Buraya hayatında hiç uğramamış kişiler, nolyoz yavvv... diye bu topige geliyorsa, dolar gayme daha çok su kaldırır.
Printable View
Buraya hayatında hiç uğramamış kişiler, nolyoz yavvv... diye bu topige geliyorsa, dolar gayme daha çok su kaldırır.
Merak ettiğim birşey var.
Dolar 25 lira olsa, herkes tl mevduat , varını yoğunu satıp dolar alsa. Sonra 5000 puan faiz artırımı dolar çat 10 lira.
Sonucu ne olur sizce?
Sadece merakımdan böyle bir senaryo uydurdum.
Çevremde şu an bile evini vs satıp dolara gen bi dünya insan oldu
300usd üstü kalmaz...
200usd altı sorun..
150 sosyal sorun
100 altı iğne/kırılım
Sorunun kaynağı faiz olmaktan çıkalı 20 gün oldu. O $ey 10 lirayı geçmeyecekti..
10 üstü faizle fln dödüremezsiniz, dönse bile çok sürmez, düzeltme olur, millete fırsat olur, sorunun kaynağı bizzatihi şahsım.
25 den de 10 a kolay kolay düşmez öyle, ha düşerse , düşersede evini satanlar götünü avuçlar yıllarca beklerler
Valla merkez olmayan doları satıyorsa o doları koymak zorunda. Yarın faizleri 5 e indirse bankalarda faiz 20 olacak yine de. Bi sabah kalkıp %40 -50 faiz dense piyasada kimse birşey kaybetmez. Tek kaybeden dolardakiler olur.
Mb her müdahalede 1-2 milyon satarak tepelerden satıp yerine 10 dan geri koyunca döviz stoğunu bir anda 2 katına çıkarmış oluyor.birde faiz artırımı sırasında panikle satanları da ekleyince tam cümbüş olur.
Burada bazı yazıların arkası ciddi yandaş tantanasi, esasen Cem Küçük versiyonları var , 3 yazısı eleştiri ama 1 yazıda herşeyi siliyor bu taktiksel hareketler nerede öğrenildi de bütün " çınarlara " sirayet etti anlamış değilim . Özel bir kurstan mi mezun olmuşlar nedir ? Ayrıca ortam değişse " biz demiştik zaten " cepte hazır tutuluyor.
2018 de ;
1-Qatar ile (para Kimin !!! ben bilmiyorum) swap yapıldı...
2*Eşzamanlı faiz yükseltildi...
Şimdi Qatarda ki para sahibi abi para kalsın ama extra para isteme dedi...
Bae gittik , onlarda benden sıcak çalışmaz , somut varlık bedavaya verirseniz alırım , siz teklifleri hazırlayın bakalım..Bütce 10 gayme..
3-Suudlara gittiler suud görüşmemiz yanlış anlaşılır dedi...
AB-D şımarık elinde çakı ile kabadayılık yapanlara daha senin iyi günlerin diyor!!!!
Rusya elimize s400 verip aldı dolarcıkları koydu kasasına ...Bir 2 güzel laf kapı gösterildi...Adamlar senden alacağını aldı...
Neyse çok şey var da si... edin evimde huzurluyum ...
tek kaybeden dolardakiler filen olmaz..
herkes kaybeder.
kalan üretici de anahtarı bırakır..
84% arttı 3 yılda kgf ile g*tü hala toparlayamadık.
100% ün etkisi de ocakta çıkar.
bu hafta işçi çıkarmalar başlıyor... ocak başı gündem bu olacak.
atari oyunu gibi yönetilirse bu süreç...
game over yazar ekranda.
..........
başka yerden çıkar inşallah zarar. çıkmasa da canınız sağolsun..
herkes dolarda diye göz boyuyorlardı. bozar bozar harcarlar..
koymamalı...
yok 30 40 bin kişi kayda değer dolardaysa..ki bence öyle..
krediyi kapan araba ev vb borcunda..
sonucunda bu çıkış yedire yedire oldu.. 3-5 günde değil..
herkes son parasını bir şeye gömdü.
kilitlenirse.. ki kitlenmeye başladı..
yıkılmaz dağ gibi duran nice godomanlar yarılır.. yaşarız görürüz.
en kötü, gene fazla mesai yapacaz... :he: :he:
1923'te 1 Amerikan Doları, Nasıl Adım Adım 4.2 Trilyon Alman Markına Denk Geldi?:oleyo:
https://seyler.eksisozluk.com/1923te...PKhPwWUZcPwhZM
Hikaye size tanıdık geldi mi !!!!!!!!
Sayfa haftaya bu zamanlar 1000 olur :he:
Bi dahakini ben açayım :he:
Mars’ta ineriz .mk :kahkah:
Tanesi 35 trilyondan 3 yeni mercedes daha. Gururumuzsun sen bizim...
emekli taban 4250 ve %45 artış yapılırsa seçim yan kapıda diyebiliriz. memur işlerine kafam basmaz omlarda katsayı çarpan dilim falan var garip bir hesabı var zor hesap ve zora kafa yormaya gerek yok :he:
Geçmişte seçim öncesi zam olmuş hep :)
Son olarak hükümetin emeklilere enflasyonun üzerinde bir zam yapacağını düşündüğünü aktaran Erdursun, Ülkemizde son günlerde yaşanan ekonomik buhran beraberinde erken seçimi getirir, bunu bilen hükümet tıpkı asgari ücrette olduğu gibi emekli maaşlarında da beklentilerin üzerinde bir zam yapacaktır. ifadelerini kullandı.
https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonom...eniyor-1893769
Bu linkde yazilanlarin tumunu okursaniz, Isci emeklisine Temmuz 2021 de %8.45 zam vermislerdi.
Asgari ucret zammi kadar bir zam verilecek olursa %42.05 bir artis beklenir diyor.
Isci ve bagkur emeklisine Eger %42.05 zam yaparlarsa, 2021 de erken secim var diyebiliriz.
Secim meydanlarinda da, ben verdim, bu dusen satin alma gucunun sebebi Dolar lobisi ile dis gucler diyecektir.
Yersen diyecegim de, 19 yildir yiyorlar.
https://i.pinimg.com/474x/c4/67/35/c...in-writing.jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Ben zam mam istemiyorum $ 8 lira olsun yeter bana
İktisat.!!!
Kaval çalmak değildir.!!!
Papatya falı hiç değildir.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://slideplayer.biz.tr/slide/292...ED%C4%B0R..jpg
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
Bay Kemal gitmiş , Aselsan -Katar markasını tescil ettirmiş ( bilgi Aselsan tarafından onaylı ) , ayrıca makine kimya endüstrisi kurumu Katar'in bağımsızlık günü müdür nedir o günde zil takıp oynayarak kutlama yapmış , .Yalellim Yallah sesleri km lerce mesafeden duyulmuş .
Yaw bu Kılışşdaroglu, bari beyaz entari ve çember ve parmak arası terlik ile dolassa da bitse hasret ayrıca Mercedes marka deve şeklinde bir makam aracını bay Kemal e angaje etsek .
Dolar gibi bir çöp neden alır insan gerçekten bir değeri yok altın alıyorum dese birisi neyse.. aynı TL gibi olacak dolarda..
Gümüş çıkartma maliyetleri var madenlerin maden alabilirsin enflasyona patlarsa maden üretim fiatlarida artacak. Çöp doların ne karşılığı var hıc.