evet bende başka senetlerde öyle yapayım dedim.
sattığım uçtu gitti aldığım yerinde sayıyor.
yani giden gidiyor gitmeyen de gitmeyor.
Printable View
Hocam buz gibi psikolojin olmalı. Yoksa bu çok çıktı buradan alayım öbürüne koyayım. Öbürü çok geri kalmış, diğeri çok yükselmiş. Bir bakarsın oyun kenarına almışlar.
Bir kere sepetiniz varsa o sepeti neden yaptınız, neden farklı sektörlere yatırım yaptınız, amaç neydi? Sektörler aynı mı? aynı değilse buradan öbürüne geçmek neden veya tren yoldayken başka trene binmek neden? Bir çok soruyu kendinize sormak daha doğru olur portfoyunuz sebepli
. Dönemsel bekleyişler olur şirketlerde, gerek sektorsel gerek emtia (petrol vs)sebepli veya başka hususlar ama neyin ne zaman nasıl olacağını kestirmek zor elbette.
Prensipler:hisse yükseliyor, ya da yükseldi diye edinilmemeli! Değer yatirimciysaniz ve şirket hakkında gidişata dair güveniyorsanız ilave olarakta çeşitli sektörlerden portfoyunuzu araştırarak olusturduysaniz bence problem olmayacaktır. Borsada hisseler düştüğünde veya süründüğünde zorunluluktan veya biriktirmek amaçlı kalinabilmeyi, yükselirken göstermektir asıl başarı.
Çünkü borsa yatırımcıliginin en önemli noktası hatta yüzde 50 si olan insan psikolojidir. Ytd
Uv'ye başlayalı 4 sene bitti ancak arada değişimler yaptım.
Tüm tesbit ettiğim hisseler biri hariç kaç kat yaptığını hesaplamaya makine lazım.
Artık portföyümü şekillendirdim hocam.
Düşüşlere dayanıklıyımdır :)
Korona faciasında kılım kıpırdamadı :)
Al-sat-aktar vs. gibi şeyler yapmayacam.
Sadece biriktirdiğim nakiti dağılma olursa borsaya sokacağım.
Değişimlerden çok kaybettim. Artık değişmeyi düşünmüyorum.
Sepeti beğendiğim şirketlerden yaptım.
Çeşitlendirme vs. gibi amacım yok.
Mesela demirler sürünüyor şu ortamda ama bekleyeceğim.
Kaybedersek kaybedeceğiz artık.
Kafam başka türlü basmıyor.
Tek takıldığım nokta şu misal kords 150 olmuş maliyetim 30tl bu fiyattan yeniden alabilir miyim bilmiyorum?
Tek takıldığım nokta o.
Saygılar
Alırsın hocam. 13 yıldır hisse biriktiriyorum.
- hiç toplu alım yapmıyorum, küçük küçük alıyorum.
- neredeyse hiç satış yapmadığım için bundan 5-6 yıl önce maliyetimi takip etmeyi bıraktım. o beni baya rahatlattı
- özellikle bilanço dönemleri sonrasında ucuz kaldığını düşündüğüm hisselerimde elim titremeden alım yapıyorum.
- en sevdiğim de temettü dönemlerinde gelen parayla hisse almak. prensip olarak mutlaka üzerine birikimlerimden de koyarak fazlasını alıyorum. yani temettü ile 100 hisse alabilecekken üzerine para koyarak 200 hisse alıyorum. 100 tanesi bedavaya geldiği için yarı fiyatına maliyetlenmiş gibi hissediyorum.
- bedelsiz dönemlerinde mutlaka alım yapmaya özen gösteriyorum.
- güvendiğim hisselerde (güvenmediğimde durmam zaten) bedelli sermaye artışlarına mutlaka katılıp lot artırıyorum.
- şuraya geldiğinde satacağım gibi bir üst fiyat hedefiniz yoksa kaçtan aldığınız önemsiz oluyor. limit sonsuz ise maliyetin ne önemi var? bilanço ve yatırımcı sunumlarını takip et, işler kötüleşiyorsa sat. kaç olduğunun önemi yok.
