Bu kitapsız bebiş neden buraya takılmaya başlamış. Sen mi yolladın reha gaya
Printable View
Bu kitapsız bebiş neden buraya takılmaya başlamış. Sen mi yolladın reha gaya
Tosuncuğu ilk gördüğüm de hormonlarla büyütülmüş 10-12 yaşlarında bebe dedim kendi kendime ..bizim insanımız bu kadar mı gözleri görmez .nasıl para bağlar ..iste beton da da aynısını yaptılar 100 dü 200 200 dü 300. 300 dü 400 oluyor diye diye paralarımızı heba ettik ..benim enistemin 4 dairesi var.birin de kendi oturuyor.biri boş kiracı arıyor diğer 2 si 700 den 1400 getiriyor...ne oldu 300*4=1 milyon 200 bin TL beton a gömdü..nerde üretim kim kazandı ..para yı dolar da tutan faiz haram diyen mütahit bacanak ..
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.haberself.com/h/42688
geçenlerde istatiki bilgi varmıdır bakmadım demiştim bir bakayım dedim.
Peki MB gücü yeter mi seçime kadar rezerv ne durumda
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bahçeli: Abdullah Öcalan avukatı ile görüşmeli.
Bundan sonra Cem Yılmaz'ı sevemem.
https://t24.com.tr/haber/bahceli-her...lar-var,820778
Çok kıymetli bilgiler:
https://www.youtube.com/watch?v=7TAPzEZukqc
S400 konusu gündeme geldiğinde bu foto aklıma geliyor
https://i.resimyukle.xyz/01fcIO.jpg
2020'de erken seçim lafları çoğalıyor.
https://odatv.com/akp-eylulde-boyle-...-11051900.html
Reuters: Türk kamu bankaları 4.5 milyar dolar sattı
Reuters haber ajansı, iki kaynağa dayandırdığı haberinde, Türk kamu bankalarının TL'deki değer kaybını durdurabilmek için bu hafta içinde yaklaşık 4.5 milyar dolar sattığını öne sürdü
Reuters Türk kamu bankalarının dün gece de dolar satışını sürdürdüğünü ve hafta içerisinde 4.5 milyar dolar satıldığını belirtti. Reuters ve Bloomberg haber ajansları, dün de Perşembe gece saatlerinde Türkiye'de piyasalar kapalıyken kamu bankalarının Asya piyasalarında işlem yaptığını ve fazla işlemin geçmediği sığ piyasada TL'yi desteklemek adına yaklaşık 1 milyar dolar satıldığını yazmıştı.
Dolar, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yenileme kararı ardından TL karşısında değer kazanmaya başlamış ve perşembe günü kur 6.25 TL seviyesine çıkarak son 7 ayın en yükseğini görmüştü.
Türk bankalarının perşembe gecesi ve cuma sabaha karşı yaptığı dolar satma işlemleri sonrası dolar/TL kuru haftayı 5.99 seviyelerinde tamamlamıştı.
Rezervlerimizi Şak Şak satacaklarını kimse düşünmemişti. Şaka yapıyorlar sandı çoğu kimse. Gerçekmiş. Merkez Bankasının rezervleri Dolar/TLyi tutmaya yeterli değil! Kaç kez yazdım ve söyledim.
Dolarda bir şok daha yenirse, Enflasyon da kontrolden çıkacaktır. Üzücü gerçekten üzücü.
Prof. Özgür Demirtaş
Son hafta yerleşiklerin döviz mevduatı 1,2 milyar $ azalmış. Buraya kadar doğru.
Ama sonra şöyle bir yorum da var. Azalan bu döviz mevduatı satılmış , onun için azalmış. İşte bu haberin doğruluğu mantar olabilir.
Şahsen son hafta 1,2 milyar $ azalışta benim de minicik bir katkım var (Azalan döviz mevduatının 6000 de 1 i şahsıma ait.)
Ama ben satmadım. İstediğim kur seviyesine gelince elbette sisteme geri vereceğim.
Ayrıca Merkez bankamız alenen kendisine ait olmamasına rağmen ZK lardan satıyor artık , kanunen buna hakkı var elbet ama emanete hiyanete yeltenilen bir durum söz konusu ise o emanetler vakit var iken itina ile geri alınır. Çakıl taşı değil . Bunları biriktirebilmek için ne fedakarlıklara katlanıldığına ancak katlanan bilir.
