ppf lerde oran nereye geldi?
33-34 bandında şu an
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://img.godmode-trader.de/charti...31/6909313.png
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
USD
garan ddkkm temdit net %7 ek prim
hsbc ddkkm eski bakiye net %8 ek prim, yeni girişe yok.
ykb ddkkm eski bakiye net %9, yeni girişe %4 ek prim
rodeo düz mevduat brüt %4,5. primli ddkkm yok
Ben demiştim bişey olmaz diye
İTO Temmuz enflasyonu açıklanır biraz sonra
Tahmin 10,68
Kardeşi TÜİK’de 8,88 açıklar perşembe günü
İTO TEMMUZ % 9,84
Yıllık % 63,76
Kardeşi TÜİK derin bir nefes aldı
Tek hane açıklayabilirler artık
Kurtuldular
100 tlye börülce gördüm. O da beni görebildi mi bilemiyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi
Sebebi %60 TL zorunluluğunun %57 düşürülüp arkasından da 1 birimin paranın 1,5 varmış gibi gösterilebilmesi.. Sonuç olarak çok çok az bir para ile bankanın elinde bol tl görünüyor.. Bol görünen TL de bankanın %57 yi karşılayamama sorununu ortadan kaldırdı ve banka ceza yemekten kurtuldu. O yüzden mevduatçı umurunda değil.. Kur korumalı zaten sistemden çıkmıyor aldığı sistemde kalıyor.. Ama bankada değil hazinede kalıyor.. Ya da Merkez bankasında artık neyse..
Way-be.!!!!
Her ay Crash.!!!
Her hafta CRASH.!!!
Her gün CRASH.!!!
Cepteki paranın alım gücü .!!!
Düştükçe düşüyor.!!!
En büyük banknot olan 200 TL.!!!
Yakında 3 Euroya inerse.!!!
Hiç de süpriz olmaz!!!
Ağustos ayında mazot benzin
40> TL üzerine çıkarsa.!!
TL deki kemik erimesi hızlanır.!!
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
https://geoim.bloomberght.com/2023/0...12_620x349.jpg
https://www.hisse.net/topluluk/showt...38#post6499638
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Butun maaslar yilbasinda bugune gore %50 deger yitirecek.alim gucu geberecek.ocakta artis bir miktar olabilir 2024 gene en kotu yil olur.
https://3.bp.blogspot.com/-Hjx5D1NYt...ansal+kriz.png
CRASH tüm hızıyla otobanda.!!!:oleyo:
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
https://geoim.bloomberght.com/2023/0...03_360x203.jpg
Dünya Altın Konseyi verilerine göre Merkez Bankası, 2023'ün ikinci çeyreğinde 132 ton altın satmış oldu. Merkez böylece ilk 6 ayda 102 ton ile dünyanın açık ara en fazla net altın satışı yapan merkez bankası oldu. İç pazarda ise vatandaşın altın para ve külçe alımları 98.1 ton ile rekor kırdı.
01/08/2023 13:38
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Teşekkürler oran paylaşımı için, oranlar bugünden mi acaba?
geçen hafta garanti temdit için 1m üzeri olursa 5e çıkıyordu anca, 100-250 için 2.5 oran veriyordu. temdit yoksa 0 dedi.
ykb 2 hafta önce 7 veriyordu, geçen hafta 5e düştü, zorlamayla da çıkmadı. Dün dışarıdan gelecek için 3 veririz dedi.
Sanırım tekrar artmaya başlamış.
Dün garanti mtsi icerdekine 3ten 4e çıkarttık diye beni yemeye çalışıyordu...her hafta ellerine liste veriyolar icerdekileri çevir diye...25kişi vardı elindeki listede hazineden gelmiş...ucuza kapılmayın...
Yeni girise en cok veren neresi doviz kkmde?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yeni TL enstrümanı enflasyona endeksli bir süper bono olabilir
Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, MB Başkanı Gaye Erkan’ın da çalışmalarının sürdüğünü belirttiği gibi tasarruf sahibine enflasyon üzerinde ya da en az o kadar getiri sağlayacak bir enstrüman sunulmasını beklediğini, enflasyon aşağı dönene kadar dövize yönelimi engellemeye yönelik 3-6 aylık bir süper bono adımının biraz daha gerçekçi olabileceğini dile getirdi.
süper bono konusluyor hiç duyanınız var mı?
Biz bile konuşuyoruz ama teorikte yok.
