Originally Posted by
noreply
Çok da iyi bilmiyorum, şirketler benim için de kapalı kutu.
Görebildiğim kadarıyla şirket bazında değerlendirmeye kalkarsak;
Satılmaya en yakın şirket sportive gibi görüyor, bu yıl sonunda yaklaşık 200 mio civarında satışı olduğunu varsayalım.
60 mio dolar civarında bir ciroya karşılık gelir.
Bence büyük oyuncuları heyecanlandırmak için yeterli bir rakam değil. Bir eşik değer olması lazım. Bu rakamın 100 mio dolar üstü olduğunu varsayıyorum. Belki daha da fazladır.
Numnum da kolay satılabilir bir şirket. unutmayın abraaj midpoint'e 400 mio dolar yatırdı. 30 mekanı var. Doğuş Günaydın restoraanlarına 150 mio dolar yatırdı. Restoran işinde rakkamlar çok değişken, aynı Doğus Nusret'in %50 sini 6 mio dolara aldı.
Numnum için 2012 de konulan büyüme hedeflerininin gerçekleşmediğini unnutmayalım. Şimdi işlerin 2016 ya göre daha iyi olduğunu görüyorum ama yeterli değil. Mehmet Gürs ne yapmak istiyor? Bunu bilmek önemli.
Ortopro'ya çok büyük para yatırıldı. Sanıyorum bir toparlanma devresi geçiriyor.
Diğer küçüklere gelince Radore'nin olduğu alanda büyük bir kapasite fazlası varmış, özellikle kurumsal kapasitedeki yenileme oranları bekleniyor, demek ki burası için de biraz erken.
Tatilbudur belki Polonyalılara devredilir, bilemiyorum, bu yıl yüksek profil çizdiler, burası da erken bence.
Nevotek tamamen bilinmezlerle dolu, yeni bir işten bahsediliyor, konulan paranın yeni bir şirket oluşumında sermaye payı olması söz konusu. Belki çok büyük bir iş olacak, şimdilik çıkış olasılığı düşük.
Benim değerlendirmelerim böyle, satış tahmin etmiyorum. Şirketin iddiası iştiraklerin her an satılabilir olduğu yönünde.
Geri kalanı hayatın akışı ve sürprizlerine bağlı.