Merhaba,
İşlem görür nitelikte paylar satılabiliyor galiba. İşlem görmeyenler icin gerekli başvurunun hisse geri alım döneminde onaylanması zor deniyor...
Printable View
CEO para tahsilatı için body guard bir mali işler müdürü almış
Katar da tahsilatta CEO
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2b3461a0a4.jpg
Bunlardan bir halt olmaz sırıtan adamdan her zaman çekinmişimdir şirket değeri bunların umrunda değil
Geri alımın amacı fiyatı ittirmek olmamalı. O zaman fonlar ve ondan önce spekulatorler ellerindeki hisseleri şirkete boşaltır.
Geri alım ancak hisse fiyatındaki serbest düşüşlerde kullanmalı. Daha önemlisi malum bilanço çok parlak gelmeyecek. Her kötü bilanço sonrası da hisse şelale düşüşü yapıyor. Geri alım tam bu noktada devreye girmeli. Şirket hisseleri ucuzdan almış olur. Böylelikle bu alımlardaki potansiyel kar daha çok olur.
Ayrıca unutulmaması gereken şirketin nakit akımı inşaat işinden dolayı ciddi zayıflamış durumda. Net nakitten net borca geçildi bilançoda. Alımlar ne kadar geç o kadar az finansman masrafı demek.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1251199
Şirketimiz Yönetim Kurulu 31.01.2024 tarihinde, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Geri Alınan Paylar Tebliği (II-22.1) ve 14.02.2023 tarihli duyurusu çerçevesinde, Şirketimiz hisse değerinin pay piyasasında sağlıklı fiyat oluşumunu desteklemek amacıyla hisse geri alım programı başlatılmasına karar vermiştir ve karar aynı tarihte Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklanmıştır.
Hisse geri alım programı kapsamında, Şirketimiz tarafından 21.02.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 44,98 TL – 45,92 TL (ağırlıklı ortalama 45,61 TL) fiyat aralığından toplam 106.668 TL nominal değerli TKFEN payları geri alınmıştır.
Gerçekleştirilen işlem sonucunda geri alınan payların nominal değeri 106.668 TL'ye ulaşmış olup, Şirketimiz sermayesine oranı %0,0288'dir.
eğer yakın vadede açıklanmış strateji belgesindeki yatırımlar (Toros strtjk ortaklık ve dikey entegrasyonu, sıfır karbon ayak izine ulaşmak için, hidrojen enerjisi ve aynı zamanda dikey entegrasyon için amonyak üretimi, enerji yatırımı, atıl varlıklarıon üretken hale gelmesi vb vb) hakkında gerçekçi bir planı varsa, hisse geri alımı hakkında güçlü adımları daha hızlı atmalı.. hatta alımın önemli kısmını bu projeler hakkında somut haberler gelmeden atmalı ki kendi hissesine ucuzken yatırım yapmanın nemasını maksimize etmeli. almazsa nasıl yorumlayalım??? izleyeceğiz..
Tam vadeliye para konup faizi ile biriktirilecek kağıt
Patek 566 milyon dolar
Tkfen 547 milyon dolar
Kestane 250 TL
Tahminim ihtiyarlar pazara manava çıkmıyor
Biraz kestane alayım da buna kestane çizmek diyorlar sonra alinmaca yok ihtiyarlar kusmesin ....
Yatırım tavsiyesi değildir
Kestane cizildikten sonra suda bekler tavada üstü kapatılır pişer arada sallanır sonra piştikten sonra terlemeye bırakılır sonra da afiyetle yenebilir ....
Mutlu hafta sonları
Buralar komple sessiz kalmis.
Galiba ky cogunlugu silkelediler :rtfm:
tekfen holding pd 16,5 milyar tl
oba makarna pd 25 milyar tl
puhaaaaaaa bugünkü beni en çok güldüren kendi tespitim deli miyim neyim ......yatırım tavsiyesi değildir .....herkes kafasına göre takılsın .....
1.40 krş brüt 1.26 krş net temettü.. 12 Nisanda.. Bozdur bozdur harca.. Harca harca bitmez .. İnşallah kredi alıp temettü dağıtımı değildir.
burada belirttiğim gerekçelerle; firmanın, geri alıma cılız rakamlarla devam etmesinin finansal anlamı yoktur. yeniden yapılanma başladığına göre (küçük adımlarla ve zamana yaygın da olsa), daha yüksek tutarda geri alımlar yapması hem KY hem de şirketin tüzel kişiliğinin menfaati için doğru olandır.. 1.5 usdnin de altında fiyatla kendi hissesini toplama imkanı vardır.. yeniden yapılanma daha da olgunlaştığında; çok daha yüksek fiyattan satma imkanı olacaktır..
