if in icindeki diger sartlarin tumu de short sinyalini uretiyorsa, shorta doner. && ve ile baglamissiniz. ya da o sartlari silerseniz istediginiz olur.
Printable View
saol nutcracker hocam robotlar olarak dolar tlyede mı abansak malum son zamanlarda twtterda şu tarz mseajları bolca buluyoruz.
RT_Erdogan sayin baskanim sermaye piyasalarindaki algoritmik islemler sonucu borsamizda buyuk kayiplar yasanmaktadir piyasa bozucu bu islemlerin yasaklanmasini istiyoruz borsa ekonominin aynasidir bu robotik islemler sonucu borsada kucuk yatirmci malesef bitecektir lutfen
@BeratAlbayrak sayin bakanim sermaye piyasalarindaki algoritmik islemlerin lutfen onune gecin piyasa bozucu islemler oluyor biz kucuk yatirimcilar bittik
Kabul etmek lazım ki bu algoritmik çalışan robotlar bizim gibi ülkelerde daha acımasız ve kontrol dışı..avrupa borsalarında insanların yatırım anlayışı ve bu anlayışı koruyan sistemlerle bizim ülkemizdekilerle dağlar kadar fark var..
Gizem hanim Piyasadaki algoritmik yazilimlar borsayı bitirdi.Hissedeki büyuk oyuncular birlikte hareket ediyor. Bloomberg tv de bu konulara ağırlık verilmesini istiyoruz.Bir insan saniyede yüzlerce işlem yapan bir robotu nasıl yenebilir.
üzgunum ama cok zor , faiz bu kadar yuksekken siyasi belirsizlik varken bu rakam imkansiz , ha su olur ama kisa sureli 100.000 ustu olur ama orda kalamaz , trade icin belki iyi sene ama ne yazikki algoritmik rabotlar sebebiyle ky kalmayacak
https://i.hizliresim.com/qd172Q.jpg
erhan bey bu yazdıklarınızın hiçbirisine katılmıyorum
piyasa düşecekse düşer çıkacaksa çıkar , düşüşü cıkısı robotlara bağlamak hiç doğru değil
aşağıdaki grafik unicredit bank grafiği ( malum yapıkredinin ortağı )
acaba italya daki unicredirt hissesi olanlarda robotlardan şlikayetcimidir ?
https://resmim.net/f/BpEF09.png
ben böyledir demedim yaw piyasadakı twitterdakı yazanları kopyalayıp yapıstırdım böyle dıyen çok.
robotlar sadece eşlik ediyor bana sorarsan.
sen manuelde düşüşe yükselişe eşlik edemıyorsna zaten batacaksın demektır bunun robotla alakası yokkı :)
Eskiden trend , destek direnç tepkileri ve kırımları düzgün olurdu, formasyonlar bir derece iyi çalışırdı çalışmayacaksada belli ederdi. Manuel para kazanırdık ama şimdi sürekli boğa ve ayı tuzaklarıyla sizi pes ettirip sonra yollarına devam ettiriyorlar. Evet piyasanın yönü değişmez gideceği yere gider ama ayı ve boğa tuzaklarıyla stop olmaktan yola devam etmek oldukça zor olur. Bu dediklerim gün içi trade için geçerli.
sayın cashhflow
piyasa tarihinde her zaman günlük veya uzun vadede para kazanmak zor olmuştur bundan böylede zor olacaktır
piyasa tarihinde her zaman analiz edilebilirlik zor olmuştur, acaba lar her zaman olmuştur olacaktır
https://resmim.net/f/8ornQL.png
aslında bugünlerdede destek dirençler süper çalısıyor
ama
bizler görebiliyormuyuz ?
bakın Halkbank saatlik grafikte destek çalısmış sonrasında % 20 yapmış :)
Adamın biri 1940 lı yıllarda de şöyle demiş :
Bir çok kuruluş ve gazetelerde yazan finansal yorumcu, mevcut olayları yükseliş ve düşüşlerin nedeni olarak tartışmaya devam ediyorlar. Günlük olayları da, piyasa hareketini de izlemek mümkün. Birini diğerine uydurmak bu nedenle çok kolay bir iş. Bugün de yarın da önemli bazı olaylar gerçekleşecektir. Londra düşüp, New York yükseldiğinde, ya da tersi olduğunda şaşıracaklar.
RALPH NELSON ELLIOTT
bu adama fazlasıyla kulak vermek lazım