46 yaşındayım. ömrümün sonuna kadar idare edecek param var, ancak hedefler yüksek. 8 yaşında oğlum var, onun için çalışıyorum. gerekirse yurt dışında okusun, hayattaki seçimlerinde onu kısıtlayan şey para olmasın istiyorum. kendim için de kalburüstü bir emeklilik hayal ediyorum.
temettü emekliliğine tam olarak inanmıyorum ne yazık ki. çünkü borsa ne de olsa riskli bir yatırım, temettü için güvendiğimiz hisseler (örneğin ereğli vb.) bugün türkiyenin en güvenilir şirketleri olabilir ama 10 yıl sonra ne durumda olacakları belli değil. siyasi gelişmeler(!), teknolojik gelişmeler, yönetsel hatalar, doğal afetler.... yüzlerce risk sıralanabilir. sürekli takipte olmak gerekir.
bir arkadaşla konuşurken ona şunu söylemiştim; önemli olan anapara değil, güvenilir nakit akışı. nakit akışını anaparadan karşılamaya başladığınız anda erime başlamış demektir. temettüyü anaparaya eklemezseniz anaparanız enflasyon karşısında riske girmeye başlar. bu nedenle nakit akışını birikimlerinizin dışında bir yerden tedarik edebiliyor olmanız gerekir.
ne zaman ki temettü miktarı harcayabileceğinizin üzerine çıkıp yeni yatırımlar için yetmeye başlar, o zaman temettü emeklisi olabilirsiniz. Ki teoride hiç bir miktar harcayabileceğimizin üzerine çıkamaz :) :))))
tabi bunlar benim kendi görüşlerim, yatırım felsefesi kişiden kişiye çok büyük farklılıklar gösterebilir.
Kordsa orta vade ortak olduk..
Hayırlı olur inşallah..
Tüm paydaslara sağlıkla bereketli kazançlar..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Temel olarak çok beğendigim bir sirket.Yeni yatırımlar,güçlü ihracat,güneş enerjisi konusunda Toledoyla işbirliği anlaşması vs..
Teknik olarak da grafik aylık uzun vade kanalın görüntüsü..60 larda bu seviyeyi kırmış.Kanalın orta/uzun vadede katlamasını bekliyorum..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3624be5a99.jpg
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Sanki sahipsiz bir şirket. Sessiz ve sakin bir şekilde duruyor.
Kordsa ortaklarıma selamlar..
Bir konu var hep kafamı kurcalıyor, sizler ne düşünüyorsunuz merak ettim ve yazmak istedim..
Kordsa yönetimi sermaye arttırımı düşünüyor mu acaba?
Yada düşünürler mi? Ne dersiniz
Robot Süpürgemden hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uyuza bağladı yine
Dış piyasalar gümleyince bu da eşlik ediyor
Bistte değilde, dow da işlem görüyor gibi
Dolar bazlı 4.40$ seviyesinin altına düşmesinde takılsın bakalım ölü balık taklidi yapmaya..
87 üzeri kapanislar teknik olarak hisse hareketlerini hızlandirabilir..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...08024a34ea.jpg
Gene aldı biri eline bi tava. Ne zaman kafayı kaldırmak istese geçiriyorlar beynine beynine..
Sizce, bizimkinin kafası mı yoksa tava mı sağlam.. [emoji854]
Şaka bi yana 100 geçmemiz lazım artık suyu çıktı...
Robot Süpürgemden hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne güzel hisse ya, hiç KY yok... Bir ayda %26 arttı, 97 TL oldu, şu an all time high yapıyor... hissenin sayfasında 3 kişi var :)
Ben yaklaşık 1 - 1,5 yıldır topluyorum. İnsanların bu şirkete ilgi duymamasını da anlayamıyorum gerçekten. Hemen hemen tüm kriterlerime uyuyor uzun vade yatırım için...
neyse, hayırlısı...
"dinleyin ulan develer,istanbul'da en buyuk benim. baba takiminin da haracini kestik bize posta koyacak kimse kalmadi. benim attigim dikisi kimse sokemez, o kadarrr" olan sahte kabadayi filmindeki dikis tutmaz sabri repligi.
https://youtu.be/foHyrmepUe8
Yüz görümlulugu sebepli, repliği haketti..