Satanlar şirketler ya borç ödüyorlar ya tl ihtiyaçlarını gideriyorlar
MB sınırsız dolar olmadığına göre bir sonraki atağı nasıl karşılıyacak çok merak ediyorum.
09-04-2019, 09:40 #4131 vicente vicente şu an forumda
Kıdemli Üye
Duhul
Feb 2017
Gönderi
9,090
Secim iptali %100
Dolarin aptal palasi yanlis yere gidiyor......
Nisan basi kimse iptal edemez derken yazdik
Orta vade tahminlerim yanilmaz bilen bilir.
Dolar hala cok zayif.
Bu beni kizdiriyor artik
Tr ekonomisi berbat halde
Hersey hakkini veriyor sadece dolar fake yalan haberlerle dusetim derdinde
https://www.paraanaliz.com/wp-conten...019/05/dth.jpg
Gerçek kişiler geçen hafta 428 milyon dolar daha döviz tevdiat hesaplarını arttırmışlar,satan filan yok,tersine almaya devam ediyorlar ,hatta TL mevduatlar azalıyor bir bölümü de dolar olarak yastık altına gidiyor.Azalan tutar ,yüklü dış borç ödemeleri yapan şirketlerin hesabına ait.
************************************************** **********************************
fotoğraf aşağıdaki gibi:
Merkez Bankasının haftalık istatistiklerine göre geçen hafta;(3 Mayıs haftası)
1-Yurt dışı yerleşikler 183.3 milyon dolarlık hisse senedi aldılar , 225.5 milyon dolarlık Hazine tahvili sattılar.
2-Yurt içi yerleşiklerin TL cinsinden mevduatları ,17.207 milyar TL azalarak , 1044.303 milyar TL'den 1027.096 milyar TL'ye indi.Yaklaşık 2.882 milyar dolara karşı gelen TL'nin döviz tevdiat hesabına geçtiği tahmin ediliyor.
3-Yurt içi yerleşiklerin döviz tevdiat hesabı geçen hafta 1231 milyon dolar azaldı.Ancak bu azalış gerçek kişilerden değil ,şirket borç ödemelerinden kaynaklandı,gerçek kişilerin döviz tevdiat hesaplarında 428 milyon dolarlık artış oldu.TL mevduattan dövize 2.882 milyar dolar geldiği varsayılırsa aradaki fark kadar yani 2.454 milyar doların da sistem dışına çıktığı yorumlanabilir..
Toplam mevduatın %46.46'sı TL,%53.54'ü döviz olmuş oldu.
4-Geçen hafta TL kredi hacminde %1.26 azalma oldu.Yıllık kredi hacmindeki nominal artış -kamu bankalarının kredi hacmindeki büyük artışa rağmen- sadece %0.55'te kaldı artışta kaldı.Yıllık enflasyonun %19.50 olduğu dikkate alınırsa bu veri reel olarak kredi hacminde sert daralmayı gösteriyor. (Nominal olarak da eksiye geçmek üzere)
Bu mevduatin tl usd orani vatandaşın sandıkta akp dediğini ama reelde akp demediğini gösteriyor :) mahalle baskısı veya fişleme korkusu ağır sanırım
http://memleket-hikayeleri.blogspot....im-odunum.html
HAYIRLI İFTARLAR................
Sadece bilgi amacli soruyorum
Bu kamu bankalarinin suursuzca satışı hos degil
Bir karar vs gelebilir mi supriz dth lar ile ilgili
Kur sabitleme 4 veya 4.5 den bozdurma gibi ???
Vicente oyle bir kur sabitlemeye girisilse ki buna ihtimal vermiyorum kurun fiyati asagida degil yukarida olur. Eger asagida olursa zaten karaborsaya duser ve bunu yapmanin bir anlami olmaz.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bankalar mb rezervlerinden degil muhtemelen ellerinde ki mevduatlardan satis yapip acik pozisyon yazdilar.
Bir anket yapmak zamanı bence...
