Bir tır long kapamak.
Bir o kadar da short yapmak.
Nasıl açar Pazartesi
Printable View
Bir tır long kapamak.
Bir o kadar da short yapmak.
Nasıl açar Pazartesi
Şimdi başlıkta büyükler var. Pala var mı? Ben görmedim. Tek tuş 4000 kontrat mesela gördük ama pala mıdır? Bence değil-dir olabilir yani tek tuş 4000 demek en az 40000 açacak gücü var demektir, bence pala değil-dir. Ama pala yok da diyemem. Ben temel analizciyim buralara sonradan girdim o nedenle tekniğe çok da bir şey demek istemiyorum ama çok garip hareketler oluyor bi aralar. Mesela geçen vade 2500 makas vardı tamam kontrat şu bu da nasıl bisey bu ya? Pala varsa tek tuşla 4000 lot satan adam değildir ama o makası orada tutan güç pala olabilir olursa şaşırmam. TEB de ağalar var belki bir ekiptir, olabilir.
Ha bence hala eninde sonunda her şey mutlaka ederini bulur her şey temel analizdir. Teknik kısada çarpılmamak ve parayı takip etmek için kullanılabilir. Yani pala varsa da yoksa da bir şey değişmez benim için.
2007 krizi sonrası çıkış dönemiydi.
Bir kurum elemanı konuşuyordu.
O sıralar imf haberleri gelirdi.
Yine böyle bir haberde, yemekten fırlayıp bilgisayar başına koştuk demişti.
Terse kalmışlar haberle.
Günlerdir Arçelik diyen arkadaşı tebrik ediyorum. Güzel analiz.
Benim aklıma yatmıştı ancak endeksin bulunduğu seviyeden dolayı almaya cesaret edemedim.
Sevgili dostum sizin hic başınıza geldimi seans salonunda bir hisse senedinde yüklü alım yaptıktan sonra telefonunuz çaldımı ve karşınızda ki adam aldığın malları 5 dakika içersinde vermezsen sen bilirsin diye tehdit edildinmi ve inatlaşmanın sonunda kağıdın dip oldumu ve tekrar aranıp bu son şansın deyip mallarını verdikten sonra kağıdının dipten tavan yaptığına şahit oldun mu ne piyasasından bahsediyorsun bizim piyasa tek bir elden yönetiliyor ve adına da pala diyoruz biz kyler olarak hepsi bu esen kal.
Kuzu yapardı bu sloganları dow 30.000 gidecek 22.500 mi.
2500 puanlık bir hareket alanı.
grafı yarın paylaşırız .
Ooo dow vadeliler artıda :) 25 binde tam hayat trendinde kapanmış. Adamlar yüzde 10 düzeltme yaptı bizde tık yok. Arkadaşlarında dediği gibi açığa satış olmadığından düşmeyen borsamız oldu.
CNY/TRY Kuru ile USD/TRY kurunu karşılaştırmak lazım, sanki kuru CNY ile eşitlediler
CNY/TRY 1 i geçer ise önemli bir sinyal olabilir.
https://i.hizliresim.com/ZNpSkk.jpg
fazla lönk oyuncusu değilim, arada düşüşün hızını kesmek için lönklediğim olmuştu ama çıkarken genelde şortcuydum, en son 127.900 den lönk açmışım sonra tekrar şorta dönmüşüm ve şuan flatım
Dowu zopalıyacaklarını tahmin ettiğim halde flat kaldım.
piyasa cok zor gerçekten
açığa satış yasağı şortcu için dezavantaj oldu
bu yasak en cok longcuya yarıyor
kıymetini bilmeleri lazım, yasak olmamış olsaydı şuan
dowun bu kırmızısına tepkisiz kalmazdı, verirlerdi bizede zopayı acıkcılar :he:
Benim başıma gelmedi, başına gelen tanıdıklarım var elbete, Arı kovanına çomağı sokunca olacak olan odur
elbette her hissenin speği var, kısa vadeli günlük hareketlerde dikkat çeken miktarlarda alırsanız sizin kim olduğunuzu bulup ararlar
ellerinden gelen her şeyi de yaparlar
yoksa piyasada bunca kazanan arkadaşın kazanması nasıl açıklanabilir
kazanılıyor biliyor görüyoruz.
pandemi başında hisseler dip yapıp sonrada ralliye kalktığında o rekortmen hisselerden birisini alıp bekleseydiniz
sizin alnınıza silah dayayıp da malınızı alan mı olurdu?
bırakın efsaneleri piyasaya inanın yeter.
