fed yine para çekmiş
bu sefer 50 değil
20
Printable View
fed yine para çekmiş
bu sefer 50 değil
20
Altın için dikkatli olmak lazım, Bu çizgiler öyle bir günde geçilebilecek çizgiler değil.
https://i.postimg.cc/cCSJGrnR/R-425.gif
5,30 trendi çok kolay kırılmadı. Gece gelen 5,8 hareketi bu trendin kırılmayacağını gösterdi. Ve hatta trend kırılırken insanlar dolar aldı. Şimdi yataydan neden destek bekleniyor. Hani maliyeti yukarda kalanlara umut vermek için mi. Bu 5,30 kırıldı ise, diğer referans değeri 4,40 mı, 4,80 mi. Buna ait resim karalayan çok az. Demek geri gelişde topu tutan çok olmuş. Seçim de bana göre iktidar %10 gibi bir kayba uğrar , buna rağmen bir şey yokmuş gibi davranan hükümet göreceğiz. Seçim biter riski almayan yerli Nisa’n da doları satar.
Döviz ve Altın işinde, yatırımcının önyargısız hareket etmesi, kendi menfaatinedir.
Önyargı' da ancak , grafiklerle dizginlenebilir.
https://i.postimg.cc/fR8cBh9W/R-427.gif
Grafikler kulak verene anlamlı şeyler söyleyebilir...
Benim düşündüklerim ise şöyle:
- Geçen Ağustos'ta doların kurunun 4,90 dan 7 lere uzanan inanılmaz sıçraması, eğer makro ekonomik verilerimizin yarattığı bir durum mudur?
- Eğer öyleyse, o günden bugüne, sosyal ekonomik diplomatik vs. olumlu olarak kaydedeceğimiz bence ne var ki dolar kuru 5,25 lere geri geldi?
- Eğer biraz daha önceye gidip kurun 3,90 dan 5,25 gelmesi bizim ahvalimiz için yeterli bir yükseliş ve seviyedir deniyorsa, o zaman da Erdoğan ve ekibinin dolar kurunun 7 lere sıçramasında, Türkiye'ye komplo iddiasına hak vermek durumundayız...
- Dolar tercihimizi elimizdeki ne varsa değerini korumak amaçlı yaptıysak, evdeki bulgurdan olmamak için, bu sorulara akılcı yanıtlar bulmak zorundayız.
Bu işten , MB sının 33 Milyar TL kazançlı çıkarken, o günden beri verdikleri Faiz ile, uçuş noktası olan, 4.94 e kadar dolar sattırılanların TL parasının 5.25 tl ye ulaştırılması ve DENGE DENGE diye bağırmaları, KOMPLO nun kimler tarafından yapıldığı ve hayat pahalılılğı ile bu operasyonun kimlere taşıttırıldığı.. ASLA KARATTILMAMALI.
Dış borç bitmedi....aksine arttı.... doların düşüşü bence sadece düzeltme.....ana asıl yükseliş gelecek Eylül den sonra olacak.....benim kanaatim bu yönde...
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2023'e kadar adam gibi çözülemezse ülkenin problemleri, o zaman bir kriz daha çıkarılır...
Yakın dövüş ve savunma sanatı çalışan bireyler (vucutta kaslı iri yarı olacak) gibi olacak devletin ekonomik yapısı ki, operasyon çekenler çekmek isteyenler, dayak atmaya cesaret edemesinler.....
işin içinde komplo teorisine gerek yok..boşverin, recep erdoğan yapsın bunları kendi kitlesine..
işin esası basit: yuksek borçlanma nedeniyle sürdürülebilir olmayan bir durum var.borç veren yabancı bu kadar riske rağmen faizlerin artmamasını sevmedi.. ve bunun için elindeki tüm asimetrik güçleri kullanarak dolar talebini arttırdı..
dolar yuksek seviyelere çıktıktan sonra faizleri kendi dini inançlarına rağmen arttırmak zorunda kalmaları zaten durumu net özetliyor..
faiz arttırılınca yabancı aldığı riskin en azından bir kısmının karşılandığını gördü ve parasını parketti.. veya daha yıkıcı taleplerde bulunmadı..
ana problem borç.. ki bunu burada herkes biliyor (yandaş ve kötü niyetliler hariç).
