ama patinaj cekiyor gene.. tavan yapsana,
Printable View
https://twitter.com/kekonacci/status...192436736?s=20
Kekeo üstad,sağolsun twitterda gesanla övgüyle bahsetmiş,bu gesanda büyük emeği var,eskiler bilir,hocam teşekkürler.
Tahtacinin burayi okuduguna eminim, ben her yazdigimda dusuruyor, bakalim ne olacak, onu test etmek icin yaziyorum.
Su an 'X' ve eski tabirle kuslu sitemizde son bir kac gundur gozlemim buyuk moral dususu gozleniyor. Gavurcasiyla sentiment negatife dusmus vaziyette.
Bilanconun guzel gelmesini beklerim, ancak bu tahtacinin elinde bu hisse gercekten mundar edilme yolunda ilerliyor. Kisa ve orta vadecileri 'market maker' imiz aglatmak icin firsat kolluyor, endeks bu kadar giderken boyle yaparsa, dususlerde tamamen piyasaya boca edecek korkusu var herkeste.
Bakalim ne olacak, ben sabrimi korumaya calisiyorum. Uzun vade olumsuz gitmesi mumkun degil diye dusunuyorum. Ancak tahtaci ve piyasa bu sirket dinlensin diye israr ediyor. Tahtaci, yilbasina kadar rahat vermeyecek havasi veriyor, bu tamamen bir tahmin.
Tahtada resmen testere yapip, gunluk trade'le kafa buluyor. Bazen kontr ile pair trading yapiyor mi diye de supheleniyorum. Bu yuzden kontr ucusa gecerse, bu da hizlanabilir, ikisinin arasinda ki farkin once cok hizli artip sonra dengeye gelme evresinde, ancak kesin konusmak zor. Bu adamlarin ne yone ne tilkilik yapacagini onceden bilmek mumkun degil. Bazi gunler tahtaci tam corbaci kafasinda. Tahtaya buyuk bir balina girerse isler degisir, yoksa sabir tek silahimiz.
Sirketin patronaji da bu noktada sanki tahtaciyla anlasmis gibi imaj veriyor, ki hosuma gitmeyen taraf bu.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
sasa yeni ges YAPTIRACAKMIŞ ÖNCEKİNİ BİZ ALMIŞTIK HAYIRLISI BAKALIM...
Tahtaci yine filim cevirme ayaklarinda, patronaj bu isin neresinde soruyorum.
Yatirimci iliskileri burayi okuyor biliyoruz, lutfen kaliteli bir rapor ve sunum hazirlayin, piyasa bu sirketi yatirimci iliskilerini duzenleyemedigi icin tukaaka ediyor.
X sitede patladi patlayacak şeklinde bayağı bir şeyler yazılıp çiziliyor. Burada 3 gündür yazı yazılmamış. Herkesmi eupwr brlsm astor cu oldu
evet ilkini gesan almıştı...büyük bir ihtimalle bunu da o alacak...sanayi şirketleri ihracat yapmak istiyorsa ?? yeşil enerjiye geçmek zorunda..bunu ilk yapan avantaj sağlayacak..o yüzden de sasa milyon dolarları gözden çıkarıp ges yaptırmak istiyor..sırayla herkes yapacak..sektörün önü açık..bunu aylar önce burada söylüyordum..
brlsm benim de yeni hissem dostum...bebek olarak görüyorum...çok da gesana benzetiyorum...güzel de bilanço yolladı...türkiyede ve yurtdışında büyük inşaat projeleri yapan rönesans holding ile yakın işbirliği içinde...brlsm makedonyada da bir ges şirketi kurdu...oradan da işler almaya başlayabilir..ayrıca azerbeycan ile iyi ilişkileri var..oradan da işler gelebilir...kısacası brlsm bir kaç koldan bu işlere ağırlık vermeye başladı...zaten yakın zamanda da 400 küsür çalışanı olan bir ges şirketini satın almıştı...güzel de bir iş kapı atmıştı...
