eve gidince izlerim hocam.
ben de ekonomist murat sağman'dan duymuştum bir youtube yayınında. o da burdan duydu belki:)
süperbono sadece merkez ben dolar almaya başlıyorum rezerv için dediğinde kur zıplamasın diye düşünülüyor olabilir.
çıkacağın sanmam. 24 bu iş için çok az. şuan 18 zaten.
En sinir olduğum konu ; bir konuda uzmanlığı olanların insanları bilerek yanlış yönlendirmesidir. İnsanlara önce güven vererek inanmaları sağlanıyor sonra bilerek kendi beklentisi doğrultusunda yönlendiriyorlar. Oysa doğruyu söyleyin , vatandaş sizi dinler veya dinlemez kendi bilir.
Doların düşeceği çok ortada iken hergün 2-3 kez video yayınlayarak '' sakın elinizdeki doları kaptırmayın bunlar silkeleme hareketleri daha çok yukarılara gidecek vb. '' diye diye insanları oyaladılar. Sattırmadılar. Ne oldu şimdi ? Oysa bırakın 8,40 ları 7,75 lerde bile sattırsalardı alternatif getiriyle şu an aynı parayla daha çok doları olacaktı insanların.
Şimdide dolarda yaptıkları hareketin aynısını faizlerde yapıyorlar. Aman süper bono çıkacakmış. Amaç o kadar açık ki ; 8,50- 8 aralığından sattıkları dolar paralarıyla borsada ve bono da yaptıkları SÜPER gelirle bizlere '' şimdi dolar tutulmaz, süper bonoyu kaçırmayın '' diyerek güya yardımcı olmak adına aslında bizlerin satacağı 7,15 lerden dolarları ceplerine dolduracaklar. Süper dediğiniz ortada adı dolaşan ama kendi görünmeyen bonodan kazanacağınız para , sattığınız döviz zararını karşılayacak mı ?
Ama döviz bozmadan zaten elinde TL. tutanlar için bulabildiği her yüksek faiz bir kazançtır. En güzel yatırım kendi içinize sinen , aklınıza yatan yatırımdır.
Mahfi hoca bile söylemiş enflasyon artıyorsa banka mevduat faizleri de artar bloomberght ye çıkanların %90 ni sahtekar ve palavraci yok sabit birakacakmis mb ben inanmıyorum ve 18 şubatta mb faizleri yükseltecek Tabi bu benim kendi fikrim kimseyi bağlamaz