Kisada olumsuz duruyor bence.6 aylikta 110 milyon kara gore dusuk.zaten son 3 ay kar olmaz.2020 ilk 3 aydada olmaz.beklenti yuksekti
Printable View
Kisada olumsuz duruyor bence.6 aylikta 110 milyon kara gore dusuk.zaten son 3 ay kar olmaz.2020 ilk 3 aydada olmaz.beklenti yuksekti
Speege ne yap ne et bilancoyu boz demistim o da yapmis. Spek kazandi bol bol topla simdi. Cikarmaya niyetin yoktu zaten.
Az daha gayret etseydi zarar yazdiracakmis. Mangal sezonuna bak batak. Bu ceyrek kesin zarar. Tahta senin soek yaz çiz oynat bakalim.
zayıf bir kardır...dördüncü çeyrek bilançoları daha da zayıf olacak...12 tl lerden 8,5 tl lere düşen tavuk fiyatlarını gördüğümde açıkçası son çeyrek için pek de umutlu değilim...ama uzakdoğuya tavuk ihracatının olduğu ve bu ihracatın artacağı duyumları var...bu duyumlar daha önceki günlerde sözünü ettiğimiz ama burada paylaşmadığımız duyumlardır...
eğer ihracat artacak ise yurtiçindeki tavuk fiyatlarının da toparlanması gerekiyor....fiyatlar toparlanırsa ancak o zaman iyi bilançodan söz edebiliriz...bir ky olarak sizin çevreniz veya güçlü adamlarınız olmadığı için (ssregitos dostum herkese nasip olmaz )
market raflarındaki tavuk fiyatlarını gözlemlemek faydalı olacaktır...fiyatlarda hareketlilik başlarsa bilin ki ihracat güçlenmiştir..
duyumların burada paylaşılmaması daha hayırlı oldu gibi..çünkü sonradan bu haberi görüp atlayacak ky şu anki düşüşlere yakalansaydı çok vebal alırdık...tabi fiyat 12 lerden almak başka 14 lerden almak başkadır...ama yine de gariban ky en son duyacağı için bence daha hayırlı olmuştur..
neyse dostlar ben hepimize başarılar diliyorum...umarım şu ihracat işi hızlanır da banvit rahat bir nefes alır..
Tahtaci patron bu net. Adam zamaninda 3 kusur dolardan cagri ile buyuk mal almis. Buralar onun icin bedava ama acelesi hic yok. Acelesi olanin malini alirim diyor skinti yok.
gören de diyecek ki tahta taban yaptı son 5 gündür spegin topladıgı malın haddi hesabı yok ben tahtanın kısa zaman içinde toparlanacagını düşünüyorum ve ben süpriz bir haber bekliyorum borsa otundan çıkma haberi olur olmaz ayrı bir konu sadece sesli düşündüm bu konuyu zaman gösterecek ytd
Herkese iyi kandiller. su akar yolunu bulur. Bilancoyu okuyalim haftasonu. Biraz baktim yurtdisi satis dusmus 2. ceyrege gore beklenti dahilindeydi. Kâr marji da dusmus. Ana kayiplar bunlar gordum. Ustadlar bakarsa seviniriz tabi.
Arkadaşlar siz nasıl bilanco bakıyorsunuz ? nerde görülmüş bir önceki dönemin karı ile karşılaştırmak ? benim bildiğim gecen dönemin karı ile karşılaştırır. Gecen dönem 3. ceyrek göz önüne alındığında faaliyet ve net karda %100 artış var. ama ne yazık kı yatırımcılar 2017 de karları bekliyor. 2017 3. ceyrek 100 milyon idi. 2017 yılında fiyat 28 tl idi. maliyet ne yazıkkı %80 nin altına inemiyor.satışlardaki artış da bunu karşılamıyor çünkü fiyatlar düşük. Fiyat istikrarı için yurtdışı satış banvit bazında değil sektör bazında artarsa yurtiçi fiyatlar daha stabil ve yukarda olabilir.
Bakın arkadaşlar takip etmesi cok kolay bir sektör. hergün üşenmeden markete gidip bütün tavuğun firmalar bazında fiyatlarını not alın. Sonra kötü bilanco geldi diye üzülmeyin. unutmayın Tavuğun satışında sıkıntı yok. sıkıntı kg fiyat istikrari.
Sayın ssregitoss, açıkçası 3.çeyrek bilançosu bende hayal kırıklığı yarattı.
Siz geçen yılın 3.ceyregiyle karşılaştıralım diyorsunuz ama geçen yıl 3.çeyrekteki kriz ortamında maliyetler çok artmış ve firmalar bu artan maliyetleri fiyatlara yansıtamamistı. Bu sebeple 2018 3.ceyrek çok zayif gelmişti.
Bu yil ise kriz ortamı yok ve fiyatlar yaz doneminde gayet yuksekti. Ben güçlü bir bilanço bekliyordum ama yanıldım.