brlsm de gesan gibi döviz bazlı çalışıyor..saha tecrübesi yüksek...kalite konusunda kendisini ispatlamış..finansalları güçlü ki güzel de bir bilanço yolladı...benim yenilenebilir enerji sektöründe tutunacak tek dalım...:)
önce gesan sonrasında europower sonrasında da cwene yi elimden kaçırdım...brlsm de ise hikaye yeni başladı...gerisi de nasiptir diyorum...
ben sizlere başarılar diliyorum..gönlüm gesan ve europowerden de yana..çocuğum gibi görüyorum...geçmişte çok emek vermiştim..
saygı ve sevgilerimi sunuyorum...
gesan ve sektör hisseleri her yıl katlamalı büyüyecek...bence uzun bir süre de böyle devam edecek...çünkü türkiye geçen yıl sadece fosil bazlı enerjiye 97 milyar dolar ödedi..yer yıl da bu ödeme miktarı artıyor...bunun yerine yenilenebilir enerjiyi ikame etmesi lazım ve bunun için de ciddi bir yatırım ve teşvik vermesi lazım...bu sektörde iş yapan türk şirketleri ayrıca avrupaya da hizmet verebilecek kapasitede..çünkü avrupa bu konuda çok zayıf..ihtiyacını halihazırda çin den temin ediyor...türkiye hızla bu alanı doldurmaya çalışacak...avrupa bu konuda çin e bağlı kalmaktansa türkiyeye bağlı kalmak istiyor...
malum avrupa rusya ve çin ile mücadele halinde...bir çok teknoloji firması bu ülkelerden ana vatanları olan batı ülkelerine geri dönüyor...
Bende brlsm ye 15 20 araliginda kademeli giriş yaptim. Ama gesani da bir kismini satmış olsamda tutmaya devam ediyorum. Özellikle astorun pd si gesanin 3 katina çıktığı için eupwr gesanla ayni pd ye ulaştığı için gesan ucuz kalmış gibi hissediyorum. Depolamali ges lisansi alan kurumların 2024e girmeden bu işlerin ihale süreçlerini başlatacagini buralardan gesanin büyük montanlı işler kapacagini bu pastanin en büyük ortağının gesan olacağını tahmin ediyorum. Hepsi tahmin ama olursa coşar buralar
Evet hissedar dostum sektörün önü gerçekten de çok açık...bu gün ve gelecekte yasanacaklari 1.5 yıl önce bu forumda anlattım...ben bunları anlatırken rex ,baddog,karlı adam gibi yatırımcılar buraya gelip bizimle dalga geçiyorlardı...söylediklerimizin hayalden ibaret olduğunu ,spegin elimize vereceğini kekonun vebal aldığini söylüyorlardı..:kahkah: sonunda piyasa bizi haklı gördü...çok sonradan twiteerin üstadları ve TV yorumculari söylediğim konuları işlemeye başladılar...yenilenebilir enerjinin önemini,fosil yakıtların sonunun geldiğini ,Paris iklim anlaşmasını ve Türkiye'nin dev şirketlerinin artık yeşil enerjiye geçmek için büyük yatırımlar yapmaya başladıklarını söylemeye başladılar...
Piyasa bu konuya uyanincaya kadar bu durumu önceden görüp pozisyon alan bizler milyoner olduk..:) borsa hayatımızın en tatlı kazancını elde ettik...inat edenler ve piyasa ile zitlasanlar ise trene baktilar..sonrasında almaya korktular..
GESAN'da, diger enerji isi yapan firmalara nazaran fiyatlama acisindan geride kalma durumunu ben patronaja bagliyorum, yatirimci iliskilerini yonetme de zayif kalindi. Yine de beklentim olumsuz degil.
Astor'un CEO'su yillik beklenen ciro tahmininde bulunuyor, Kontrolmatik yilda iki kez yatirimci sunumlariyla yatirimcisini bilgilendiriyor, beklenen cirolari yillara bagli olarak tahminliyor. Gerektiginde geri alim yapiyor.
Bizim sirket yonetiminden ses seda yok. Gecen yil GESAN'in yayinladigi yatirimci sunumu berbatti, umarim, ders alip duzeltme yoluna gidilir, yatirimci iliskileri bu buyuklukteki bir sirkete yakismayacak olcude geri kaldi.Bu isi duzeltmeleri sart.
üyff böyle teknik yılda 1 gelir selamlar :)
gayet güzel ama gec kalan bir atak sabırlı arkadaslara selam olsun...
Üstad, sanki yıllardır cefasını sabırla çekmişiz gibi yorum yapmışsınız. 1,5 sene önce halka arz olan, sadece 1 sene önce neredeyse onda birinden fiyatlanan, patron satışı yaşanan, bedelsiz sermaye artışı tamamlanan, birçok yatırımını devreye alan, iştirakini halka arz eden, önce panel fabrikasını açan sonra kapasite artırımına giden bir şirketten bahsediyoruz. Aldığı yüzlerce milyon dolarlık işleri yazmıyorum. Yani; şirketteki olumlu gelişmeler zaman yayılı bir şekilde açıklanmaya devam ediyor. Biz küçük ortakları, takdir edecek bir fiyatlama ile yoluna devam ediyor. Bilançolar geldikçe fiyat hareketleri sertleşecektir. Bu tür şirketler zor bulunur.
Üstad, çevrenizi dinleyin ve kendi akıl süzgeçinizden geçirin tüm olanları. Herkesin takip ettiği popüler hisseler var. Bire on bire yirmi gitmiş olanlar var. Aralarında çok değerli olanları ve spot fiyatı hak edenleri de var tabii. Benim nazarımda Gesan'da bu hak edenlerden biri. İkinci çeyrek bilançonun eli kulağında. Piyasanın sektöre olan ilgisi devam ediyor. Bilançolarla sektör ortalamalarında relatif ucuzlama olacak. Belki bilançolarla beklenti bitti diterek realizasyon yaşanacak ancak bu sektörde net karlılık, positif nakit akışı, yatırımlar meyvelerini vermeye daha yeni başlıyor.
Bu sirketin fiyatlamasi konusunda kendimce bir yontem gelistirdim. Tamamen bir dusunce eksersizi olarak burada kayda geciriyorum, asagida yazilanlar herhangi bir sekilde yatirim tavsiyesi degildir, kisada bu hisse her zaman dalgali bir hareket etme karakteristigine sahiptir, alim satimlarinizda kendi ozgun kararlarinizi veriniz.
Simdi gelelim fiyatlama yontemine. GESAN yilboyu ihale alip onun gerceklestirecek takimlar kuruyor ve cogunlukla kendi uretici sirketi EuroPower uzerinden alimlarla rekabetci fiyatlar sunarak buyuk bir buyume hikayesi yaratiyor.
Eger KAP sitesine giderseniz GESAN'in aldigi ihaleleri gorebilirsiniz.
https://www.kap.org.tr/tr/batchNews/...caret-a-s/2023
https://www.kap.org.tr/tr/batchNews/...caret-a-s/2022
Yukarida bu bildirimlerin toplu olarak verildigi kap dosyalarinin linkini 2022 ve 2023 icin gunumuze dek olacak sekilde verdim.
Sirketten gecmiste yapilan aciklamalar cercevesinde, bir onceki yil Eylul'den Bir sonraki yil Eylul'e kadar alinan islerin yaklasik olarak yil sonu bitirilip tahsilati yapildigini biliyoruz.
Bu durumda 2022 Eylul basindan 2023 Agustos sonuna dek alinan ihaleleri toplarsak sirketin cirosunu bulabiliriz.
Bu islemi dolar uzerinden yaptigimda yaklasik 600 milyon dolar civari bir rakam cikiyor. Lutfen kendi basiniza bu islemi yapip dogrulamasini yapiniz. Ben soyle hizlica bir excel tablosuna aktarip bu rakami buldum, teyid etmeden kullanmayin. Ki henuz 15 gunumuz daha var Agustos sonuna.
Bunun uzerine takribi %5-10 arasi bildirilmeyen isler olsa 630 milyon dolar GESAN hasilati olur. Buna ilaveten ayni islemleri Europower icin yaparsaniz, oda takribi 300-350 milyon dolar arasi cikiyor. Bu rakamin %56 si GESAN'in bu rakamda yaklasik yani Europower 200 milyon dolar civarinda katki yapiyor GESAN cirosuna.