Bir kaç gün önce TBMM kürsüsünde bir milletvekilinin su içme durumunda tartışma yaşanmış, HDP li milletvekili "Türkiye laik bir ülke. Ben de müslüman değilim" diyerek, su içen CHP'li milletvekilinin kınayan AKP'li milletvekiline (bu adama göre Türkiye müslüman bir ülke belki de devlet) karşı çıkmıştı.
Aslında din kişisel bir inanç konusu benim için.
Dileyen dilediği gibi inanç taşır ya da dinsel inancı olmaz.
Gelelim anket konusuna...
-Acaba forumda kaç kişi oruç tutmakta?
-Kaç kişi sadece Cuma namazına gitmekte?
-Kaç kişi 5 vakit namaz kılmakta?
Bakalım ne kadar muhafazakar insanlardan oluşan bir forumuz...
Forum kurallarına göre din tartışması yasak olduğuna göre böyle bir anket de yapılamaz doğal olarak.:)
Sonradan aklıma geldi...
Disa kapali bir ekonomi olsaydik yapabilirlerdi ama bu durumda zor ve gereksiz. Bunun lafi bile dolari inanilmaz rakamlara goturur
Mb nin net dolar rezervi zaten cok az. Bankalara 4.5 milyar dolar verip bunu satin diyemez. Bankalar bunu kendi mevduatlarindan yapmislardir ve ileride tekrar yerine koymak zorundalar.
Gidip bu 4.5 milyar dolari bir cirpida almaz, parca parca yerine koyar.
Ne var ki fazlasiyla tehlikeli ve riskli bir hamle. Yontem olarak dogru degil.
Ben bunlarin hicbirini yapmiyorum.
Ozunde iyi bir insan oldugumu dusunuyorum. Yalan dolan isleri sevmem. Allaha inanirim ve hata yanlis yapmamaya calisirim
O olaya gelince. Adam belki seker hastasi, belki su icmesi gerekiyor. Millet bunlardan etkilenecekse hic oruc tutmasin daha iyi.
Ulkede her sey gostermelik oldu mubarek.
Kamu bankaları eğer böyle bir hamle yapmışlarsa ki iddia epey ciddi, burada bir anlamda mb nin görevini üstlenmiş oluyorlar .. bu ne demek; mb artık tl yi savunamıyor demek.. çünkü mb nin faiz silahından sonraki en etkin ikinci silahı piyasaya doğrudan döviz satarak müdahalesidir.. burada kamu bankaları merkezden rol çalmış oluyor.. tabii sistemde döviz açığı varken kamu bankalarının bu şekilde hareket etmesi ya açık pozisyon riski doğurur ki burada bddk müdahalesi gelmeliydi.. ya da bu gayriresmi fonlama maliyeti hazine üzerine kalacak demektir. 🙂
İran kuru üçte birine sabitledi diye hatırlıyorum.
Ama %70'iymiş.
Selamlar.
İran'da riyalin dolar karşısında değer kaybetmesinin önlenememesi üzerine dolar kuru 42 bin riyale sabitlendi.
İran devlet televizyonunun haberine göre, döviz piyasalarındaki sert dalgalanmalar üzerine Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkanlığında olağanüstü toplantı düzenlendi.
Toplantı sonrasında basına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, alınan karar üzerine dolar kurunun bugünden itibaren 42 bin riyal olarak belirlendiğini söyledi.
Ülkede döviz temini konusunda telaşa gerek olmadığını ifade eden Cihangiri, açıklanan fiyatın üzerinde döviz satışı yapılması halinde bunun "döviz kaçakçılığı" sayılacağını belirtti.
İran riyali döviz kurları karşısında son haftalarda sert düşüş yaşadı. Son haftalarda ilk kez 50 bin riyal sınırını geçen dolar dün serbest piyasada 60 bin riyali de aşmıştı.
Bddk kurallarına göre yasal olarak açık pozisyon vermeleri yasak. Bu nedenle spotta sattıkları dövizi VIOP'ta merkez bankasının girdiği vadeli kontratların karşı ayağı olarak geri alım kontratları ile kapatıyorlar diye duydum.
BDDK'nın bunu muhasebesel olarak uygun görmesi de şaşırtıcı zira bence spot satış VIOP'tan kapatıldığında yapılan kontrat TL uzlaşmalı olduğu için aslında tam olarak açık pozisyon kapanmamış oluyor.
Muhasebe oyunlarını sevmiyorum.