Adamsın.. ytd
İnsan gibi şey etmediler :))
Bir dost
Böyle bir hissede kimse bişey yazmıyor
dünyanın dört bir yanın da üretimi var
gelecej burda ama herhalde kimse burda gelecek görmüyor
Ben dört senedir burdayım dört senedir böyle.
Bu beklentilerle 50fk'ya kadar bile fiyatlayabiliyor şirketler.
Ama bu hisse hep böyle.
Bize iyi gelecek olan tek şey bilançolar.
Haber, kap, zart zurt etkilemiyor bu hisseyi.
Malda olup spekülatif hareket bekleyen varsa bence beklemesin :)
Tam gaz devam....
ben de 1 seneyi aşkın zamandır Kordsa'dayım. bir iki kere bir şeyler yazdım, baktım hiç bir paylaşım olmuyor, bıraktım.
Kordsa'nın Aksa ile nası bu kadar korale hareket ettiği konusunda bi fikri olan var mı? ikisinin de kompozit üretimi var, ancak biri ana ürün olarak kord bezi üretiyor, diğeri akrilik elyaf üretiyor.
tahtacıları aynı olabilir mi?
Kordsa takip ettiğim haftalık kanal görünümü..
4.40$ altında kapanis gelmedigi sürece (suanki kurla yaklaşık 82.x) devam..
Kademeli bir şekilde düştükçe uzun vade yatirim yapılabilecek kaliteli bir sirket olarak görüyorum..
Elinde bulunduranlara hayırli bereketli kazançlar dilerim..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d84f5f62cf.jpg
Pek paylaşım yapan olmadığından ben de fazla yazmıyorum. Aslında böyle bir şirketin forumunun bu kadar boş olması garip.
Aksa ile Kordsa'nın benzer hareket sergilemesi tekstil endeksinden kaynaklanıyor olabilir.
Kompozitte Aksa ile Kordsa arasında şöyle bir fark var: Aksa karbon elyaf üretiyor (DowAksa - yüzde 50); Kordsa kompozit kumaş ve prepreg.
Kordsa ciddi bir dönüşüm içinde. Hedef kord bezi üretim şirketinden ileri malzeme şirketine dönüşüm. Kompozit iş kolunu havacılık endüstrisi ve ABD'nin ötesine taşıma ve kompozite ek olarak sürdürülebilir kimyasallarda satın alma hedefleri de var. Ayrıca Microtex'in kalan yüzde 40'ını da alacaklarını düşünüyorum. Şu ana kadar kompozit beklenen getiriyi sağlayamadı ama ileride talebe bağlı olarak cironun büyük kısmı kompozitten gelebilir. Temettü politikası olarak da kârın tamamını dağıtma politikası var ama son yıllarda yatırımlardan dolayı az temettü dağıttılar. Yani şu an tam bir büyüme + temettü şirketi bence.
Eagle hc teşekkürler paylaşım için ayrıca tebrikler..
White hc sen paylaş kaliteli bilgilendirmelerini eksik etme!
Her zamanki gibi ana konu petrol fiyatlarınin düşüşü şirkete olumlu, ilerleyen süreçte elektrikli araç sayısı ivmelenmesi ve kompozit kullanım oranı artışı petrol fiyatlarının hareketlerinden daha önemli olacak.. ytd
Şaka gibi, 102,9'dan 85'e.... %20'ye yakın kayıp var ve devre kesti böyle bir günde...
aynı grafik, fotokopi gibi Aksa Akrilikte de var.
tek bir olumsuz haber akışı göremiyorum, bu düşüşü nasıl yorumluyorsunuz?
Yine piyasaların nefesini kestiler ama bunun daha fazla kestiler. Ytd
Vay be. 2 haftada neler oldu.
100 liradan 77ye... vay be..
400 k da mal topladılar bu düşüşte ilginçtir..
para girişi 100 e çıkarken yoktu 77 ye düşerken oldu bu tahta dışa kapalı iç ayinleri ritüelleri olan bir tahta kimse çözemez.. Şirket güzel bence en güzel ilk 10 da onun için sabır inşallah
Bir dost
bir miktar izlemek için girdim hayırlısı