Toplamda 600 + 200 = 800 milyon dolari bir hasilat yil sonu onumuzde bizi bekliyor. Sirketin yatirim iliskilerinin bunu yapmasini aslinda beklerdim. Ancak biraz ketum gidiyorlar.
800 milyon dolarlik yillik satisi olan bir buyume sirketinin fiyatlamasi F/S = 10 kabul edersek 8 milyar dolarlik bir sirket fiyatlamasi cikar onumuze. 460 milyon sermayeyi bu rakama bolerseniz yil sonu beklenebilecek fiyati bulursunuz.
Saniyorum, piyasa da bugunlerde bunun ayirdina vardi. Gecen yilda hostadlar bu sirketi enka gibi fiyatlamisti, ayni kalin kafalilikla devam ediyorlar.
Ben yine de kisada cok dalgali gidecegini dusunuyorum, cok dikkatli olmanizi oneririm, ve yukarida verdigim analiz kesinlikle yatirim tavsiyesi degil, tamamen bir egitim calismasidir, hisse su an sert yukselis dalgasi icin de, alim yapmadan once cok dikkatli olunuz.
Üstad, yaklaşımınız son derece mantıklı, prospektif F/K'ya ulaşma yöntemi ile çok benzer. Sadece piyasanın bugünlerde ayırdına vardığından ziyade üç aşağı beş yukarı ikinci çeyrek bilançosu ortaya çıktığı için bu yükselişin yaşandığını değerlendiriyorum. Normal koşullar altında, bilanço geldiğinde çok iyi bir bilanço olmasına rağmen bir miktar realizasyon beklerken mevcut küçük yatırımcı yaklaşımı ile agresif fiyatlamanın devam edeceğini düşünüyorum. Çünkü, 5 milyonun üzerine çıkan küçük yatırımcı sayısı, BES fonları, BES devlet katkısının bir kısmının borsaya aktarılması, alternatif yatırım araçlarının demode durumda bulunması nedeniyle Hollanda lalesi çılgınlığının bir süre daha devam etmesi muhtemeldir.
Sakin olup plana güvenmeye devam.
Günaydın arkadaşlar ,bu kadar ihale alınınca olacağı buydu bu tavanlar az bile ,bu arada sayın KEKO nun emeklerini unutmamak lazım burada hem bilgi aktardı hem psikolojik destek verdi sağ olsun dağ olsun
Kotu gecebilecek bir kisin Avrupa'da panik halinde yenilenebilir enerji sektorune yonelisi artiracagini dusunursek ve Ukrayna savasinin daha da kotuye gidisinin GESAN'a yansimasi onumuzdeki 2-3 yilda daha da ivmelendici etki yapacagini dikkate almak lazim.
Zaten realizasyon isin dogasinda var. Ancak GESAN, Kontrolmatik, Europower, Astor gibi firmalar organik buyume durumunda. Lale sogani sinifinda olan digerlerinden ben acikcasi uzak duruyorum. Sonucta dalgalar cekildiginde kimin ciplak oldugu ortaya cikar.
Kendi analizini yapmadan oradan buradan duyduklariyla borsaya girenler her zaman uzulur, emeksiz yemek olmaz.
arkadaşlar bol kazançlar ilk kez yazıyorum topiğe..
grafik teknik analiz yorumum aşağıdaki linkte..
https://twitter.com/borsauzayi/statu...630855680?s=20
Borsada çok büyük balonlar var ama inşaAllah patlar spk sessiz borsaya açıl 1 liraya şirket kur 1000 liraya halka arz et patlıcak
KAP sonrasi piyasa yapici hareketini yapiyor. GESAN patronaji hissenin hizlanmasini istemiyor ilk akla gelen secenek.
yaklaşık 13 milyon lot kote olup patronlar borsada satacak hoş olmadı bu haber ...İnşallah şirkete le ilgili yerlerde kullanıcaz falan derler yoksa cok buyuk guven kaybı olur hisseye...
Söylenecek çok söz varda neyse.. daha da davosa gelmem.
Partonlar gene ne planlıyorlar acaba? Yeni yatırım mı yapacaklar? Madem satış yapacaklar pekala bilanço ile daha da yukarı sürüp oradan satabilirlerdi. Hem fk da düşmüş olurdu. Sdttr gibi bir hafta tavan çekse kim ne diyebilirdi? Bilanço öncesi hem de seans içinde kap atmanın gerekçesi neydi?
