Şimdi bir senaryo yazalım, mantıklı değilse lütfen sizde yazın.
Cemal bey ereğli seven bir aracı kurum yetkilisi. Bundan şüphemiz yok. Bende takip ediyorum, oda beni takip ediyor.
Fakat şu son yaşanan olayı ben tam çözemedim. Cemal bey 2 eylülde senet azaltın dedi, 18 gün sonra bugünde düşüş bekliyoruz dedi. Son 20 günün özeti bu.
Şimdi cemal bey 2 eylülde bunu yazdığında ereğli 28 lira ve sonra 34 lira gördü, endeks ise 3100 den 3700 gördü.
Benim tahminim, ereğli migros bim telekom takip eden bir aracı kurum görevlisi temettü olayı yüzünden endekse bakmaz, peki Cemal bey neden baktı.
Çünkü ona haber geldi, ama haber ters yönde geldi ve belkide tüm kurumlara 3100 endeks gerilecek denildi, bu sırada haberi yapan bir üst akıl endeksi 3700 rakamına götürdü. Keza son 1-2 gündür batan kurumlardan bahsediliyor yada teminat tamamlama sorunlarından. Bilmiyorum biraz komplo teoriside olabilir ama ihtimali var.
Bundan çıkarım şu olmalı. Bu üst akıl 3100 endeks de aracı kurumları dahi ters köşe yaptı, o halde bu düzeltme sonrası ikinci ve daha büyük ters köşeler yaşanabilir.