FED ve kara paranın yüzünden borsa yemeye adam arıyor:whistling:
Printable View
FED ve kara paranın yüzünden borsa yemeye adam arıyor:whistling:
Günaydınlar
Bu forumun reklamı olmayan yeri yok,engelleyici sisteme bile girsem orada bile beni uyarıyor reklamlarlan ayakta kalıyor diye,tamamda zamanlan insanıda bıktırıyor,sadece burası değil tüm internet sağlayıcılarıda öyle,üstelik sayfada zoraki kalsın diye kilitleme bile yapıyorlar,tam kapitalist faşinanist bir sistemin içindeyiz.dijital kıyamette bakacağız bu işe,şu an içindeyiz zaten 2025 tam evresi,en son 1859 yılında olmuştu,sonrakiler onun kadar değildi,üstelik 1859 yıllarında daha yeni evresindeydi teknoloji,fazla birşey yoktu,sadece üst nokta telgraf vardı,şimdiki hepsinden üstün,bizde sistemi kapatır kitaplarımıza döneriz,yazı işi ebediyyen ölmez:plc:
Borsa dikmeye adam arıyor,7500 sınırında kapattı,bazı kağıtlar çok sert düştü,mesela 800 üstü olan kent 500 altında kapattı:plc:
Bist yabancı 700 milyon dolar soktu ddiyerekten gelene gidene çakıyorlar.
Ya 7500 den yada 7300 lerden dönmeliyiz.YTD.
Fort oldu Mort
Egeen de ise ummadığım dik duruş var.Kısada tabiki.
Bankalar biraz tutuluyor diğerlerine başta ÖZKYO gayrimenkül çakıyorlar.
Gayrimenküllerin genelinde borsa içi ve dışı batışlar bekliyorum bu 2024 sürecinde.
İnsaat şirketlerinde de
Lakin Özkgy patronu hariç ayrı tuttuyorum.İlerde türizm gayrimenkülüne dönüşecek diye.YTD.
Tepeden %30 ayı piyasası derken bazıları çıkmadan %50 düştü.
Dap hala pahalı bence.Patronda veriyormuş.
ABD Merkez Bankası(Fed), gösterge faiz oranını %5,50 olarak bıraktı (Beklenti %5,50)
Dünya kapitalist, emperyalist sömürücülerin elinde esir,herşeye onlar karar verir onlar ne derse o olur,kolay ve ucuz sistemler onların gelirini baltalar,çin ve rus vs bunları ilgilendirmez,mesela ledleri elektronik alandan biliyorduk benim gibi tamir teklavat işiylen uğraşanlar adına, çin çok öteye giderek led ışıklarda çağ atladı akkor lambacıları ona benzer ürünlerinin papucunu dama attırdı,üstelik çok tasarruflu,flor gazlı sistemlerden bile,akkor lambaya göre,60 watt lambanın 6/1'e inmesi,floranın 3/1 olması gibi vs...aşağıda buna örnek buluşları nasıl baltaladıklarını görün :one:
İcatları dünyadan saklanıp yok edilen mucitler.
https://www.youtube.com/watch?v=hyEIGWh_a8g&t=3s
Araba da Alman lar korkuyordur. 6G de çinden geliyor wifi teknolojileride.
tiktok ben kullanmadım lakin 2.5 milyar kişi kullanıyormuş.
VİOP açılış +1 üstünde
Altın ons 2035
Doğal gaz kombileri kaldırılacak ‘Düğmeye basıldı o tarihte uygulanacak'
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/d...ak-745233h.htm
Ab de
Yılmaz Özdil Emre Belözoğlu'nun yaptıklarını açıkladı. Ortalık karışacak büyük tartışma başlayacak
Deneyimli gazeteci, "İsviçre maçında rezalet, Emre, gırtlağını keserim işareti, Emre, tribüne kol işareti, Emre, ırkçılık soruşturması, Emre, ölümlü trafik kazası, Emre, Fethullah Gülen meselesi, Emre, tefeci faizi, Emre, hakeme yumruk kepazeliği, Emre gene orada… Futbolun rol modeli!" ifadelerini kullandı.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/y...uk-744857h.htm
İş bankasının kap haberini okudunuz mu?
https://pbs.twimg.com/media/F1tfnRvagAEGvge.jpg
:whistling:
Mb başkanı : Ulaşım, yemek gibi hizmet gruplarıyla kiralarda gerilemenin yavaş , "Enflasyonda tek haneli rakamları 2026'da göreceğiz. 2025 sonu hedefimiz yüzde 14."