Bilmiyoruz Bozkurt
Dow belki 24.700 desteğini kırmayacak ve 27.600 e gidecek tekrar.
Pazartesi belli olur artık.
Sonuna nokta koyduğun iyi oldu. Alıntılar dahil 4 defa okudum. Enteresan bir yazı, kendine çekiyor resmen, kelimeler arasına dalıp gidiyorsun. Uykumu da getirdi. Adeta bir terapi.
Bende alıntı yaptım ki, başkası da aynı şeyi okusun benimle. Yanlız hissetmiyeyim kendimi.
Bozkurt abenin gübrelerini alnına silah dayayıpta mı sattırmışlar?
bi söylesin.:)
Investing.com Teknik görünüm
https://i.hizliresim.com/rFR2W9.jpg
Bu tip şeyleri kenara not etmek lazım.
Elektrik gitmesi numarası baydı, telefon numarası çok olmaya başladı.
Bu arada arayanların %90 ı bayan, bir şirket (ismini vermeyeyim) kız çok kibar konuştu, fikrinizi değiştirirseniz benim özel numaram şu oradan arayın dedi. Satışdan puan alıyor olabilirler diye düşündüm ama kenara not ettim.
sağlık olsun, nasipte yokmuş demek ki
O günkü yazıları okursanız benim 8 tl beklentim olmuştu, tepeyi tazeleyeceğini umut ediyordum ama buraya kadar geliceğini hiç düşünemedim.
nedendir bilinmez hisse alınca bir tedirginlik ve korku başlıyor, o sıralarda hisse baskılanıyorsa birde eyvah ki ne eyvah, sırat köprüsünden geçiyorsun sanki ister istemez sattırıyorlar zorla elinden malı kapıyorlar, dayanma gücün yoksa fırsatı tepiyorsun.
öyle bir hisseye daha denk gelmek nasip olması dileğiyle,
iyi geceler herkese
şu anda biste reisin adamları var.
onlarda teraziyi çok iyi ayarlıyarak hisse bazında bisti yükseltiyorlar.
mb nin basılan parasını kullanıyorlar.
faiz haram diye bankalara bulaşmıyorlar.
kamu bankaları biraz muaf tutuluyor.
iki senedir TR nin tüm imkanları kullanılarak dövizle güreşildiği gibi
güreş arenası artık bist
esas atılım endeksten sıfır atılmasıyla olacak.
Aslında değişik durumlar olunca not etmek lazım, insan ister istemez ileriki günlerde unutuyor. belki o an sıradan gibi geliyor ama sonradan taslar yerine oturuyor, mesela bir ressam resim yaparken arada uzaklaşıp resme üüüle bakıyor, ayrıntıları yakından görmek zor olsa gerek
Dow 23 bin bekliyorum ilk etapta
Uyanan yok :) dow weekend 24.850 açılmış.
Kaç haftadır weekend lı dow da ayılar kol geziyor bir orayı düşürebiliyorlar zar.[emoji16]
Brezilya abd palanin kopegi iki ahmagin ulkesi dagilmis durumda iyi isyan etmiyor keriz halklari abd deki cok az yapılan
Halka dedikleri su ise gidin geberin yeter ki zenginin sistemi durmasın
200 bin vaka rekoru yarısı bunlardan
Bu arada cumhurbaşkanı yeni dünya düzeni derken, ben olumsuz olarak anlamıştım. Çünkü o zaman psikolojimiz kötü haberlerle iyi değildi. Şimdi anladık ki, bu düzen hep yukarı, paylaşımcı, herkesi zengin etme sistemi gibi birşeymiş.