https://www.egegubre.com.tr/iletisim.html buradan şirkete gönderebilirsiniz.
SM-G991B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
https://www.egegubre.com.tr/iletisim.html buradan şirkete gönderebilirsiniz.
Çokta patronun umrundayız sanki birakın bu boş demeçleri herkes kendinden sorumlu kaç lotumuz var ki toplasan hepimizin...Zamanı gelince ederini kavuşacaktır ...BYD bi avantajıda çogu malzemesini Çinden getirecek yurt içinden fazla bir malzeme alacagını zannetmiyorum buda limanlara yarayacaktır...
Aynen..hersey ortada.ve biliniyor..patron böyle istiyorsa Biz ne yapabiliriz ki..inanıyorsak bekleyeceğiz..(ya batacağız ya çıkacağız.kazanç anlamında..)yada satıp bu illetten kurtulacağız..
SM-M205F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
56.90 test edildi ama 62.25 geçilemeyince tekrar aynı desteğe yöneldi.. 65.05 üzeri güvenli bölge..
https://i.hizliresim.com/7m5bxj0.png
.................................................. ................
Ölümlü dünya ...Bu dünya kimseye kalmadı ve kalmayacak.
bırakın tahtacılar ne yaparlarsa yapsın biraz yurt dışında özel konteyner limanlaı hangi değerden işlem görüyor ona baktım.
Hindistanın en zengin adamına ait adoni grubuna ait mundro limanı 7.5 milyon teu elleçlemesi ile 30 f/k dan 100 milyr dlr dan yüksek değerlerde ,bizimkisi çerez daha bebek hisse gibi geldi..
https://www.adaniports.com/ports-and...ls/mundra-port
Arkadaşlar tüm haberler olumlu fakat hissede hiç olumlu bir fiyat hareketi yok.
https://www.sozcu.com.tr/byd-turkiye...anlasti-p96464
zaten şuana kadar satamayan ky. bundan sonra bu fiatlardan kolayına satmaz ,aksine parası olan almaya bakar takviye yapar.buralar üç aşağı beş yukarı satma değil alma yerleri. tabiki orta dogğu faktörü herzaman takip edilmeli ..buradan maliyetlenen herhalükarda fazla zarar etmez diye düşünüyorum ....üç aşağı beş yukarı
bunlar kendi şahsi düşüncelerim ,beni bağlar .. saygılar
3 yılı aşkın süredir.Bu hissedeyim.Bunu patronun ne yaptığı neden yaptığı.Fiyat hareketlerini anlamak imkansız.Daha geri gelmez deme gelir.Gider deme gitmez.Liman büyüyor her geçen gün şirketin değeri artacak deme artmaz.Bu gün itibariyle 160 milyon dolar civarına kadar geldi.
Srfsiz şirketin ederini hep düşük gösteriyor.
Tam bir kan emici.
Ne yaparsa yapsın ske ske ederine gidecek hemde yakın zamanda gidecek ..
iki gün de yüzde on düşürdü .bugünle birlikte
Çarşı iyice karışacak san ki..Allah sonumuzu hayır etsin.. yazık
Hocam karışacak olan ne
Tbmm.. olarak dedim..hisse artık..zaten karıştığı kadar karışıyor..
borsa ve hisseler sert düştü..umarım en kısa sürede toparlanırız...
HAFTALIKTA 3 noktada test edilen yükseliş, barın 55.88 de (leylak renge) çarptığı seviye üzerinde kaldığı sürece,yükseliş potansiyelini korumaya devam edecektir.. ancak bu seviye çevresinde veya altında kalmaya devam ederse, leylak yataya dönüp olası destek seviyesini belirleyecektir.. kırılmanın stop olarak çalışması için yeşil ve beyaz renklerin bir birinden ayrılması gerekir... şimdilik yaylar gerilebildiğince geriliyor... bu hafta için, 62.88 ve üzeri güvenli bölge.. iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/mm2km3m.png
kimisi borsada tek gerçek fiyattır diyor ,yaşar erdinç gibi üstadlar da fiyat şeytandır diyor...ben de hep fiyat şeytandır algıları kolay bozabiliyor düşüncesindeyim...zamanı gelince beklentileri peyder pey gerçekleştiğinde gerçek fiyatlamanın oluşmasını bekliyorum...bazen aylar veya yıllar sonrasının beklentilerini bu günden alıyoruz ama piyasamız çoğu sefer yumurta kapıya dayandığında ve gerçekleşmeye başladığında beklentileri alıyor...