Stockholm sendromu, kaçırma veya rehin alma vakalarında mağdurun kendisini esir alan kişiye karşı güven, şefkat ve sempati gibi duygular beslemeye başladığı psikolojik durumdur. Stockholm sendromunda, rehine kendisini esir alan kişiyle bağ kurma, kendini onunla özdeşleştirme veya ona sempati duyma yönündeki psikolojik eğilim gösterir.
https://www.memorial.com.tr/saglik-r...sendromu-nedir
Buffetin hamburger misali ....
Yatırım tavsiyesi degildir
Bu hisse geri alim hikayesi bile rant ekonomisi. Bir sirket kendi hisse degerine bu kadar dusman olamaz. 10/15 tane ruzgar gulune 19 milyon dolar :kahkah: Zarar yazarsin bundan. Sonrada devletten vergimi sil dersin. Ardindan geri alimi payi ile bir guzel temettuyu cuk cebe atarsin. Tipik beyaz yaka hirsizligi. Bunu 90 li yillarda yasadik. Ornekleri cok. Holdingin reel degeri enflasyon dahil dolar bazinda en az 7 milyar dolar. Sahtekarlik degeri 530 milyon dolar. Sahi Turkiye G20 ulkesiydi dimi ?
Mozambikliler bizi kiskaniyor :evil:
Tekfen yonetimi ve buyuk hisse sahipleri bilsinki... KY sizlerden nefret ediyor !!! Hisse 1000 TL bile olsa bu nefret bitmez
Oba Makarna 24 milyar PD
Tekfen holding 16 milyar PD
Not olarak kalsın tahtacı için şirket patronları için sıkıntı yok ise bence de sıkıntı yok ...svey svey takiliriz ..
Yatirim tavsiyesi değildir
Artemis halı da 3.5 milyar PD olmuş
Astor 110 milyar PD
7 tane Tekfen holding bir Astor etmiyor puhaaaaaaaaa
Puhaaaaa puhaaaaaaaa
Mali tablolarında iyileşme olmadan kimse bu hisseye bulaşmaz. Her bilanço döneminde şapkadan tavşan çıkarır gibi bir yerlerden okkalı zarar çıkaran bir şirket. Varlıklarına göre ucuz faaliyet karlılığına göre pahalı bir şirket. Şirket tasfiye olmadıkça varlık değerinin yatırımcıya faydası yok. Karlılığın düzelmesi lazım. Yoksa sürünmeye devam eder. Al sat veya sat al hissesi
Şirket patronlarını tebrik etmek gerek 55 yılda normal bir makarna fabrikasinin yarı değerini olusturmuslar 55 yıl kolay olmasa gerek ben şahsım adıma tebrik ediyorum
Sasa 210 milyar TL PD
Tkfen 16 milyar TL PD
Bunu oluşturmak kolay olmasa gerek ....çok seçici bir aile değer yaratan yöneticileri var saygıyla selamlıyorum halı şirketi kadar yapsalar bizat pilaket vermek gerek saygideger aile mensuplarına baarilar dilerim çok başarılılar ....
Yatiirm yavsiyesi değildir
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...41954081/detay
2+1 daireler 45 -50 milyon lira
Tkfen holding 16 milyar lira PD
300 ;400 daire fiyatına o da 2+1 sahi bu şirket bir zamanlar Tr nin en büyük inşaat şirketlerinden di
55 yılda 400 dairelik değer yaratmışlar tebrik ediyorum saygılar sunuyorum sahi 400 daire 55 yılda senelik kaç dairelik değer yaratilmis artık onu da aracı kurum analistleri hesaplasin
Yatırım tavsiyesi değildir herkes kafasına göre takılsın
Bi zahmet 35 TL civarina gelde , boyun olcusunu alalim :evil:
https://www.foreks.com/haber/detay/6...mesi-imzaladi/
".............Söz konusu yeni yatırımlarımız, yeşil amonyak ve yeşil hidrojen projeleri kapsamında büyümeyi içeren, Tekfen'in sürdürülebilir enerji çözümleri alanındaki varlığını artırma stratejisinin bir gerekliliği. Bu minvalde, kendi bünyemizde yatırımını gerçekleştirmeyi planladığımız orta büyüklükte bir yeşil hidrojen-amonyak tesisi için, dünyanın en önemli teknoloji tedarikçileriyle görüşmelerimizin birinci aşaması tamamlandı" diye belirtti....................."