Turkiye nin ödeme gücü sorgulanıyor.. bende sorguluyorum vatandaş olarak.. bu kadar yuksek borç, cari açık ve israf varken sorgulamayan zaten ekonomiden anlamıyor demektir.. ki bu siyasal islamcılarda son dönemde cari açığı biraz olsun azaltınca sevindirik olup bu noktaya dikkat çekip işler güzel olacak dediler.. yani problem borç..
REYİZ meydanlardaki söylemleri ile Bahçeli ve vatandaşı arka kapı siyasetinde ise ABD yi idare ettiği sürece doların seyri aşağı olacaktır. İdare edemez ise dolar yönünü yukarı çevirir.
başka alanlarda para kazananlar için bu kazançlarını dolara çevirmek (bir kısmını en azından) için oldukça geniş bir süre olacak demektir dolar yatay aşağı seyrettiğinde..
ancak uzun vadede bu dış borç dolar ile ödeneceğinden dolara fiziki talep yine olacaktır..
2019 da borç ödemesi 170-200 milyar dolar civarında..
ben bu ayları gecen senenin başlarına benzetiyorum şu anda.. aniden bir noktada bu borcun ve ödeme gücünün "önemli" olduğu tekrar hatırlanacak.. fakat o zamana kadar farklı bir müzik çalıyor olacak sahnede..
Fed faiz artırımını azaltacağım diyor.Yani söylemler döndü.Ufak ufak parasal genişlemefen bahsediliyor.Eğer yine bol para dönemine girersek kriz falan hikaye olur.Fedi takip etmek gerekir.Dolar fırlayacak diye beklerken çakılmasın..
Hele ki seçimden sonra dolar fırlayacak denip herkes ona göre pozisyon alıyorsa bilin ki terse yatıracaklar..
Bol para dowuda daxıda bizim borsayıda uçurur...ytd..
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu borcu kimse bize zorla vermedi..
biz aldık..biz derken siyasal islamcı kadroların çıkardığı düzenlemelerle özel sektör.. hatta özel sektörün bir çok projesinde hazine garantisi var.. yani ülke olarak borçlanıldı..hatta "borç yiğidin kamçısıdır" diye abuk laflar söylüyorlardı bu işin riski kendilerine hatırlatıldığında..
komplo teorisi sadece oy devşirmek ve halkı sömürmek için kullanılan bir söylem..
o kadar bik bik konuştular "dışjj gücccler, mihraklar" filan ama sonra gidip yine borç aldılar.. kimden ?? abd ve diğer batılı ülkelerlerden.. %7.5 dolar faizi ile..
Türkiye bundan sonra kuru düşük tutmaya çalışırsa hayatının hatasını yapar....İthal nedeniyle yerli sermaye ve çiftçi perişan oldu..Mutlaka kuru yüksek tutup iç üretimi artırmak zorunda...Siyasi meseleler olsada büyük borç ve cari açık sorunu var..Hiç bir hükümet Türkiye'de artık kuru 5 in altına götürmek istemez..Bugün AKP gitse CHP gelse hiçbir şey farketmez. Düşük kurla yola devam edemez....
Dolar bir süre daha düşebilir gibi bir izlenim edindim..Ama bence bu seçime kadar olacak bir durum...Sonrasında şubat sonu yada mart başı gibi yeni bir yükseliş dalgası olur mu? bilemiyorum.:Ama grafikte görüldüğü gibi bulut tamda bu o zamanlarda yükselişe geçecek gibi....Tabi siyasi gelişmeler her an durumu tersine de çevirebilir....Dediğim gibi yüksek kur artık bence kaçınılmaz....Siyasi görüşü ne olursa olsun tüm partiler iktidar da başka bir yola sapamazlar.. Yatırım tavsiyesi değildir.[IMG]https://i.hizliresim.com/16GQpY.jpg[/IMG]
Bizim asıl sorunumuz batması gerekenleri kurtarmaya çalışmamız....İnşaat sektörünü kurtaracam diye sanayiyi ve finans sektörünü de zora sokuyoruz.....Bunun bedeli umarım ağır olmaz..
Kimin çalışması bilmiyorum, ancak indikatörsüz, ortalamasız doğru bir çalışma olmuş.