bakalım egegübrede piyasa bu günden mi yoksa yumurta kapıya dayandığında mı beklentileri fiyatlayacak ?? 2025 yılının ortalarında artık iskelelerimiz tamamlanmış olacak...o vakte kadar sipariş verilen vinçler de gelmiş olacak...tahminlerime göre aralık ayının sonunda var olan sözleşme bittiğinde tank çiftliği de kaldırılarak liman alanına eklenecek...tam olarak byd ye hazır olacak...hazır olduktan sonra ben byd ile ilgili gelişmelerin olmasını bekliyorum..körfezde en uygun liman egegübrenin limanı...
700 dönümlük arazi ile ilgili gelişmeler de olabilir..orayı da yakından takip ediyor olacağız...kendim için sabır diyorum...başkasına karışmam....:)
ben hisse degil bu sefer toprak aldım gibi bakıyorum ege gubre ye o yuzden kısa vadede fiyat benim için önemli degil gelişmeleri takip ederiz ...
maharaj dostumuz yakın geçmişte 1.derece sit alanından 3. derece sit alanına giren 700 dönümlük arazinin değerini araştırmaları sonucu en az 10 milyar tl ettiğini bulmuştu...şu anda egegübrenin arsası ile birlikte tüm varlıklarının değeri 5,9 milyar tl....burada bir terslik olduğu çok açık..umulur ki BYD nin gelmesi ile birlikte egegübre de gerçek değerine çıkar...BYD burada bir katalizör olabilir....bekliyoruz....
Hocam dediklerinin hepsi doğru.Tek sıkıntı patron.Adam yaşlı ve nöronlarinda kayıp var.Ufak düşünüyor ve ufak yatırımcıyı üç beş çarpma derdinde paylaşımcı değil.
Hepsi benim olsun diyen aç gözlü.
Ya patronun gözünün dolması lazım veya gözünün Toprağı gösterip hakkın rahmetine kavuşması lazım.
Ufak bir ihtimal hisseye büyük bir alıcının girip ederine taşıması lazım buna patron karşı durmak ister.
egeen geçmişte en çok saygı gören şirketlerden biriydi...geçmişte hatırladığım kadarıyla ihracat oranı %90 civarlarında idi...döviz pozisyonu yüksek idi...son yıllarda döviz kurunun ülkemizde baskılanıyor olması yurtiçinde maliyetleri tl bazında yapıp (enerji ,işçilik ,tl bazlı finans ) ,satışlarını da döviz bazında yapan şirketleri çok olumsuz etkiledi...son yıllarda egeenin bilançolarını hiç incelemedim ama bilançolarında bozulmaların olduğunu tahmin etmek zor olmamalı...
berkosanın da ihracat oranı %70 lerde ama berkosanın en büyük avantajı yurtdışında da üretim yapıyor olmasıdır...yurtdışında üretim yapmak enerji, işçilik,finans ve navlun konusunda avantajlı olmasını sağlıyor...o yüzden de yurtdışında net karlar yapabiliyor...berkosanın egeen gibi olumsuz etkilenmemesinin en büyük nedeni budur...
etkilenmemesinin başka bir nedeni de ürünlerinin kaliteli olması ve ürünlerine rahat müşteri bulabilmesi bu yüzden de net kar marjını koruyor olmasıdır düşüncesindeyim..
döviz kurunun çıkmaya başlaması,avrupada ekonomik resesyonun yavaş yavaş bitmesi ile sektörün canlanmaya başlaması, ülkemizde de inşaat sektörünün faizlerin inmeye başlaması ile vede kentsel dönüşümün hızlanması ile işlerinin daha da artacak olması bu küçük şirket için çok değerli...bunlar berkosanın lehine olan könjöktürel değişimlerdir...
