Ulen viop topiginde kendileri mevzusunu çıkartıyorlar, azıcık g. sıkışınca hep ateyistler din konusu açıyor demeye başlıyorlar.
Printable View
Ulen viop topiginde kendileri mevzusunu çıkartıyorlar, azıcık g. sıkışınca hep ateyistler din konusu açıyor demeye başlıyorlar.
Ben bir cigara içip ilacımı doldurayım, Viop topiginde niza kokusu alıyorum, benzine ihtiyaç olabilir.:oleyo:
Vioptakilerin gazozuna kim ilaç attı...
Bu arada habertürkte melih us diye bir hoca resmen 10 gün daha böyle gidersek 120 binli rakamlar görülür,sistem kitlenebilir sokağa çıkma yasağı şart dedi.İstanbul wuhan misali olmalı başka yolu yok,bunun nesi bekleniyor hala anlıyamıyorum cidden.Çinliler wuhanda 76 günde olayı çözdü wuhanda küçük değil ki 11 milyonluk bir şehir,istanbul da niye bu yapılmıyor hayret verici.
https://i.hizliresim.com/I6nOfR.jpg
O konuya girersek iş kopar gider 600 bin hadis 23 yıl peygamberlik, ilk zamanlarda fazla mümin de yok, her gün 71 hadis, saçmalıyorsun derler adama bir noktadan sonra.
Artı bu seçmeleri hangi yetkiyle yapmış der, yanaklarınızdan öpmem Corona var çünkü.
Buna sebep nedir?
(En kötü şartlarda bile 80 milyonluk toplam nüfusumuzun % 0,3 gibi bir kısmını kaybedebiliriz. Ki inşallah bu cok daha azlarda seyredeceğe benziyor).
Peki tam bir sokağa çıkma yasağı yapılsa, yani tüm uretim ve işyerleri kapanıp bütün hayat dursa ne olacaktır?
Herkesin, evet herkesin ihtiyacı, 80 milyonun devlet tarafından karşılanacak.
Ayrıca tüm iş hayatı durduğundan 2-3 ay sonra herşey sıfırdan başlayamayacaktır. Çünkü keşke Bill Gates’in dediği gibi herkes aynı anda yapsa, o zaman tamam, ama sadece biz yaptığımızda çalışan ekonomiler bizim pazarlarımızı ele geçirecektir. Sadece ihracatın tekrardan toparlanması en iyi ihtimalde çok çok uzun yıllar alabilir.
https://www.medyaradar.com/cuneyd-za...haberi-2024150
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
cüneyt zapsu adamı deliğe süpürmeyin, paraları bağışlayın yoksa başınıza bela olur diyor..
Binde 3 ölüm oranını nerden buldunuz.Bu hastalıkta yakalananların arasında yoğun bakım ihtiyacı olan çok oluyor,oksijen desteği ve gerekli yoğun bakım tedavisi alamayan hastalar olursa ölüm sayısı inanılmaz artabilir.İstanbulda ve çevre illerinde bu risk var.Sağlık bakanlığı türkiyenin her yerinden istenen personelin istenilen yere alınabileceğine dair genelge yayınladı.iki yeni hastanae yapılıyor 32 bin sağlık personeli alındı,izinler yasaklandı ,istifalar yasaklandı,birşeylerin geleceği biliniyor hazırlık yapılıyor.Bizdeki odak da istanbul ve çevresi olacak,bizim halka bırakılırsa bu iş kitlenir.Kimisi zaruretten kimisi cahillikten herkes dışarı çıkıyor bu iş böyle olmaz.
Ekonomi kısmına gelince bu hastalık devam ettikçe ekonomi zaten bitik.doğru olan ekonomiyi boşverip tüm gücümüzle salgınla mücadele etmemiz.
80 milyonun binde 3 ü 240 bin ediyor,ölenler de evde oturma lüksü olmayan sokağa çıkmak zorunda bırakılan insanlar ve aileleri olacak genelde.Zapsunun kendisi, ailesi ve yedi sülalesi acaba hangi lüks villalarda karantinadadır acaba.
Kusura bakmayın alttaki linki sonradan farkettim,bu zapsu haltetmiş,dünyada eninde sonunda karantina ilan etmiyen ülke mi kaldı.İtalya,çin,fransa ,ingiltere,yeni zelanda hepsi karantina uyguladı.Ha norveç gibi 5 milyon nüfusun olur onların ki gibi bir halkın ve paran olur o zaman karantinasız halletme olayın belki olur.
Asagidaki baglantidaki analizden giderseniz %0,3'e geliyorsunuz.
Kisaca su anda tespit edilen vakalarin %6 olabilecegi olasiligini hesaplamislar.
Extrapolasyon yaptiginizda o rakam cikiyor.
John Ioannidis'de Diamond Princess gemisi üzerinden yaptigi hesaplamalarda %0,025 - %0,625 arasi bir rakamin cikabileceginin varsayiminda bulunmustu.
Su andaki veriler bu orantilari dogrular gibi görünüyor.
https://www.uni-goettingen.de/en/606540.html
Belarus'ta saldım çayıra yolunu seçmiş, başbakanı da benim kafadan çare 50 cl demiş.:oleyo:
O mortalite rakamı yani tüm toplumda ölüm oranı.Fatalite yani yakalananlar arasında ölüm oranı world princess de yüzde 1 di yani 700 vakadan yedisi yani yüzde biri öldü.Bu arada o gemidekiler her gün takip edildi,tüm dünyanın gözü onların üstündeydi ve mükemmele yakın bakım gördüler.
Zapsunun dediği rakam da bizde 240 bin insana tekabül ediyor ,Tam karantina uygulansa bu rakam 30 40 binle biter.E 200 bin insan kurtulsa bu sistemin 2 ay durmasına değmez mi.
Zaten karantina zaruri ,ilan edilecek mecburen bir ay içinde,gecikmek çok ama çok anlamsız.
İtalyada günde 500 insan öldü diye seviniyorlar.Nüfusları bizden az 60 milyon,ilk başta aynı bizim gibi davrandılar,bizdeki vaka artış hızı onlardan daha hızlı.
yarın saat 19 de yine bakan soru cevap yapacak
Bakalım saraydan ne karar çıkacak.Gerisi boş,bakalım saray ne diyecek son rakamları görünce.
Yok sn delikan görürsünüz o iş mecbur.Ortalık özellikle istanbulda çok tatsızlaşacak.15 milyonun yaşadığı şehirde metro çalışırsa ,otobüsler eski sistem devam ederse virüs durdurulamaz.Pandemilerin kendi kuralları var onları yeniden yazamazsınız.Yerçekimi kanunu gibi,termodinamiğin yasaları gibi.Eskiden ne olduysa gene o olur.
Yahu adamın otel zinciri var ne desin.Gerçi o konuşmasını dinledim,neticede biz sorunu çözsek de başka ülkeler çözemezse tek taraflı çözmemiz anlamsız dedi.Haklı ,yani misal sen rusya ile sınırı açtın,rusya senle açmazsa ne olacak.Fransanın italyanın üzerinden virüs buldozerle geçiyor.Şimdi fransa sana turist yollar mı.80 milyonluk türkiye suriyelisi var göçmeni var her milletten insan var ya yolladığım turist türkiyeden virüsü alır gene bana bulaştırırsa diye korkmaz mı.O yüzden bu yıl turizm sıfır çekecek resmen.
Yabancı turist bu sene zor. Yerli turistlere yüksek fiyattan odaları kilitleme umutları var anlaşılan.