Siz sektörün icindesiniz tabiki daha iyi analiz yapma şansiniz var.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet arkadaslar kimse kusura bakmasin nedenleri her ne olursa olsun bu kâr rakami gercekten rezalete yakin. En dusuk beklentim 100 milyon iken bu rakam kendi acimdan herseyi tekrardan basa sarmaz diye sorgulamadan edemiyorum. Sektor icin ve firma ozelinde iyi haberler gelnesi umidiyle iyi haftasonlari dilerim tum ortaklarima.
Benim bulunduğum şehirde banvit çiftlikleri olmasina rağmen bütün tavuk 12-13 tl pirzola 17-18 tl kanat 23-25 tl civarındaydı.
Bu fiyatlara düşük diyorsanız şuanki fiyatlar ölü sayilir.
Bütün 9 tl pirzola 12 tl kanat 15 tl civari bu günlerde.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaslar bugun hava guzel diye carfura gidip banvit aldim.kanat 14 tl baget 11 tl ve. Izgara biftek 16 tl idi.haziranda kanat 25 lere kadar dayanmisti.temmuzda fiyatalr gevsemisti.tavuk fiyatlari blancoyu tahmin ettiririr.katiliyorum.bu fiyatlardan kafa kafa cikarlar.daha asagi gelirse son 3 aylikta zarar yazar bence.
Anlamadigim şu. Bu tahtaya niye hic buyuk yatirimci ilgisi yok bu fiyatlardan. Adamlar bu sığ tahtanin hâla sahibiyim der gibi kademeler yaziyor fiyati sabitliyor. Bir yatirimcida cikip temizlemiyor şu tahtayi gercekten ilginç.
Sadece yaptıkları çalkalama..mal çekmeye çalışıyorlar..ama gelmiyır
Tahtacinin şu zavalli hareketleri cirpinislarini gorunce daha da hosuma gidiyor. Tahtayi kaybetmen cok yakin devam et enayi.
Filho de puta tahtaci...
Brfnin Turkiyede yeni sirket alimina gidebilme dusuncesinde oldugu bu sayede toplam uretiminin icinde Turkiyedeki uretim payi olan%12 yi %20 cekerek helâl gida sektor liderligini korumasini planladigini soyluyor.
Keskinoglu olabilir mi acaba. Bir haber daha var. 2020 ilk yarisinda helâl gida urunleri entegre uretim tesisi kurma planlari varmis ama bunun yeri belli degil.
Demin ben yaziyordum sildim sonra.benimde aklima geldi.maddi olarak zor durumda galiba.3 te 1 kapasite calisiyormus.fakat brf alsa bile ayri alirsa banvite faydasi olmaz.hatta zarari olabilir ciro acisindan.banvite satin aldirimi yada birlestirirmi acep ?senin haber 12 kasim bugun tarihli galiba.
Haber yeni evet 3 saat once dustu. Banvitten ayri almasi sacma olur. Kasada parada var ortam musait yani banvit icin. %82 yabanci oraninin sebebi buysa uzay formasyonu hayirli olsun.
https://www.borsagundem.com/haber/br...alacak/1450085
2017 de banvitten önce de keskinoğlu ile satınalma görüşmeleri yapılmış fakat sonuç alınamayınca banvitle anlaşmışlar,şuan banvitin pazar payı %12,keskinoğlunun ki ise % 8-9 larda diye biliyorum
Bu haberle bu tahtayi burda tutan tahtaci onunde egiliyorum. Alis firsati neden verdigini anlamadim ama hayirlisi.
Resmi aciklama gelmeli isin asli. Sonucta ana ortak aciklama yapmis belirsizlik giderilmeli ama ne zaman. Ayrica brf direkt bile satinalsa olumlu olur. Bence direkt almaz banvit ustunden yurur.
14.40 selam yine biz geldik seni delip desik etmeye bu sefer.
Satınalma olursa Banvit in ne kadar kıymetli olduğu gün yüzüne çıkar...
SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
http://www.merhabahaber.com/konyali-...i-1759898h.htm
Sektör zor durumda ama banvit gibi inorganik bir şekilde satınalmalarla büyümek isteyen firmalar için de bu tarz kriz ortamı tam bir fırsat.. Seç beğen al..
Spek gercekten bravo tahtayi kaptirmamissin kurda kuşa. Bu hacime tam Aofta tutman sahane. 14.40 i da artik teknikten ote psikolojik direnc yaptin valla helâl. Gotur bizi ozaman 18 ilk hedefe
Spek savaslari basladi.Ytd.
Başlasın arada hareket lazım[emoji4] yön yukarı.. Hedef vermek zor ama 17 üstü bir daha ki hedefe konuşuruz. LYA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu tavuk çiftlikte sıkılmadımı kümes kokmaya başlamış haydi tavuk....