biz temelciler (en azından kendimizi öyle görüyoruz ...bu güne kadar da böyle ekmek yedik borsadan ) mecbur olarak sadece temeline odaklanıyoruz...ha borsanın tamamını mı biliyoruz ?? ben kendimi ancak %20 sini biliyor görüyorum..henüz bilmediğim bence %80 var...çok şükür bu güne kadar bu minacık bilgilerimiz ile çok iyi kazandık...bir temel değerci olarak sadece bilançolara bakmaktan başka çaremiz yok...hisselerin fiyatı da eninde sonunda temelinin gösterdiği yere gittiğini biliyorum....tahtacı olmadığımız için de elimizden bir şey gelmiyor...biz sadece bir yatırımcı olarak bekliyoruz...
Liman tesislerimizdeki 1 ve 2 no’lu iskelelerimizin 100’er metre uzatılması kapsamında
hazırladığımız uygulama projesi ve ekleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı Yatırımları
Genel Müdürlüğü tarafından 30.05.2024 tarihinde onaylanarak, yönetim kurulumuzun
kararıyla başlattığımız ihale ve teklif alma süreçleri ivedilikle tamamlanmıştır.
Resmi ve diğer yerel makamlardan alınan izin ve onaylardan sonra, yaklaşık olarak 24 milyon
Usd tutarındaki projemizin inşaatına 01.08.2024 tarihinde başlanmış ve sekiz ayda
tamamlanması planlanmıştır. Mevcut haliyle 360 metre olan iskelelerimizin uzunluğu, inşaatın
tamamlanmasıyla 460 metreye ulaşacaktır.
faaliyet raporundan bir kesit...bu rapora göre iskelelerin uzatılması projesi nisan ayının sonunda bitecek...iskelelerin uzunluğu da 460 metreye çıkacak....mega gemilerin uzunluğu genelde 350 metredir...işte bu tür mega gemiler egegübrenin limanlarına gelebilecektir...
Ocak – Haziran döneminde gübre ve iskele tesislerimiz için 18.550.000 TL tutarında sabit
kıymet yenileme harcamaları yapılmıştır.
Şirketimizin konteyner elleçleme ve terminalcilik faaliyetlerinde, hizmet kalitemizin ve
elleçleme kapasitesinin artırılmasına teminen toplam 16.300.000 Usd bedelle bir adet STS
liman vinci ve üç adet RTG saha istif vinç alımı için Çinli bir firmaya sipariş verilmiştir.
Söz konusu siparişlerimizin teslim süresi 19 ay olarak belirlenmiş olup, bu yatırımlarımız için
alınan yatırım teşvik belgesi kapsamında kurumlar vergisi (%50, YKO %15), kdv ve gümrük
vergisi istisnalarından faydanılacaktır.
BYD 2026 yılının ilk çeyreğinde faaliyete gireceğine göre egegübre limanı ile vinçleri ile her türlü 2026 yılına tam hazır olacak..
skelelerimizin 100’er metre uzatılması projesinin de mevcut yatırım teşvik belgemize ilave
edilmesiyle faydalanacağımız destek tutarı 1.433.065.275 TL civarında olacaktır.
faaliyet raporundaki bu cümle çok hoşuma gitti...teşvik tutarı tam 1,433 milyar tl...kabaca 1,5 milyar tl...şu anda egegübrenin tüm borsa değeri 5,6 milyar tl....:kahkah:
VII - Finansal Durum
30.06.2024 tarihi itibariyle bankalara herhangi bir kredi borcumuz bulunmamakla birilikte
banka hesaplarımızda 469.197.673 TL nakit ve benzeri varlıklarımız bulunmaktadır.(Solo)
bu cümle de çok güzel...bankalara borcumuz yok diyorlar....469 milyon tl de nakit ve benzerlerimiz var diyorlar..
