Benim ppf 52 nin altina geldi satıp en yüksek ppfyi alsam stopaj farkı ile yine 52 nin altina iniyor bende ne yapsam diye düşünüyorum kaç gündür.
Benim ppf 52 nin altina geldi satıp en yüksek ppfyi alsam stopaj farkı ile yine 52 nin altina iniyor bende ne yapsam diye düşünüyorum kaç gündür.
Stopaj oranlarında ki artışı da dikkate aldığımız da son 20 günde mevduat faizlerinde 900-1000 puanlık bir kayıp/düşüş oldu.Diğer taraftan da Mehmet Şimşek 'piyasadan dolar almasaydık 20 tl olmuştu' diyerek dolara yanaşmayın mesajı veriyor.Merakla bekliyoruz bakalım ne olacak bu işin sonu.
ZBJ ciler müthiş iş yaptı valla.Stopaj etkisiyle Tavukları kümese kilitlediler,şimdi heralde günün en düşük oranlarıyla ters repo yaparak
istediklerine para veriyorlar. Stoppaj korkusuna çıkamıyoruz da. Fon yönetim ücreti,fon müdürü araç yenileme filan varsa onları da sokuyolardır bu arada :)) nefis kapan kurdular
bu sistem yabancıya yarar zaten.. dolar sabit.. % 20 alsa bile kar.. biz % 50 veriyoruz..
Aynen doğru.Yurtdışından bir fon şuan 5 milyar usd getirse aynı gün tl'ye çevirip 3 aylık mevduat yapsa dünya para.3 ay sonrada (muhtemelen aynı kur üzerinden) alıp dolarını gitse kim ne diyecek.Peki bu yabancı yatırımcılar doyuncaya,tıksırıncaya,çatlayıncaya kadar yedikten sonra çıkıp gittiklerinde masada ki hesabı kim ödeyecek?
Yabancının yaptığını, sen de yapacaksın. da sorun ne zaman çıkacaklar?..
Acaba milletvekilleri arasında tl mevduat yapan var mıdır?
Bankalar o kadar değerlenmiş ki artık Garanti den sonra YKB için de görüşmeler olduğu söyleniyor....
Sahipleri bile BU FİYATLARI reddedemeyecek hale gelmiş anlaşılan...
BİST 4 cente gidiyor...
Araba, altın, konuttan sonra ÇILGIN FİYATLANDIRMA FURYASI biste geçmiş....
Keriz trade...
Benjoyu çöp yaptılar sonunda...
Çöpoğlu çöp, pislik, manyak, g.rizekalı benjo. Tam, ********, yerin dibine geçse de kurtulsak
Şimşek in yaptığı, cary trade i tıpkı KKM mantığında YERELLEŞTİRMEK.
Diyor ki sen napcan yüzde 8-9 Euroband gelirini, parayı bana getir sana doları yatay veya ona yakın tutarak ben yüzde 50 vereyim.
Sen de yüzde 8-9 ile uğraşacağına servetini bir yılda yüzde 40 artır.
Ha, gerçi enflasyon da min. yüzde 40 olacağından aslında reel de bir şey kazanmayacaksın.
Ancak sen aynı KKM deki gibi yüzde 30-35 faize kanıp vade sonunda dolar daha fazla arttığı dönemde bedavaya dolarını kullandırdığın için buna alışıksın.
Yani özetle kazanıyormuş gibi görünüp aslında bir şey kazanmayacaksın.
Yapacağın bir şey var mı yok.
Zira, her yolu kapattık. BU fiyatlardan emlak alamazsın. Hele yüzde 4-5 kredi ile hi. alamazsın.
Altın zirvede...
BİST evereste çıkmış. Tam, uzun vadede papazı KY ın eline verme zamanı.
Parayı TL mevduata verecen. Elin mahkum...
Tek yol henüz çok primlenmemişken arsa almak gibi geliyor.
Veya, icrada PEŞİN PARA ile satılan gayri menkul mu almak gerekir.
Zira Şimşek yüzde 15 zorunlu kurumlar vergisi gibi şeyleri icat ederek epey doların tepesinde duracak gibi...
