Bunu yapmasalar ülke batar, 40 yıl geriye giderdi. Seve seve yaptılar. Borclu adama kimse yardım etmez, hiçbir ülke yardım etmedi. Şimdi yüzde 30 40 faizleri almak için üşüşcekler. Olan halka olcak. İnim inim inlicek 1-2 sene.
Printable View
TRT141118T19 tahvili (vadesine 91 gün kalan) ziraat bankası yarın 23.33% mk faizle satıyor. Faizler artmak üzere bence. Eğer günlükte tutamam derseniz %19-20 faizlerle 32 gün bağlamayın. Bu tahvili alın derim.
91 gün cok uzun vade. O zamana kadar 35leri cok rahat görürüz. Şuan 27 tahvil faizi var. 35e gider. eylülde 30 35den aşağı faiz almayız.
Valla bizim arkadaşın aklı başına gelmiştir. Yıllarca sıktı faizi, sonunda içinde patladı. Bundan sonra tam tersi olacağını düşünüyorum. Faizler koşar adım önden gidicek. Bunu yapmak zorunda. Yoksa ona babayı verirler.
Odeabank 50 gün bono 24 getiri veriyor,
Faizlerin Eylül ve Ekim aylarında %30'lu seviyelere gelmesi veya geçmesinin önünde bazı engeller olabilir diye düşünüyorum.
Ekonomistler en az 3 çeyrek eksi büyümenin görülebileceğini söylüyorlar.
Bu koşullarda merkez faizi kademeli olarak arttırsa dahi piyasa faizi de %25-27 bandında sabit kalabilir. Bu noktada bir denge oluşabilir. Zira 3 çeyrek eksi büyüme beraberinde çok ciddi bir kredi daralması getirecektir. Bu boyutta bir kredi daralmasının piyasa faizini baskılayıcı ve merkez bankasının faize olan arttırıcı yöndeki etkisini azaltıcı bir etki yaratacağını düşünüyorum. (Yani şu anki durumun tam tersi , şu ana kadar merkezin faize yönelik piyasaya göre nispi baskılayıcı etkisine karşı piyasa arttırıcı bir etki göstermişti.)
Mevduat karşılığı bono oranı .Tam olarak 23.81 mevduata denk.
Şube öyle söyledi.16 Ağustos tarihli 50 günlük.
Orada hem fikirim.normalde 17.75 politika faizinden fonlarken en yüksek 19.50 vardı..(vakıfın bir ara 19.75 ni saymazsak)..yani 1.75 üzeri oluyordu ..19.25 in 1.75 üstü 21 ler oturabilir bu cumaya kadar ..o arkadaşın dediği gibi 26 lar olması için mb nin merkez arttırması lazım...gibi.bir de sunu soracagım mb 130 milyar fonluyor genelde ..acaba bankaların ihtiyacı misal günlük 200 milyara mı çıktı da bankalar mb den bağımsız artıracak..
Bugün mevduat dönüşüm vardı, ben de almak için talepte bulundum. Sabahtan olur dendi. 16 Ağustos valörlü olması sebebiyle para iki gün repoda bekleyecekti, öğleden sonra arandım ve bu bononun Eylül ayına ertelendiği bilgisi verildi...Biz de normal mevduata yöneldik. Bak şimdi içime bir kurt düştü. Yoksa yoksa bizim MT ....
Kredi stoğu 2.4 trilyon TL. Ve bu kredi stoğunda sadece 1.8 trilyon TL mevduat var. Onun da 800 milyar TL'den fazlası döviz mevduatı onuda kanuni zorunluluk gereği ancak swaplayarak TL krediye dönüştürülebiliyorlar. Yani bankaların sermayesi ile fonladığını ve zorunlu karşılıkları dengelersek 500-600 milyar TL açık var. Buna bir de 800 milyar TL'lik kısmen swaplanması gereken meblağı eklersek piyasanın faizinin artıyor olması normal. Bunu durdurabilecek tek etken ciddi bir kredi daralması. Şöyle 300-400 milyar TL kadar. O zaman piyasa faizleri o denli kopuk ve agresif artmayabilir. 3 çeyrek resesyon bunu sağlayabilir.
https://www.takasbank.com.tr/tr/ista...-gunluk-bulten
Gün Ağırlıklı Ortalama(%)
---- ------------------------
O/N 19,54
34 25,00
Sınırı geçen 2 yunan askerini göndermişler yakında rahibi de gönderirler.Dolar 5 e düşer Bay Püskevit acil yerel seçim ister Reis de hay hay hatta daha acilinden olsun der.Millet aldığı gazla oy verir, sklen kurunun yanında yanan yaşlar olur.
[QUOTE=kentuf;2536148]
iş yatırım komisyonu az likit fonda dün 15 getirmiş nedense dün fonlar göçmüş [QUOTE]
[QUOTE=kozalak_1;2536646][QUOTE=kentuf;2536148]
iş yatırım komisyonu az likit fonda dün 15 getirmiş nedense dün fonlar göçmüş Bugün bir o kadar zarar yazmış, bonolar yükselsin açıkta kalmayalım beklerken dedik onda da eksi yazdırdılar sağ olsunlar [emoji16] Enteresan günlerden geçiyoruz, pp ağırlıklı fon dahi eksi yazabiliyor.
Saygılar...
[QUOTE=kozalak_1;2536674][QUOTE=kozalak_1;2536646]zamanında bir bankada hesap açtırıyordum. mt fonlu hesap önderdi. hayır istemiyorum dedim. neden dedi. zarar da yazabilir fon dedim. yazmaz olmaz öyle şey dedi. açtım bana imzalattıracağı belgeyi gösterdim. belgede bunun mümkün olduğu yazıyordu. bana hala olmaz öyle şey diyor... neyse sonunda fonsuz açtırmayı başarabildim. avantaları var galiba fonlu mevduattan...
sekerbank gece gunduz icin illa subeye gitmeye gerek var mi ?
[QUOTE=mdemir;2536781][QUOTE=kozalak_1;2536674]Fonun portföyünde cüzi miktarda özel sektör bonosu bulunmakta, düşüncem fon yönetimi gözünü karartıp bu portföyü mü boşalttı acaba. Eğer boşalttıysa bonoların hangi seviyeye kadar çıkacağını tahmin ediyorlar. Yoksa çok ekstrem durumlar hariç bu fonun eksi yazması olanaksız gibi.
Saygılar...
Bahsettiğim küçük ölçekli bir banka MT bana böyle söyledi. Şuan nakit bulamıyoruz isterseniz 150 TL ye swift yapabiliriz dedi. Önceki sayfalarda sn. Turnike dün döviz isteyip bugün alamayan var mı diye sorunca ben de bankadan nakit döviz isteyeyim ne diyecekler dedim böyle bir cevapla karşılaştım.
Forumdaşlar toplam DTH mevduatının kabaca belki %1'i banknot olarak bulunabilir. Banknot olarak para çekmek isteyenler çoğaldıkça yani bu %1'lik rakamına belirli bir yüzde ile yaklaşıldıkça bankanın banknot olarak bankaya para getiren yeni mudiler bulması gerekir.
Bu nedenle talebi karşılamak için siyasiler yastık altındaki dövizlerin (yani banknotların) bankalara yatırılmasını istiyor olabilir. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Kaydi paranın çok çok ufak bir bölümü banknot olarak tutulur.
Bazı bankalar vade dönüşü 15-20 gün olana dolar hemen öğlene hazırlarız diyor benim kafam karıştı .
Hemde 100-200 k gibi rakamlar için
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.