3 hafta ıcınde 7 lerı gormelı teknik tobo olusumu mevcut suan 5.40 hıc bir haber olmasa bile teknik her zaman calısır
Printable View
3 hafta ıcınde 7 lerı gormelı teknik tobo olusumu mevcut suan 5.40 hıc bir haber olmasa bile teknik her zaman calısır
Arkadaşlar hiç merak etmeyin bu gemi bu limandan kalkacak. İzlemeye devam ediyoruz. Gerçi çok uzun zamandır izliyoruz ama o gün bugün dür diyelim😂
sayın venedik , kağıda inandığımız için bunca yıldır bekliyoruz zaten. Yoksa akıl ve mantık işi değil. Nerede ise bizi kaldıracaklar bu limandan...
Şirket sahiplerini ve davranışlarını anlamak gerçekten zor.
Çin'in Şanghay kentinde düzenlenecek Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) milli katılım organizasyonu ile gıda, elektrik elektronik, kozmetik, mutfak eşyası, medikal, tekstil ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren 54 Türk firması katılacak.
İKMİB'den yapılan açıklamaya göre, geçen yıl Çin Halk Cumhuriyeti tarafından ilki gerçekleştirilen dünyanın en büyük ithalat fuarı Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE), 5 yılda 10 trilyon dolarlık ithalat hedefiyle bu yıl 5-10 Kasım'da Şanghay'da gerçekleştirilecek.
Fuarda bin 496 metrekare stant alanı ile 6 ayrı holde yer alınacak milli katılımın yanı sıra 136 metrekare büyüklüğündeki Türkiye ülke standında, Türkiye'nin en iyi şekilde tanıtılması ve temsil edilmesi amacıyla tadım etkinlikleri, müzik dinletileri, ebru ve çini sanatı uygulamaları ve çay seremonileri gibi ilgi çekici aktiviteler yapılacak. "Gıda ve Tarım Ürünleri" bölümünde ise "Turkish Tastes" adı altında yemek şovları ve tadım etkinlikleri gerçekleştirilecek.
BU YIL STANT ALANI 2 KATINA ÇIKARILDI
Açıklamada görüşlerine yer verilen İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, geçen yıl ilki düzenlenen Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na, bu yıl 5-10 Kasım'da ikinci kez milli katılım gerçekleştireceklerini belirterek, şunları kaydetti:
"Birliğimizin üstlendiği milli katılım organizasyonu ile 54 firmamız, fuarda yerini alacak. Kütahya Porselen, Çalık İnşaat, Cemsan, Altıparmak, Aydın Kuruyemiş, ETİ Soda, Festival Halı, Kopaş Kozmetik, Garantiplast, Nuve gibi 34 yeni firmamız bu sene ilk defa fuarda ürünlerini sergileyecek. Mado, Vestel, Arzum, Aksa Jenaratör gibi markalarımız geçen sene de katılmışlardı. Bu sene toplamda 20 firmamız ikinci kez fuarda yerini alacak. Geçen yıl fuar, katılımcılardan çok ilgi gördüğü için bu yıl sergilenen ürünlerin kapsamı genişletildi, hollerin ismi/konsepti değişti ve alan daha da büyütüldü. Geçen sene toplam 300 bin metrekarede yer alan fuar, bu sene 360 bin metrekare alana yayıldı. Biz de geçen yıl 725 metrekare ile katıldığımız fuara bu yıl 2 katına çıkarak bin 496 metrekare ile katılıyoruz."
Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye'nin 2019 yılı için ihracatta öncelikli pazarı olarak ilan edilen, aralarında Rusya, Hindistan ve Meksika'nın da olduğu 4 hedef ülke arasında Çin'in de yer aldığını bildiren Pelister, "Her yıl yaklaşık 2 trilyon dolarlık ithalat yapan Çin'in gerçekleştirdiği ithalat açılımı, Türk ihracatçısının Asya Pasifik bölgesinde yeniden pozisyon alması ve ülke olarak 2023 vizyonumuz çerçevesindeki ihracat hedeflerimize ulaşabilmemiz adına stratejik bir pazar sunuyor. Bu kapsamda Çin'i ve fuarı, Asya Pasifik bölgesine açılan bir kapı olarak değerlendirebiliriz." ifadelerini kullandı.