https://www.futurebridge.com/industr...ernative-fuel/
umarım; konu, somut hesap, proje ve plana dayalı olarak yatırımcıya yakın zamanda aktarılır..
böyle bir dönüşüm, tekfeni gübre bakımıdan daha karlı hale getirebilir (sunumdaki verilere göre dikey entegrasyonu sağlamak gübrede önemli marj farkı yaratıyor).. ayrıca; firma bir kimya hammadde tedarikçi ve amonyumda depolanan enerji tedarikçisi haline getirir.
konu tekfen olunca, beyanlara çok ihtiyatla yaklaşmak şart olur.. inanmak için, somut eylem görmek lazım..
hisse geri alımında dahi cebinde para yokmuş gibi davranması bunun göstergesidir.
Akmerkez yine tavan
TKFEN Piyasa Değeri: 15.7 Milyar
% 10 una sahip olduğumuz AKMGY : 12 Milyar
Şirket ucuz kaldı. TKFEN :42 TL
500 milyon dolar piyasa değri nedir? Bir fabrikasın arsası bile daha fazla edebilir.
2016 yılıydı yine tekfen çok düşmüştü. O zaman 3 TL gibi bir fiyattaydı. Tüm paramı Tekfene yatırmıştım. Bir süre sabrettim, sonra biraz yükseldince aşağıdan alırım diye sattım. Hisse hiç durmaksınız yükseldi ve 30 TL ye yakın bir fiyata ulaşmıştı.
O zaman kaçırdığım tarihi fıesatı hiç unutamam.
Arayıp sorsanız da net bir tarih veremiyorlar.
Çok enteresan bir durum.
Bilanço tarihi şirket sitesi yatırımcı ilişkileri bölümünde yazar.
Ayrıca 500milyon konusu Tekfen bütünü için değil sadece inşaat tarafı içindi diye biliyorum. Şu an şirket kapalı kutu ve ne olacağı bana göre hala belirsiz, bu yeni CEO da bana göre bu işi başaracak gibi gözükmüyor. Bir şeyleri başarsa da o paraları yine bu sermayedar grubu bize bırakmaz diye düşünüyorum. 9 yıldır burada hapsolmuş biri olarak girmek isteyenlere tavsiyem gidip rızkınızı başka yerde arayın.
Yine neyin pesinde . Arabayı satma zamanm gelmis sunları bir yolalım . Her sene adabamı sattirip 2 araba aldiriyor sagolsun .
Bunlari boyle kullanin . 1.10 usd altta en kötü . Ver gelsin .
Oba makarna denen yeni arz senin %70 fazlan . Kalem silgi satan cayirovadaki adel bile senden %20 fazla .
Rezil aqkkn
Bist 50 de olup yan kagtlardn daha dusuk pd si olan ilk ve tek kagt bu . Haydar gecen tkfen reklami yapiyordu oda bunlarla .
Kurula gider hani o hani bu der unutlur gider .
Aslında bunlara saglam ders vermek icin kagidi silip supurecek biri lazim . Yada birileri sirkete cokecek kagtlari piyasadn alıp imtiyaz yok naslsa . Borcsa borc varlik duzdunya
Sahi borsada nerdeyse 9 milyon hesap var bu holding 180 milyon lot dolaşımda hissesi var . Himmmm kendimi Piranna balığı gibi hissediyorum
Puhaaaaa
Yatırım tavsoyesi değildir
Saat 16:30 Şirkette telefonu güvenlik açıyor. Mesai bitmiş. Soramadık.
Bayram değil seyran değil eniştem beni niye öptü misali ..İş yatırım 726 bin lot , global 660 bin lot la bugün gelene verdiler. Bilançonun kokusu herhalde eğer öyleyse bu tam bir insider trading dir...Pazartesi göreceğiz...Bakalım ne eyler, ne eylerse Mevlam güzel eyler...