sahibini fonlamıştır ve bu somut bir gerçektir.
16 Mayıs 2018'de Demirören Medya, Doğan Holdingin toplam 8 şirketini 916 Milyon DOLAR Peşin paraya satın almıştır.
Bu 8 şirketin ikisi, hepimizin bildiği Demirören Gazetecilik (DGZTE) ve Hürriyet Gazetecilik (HURGZ)'dir.,
Bunu daha iyi anlayabilmemiz için bunu tablolaştırdım. Ek resimde bunu daha detaylı görebilirsiniz. Dolar kuru düşerse, kur farkı maliyeti azalır, Dolar Kuru yükselirse kur farkı maliyeti daha artacaktır. Dolardaki her değişim bu rakamları değiştirir.
Demirören, 16 Mayısta Doğan'a Hürriyet'in %77.67'si için peşin peşin 155 Milyon Dolar ödemiştir.
Peki şimdi ipuçlarını birleştirelim. Ne olmuştu, Glokal'den gelen paranın 189.065.541 TL'si 30 Haziran 2018 kuruyla bilançoda DOLAR karşığı olarak Demirören Medya'ya borç verilmişti. Peki bu ne kadar dolar ediyor. Hemen TCMB Haziran ayı kur kapanışına bakalım.
1 USD : 4.5607 TL
189.065.541 TL / 4.5607 KUR = 41.455.378 USD
Burdan ne anlamamız gerekiyor? Burdan 2 şey çıkarım yapabiliriz;
1. Demirören Medya, Hürriyet Gazetecilik için ödeyeceği 155 Milyon Doların, 41.4 Milyon Dolarını satın alacağı/aldığı Hürriyet'in kasasından finanse etmiş olabilir.
2. Demirören, Hürriyet'i satın alırken, Hürriyet'in DOHOL'den alacağını temlik edip mahsuplaşmasa dahi, Glokal'in satışından gelen Hürriyet'in parasını öyle ya da böyle borç alarak Demirören Medya'nın finansal ihtiyacı karşılınmaştır.
14 Mayıs ve 16 Mayıs Arasında gerçekleşen önemi hadise de budur.
https://i.hizliresim.com/Q25MBy.png