Muhtemelen kkm de parası olanlar için getirilecek bir enstrüman var.
viop a yazdım ama burası esas başlığı aslına.enflasyon üstü faiz vermedikçe bu konuda ciddi olunduğu imajını vermedikçe enflasyon düşse bile sıkı duruşa devam edileceğine dair bir imaj oluşturulmadıkça bu iş super bono ile falan çözülmez.bu bahsettiğim süreç de en az 1 1.5 senelik bir süreç.Hükümet asla ama asla dayanamaz.Bu süreçte batışlar olacak işten çıkarmalar olacak gerçek manada bir parasal kriz yaşanacak çünkü.Hatırlayın 2018 de de faizi 24 e çıkardılar.İşler yoluna girmiş idi enflasyon da düşmüş idi.Birden müthiş gaza gelip faizleri 6 ay içinde 24 den 10 lara falan düşürünce yeninden koptuk.Atıyorum o sıralarda enflasyon 10 a bile düşmüş olsa faizi 15 lerde 1 sene falan tutmamız ve bu konuda bütün isteklere karşı durulması lazım gelirdi.Bu ülkede ucuza para olmamalı ekonomi yönetimi şu işi hala anlayamadı.Bizim insanımız ucuz para buldumu yatırım yapmaz manipülatif işlere girer.
araçta krediler yükseldi ama orta segmente hala 2.65'ten kredi çıkıyor. yıllık yüzde 32 desen... kredi kartı takla faizleri de yıllık yüzde 37 sanırım.
geçen hafta merkez bankası enflasyon hedefi %58 idi.
bence konut kredileri hariç halen tam olarak bir frenleme yapılmış değil.
Süper bonoyu reis kabul etmez. Ayrıca MB gösterge faizi 25 i geçmez. Belki Eylül gibi mevduat faizleri 45-50 gibi bürüt e oturursa o zaman bir kısım yurt dışından da döviz gelmesiyle, döviz düşerse eksi reel faiz de olsa millet mevduata kayabilir. Başka bir ihtimal düşünemiyorum.
Super bonoyu bu kurdan niye cikarsin . Bonodan cikip 20 den dolar alsinlar diyemi .
Yapilacak sey basit . Zaten bu 6 ay zamlar vs kayip gececek . Yap dolari 40 50 asgari ucreti dusur 250 dolara . Yeni yil zammi ile cikar 350 dolara . Usd 40 50 yazinca kkm bitti yenileme yok de .
Zaten kkm den cikan gidip 50 den dolar alamaz . O arada cikar bonoyu 3 6 aylik 3 ay a %25 net ver gec .
Bunu nekdr erken yaparlarsa okdr iyi .
Belediye secimlerinden korkmasinlar chp %10 oy bile alamayacak . Gargamel orda oldugu surece
Mazotta 40 olduguna gore en fazla 45 olur dolar 50 yazinca . Oda fazla fark ettirmez . Sari sitede cani sıkılanlar 1 er milyon zam yapar arabalarina 5 er milyon zam yapar evlerine beklerler . Onlar zaten neyin kafasi hic anlamadim .
Adam 1.5 milyon etmeyen araca 1.9 milyon yazmis niye yazdin diyorum ne yapayim arabam cok temiz diyor . Bunu gorenlerde ona gore fiyat biciyor kendine . Satilan malda yok inat ugruna yukseltip bekliyorlar
Dolari 50 yaparsan piyasa oturur
Usd nin bu gidip durma hareketleri piyasayi istahlandiriyor . Kimse vazgecmez tabi ki . Usd 18 iken 26 da satarim diyen bugun satmaz .
Bu tip olaylar aniden ve yuksek marjla.olup bitmeli . 90 larda ki gibi . Sen boyle 1 ay yatip 2 gun %3 yaparsan kim niye ciksin dolardan .
3 gunde cekeceksin 45 lere . Bono yu yapsitirip indireceksin 35 e . Faiz de olack dolar alanda olmayack . Zam diye heycanlanan esnafinda hevesi kursaginda kalacak .
Sen birşeyin fiyatının düştüğünü gördünmü
Esnaf tarihinin en kötü kar oranlarıyla çalışmaya çalışıyor. Parayı sanatını yapan kazanıyor. Fayansçı, tesisatçı, kombici, parkeci vs..Evinde su patlasın bak bakıyım dediği parayı veriyormusun !!!
Maalesef bahsettiğiniz enflasyon korkusu (bugün iskender yarın tavuk döner) kullanılarak son bir yıl içinde oluşturulan, bu dünyanın en pahalı fiyatları, döviz kuru artışı ile çözülemeyecek gibi görünüyor. Durduk yere arttırılan fiyatlar, döviz kuru artışı ile hiç düşünülmeden aynı oranda arttırılıyor.
Bu işin tek çözümü korku ile mal satmak için şişirilen fiyatların indirilmesi. Ama buda Türk tarihinde şimdiye kadar görülmemiş bir şey. Nasıl yapılır en ufak bir bilgi ve tecrübeye sahip değiliz. Nasıl olacak ben de çok merak ediyorum.
anketini bile yaptik
https://onlinepoll.me/poll/vote/kkmd...i-yatirirsiniz
Arkadaslar beni yanlis anlamis . Kur artsin sorun cozulur demedim . Kur 50 olacak bono cikacak 3 aylik %25 net . Bakin bakalim cozuluyormu cozulmuyormu .