Mb başkanı : Saçımı topluyorum, at kuyruğu yapıyorum. Eşofmanlarımı da giyiyorum. Kimse tanımıyor. Hem ‘ucuz’ ürün satmasıyla bilinen marketleri hem orta halli marketleri hem de sayıları daha az olan özel ürünler satan ve ‘pahalı’ olan marketleri geziyorum
Mb başkanı : Biz parasal sıkılaştırma adımlarının sonuna doğru geldiğimizi belirttik. Önümüzdeki seneye bu zamanlar daha ılımlı bir ortamda olacağımızı düşünüyorum. Bunu hem enflasyon hem parasal sıkılaşma için söylüyorum. O zaman başka adımlar atacağız diye söylemiyorum ama. Yabancı yatırımcı da girecekse şimdi girecek. Daha sonra çok daha düşük bir getiriden gireceği şu an belli. Ama dezenflasyona ne kadar hızlı girersek ve o politikada başarılı olabilirsek sıkılaştırma politikasında ne yönde hareket edeceğimiz de o ölçüde şekillenecek. Ayrıca çok fazla bilinmeyen var. Ocak ayında ücret artışları ne olacak? Mayıs ayında doğalgaz ne olacak? Bunları da görmemiz gerekiyor
160 bin TL maaş alıp 'İstanbul çok pahalı' diyen Merkez Bankası Başkanı'na Fatih Altaylı'dan müthiş yorum geldi
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/1...ih-745964h.htm
Yeniçağ yazarı Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu da tartışmalara katılarak “Şeyh Sait'i kim neden sever” sorusunun cevabına ders niteliğinde bir cevap verdi.
Babüroğlu, sosyal medyadan tepkisini göstererek şu ifadeleri kullandı:
PKK bölücü terör örgütü Şeyh Said’i çok sever… Neden?
İkisi Atatürk’ten nefret eder. İkisinin hedefi Türkiye’nin parçalanması. Neden?
İkisi de Türkiye’de sözde Kürt devleti ve Ermeni devleti kurulmadığı için 100 yıldır hayal kırıklığı yaşar.
Ve ikisi Lozan’dan nefret eder.
İkisi de Türk Bayrağı’nı sevmez.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/s...di-745982h.htm
Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda tarihi final: Eczacıbaşı - VakıfBank
VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası yarı final maçında Çin temsilcisi Tianjin Bohai Bank'ı yenerek finalde Eczacıbaşı'nın rakibi oldu. Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde ilk kez iki Türk takımı karşı karşıya gelecek.
https://www.ntvspor.net/voleybol/dun...b1ce005a019536
O biliyor ne dediğini.
Makaraya sarıyor.
Güneş ve Rüzgarı kullanılması gerektiğini TÜRKİYE yi düşünen tüm insanların yapması gerektiğini bilir.
ÜLKEMİ düşünen tüm çatıları güneş paneli ve küçük rüzgar türbinleri yapmalı.
Otoyollar ve baraj ve göller olmalı belli yerler foto sentez engellenmeden.
Cengiz efendiye tüm tarım arazilerine güneş paneli işine girişilmemeli.
ÜLKEMİ düşünen tarımı ve hayvancılığı korur israfı önler demi ya.
Mehmet Cengiz hedefine tarım arazilerini aldı. Proje onaylanırsa tarım arazileri yok olacak
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/m...ok-745854h.htm
Almanlar sera gazı etkisindenmi güneşe yöneliyor yoksa rus gazına gebe olmamak içinmi?
Ne zaman fosil yakıtın rezervi tükenme aşamasına gelirse,rant gelirleride azalırsa o zaman aniden bir bakmışız yeni teknolojiler türemiş,zaten hala uçan araçların gelişimi neden olmadı en büyük soru bu,1800 yıllardan bu zamana kadar ayni teknoloji,tam 220 sene olmuş,yapay zeka ile uğraşıyoruz buna fırsat bulunmamış guya,tabiki yersen,dünya ne zaman kapitalist,emperyal egemenliğinden kurtulduğu an işte o zaman gelişmiş bilim çağı olacağı kesindir.
