UBlock origin var bende. işe yarıyor şimdilik
İnsan gibi reklam koysalar kimse reklam engelleyicilerle uğraşmaz ama işte aç gözlülük
Opera var bende reklam engelleme açık ama uyari vermiyor nedense.
Edit: 1.saatte1kez verdi
Eth a bak powel power oldu
Fed'den sonra, BAE, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Bahreyn merkez bankaları faizlerini 0.75 puan yükseltmiş.
https://twitter.com/ugurses/status/1...QsfFrkLwA&s=19
[emoji115]Bu ülkelerin faiz arttırmalarının sebebi, kendi paralarının değerini korumak için.
Bizim Merkez Bankamız ise kendi parasının değerini, bu ülkelerin paralarını swap yoluyla borç alıp rezerv varmış gibi yaparak, gelişmiş ülkelerin paralarını da satarak koruyacağını zannediyor.
https://twitter.com/ugurses/status/1...KsV6K3Ccw&s=19
Hangi kredi.com da dolara ing 5.5 gözüküyor Odea 5 gözüküyor.soran oldumu bu bankalara.
Ayrıca dolar oran varmı bugün yazarsa iyi olur dönüş var ....
Bu paralar dolara pegli diye biliyorum. Dolayısıyla dolar nereye bunlar oraya.
https://twitter.com/e507/status/1518...6cRd_fwDhJF3dw
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Burgan dolar vadeli oran alan varmı?
Yok indiremez. Ben de öyle biliyorum.
Bu petrol ülkelerinin kendi para birimleri kağıt üzerinde var sadece. Hepsinin arkaplanı dolar.
Bulgaristan'ın parası Leva da aynı. 1:2 oranında Euro'ya pegli. Leva diye kendi başına hareket eden bağımsız bir para birimi yok. 1 euro = 2 leva
Emir demiri keser ama o zaman kuru dengede tutmak müdahale etmesi gerekiyor bu daha zor.
Belkide daha doğrusu faiz artırmazsa pegi koruduğu sürece bu ülkelerden kredi çekip amerikan kağıtlarına yatırırsan risksiz kazanç elde edebilirsin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sizce dolar mev oranlarında artış olurmu?
zor.. hükümet kkm den kaçış olmasın diye sıkıştırıyor bankaları.
kamuya %3 üst sınır koymuşlar halihazırda.
özel bankalar da çok ileri gidemiyor; hükümet baskısından. ama bi yandan da dışarda artan dolar faizi yüzünden verebilecekleri kadar vermeye çalışıyorlar.
ben yine de çok yükselebilceğini düşünmüyrum dolar faizinin; buralarda devam eder. ( 2.5 - 5 arası gibi)
abd başta olmak üzere gelişen , gelişmiş nas lı olup olmayan arablar arka arkaya 75 baz puan faiz artırıyorlar bizim mb halen tüm faizler politika faizine yaklaşacak adımlar atacakmış
bizimle eğlenirler , taşak geçerler .........
Medari iftiharımız merkez bankasının şeysi,
muhteşem sunumları ile göz doldurdu.
mükemmel tespitlerde bulunarak göğüsümüzü kabarttı.
liyakat sahibi olmak bu işte.
:halay:
MB başkanı Kavcı CDS seviyesi siyasi demiş. Dış güçler yine devrede...
MB olarak ekonomik büyümede odaklanacaklarmış. Tüm ülkelerin faiz artışları hk. da kim doğru yapıyor zaman gösterir demiş.
MB nın İstanbula taşınmasını herkes zaten burada diye yorumlamış.
(yüzde 14) Faiz hala para politika aracı olarak çalışıyor demiş. Kim kullanıyor?
Rezervler geçen yıl da aynı seviyede idi demiş...Buna ekonomi youtuberlardan iyi yorumlar gelir herhalde...
Kavcı artık MB da poziyonunu iyice korudu.
Seçime kadar değişmez...
Mehmet bacceli eylül başında mitinglere başlıyor
10 ay önceden start vermesi ilginç geldi
Acaba dedirtiyor önden mi yapacak seçimi
Listede olduğu gibi lübnanda pegli ama realite farklıymış. Oraya giden olursa kredi kartıyla alışveriş yapmasın 535 lübnan poundu tutan şey kara borsa fiyatına göre 20$ ama karttan geç denilirse 356$
https://i.hizliresim.com/stz31wx.jpg
Dünya'da en yüksek intahar oranları İskandinavya bölgesinde diye okumuştum. :oleyo:
Bence herkes kendinde olmayanı istiyor.
Kuzeydekiler (Ruslar Ukraynalılar vs) deniz kum güneş Türkiyeeee diye ölüp biterken buradakiler de keşke Norveç'in tuvaletinde b*k olsam diye hayal kuruyor. :oleyo:
MB yıl sonu enflasyon hedefini yüzde 42 den 60 a çıkarmış.
Hani Kasım-Aralıkta baz etkisi vardı.
O bile etki edemiyor diye mi anlamalıyız?
Independent Turkish
@TurkishIndy
· 5s
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: Son 10 günü çıkardığımızda son bir ayda en az değer kaybeden para birimi Türk Lirası
Kerim Rota
@kerimrota
Son 4 yıl ve 100 günü çıkardığımızda dolar 3.65 TL'ye düşüyor. (17 Nisan 2018 erken seçim kararının açıklandığı gün)
Hayatımızdan Berat Albayrak, Nureddin Nebati ve seni çıkardığımızda enflasyon %10.23'e düşüyor.
15-20 milyon nüfuslu bir ülke olsaydık şimdi yaşadığımız sıkıntıların hiçbiri yoktu
Vize serbestisi, düşük döviz kuru, yüksek alım gücü aklına ne geliyorsa hepsi mevcut olurdu
Kanada Norveç İsveç soğuk iklim olmaSa nüfüsü en az 5 kat olurdu .
Demek ki hava soğuk diye birbirlerini ısıtmıyorlar
Japonya dar bir alanda 200 Mio kisi..
Yuzolcum de sorun degil demek ki..
Syg,
Bu konu ile ilgili Daron Acemoglu'nun Why Nations Fail adli kitaabini oneririm.
Onu bitirenler sonra Dar Koridor'u okusunlar.
Syg,
Tıklım tıklım sınıflarda eğitim kötü olmazdı....
İş bulma yarışı olmazdı....
Büyük şehir trafiği bu kadar kötü olmazdı....
İnsanlar üst üste yaşamazdı....
Almanya nüfus yoğunluğu TR iki katı.
Önemli olan planlama, eğitim, adalet. TR rahatlıkla eşit dağıtılmış 100 milyon insana yeter, ama ülkenin marmara bölgesi komple beton ve insan, kalan bölgelerinde insan yok nasıl olacak olmuyor işte...