Diger arkadasta tesisatci ornegi vermis bos ornek . Herkes suan talebi öne aldi diye herkes pesin satan konumunda . Ver dolari 50 koy bonoyu bakalim neler oluyor .
Yukarida yazdigim gibi %3 5 yaptirip dolara 1 ay bekler sonra yine yaparsan faizide %17.50 de mevduati 30 da tutarsan tabi ki tesisatcida fayanscida bakkalda galeride havasindan gecilmez .
90 lari bilen ne demek istedigimi anlar .
Ama bunlar zaten enflasyon patlatip bankalari koruyor borclar kuşa donuyor bankalara borclar odeniyor . Kredi kapatarak enflasyon yok olmuyor
Asgari ucret 16.500 yapacaklar 2024 ocak da . Simdiden de 50 liraya cekecek dolari . Kkm kapanacak . Bonoyuda verdinmi 3 aylik %25 nakit kiymetli olacak . Kimsenin kiracisi ile isi olmaz . Kiracisindan aldigi 120 bin yillik kira aslinda 240 bin aliyor olacagi icin bir davasi olmayacak .
2024 de bile asgari ucret 350 dolarda gezmis olacak kimse dolara dokunamayacak . Suan ki durumda da 220 dolar olacak 50 oldugunda .
Turkiyenin hakkida budur . Bu ucrete yabanci yatirimci gelecektir . Bukdr it kopuk gocmen bosuna gelmedi 50 dolarlik adam bunlar zaten . Ver 200 dolari calissin .
Yabancinin gelmesiyle kalici yatirimlarla isler duzene biner . Bu boyle olmadikca ne yabanci yatirimci gelir ne dolar 50 de durur nede 100 de . Ne enflasyon biter nede ev sahibi kiraci kavgasi nede zamlar .
Care belli .
https://emrehan12.files.wordpress.co...29_n.jpg?w=371
Kendime masallar.!!
Masallar dünyası.!!!
İnsanlar alışkanlıklarından vazgeçmez
Faiz haram der gider dolar alır altın alır
Sen ben gibiler belki %25 e tav oluruz
Faiz fazla vermez derdi fazla tl yi almak
Onuda kendi elindeki enstrümanları enerji, gaz, vergi vs ile olabildiğince yüksek satmak.Adam eksi faiz veriyor pahalıya satıyor böylecede hergün fakirleşiyorsun
KİMİN UMURUNDASIN ???
KENDİ VATANINDA TEK TURİST BİZİZ !!
DÜNYA BİZİ KISKANIYOR...
Şimşek abi kredi faizlerini iyice kökleyip piyasayı kitlerse ne konut dayanır, ne oto. Hepsi çözülür. Millet de açlıktan ölür. Başka türlü oluru yok fiyatların düşmesinin kolay kolay. Şu anki gidişat dediğim yöne doğru. Her faiz arttırımında bir tık daha çözülecek fiyatlar. Taa ki yeter öldük bittik sesleri gelinceye kadar. Sonra yine gevşeme
Döviz fiyatları bu denklemde pek etkili olmaz. Döviz artınca millet zam yapıyor. Neredeyse herkes malını gayriresmi olarak döviz cinsinden fiyatlıyor. Mesele insanların likiditeye ulaşabilme kabiliyeti. Bunu engelleyince işsizlik de patlayacak
Gerekirse soğan ekmek yeriz bu dönemi de atlatırız evelallah :kahkah:
Ytd
ne olacak baş muhalefet partisinin vaziyeti dedirten bir habar
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Kavuncu: Bugün bize gelip Ankara, İstanbul demesinler
https://cdn.odatv4.com/images/2023_0...3dfd2f5947.jpg
https://www.odatv4.com/siyaset/kavun...inler-87237314
https://cdn1.img.sputniknews.com.tr/...d6e9f4a8d2.jpg
türkçe çevirisi ,
sayın KK ,
ya istanbul'u ya da
Ankara'yı bize vereceksin...
Sayın KK
sırf 1-2 puan için 40 vekil veren kim hediye etti ?
Sayın KK
sırf 1 paun için 3 bakanlık kim verecekti...
Reis gerçekten çok şanslı...
sorsan Atatürkün partisiyiz-
Biz Kuvay-ı Milliyeyiz-
Bizim kalan o da kaldıysa ,% 10 seçmenimiz bize kızar ama sandığa tıpış tıpış gider bize oy verir derler...
bugünde kalkmış emekliler derneğini ziyaret etmiş...
Sayın K.K ...
sana oy verslerdi birinci derece yakınlarıyla 25-30 milyon alman gerekmez miydi ???