Geçen yıl 3 bin 600'ün üzerinde firmanın katıldığı fuarda, İKMİB'in milli katılım organizasyonunda yer alan firmalarla Çin firmaları arasında 620 milyon dolar seviyesinde, Çin'in para birimiyle 4,3 milyar yuan değerinde iş birliği anlaşmaları yapıldığını aktaran Pelister, "Bu yıl da ülkemizin ve markalarımızın tanıtımını en iyi şekilde yapmayı hedefliyor ve daha büyük ticaret anlaşmalarının yapılmasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Verilen bilgiye göre, Çin Uluslararası İthalat Fuarı, Çin pazarına girmek isteyen Türk firmaları için büyük bir fırsat niteliği taşıyor. Fuara katılan firmalar, gelecek yıllarda Çin'de yapılacak fuarlarda öncelik hakkını elde ediyor. Geçen yıl 172 ülkeden 3 bin 600'ün üzerinde firmanın katıldığı, 400 bin satın alma profesyonelinin bir araya geldiği Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nda, yaklaşık 58 milyar dolar değerinde satış ve iş birliği anlaşması imzalandı. Fuara bu yıl 150'den fazla ülkeden 3 binin üzerinde katılımcı ve 450 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
Sema Güreli’nin yaptığı en son açıklamada Çin’e satış yapmaya başladıklarını söyledi. Bu çok önemli bir gelişme. Çin den kaliteli porselen talebi geliyor dedi. Ayrıca avrupa pazarınada daha fazla girmeleri gerekiyor. Bunuda ingilizlerin üretim partneri olma talebinden anlıyoruz. Kutpo sahip olduğu alt yapı ve teknoloji ile bunları yapabilecek güçte. Zaten sürdürülebilir büyümeyi devam ettirmek zorundalar. Bunu yapmaları şirket için yeni hikayeler doğuracaktır. Buda piyasa tarafından satın alınacaktır.
Sn Efe kuzey, biz zaten uzuncu olduk bu hissede. Sabır ile hak ettiği fiyatları bekleyeceğiz. Eskisinden daha fazla teknik olarak dikkat çekiyor hisse. Bilanço sonrası her zamanki gibi düşüşü sert olmadı. Gerçi borsadaki havada biraz yardımcı oldu. Ben çok ciddi genel anlamda borsada bozulma olmaz ise yönün yukarıya doğru olacağını düşünüyorum. Yıl sonu bilançosu ve geçen yıl vermediği temettü, bu yıl vereceği temettü eldekiler.
Gelen 3 çeyrek bilanço bizi aşağıya itti, fakat yükselen borsa çok inmesine izin vermedi. Maalesef yükselen borsadanda nasibimizi almamıza neden oldu. Görünen hissenin yukarı gitme hevesi var. Fakat hacim çok düşük. Alıcılarda kuvvetli değil. Cepten cebe işlemler oluyor. Ara sıra yüklü alış ve satış emirleri görünmeye başladı. 5,47 üstünde hareketler daha hızlı olabilir. Güçlü bir elin değmesi gerekiyor her zamanki gibi.
Borsa düzeltme yaptı, bizimkiside hiç geri kalırmı hemen peşine takıldı. İşlem hacminde artış var. Kademeler doluyor. Pozitif yaklaşalım biraz😂😂
Reıs bu kademelerde donen dolap patronun bayan olmasından kaynaklı sanırım onune gelen kutpo yı taciz ediyor Nafi olsaydı böyle olmazdı😂😂
Kutpo’da yukarıya doğru gitmeye çalışan bir ivmelenme var. Bu fiyat ve işlem hacmi ile kendini belli ediyor. Teknik olarakta yukarı fiyatlamalar görünüyor. Belirli bir fiyatta boşluk bırakarak kopacağını düşünüyorum. Ytd
Emeklilik fonları, şeker, bizim, vakıf, marbaş, teb, halk... Aracı kurumlar arasında al gülüm ver gülüm oynanıyor sanki. Gidecekmiş gibi yapıp hacim artırıyorlar sonra bir bakmışsın aşağıda.
Bu gün alıcı olan ertesi gün aldığından fazlasını veriyor. Ya bırakın batacaksa batsın ya da bırakın çıkacaksa çıksın. Ne yaptıklarını anlamak oldukça zor. Bunca yıldır taşıma maliyeti, komisyon, ahlak..
GT-I9300 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kendi aralarında kısa paslaşmalar ile hareketlenme var. Bunun tepkisi gelecektir. Su kaynamaya başladı. Sert hareketlerin geleceğini düşünüyorum. Tabii şahsi düşüncem. Ytd
Kafkas26 isimli üye kayboldu. Nerede acaba kendisi? Engin(!) Bilgileriyle bizleri aydınlatıyordu ne güzel.
Kutpo teknik olarak çizdiği hareketler ile bir çok teknikçinin dikkatini çekmeye başladı. Yani hisseye ilgi artıyor. 5,78 üzeri sert hareketlerin olması muhtemel görünüyor. Zaten gerçek hareketi o seviyelerden sonra yaparak eski zirvesini ve daha yukarıları hedefleyecektir. Tek şart genel anlamda borsada ters bir hareketin olmaması. Şuan borsada hava olumlu. Bozulmadıkça Kutpo ileriyi hedefleyecektir. İşlem hacminde patlama ile show yapabilir. Ytd
Sayın Venedik, önümüzde bir erken seçim ihtimali var. S 400 olayı netleşmedi. Barış pınarı harekatı vs. Bunlar bizim katana kutpoyu etkiler mi, yoksa bu çakallar kara günde hisseye tavan yaptırır mı?
Üstad, risk her zaman var. Fakat para hisse senedi piyasalarına giriyor. Yabancılar çok fazla olmasada bizede geliyor. Bu ralli biraz daha sürecek gibi görünüyor. Ülke risk primi (CDS) önemli. Halen yüksek seviyelerdeyiz. Faizler düştükçe , jeopolitik riskler çok sıkıntı yaratmaz ve CDS primimiz düşerse borsa pozitif etkilenecektir. Tabii Amerika-Çin ticaret savaşının nasıl sonuçlanacağını yakından takip etmekte fayda var. Kutpo özelinde ise şayet hisseyi yukarıya taşıyacak spekülatör veya grup kafaya koyduysa bu işi hızlı bir şekilde yapacaktır. Çok uzatacaklarını sanmam. Piyasa önemli. Şayet ellerinde çok sağlam bir bilgi varsa piyasa filan dinlemez uçururlar. Çok sığ bir hisse. Her şeyi yapabilirler. Ytd
5.58 ve 5.75 sonrası güzel hareketler sergileyebilir.. bu gün zor da olsa dizginledıler..
bakalım aynı başarıyı cuma günü gösterebileceklermi.. iyi çalışmalar..
5.59 ile yerimizi aldik bakalim
Tavan yapması gerekir cok ucuz kaldı
İlginç bir hareket sergiliyor, bilmediğimiz bir şey mi var acaba?
Tweter derinhisse ustad, 2 ay once kutpoyu begendigini ve yakin takip ettigini yazmisti. Listesine dahil.edebilir
bu gün dizginleyemedıler.. 6.00-03 üzerinde kalması güzel olur
6.18 -24 aralığı önemli
yeni hareket için şu an itibarı ile 6.14 üzeri gereklı..
iyi çalışmalar..
ekonomik rasyolarına göre en az 15 tl beklentim vardı
3 seneye yakın tutup 5-6 tl civarında gezindi geçen sene pes edip satmıştım zararla
böyle görmek sevindirici . birilerinin başına taş düşmüş galiba
muhtemlen iyi bi haber gelir yakında yoksa boş boş çıkmaz bu sürüngen
yatırım tavsiyesi değildir
İngılız ortaklık ve uretım partneri olayı gerceklesır kap a haber dusebılır son zamanlara semanın kutahya porselen ile cok sayıda TV ve gazetede haberi vardı
Son 10 günlük takaslarda fonlar çok Azda olsa satış yapmış.
Bu satışların devamı gelirse bu iyi olur hisse için.
GM8 go cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hisse alış ağırlıklıydı şimdi satış ağırlıklı. Sanırım isteyen herkese her fiyattan veriyorlar.
Vayy beee gözlerim yaşardı yeşerdi)))
4 sene sınra ilk defa böyle bi yükseliş gördüm. 3 sene önce 10 un kapısından dönüp 4 lere kadar gevşemişti.
Çevresi çapından küçük kaata bak sen. Geçen hafta ki zılgıtı birileri duymuş demek ki. Neyse bu da iyi. Bi başlangıç olsun. Şu an portfoyu bölmedim 3 kat kazandığım tek hissedeyim. Eğer lineer bi yükseliş görürsem saman alevi değilse kalıcı bi yükseltme yapacaksa ağalar gelirim. O potansiyel fazlasyla var, Ne de olsa çok kazığını yedim))) boğazda dandik bi yalıdan bile ucuza borsada fiyatlanan borsa fiyatı kelepir bi şirket. Gerçekte tam tersi.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Kutpo için bu hareketler ısınma turları. Beklediğim işlem hacmi buraları değil. Büyük hisse değiştirme olacaktır. Ondan sonra asıl hareketleri göreceğiz. Bu şayet herhangi bir haber ile desteklenirse yolculuk uzun olabilir. Küllerinden yeniden doğmak için bir fırsat olabilir. Ytd.
Dün yanlış görmedi isem halka açıklık oranının %25 i kadar bir hacim oluştu. Halka açıklık oranının 3 te biri zaten emeklilik fonlarında.
Son zamanlarda belirli aracı kurumlar arasında al gülüm ver gülüm oluyordu.Bu gün alanlar ertesi gün satıcı oluyorlar. Arada bir de emeklilik fonları ufak tefek satıyordu.Şeker,Bizim,Vakıf,marbaş,Halk,Teb..vb
Soru şu '' devamı gelecek mi '' bunun cevabını paladan başka kimse bilmiyor.. ancak olası senaryo yada tahminler olabilir..benım tahminim,eğer önümüzdeki haftayı 5.69 ile 6.01 (yani akılda kalıcı olsun diye 5.70 - 6.00 arasında ) geçirirse yukarı potansiyeli daha da artar.. endeksın 105.152 ye dokunma olasılığı var.. bu süreçte 5.50 5.70 aralığında olması. olasılığı azaltır 5.50 altıda üzer.. ( bu arada çok seri hareketler yaptığını da unutmamak gerekir )6.18 üzeri kapanışlarda ise bu foruma artık teknik analiz yapmam.. gidenin arkasından konuşmam.. :kmk: iyi çalışmalar..
4 56 ya dusus son sılkeleme olarak gorunuyor bu dusus beklenmeyen bir durumdu bılanco ile de son bir dusus yasandı ve artık umıt vermeyen hısse durumuna dustu
Bu dusuler sonrası buyuk cıkıslar olur bunun ilk adımını gorduk
Haftaya kendine önce 6 sonrada 6.60 civarını destek yapması kâfi.
12 TL hedefle bekliyorum.
Sonra benden alanda kazansın der cekikirim.
Bol kazançlar, iyi hafta sonları.
GM8 go cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uzun zamandır durağan olan hisse bir şekilde hareketlenmeye başladı. Bu tür sığ hisselerde hareket başladığında mutlaka ne yöne gidecekse o yönde hedefine gider. Kutpo’nun 3 yıldan fazla süredir yatırımcısını süründürdüğünü düşünürsek ve 4,02 den başlayan hareketin 6,23 ile bir yere son gün hariç düşük işlem hacmi ile geldiğini gördüğümüzde yolumuzun uzun olacağını düşünüyorum. Şayet bunu güzel haberler ve iyi bir yıl sonu bilançosu ilede taçlandırırsa ( temettü, sermaye arttırımını saymıyorum ) bu sığ tahtanın nerelere gideceğini hayal etmek bile insanı mutlu ediyor. Ytd