Ya da uzun vadede dolar varlığın artacağından yine uzun vadeli TL mevduat yapıp örn 100 bin doları 120-130 bin e çıkarmak...
Gerçi bu da anca evrensel dolar enflasyonunu korur.
Bilemedim.
Bireylere dolar kredisi veriliyorsa alıp cary trade mi yapsak? :)
temmuz ağustos eylül aylarına kazasız belasız gelmek istiyorlar. baz etkisiyle enflasyonda çok ciddi bir düşüş olacak. seriden neredeyse 25 puan düşüyor. faizler düşer mi yükselir mi hesabınızı ona göre yapın.
Mahir hoca da konuya değinmiş.. (Kendisini sevmem o ayrı konu)
https://twitter.com/mahfiegilmez/sta...IcKHqHjwQ&s=19
Büyük bir çıkmaz var bu işin sonunda! Ddkkm yapanlar faizler iyice komik duruma düşerse yüzde 90 ı ver bana dövizimi diyecek bu kesin. Döviz bozup tl mevduat yapanın yüzde 70 i tekrar dövize geçer ! Eline bir şekil tl geçip kısa vade faize park eden homurdanmaya başlar bunun da bir kısmı dövize geçer. Sıcak paracılar da son darbeyi vurur! Önümüzdeki 1 yıl baya enteresan geçecek
Güncel bir konu olan Kurban bayramı geliyor...
Avrupaya bakıyorum Canlı hayvan fiyatı bizim fiyatların 1/3 oranında ...Türkçe meali bizde eti x3 fiyatla satıyorlar tıpkı araba gibi..Hadi arabayı anlıyoruz çoğunluğu ithal ama ya ET ...En temel gıda olan et de x3 fiyatla satılıyor...Şimdi dövizle mücadele ettin onu yataya soktun ya arşa çıkmış ve dünya gerçeklerinden uzaklaşmış fiyatları ne yapacaksınız!!!!!!!!!!!!!
Fazla kasmaya gerek yok.
Uzun vadede hepsi biribirine yakinsar.
TL bir iluzyondur.
Borsa pismanliktir.
Bankalar nerdeyse gün gün mevduat faizlerini düşürüyorlar.Bugün yine düşüşte faizler.
Denizbank %51..Ara ödemeli dün %48 bugün 43 yapmışlar.
Vakıfbank % 53
Odeabank %53
Bu oranlarda yeni müşteriler için üstelik.
32 günlüklerde ise oranlar %50 ve altında.
Stopajla birlikte 20 günde 1000 puanlık kayıp oluştu mevduatta.Bunlar birde faiz indirmeye başlarsa..
Bakalım merakla bekliyorum mb bu düşüşlere müdahale edecek mi?Yok eğer 15-20 gün daha bu gevşeme devam eder ve müdahale gelmezse tl mevduatçının ruhuna el fatiha okumuşlar demektir..Şimdilik bu düşüşler için ellerinde sağlam bir koz var yaz aylarında baz etkisiyle enflasyonda yaşanacak keskin düşüş.
Geçen yıl Memuruna verdiği seyyanen zam yılbaşı itibariyle 12K ...Emeklinin maaşından fazla...Bu tür politikalar bir tarafı d,kerken diğer tarafı ihya ediyor...Türkçesi MB nın dediği gibi tüm linkler kopmuş ..,
Emeklilerde hak etti a.q...Çıkar telefonu nasılda koyduk muhabbeti en sonunda kim kime koydu !!!!:kahkah:
Bence de TR de hiçbirşeyin fiyatı düşmez...Emekli kesim ve asgari ücretlileri fena diktiler....
Kurtuluşun reçetesi
EURO 100 TL
FAİZ 100
Gesendet von meinem SM-S928B mit Tapatalk
https://twitter.com/etkilihaber/stat...wMegjK7gw&s=19
Ne istiyorsunuz bu gariban ev sahiplerinden nefes alamaz hale geldiler:)Bari ev sahibi olmayı yasaklayın tüm evler devletin olsun bıyıklı işçi parti başkanı da aynı şeyi söylüyor yıllardır
para piyasası foncularına:
bugün 46-49.70 arası oluştu fiyatlar, ortalama 48..yarın yine fonlarda birbirinden çok farklı getiriler oluşacak