Explorerin yerini edge aldı,ama hernedense bol,bol iktidara yakın haberler veriyor,explorer neden kapandı hala bilemiyorum,büyük ihtimallen rantsal durum,neymiş içine sızma çok kolay olurmuş yavaşmış,peki zamanında bilgisayar ve leptoplar neden bu paketlen veriliyordu,bide Windows yazılımları,eski 7 çok iyiydi,10-ve 11 hala onun yerini alamadı sıkıntılı,7 desteği kalktığı için oda sıkıntılı,apple mac sistemini önceden kullanmıştım beni tatmin etmedi,cep akıllı telefon modelleri çığ gibi çoğaldı,yeni teknolojileriylen donatılmış,70 yıllarında fotoğrafçılığıa,peşi video vs ile haşir neşir oldum,şimdiki cepler onların papucunu dama attı,hd ve 4 k çekimleri süper,hd demişken çoğu yayınlarımız hala sd yayınında görüntüler çamur gibi,çoğu videolar 144-240p kullanıyor,480p bile onlar için lüx,720p yıllar oldu icat edileli,4k yayın yapan bile yok pek nadir,sanırım alan yüzünden,tv durumuda öyle tüplülerin yerini led vs aldı,önceden buna benzer olanları çok pahallıydı 4k olup smart vs yüksek düzeyde,tabi buna göre video çekimleri geri planda,projeksiyon cihazlarıda gelişti 2000 lümen altı beş para etmez normali 3000 olmalı,neyse bu kadar teknoliji yeter.
Ülkenin üzerine bir kabus çöküşü var epey zamandır,bundan kurtulması için uyanması lazım,yoksa işimiz çok zor,bunu yaratanın kim olduğunu herkes biliyor:he:
Saat 23:53’de Marmara denizi Yalova Çınarcık açıklarında 4.1 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası saat 01:15 ‘de Gümüşhane kelkit merkezli 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi
Günaydın.
Manhettın daki kira fiyatları ne kadarmış bilen varmı?
Merkez Bankası başkanı ropartaj vermiş de yarım yamalak haberlerde geçiyor.
Teğmenler cuntasıy mış yemesinler bizi dinciler.siyasal islamcı olanları yoksa yahudi olanlarındanda bir hayır yok.daha doğrus tüm dinlerin siyasalında hayır yok.Çıkar var.
ATATÜRKÇU ve kurucu değeri savunan Teğmenler dahil yanlarındayım.
Maalesef bağıra bağıra gelen bir deprem var, bırakın önlem almayı, deprem toplanma alanlarını bile ranta açıp bina diktiler.
Bu siyasetçiler hiç mi ders almaz, insanımızın hiç mi değeri yok, her şey para mı? her şey güç mü?
Yazık ki çok yazık cehalet ve hırstan başımıza gelmeyen felaket kalmadı, umarım bu beklenen deprem olmaz.
Marmara depremi hepimizi yok eder.
Umarım bir an önce aklımızı başımıza alıp gerekli önlemleri almaya başlarız.
Toplanma alanı bile yok,utanmasalar taksime bile bina yapacaklar:seyt:...afetlere kader deyip çıkan bir zihniyet,japonya dinsiz derler,adamlar bilimde teknolojide çağ atlamış,zaten bizleride kader anlayışı bu hale getirdi,madem dinine inanıyorsan,orada bile önce tedbir diyor,sanırım o dinci yobaz kafalılar onu takdir olarak okuyor tedbiri es geçerek:ss::seyt:
Bu kafayla hiç bir sorun çözülmez, Japonya'da 10 şiddetinde deprem oluyor adamlar ayak üzerine ayak atıp çayını içerken duvara astıkları çerçevenin oynayıp oynamadığını gözetliyor buna çare arıyor.
Başımızda ki en büyük sorun, cehalet ve siyasi yozlaşmanın sonu gelmedikçe hiç bor sorun çözülemez.
Sabahtan beri beni deli etti işbankası,devamlı arıza veren bir banka olurmu yahu,her hafta bir problemi oluyor,eski akadaşlara soruyorum,onlarda benim gibi düşünüyor,ne kadar bebe varsa eskileri postalayıp acemileri aldılar diyor kadroya ücreti az ödeme yüzünden,hanhi bankaya gideceksinki,onlarda bu bankadan aşağı kalır yanı yok,peki güneş patlamalarında hep gümler bunlar,zaten patlamar erken olacakmış,daha doğrusu başlamış bile,dünyada bilim adamı bile yok doğru dürüst devamlı hesap hataları yapıyor,eskinin bilim adamları bunlardan çok iyiydi,hele bizdekiler hep hiç,tavsiyem bir kenarda evde nakit para bırakın,çünkü bana, size para verme durumuda olmaz:notr: