https://i.hizliresim.com/paa1mse.jpg
G. Amed abey, böyle konulara nazik göt... pardon kafanı yorma, senin dedelerin eşeği osurta osurta yol alırkene, Ameriganyanlılar cereyanlı tumofile biniyorlardı.:oleyo:
Printable View
https://i.hizliresim.com/paa1mse.jpg
G. Amed abey, böyle konulara nazik göt... pardon kafanı yorma, senin dedelerin eşeği osurta osurta yol alırkene, Ameriganyanlılar cereyanlı tumofile biniyorlardı.:oleyo:
Borsada büyük manipülasyon: İşlemler Ahlatcı Yatırım'da yoğunlaşıyor
Borsada neler oluyor? Uzmanların “en büyük manipülasyon†değerlendirmesini yaptığı son iki aydaki yaşananlarda ilk yutulan küçük yatırımcı oldu.SPK yaşananları birkaç cılız hamleyle geçiştirirken Bakan Nebati, fon yöneticisi gibi değerlendirmelerde bulundu. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerden Ahmet Ahlatcı’nın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Ahlatcı Yatırım’ın alımları ise dikkat çekici.
Alıntıladım burayı.Bir ay sağırları oynadı SPK.
Yazının Tamamı linkde aşşağıdaki.
SERMAYE PİYASASI KURULU SAĞIR, DİLSİZ
Peki, tüm bunlar olurken Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ne yaptı? Gözlemci’ye göre SPK, cılız birkaç adım dışında piyasada olup biteni izlemekle yetindi. Gözlemci durumun tuhaflığına şöyle vurgu yapıyor:
“Herhangi bir hisse senedi birkaç gün tavan fiyat seviyesinden kapattığında aksiyon alan ya da “izliyorum†sinyali veren Kurul’dan, başta kamu bankaları olmak üzere tüm bankacılık sektörü hisse fiyatlarında sıra dışı yükselişin yaşandığı bu süreçte, nispeten iki küçük özel banka hisse senedi işlemlerinde brüt takas ve kredili işlem yasağı tedbiri getirmesi dışında yatırımcıyı, takas sistemini korumaya dönük hiçbir tedbir almayan sessiz, nereye baktığı belli olmayan hali çok tuhaf bir durum.â€
Bu süreçte Takasbank’a da dikkat çeken Gözlemci, şöyle devam ediyor: “Birçok aracı kurum, durumu fark eder etmez müşterilerini ve kendilerini kaldıraçlı işlemlerin yaratacağı zarar riskinden korumak için VİOP başlangıç teminatlarını artırmalarına rağmen SPK’nin bu işlemlere dair hiçbir tedbir almaması, takas sistemini ve pozisyon risklerini takip eden Takasbank’ın da haftalarca tavan tavan giden bankacılık kontratlarında başlangıç teminatı tutarını yükseltmemesi de ayrıca sorgulanması gereken bir tuhaf kısım.â€
Meslek hayatı boyunca böyle bir manipülasyonla karşılaşmadığını belirten Gözlemci “Şimdi sermaye piyasasındaki herkes zarar ziyan tespit hesabı içerisinde. Binlerce yatırımcı varlıklarını tüketti, en çok merak edilen de sistemin takas riski. Bu büyük manipülasyonu yapanlar açısından henüz maç bitmedi, onların da durumu iştirakçilerinin mali gücü ile ilgili olacak. Her şeyi görmesi gereken SPK ise sağır, kör ve dilsiz†değerlendirmesinde bulundu.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/i...on-579539h.htm
Devamm
https://www.ntv.com.tr/dunya/abd-kib...O0m59GTry9MBWw
muhtemelen 2023'te
suriye ve/veya,
Azerbaycan-ermenistan kaynaklı problemler başlayacak.
İŞBANKASI, emekli promosyonunu 10000 tl. yapmış.
Mal gibi 3 liraya yapı kredi verirsen biri gelir çizer o malı da yukarida illa satar.
Burada piyasa oyuncuları çok hatalı fiyatlamada yanlış yaparsan piyasa affetmez mehmet olmaz gelir Mahmut çizer.
Senelerdir söyledik sonunda haklı çıktık bu esnada batan bana göre suçsuz değildir değerleme enflasyon döviz faiz bilmiyordur yani temeli zayıftır.
Manupule malipule diye yine düşüş beklentisi pompalayip bur tur daha sürerse piyasa tertemiz olur eski oyunculardan kimse kalmaz.
Yalnız bu şangay a kaymanın bedelini niye kişisel servet üzerinden değilde ülke üzerinden ödetiyor abd, pelosi ermenistanda soykırım anıtına dikilmiş, rumlara silah yunana üs.
Ülkemizi yönetenlerin,Sitaretejik ortak dedikleri ABD, Türkiye'nin bacaklarını ayırıp ortasına koymanın peşinde.Bizimkiler havanda su dövüyor..!!
https://www.youtube.com/watch?v=k1iB...heriG%C3%BCven
26.dakikada değişik şey söylüyor..Gerisi siyasi isteyen seyreder.
Havuçlar bitmiş..
Kül tutsam bu kadar dağılmaz..
Tuğçe bi dönem yunana veriyordu neredeyse Hristiyan olmuştu. Şimdi kime veriyorsa dengesiz dengesiz işler yapıyor. Sanırım 4 eğilime sahip birine veriyor
motorine 2 lira 25 kuruşluk bir indirim bekleniyor.
SPK: Pay senetlerinde yapılan işlemler Borsa İstanbul tarafından anlık olarak takip edilirken, Kurulumuz da gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı gözetim ve denetimini sürekli olarak yapmaktadır
Günaydın TÜRK MİLLETİ:byr::byr::byr:
Yanar dönerlere
Omurgasızlara
Mezhebi genişlere
Para sevicilerine
Doğa katliamcılarına
Yalanda ve iftirada çığır açanlara
İnanmam ve dikkate de almam.Yok hükmündeler.
Lakin tabiki tehliksizde değiller.
Örnek
abd üzerimize çalışıyor ve işbirlikçileri bop bağlamında başta.
Bir aylık maaşı 41 asgari ücrete eşit!
Vakıflar Genel Müdürü AKP’li Burhan Ersoy’un 3 yerden maaş aldığı ortaya çıktı CHP’li Yavuzyılmaz, Ersoy’un ayda toplam 228 bin lira kazandığını açıkladı...
https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem...-esit-7371553/
günaydın iyi haftalar
Eleştirsen vatan hainisin,iktidarı yıkmaya teşebbüs,halkı kışkırtmak,çünkü benim başımada geldi,fahrettin altunanın avukatı ve savcısı iddianemde öyle yazmıştı,hakimde bunu onaylamış bana 5 sene gözetim vermişti 1750 tl idari para cezası,5100 tl avukat parası icra yoluylan,olsun,bunları yanında bırakacak değilim,savunmamın en sonunada ifade diekçemde,kayıt dşı malları kayıt altına aldım dedemde dünya kadar bağış yaptı devlete,bu ülkede devletin tek kuruşunu yiyen olursa ilahi adalet bizden önce yakasına yapışır cezasını keser tüğü bitmemiş yetimin hakkını yediği için diye belirtmiştim ve fahrettin kanser oldu,akıllanmadığı için trollerini hala masumların üzerine salıyor,acaba bunlar fatihdendemi örnek almıyor,fatih vakıflara çöken olursa lanetim olsun demişti,devletin malıda her kuruşuda vakıf sayılır:he:
Burada bir şahıs vardı,pilatin üyemi ne,nerede o,bana banka kakalamaya kalkıyordu,battımı acep,devamlı garanti diyordu:plc:
Bankacı çakallar bugün av peşinde avlarını parçalamak için:plc:
günaydın / tünaydın arkadaşlarr..
ankara da puslu bir hava var.. burada bist e de yansımış anlaşılan
Borsada Banka kağıtlarında ki tabanların açıklaması: İttifak Holdingin eski yöneticisi Mehmet Akdere,Almancılardan sonra,Borsacıları da çarptı...!!
petrole bir süredir iyi veriyorlar..
nedeni nedir..
Ederi 15 dedim,bana inanmadı,neymis seçim için alıyorlarmıs,24 milyar dolar kayıdı,kuyudu olmayan para girmiş ülkeye dedim no dedi,endexsin 2500 normal degeri dedik:plc:,neyse biz işimize bakalım,zaten bu yükselis genele yayılmamış yükselisti,üstelik bundan sonra milleti ürküttüler zor gelirler borsaya,sen 31 olan garantiyi 20 altına indirirsen kim gelir sofrana,sedece kendi çalar kendileri oynar,gerçek yabancı tiyatroyu seyrediyor,ky denen kısımda tek tük ugruyor,sanırım bundan sonra hiç gitmeyen karlı hisselere dadanırlar gibi,oda gibi:yes:
MİDAS diye bir ak sorumlusu konuşuyor bloomberg de.. öyle pembe tablo çiziyorki kendi şirketi için,insanıın tası tarağı toplayıp oraya geçeceği geliyor..
ne çene var be herifte...waşşş
3363 geçilmesi ve üzerinde kalınması gerekir..o durumda 3440 ların yolu ve yeni yukarı trendin önüde açılır
Tosuncuklar firarda... Vizyoner yatırımcılar bekleyişte :p
enerji lerde belirgin bir artış görülüyor.. ekim başında yeni bir elektrik zammı gelecek demektir
FED in bu hafta 75 yada 100 BP arttıracağı söyleniyor..100 BP olması durumunda eurusd paritesinin 0,98 e doğru kayacağı ifade ediliyor..
dolar yatırımcısına , fx cilere duyurulur