5,12 /4,90 altına çalışmalar yapılmaya başlaması daha da ilgi çekici.
Haftalık ve aylık larda henüz netleşmesede. 4,02/4,92 aralığı bir ay gecikmeli olarak oluşumuna devam etmekte.
Euro/usd paritesi euro lehine dönüşünü tamamlar ise usd /TL bu band aralığına oturuşunu tamamlayabilir.
Bol kazançlar
20-09-2018, 21:44 #2368 vicente vicente şu an forumda
Kıdemli Üye
Duhul
Feb 2017
Gönderi
8,304
Dolar tl nin artilari
1. Kaptan köşkünde herkesin tahmin uzere Erdogan var
2. Bozulan ekonomi ve dis borçlar
3. Jeo-politik riskler
Dolar tl nin handikaplari
1. Trump saga sola satasarak abd nin itibarını yerle bir ediyor
2. Fed her daim tl ye destek olmuştur her kararinda yonlendirmesinde yine olacak eylul sonunda
Eylul sonu bekliyordum fed in her zamanki dansozlugunu aralik sonu geldi.
Herkes bilanco kucultcek delimisin sen diye itiraz ediyorken !!!
Kisa özet fed trump duydugunda dolar in isi cok zor
2019 yılında fed dolar yatırımcı sının uykusunu kacirabilir.
y.t.değildir....
Tüm dünyanın bildiği tek şey var o da, usdtry çok kırılgan bir yapıya sahip olduğu, fed dolar endeksine parmağını sokabiliyor iken bunu türk lirasında tam olarak gösteremiyor, kırılgan dedim çünkü bunu 4 ocak tarihinde dakikalar içinde nasıl fırladığını gördük.belki de o gün yapılan bir denemeydi. Neler olacağını görebilmekti.
Ufak temaslarla ekonomimizin ve türk lirasının nasıl tepetaklak olduğunu trumpta biliyor , elin japonuda biliyor :)
Şunu asla göz ardı etmeyin, Abd ile , trump ile aramız iyi olacak dolar yatay bir biçimde süzülecek, böyle bişey yok. Sen koca türkiyeyi dolar düşsün diye abd nin kölesi yapamazsın. Seçimlerden sonra bakın asıl, Trump arsızdır, bir kere tehdit etti mahvederim dedi, ertesi gün rteden ne söz aldıysa hemen 360 derece döndü.
papaz aynı pilavı sürekli yemez.buna dikkat edin.herşeye olur demez rte. ozamanda işler tersine döner.
Fed DXYye parmak sokar. USDTRY nin yönünü ekonomik gelişmeler belirler.
https://i.hizliresim.com/36pbm0.png
180 derece
İlaç zamları Şubat'ta , özel sektörde maaşlı zamlar Şubat'ta, Antalya ve Ege deki sel felaketinin etkileri Şubat'ta. Fiyatlarda bir yüzde 5 artış daha bekliyorum Şubat'ta.
Ekonomide tek parametre dolar degil hatta dolar yeniden 6,50-7 arasına gelmeliki yerlilerin topladığı dolar TL ye çevrilsin.
Ama doları da orada en azından iki yıl tutmayı başarmalilar.
General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
FED kısa ve orta vade de para basamaz. Bunu yaparsa geçmişin hiç bir faydası olmadığı ortaya çıkar. Inanılmaz bir güven kaybını ortaya çıkarır. Piyasalar soluksuz bir şekilde geri çekilir. Yapacam , olucak şeklinde Piyasaları yönlendirebilir. Ama sonuçta basamaz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Fed ve guven
Komedi. hala bu kuruma inananlar var
Bu adamlar 10 yil boyunca borsalari sisirip deliler gibi para basti
Neden topicte fed zirvalarini ikide bir paylasanlara tepki veriyordum simdi herkes anliyor.
Fed borsalarin sadık fahisesidir. Herseyi yapar
Dolar 5.19
Hayrola ???
5.1743 an itibariyle [emoji4] ne alaka
Asla yatırım tavsiyesi olarak nitelendirilemez !!!
5.1685
nölü lem..
geçen ki çubuğun tersini mi yapacaklar..:)
5.1639
soluksuz düşüyo..