Nasıl bir planları, stratejileri olabilir? Önceki satışta yanlış hatırlamıyorsam önce yükselmiş saha sonra tahtada satış yapmışlar ve düşüşe geççimişti. Yorumlarınız nedir dostlar.
Patronların bu işi art niyetli yaptıklarına inanmıyorum,çünkü sektörde büyük talep var,büyük ihtimal taleplere cevap vermek ve lider olmak,hatta dünyaya açılmak için büyümek için alınan bir karar,bence satılacak hisselerin geliride şirkette faizsiz olarak borç verilecek gibi,çünkü kredi faizleri daha yüksek,buda yatırımcıların lehine olacak bir durum,belkide satılacak hisseleri herhangi bir fon veya kurum,kişilerle görüşüp fiatınıda belirlemişlerki,çünkü satılacak lotlar yönetim kurulundaki ortaklık oranına göre belirlenmiş gibi geldi bana,yarın kendini belli eder,en kötüsü belirli bir süre yataya sarıp,sonra yoluna devem eder diye düşünüyorum,herkese iyi geceler.
13 milyon lot anlaşma yapilan bir fona satilacaktir. Önemli olan hangi fiyattan satacagidir. Anlık fiyata yakin bir fiyat ise iyi olur . Birde hisseyi satin alan fon belli bir süre satmama taahhüdü verirse iyi olur. Bunlar iyi senaryo. Kötü senaryo ise piyasa fiyatindan ucuz satilmasi yada fon degilde doğrudan borsada satış yapilmasi olabilir. En kötüsü ise fon almış gibi gösterip bir kaç gun içinde yukarı sürüp malın yukardan piyasaya basilmasi. Bunlarin hepsi bu hissede yaşanmış olup tekrar olmamasını umuyorum. Herkes gardını alsın her an her şey olabilir
Daha önce patronlar satış yaptıklarında topladıkları nakitin bir bölümünü faizsiz TL olarak şirkete borç vermişlerdi. Gelmesini hiç istemediğim tek haber buydu. Bu topicte de bu tür bir haber gelirse Gesan hakkında fikrim değişir yazmıştım ve kendimle çelişmemek için uzun süredir sahip olduğu Gesan'ları dün itibariyle sattım. Bu tpicteki tüm eski ortaklarıma teşekkür ediyorum. Çok kuvvetli bir bilanço geleceğine adım gibi eminim ancak bir sene içerisinde ikinci borsada işlem gören tipe dönüşüm haberi beni üzdü ve fikrimi değiştirdi. Halka açıldıktan sonra zaten en az 6 ay patron satışı yasak, bedelli sermaye artırımı yasak. Halka açılalı iki yıldan az bir süre oldu. ilk 6 ay yasak satış. 1,5 yıl geçmeden ikinci kez 1,3 milyar TL bedelli hisseyi borsada işlem gören tipe dönüştürüyorsun. Bana etik gelmedi. Dönüştürmeden önce KAP'a haber yollasan ve yine bu geliri yatırımlarda kullanacağım desen anlarım. Neyse, benden alan da kazansın inşallah. Ortak olmadığım hissenin topiğinde yazmak adetim değildir, hakkınızı helal edin, Allah'a emanet olun.
Şirketten miye bi açıklama gelmez???
Akşam belki...
Patron Ağustosta sunjunior anlaşmasını açıklarız demişti. Elimizde bi o bir de bilanço var.
Üzülerek ben de sattım bugün. Fakat gözüm ekranda bi gelişme olursa tetikteyim. Tekrar dönerim. Çok olur lot azaltarak döneriz.
dayak bittimi yoksa mola mı verdik acaba ...
Satilacak lotlar hangi fiyattan satilacaksa o fiyata getirip hisse devri yapacaklar. Hem daha önceki satista hem kontr da bu sekilde yaptilar. O yüzden ne yapilirsa yapilsin hisse fiyati anlasma fiyatina gelecek.
Şirketin vergi dairesine sunduğu tabloda 6 aylık net dönem kârı 143.264.867 tl.