e 2023
yılı Ocak-Haziran döneminde 281.226 teu olan konteyner elleçlemesi 2024 yılı aynı
döneminde %12,61 oranında azalarak 245.741 teu olmuştur. Yukarıda saydığımız tüm bu
limancılık faaliyetlerimizden 2024 yılı Ocak-Haziran döneminde elde ettiğimiz gelir geçen yıla
oranla %70,18 oranında yükselerek 947.282.241 TL’na ulaşmıştır. (2023 yılının aynı dönemi
için 556.612.425- TL.)
limanda yük eleçlemede normalde kapasite 750 bin teu iken bu yıl ilk 6 ayda 245 bin teu luk eleçleme yapmışlar...yani kapasitelerinin kabaca %65 ini kullanmışlar....BYD nin ve diğer firmaların gelmesi ile şu anki kapasite dolacağı gibi limanların 100 er metre uzatılması ile ekstra %33 lük bir kapasite daha doğacak...bu kapasiteleri doldurursa şu anki karlılık iki kat artar...
bir diğer konu da eleçlenen miktar %12,61 azalmasına rağmen gelirler %70,18 artmıştır....gelirleri döviz ile olduğunu biliyoruz....demek ki tl bazlı maliyetler artınca döviz bazlı hizmetlerin fiyatını da artırmışlar....işte önümüzdeki süreçte eğer döviz kuru yükselirse ?? bu yükseliş direk egegübrenin gelirlerini zıplatacaktır...
13,05,2024 tarihinde şöyle bir kap haberi vermişti egegübre....
Şirketimizin konteyner elleçleme ve terminalcilik faaliyetlerinde, hizmet kalitemizin ve elleçleme kapasitesinin artırılmasına teminen toplam 16.300.000 Usd bedelle bir adet STS liman vinci ve üç adet RTG saha istif vinç alımı için Çinli bir firmaya sipariş verilmiştir.
Söz konusu siparişlerimizin teslim süresi 19 ay olarak belirlenmiş olup, bu yatırımlarımız için alınan yatırım teşvik belgesi kapsamında kurumlar vergisi (%50, YKO %15), kdv ve gümrük vergisi istisnalarından faydanılacaktır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
13,05,2024 tarihine 19 ay eklediğimizde 2025 yılının aralık ayında tüm vinçler teslim edilmiş olacak....:kahkah: bu tarih çok ilginç....çünkü BYD de 2026 yılının ilk çeyreğinde fabrikasını bitirmek amacında....kısacası BYD nin fabrikası bittiğinde bizim liman da her şeyiyle hazır olacak...
yıllarca verilmeyen iskele uzatma izinlerinin verilmesi....yine yıllarca sit alanından çıkarılmayan 700 dönümlü arazinin birden bire sit alanından çıkarılarak yatırıma uygun hale getirilmesi...yeni çok sayıda vinçlerin sipariş edilmesi...BYD nin bölgeye gelmesi ile çok ilintili görünüyor...
arkadaşlar hafızam biraz zayıflamış son zamanlarda ..yaş artık 50 oldu...tekrardan hatırlamak için bazı bilgileri paylaştım..büyük bir ihtimalle geçmişte paylaşılmış bilgiler bunlar...kusura bakmayın..zaman zaman hatırlamakta fayda görüyorum...
13,05,2024 tarihli kapta vinçlerin teslim tarihi 19 ay denilmişti o tarihe 19 ay eklediğimde 2026 yılının ikinci ayında vinçler teslim olacağını düşünüyordum..biraz daha dikkatli hesap yapınca 2025 yılının sonuna denk geldiğini fark ettim...BYD nin fabrikasının bitme tarihi de 2026 yılının ilk çeyreği idi...
koy bakalım 100,100,100 kademlere komple yazda görelim elini
devre keser birazdan Nası bir döneme geldik çıldırıcağım
https://www.youtube.com/shorts/sNA2GKrdcuA
https://www.youtube.com/shorts/orbbaJJERfo
otomobiller gemiler ile nasıl ihracat yapılıyoru vede otomobil ihracatı için nasıl bir liman arka alanına ihtiyaç varı merak ettim...youtubede bu videoları gördüm...ilk başta egegübrenin alacağı vinçler ile otomobil ne alaka diye düşünmüştüm ama videoyu gördükten sonra durumu anladım...