Gördüğü en yüksek seviyeye yarın atak yapar ...Geçerse yol çok uzun .......Geçmez ise tekrar hafif eğimli yükselişleite kalka yola devam eder..........
Printable View
Gördüğü en yüksek seviyeye yarın atak yapar ...Geçerse yol çok uzun .......Geçmez ise tekrar hafif eğimli yükselişleite kalka yola devam eder..........
Buraya bu konuyu en az 50 defa yazmıştım... Sürekli eleştirildim...
Şimdi ABD liler düşünsün... Orada da TL/USD artmıştır değil mi?
TL de kimsenin sıkı mıkı durduğu filan yoktu. Sadece sıkı duruyormuş gibi yapılıyordu... Tüm gevşekliği lakayıtlığı ile ortada idi... Riskler fazla ve biz cıbılın kabadayısı idik...
Buyrun; goril karşımızda kabadayı ile odada kilitli.. Atsın bakalım bir tokat gorile, kabadayının dayılığı devam edecek mi?
Resmen devalüasyon yaşıyoruz...
Ama basına göre fiyat ayarlaması...
tfx e 3.63 den bir miktar satış vermiştim,gerçekleşmemiş sağolsunlar:)3.75 den sattım...
PPK 26 Ekim de toplanıyor. Olağanüstü toplantı olur mu acaba ?
1 gün de neredeyse 5 aylık TL faizi artışı söz konusu , boru değil ..
inişe geçti 3,723
indrim yaparlar :he:
Gundi , karakemal neredesiniz yahu... Hani 3.10 -2.90 lar.. Yazın esip gürlüyordunuz burada..TL. Şöyle güçlü, böyle Yaman diye..biz dolar için o asla ölmez, ölü taklidi yapar, o aslında diridir diye bas bas yazarken , sizler lafı ağzımıza tıkıyordunuz daha bir kaç ay önce bir kaç ay !!!!! Milleti Nasıl zararlara soktunuz... Kaç kişi 3.50 üzeri dolarlarını sattı kimbilir .. Yatacak yeriniz yok ha.. Bide mms diye biri vardı.. Stanhoud la dalga geçiyordu verip veriştiriyordu.. Vay be daha 2 ay önce bunlar şahindi TL. için şimdi dolara bak arkadaş .. Kimin trollüğünü yapıyorlardı acep!!!!!!
adam shortta
yüklenmeyin bu kadar.
az insaf..:yes:
vay arkadaş...
ciddi bir sıkıntı.....
gözümüzü kapadık 1 saat 3, 82 ler var ekranda ......
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TFX te 4,02 gözüküyo gün aralığında.....Allah allah
TFX te makas yok...
şuan al fiyatı 3,7320...
o fiyat gün ici gördüğü en yüksek diyor....
birileri yaniliyorsun desin ...
USD/TRY 3,7171 +0,1020 +2,82%
EUR/TRY 4,3655 +0,1252 +2,95%
GAU/TRY 153,384 +5,072 +3,42%
GBP/TRY 4,8674 +0,1442 +3,05%
kim döktü benzini itidal yoksa çok daha yanarız
abd rusyaya vizeyi koyduğunde ruble %16 değer kaybetmiş
.
31 aralık 2016 da 3,51 değil miydi ?
Ekleyin %12 enflasyon.
Bulun bu yıl 31 aralık minimum fiyatını.
Dersek doğru bir analiz olur mu?
.
İşte tam da bu günler ve bu günleri takip edebilecek daha da kötü günler için dolar tercihi yapıyordu bu başlıktakiler.
Öyle 200 lot Petkim hissesinden yapılan % 5 kara benzemez bu işler...
Konu tamamen yılların birikimini korumak.
Bir gecede 20 kuruşluk sıçrama...
Biraz daha sertleşsin ortalık (Elliotçular malum bunu da hesaplamışlardır :)) gene bir günde 20 kuruş daha sıçramamasının garantisi yok.
Bu arada diplomasi de durum iyicene baş ağrıtacak bir karmaşıklıkta.
Satranç oynayacak adam lazım.
Tavlayı karşısındakinin kafasına geçirecek değil.
Dünyanın en büyük gücü ile papaz olmak bünyeye zarar bir çok şeyi beraberinde getirecektir.
Ekonomide.
Askeriyede...
Bunu salimen yönetecek durumumuz var mı?
Beni korkutan bu.
Kısa zamanda hallolacak bir şay de değil korkarım.
Mahallede cicoz kavgasına benzemez bu işler.
Dolar dün gece 3,83 leri görmüş sığ piyasalarda.
An itibariyle 3,71...
Eğer şirketler, halk buralardan dolara hücum ederse, yandı gülüm keten helva.
3,65 ler beni tekrar, elimde kalan TL ile dolara sokar...
Kış sert geçecek.
Belli idi.
Kesinleşti.
Suriye'de Irak'ta cebelleşiyoruz zaten.
Buna bir de ABD eklenirse işimiz iyicene zorlaşacak.
Allah devlete zeval vermesin.
Son on beş yılı özetleyen bir fotoğraf...
https://scontent.fsaw1-3.fna.fbcdn.n...90&oe=5A7FD1F5
Dolarin neden 3.94 oldugunu anladik dimi arkadaslar.
Bir daha fed jpy parite safsatalariyla analiz yapan olursa kurekle agzina vurun.
Dolar tl siyasi bir paritedir..sadece siyasi gelismelerle yon bulur....
https://invst.ly/5dujr
YTD..
Ben demiştim....
Usd çakar diye....
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ama Mehtap hanım çakmaz çakamaz çakmak değil bu demiş hatta iddiaya girmiştik...
Mehtap hanım beni duyuyormusunuz... Oradamisiniz... Aloooo? Usd dün gece 3.86 olmuş 1 ssatte. Siz 2018 eylüle 5 tl olmaz diyorsunuz?
SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Diyemeyiz zira , 1.1.2013 tarihinde dolar kuru 1.76-1.78 civarında imiş. Yani uzun dönemli olarak kur enflasyonun bir hayli üzerinde artmış ve ne yazık ki bu süreçte de enflasyonu artık kendine doğru çekme kuvvetine erişmiştir. (kabaca son 5 yıllık enflasyon %55-60 son 5 yıllık kur karkı %105-110)
Ayrıca toplam para arzının içinde dolarizasyon oranı %42-%43 lere ulaşmıştır. Bu koşullarda gerçekleşecek bir devalüasyon tcmb'nin para politikasındaki hakimiyetini yitirmesine neden olabilir.
yeni girecekler dikkat etsin rsi inanılmaz şişmiş , çok az bi likitide ile spekulasyon yapılmışa benziyor gibi..kapalı piyasada işlem açık piyasaya benzemez , aşağı doğru gelmeden yukarı yönlü hareket zor..
ve artı;
herkes gidecek uçacak kaçacak diyorsa bilin ki çakacaklar..
dikkat edin ardılmayın..ytd
Fiziki piyasalar bir açılsın .
Ancak bir lafım var.
Teknikçilere değil. :)
Eğer bu sıçramanın nedeni siyasi ise;
- Şöyle bir düşünelim...Siyasi malzeme, potansiyel bela, askeri eylem ihtimali durumları nedir önümüzdeki günlerde?
Bir anda bitecek gibi görünüyor mu?
Dolar dün gece, tümüyle spekülatif de olsa, tümüyle sığ bir piyasada bile olsa bildik bir mesaj verdi: Bir gece ansızın çıkabilirim...
Kur bu saatten sonra 3,65 lerin altına inerse sadece alım fırsatı olacaktır bir çok kişi için.
Bu durum nasıl sonuçlanır?
Kimine göre "çakma" fırsatı mı?
:)
3.6755 vurdu çekti.
Doları siyasi riskleri değerlendirerek, parasını korumak için tutanlar üzerine alınmasınlar.
Fakat dolar yükseldi, ABD bak ne yaptı diye halay çekme pozisyonunda olanlara bir lafım var. Bu konu ulu orta göbek atılacak mesele değil, bu toprakları vatan bilenlerin gelecekleri ile ilgili bir konu. Bu yaptığınızın İngiliz askeri İstanbula girdiğinde çiçeklerle ve çeşitli ikramlarla karşılayanlardan bir farkı yok, bilin istedim.
Mevcut şimdiki zamanda olmada , söylenti, hayali ,bir durum değil olan . Yılın sonuna doğru ,yolun sonuna doğru durumları . :)
Hep söylediğimiz şeyi dolar yeniden doğruluyor. Uzun bir süredir ilk defa doların fiyatına baktım; endişe yok, korku yok. Bankada uyusunlar şimdilik.
cb gün içi konuşacakmış , açtım pozisyonu..
o konuşacaksa işler sakat;
açılan dolar miktarı 14 bin dolar ; 3.6850
ytd