Yol neden uzun? Anlamıyorum.. Zaten çok uzun yoldan gelinmiş.. Hala uzun muhabbeti nedir? Teknik olarak..
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Hisse ucuz ama şirketin sıkıntısı ciro ve kar artışı yapamaması. Ciro atmadığı sürece piyasa değerinin ciddi şekilde artması zor. %30-40 a kadar olan artışları bunun dışında tutuyorum.
Kısa vadede sert hareketler olası. Hissenin fiyat anlamında bugünkü fiyatlarının yerine çift haneli değerlere ulaşması anlamında zaman gerek.
''oturan boğa zıplaya, zıplayan çekirgeden fazla kazanır'' kızılderili ata sözü değil,benim sözüm..bunu yazıp ta çekirge olmak zor..ancak bu bana daha çok araştırma inceleme fırsatı verdiği için bundan keyif alıyorum.. 20.11 2019 daki kırmızı bar ile niyetini belli etti.. ancak bunu sert hareketlerle sürdürmesini beklemiyorum.. silkelemesini yapma ihtimali var..5.40 ve 5.19 altında beklenti, 6.18 üzeri kaldığı sürece yorum çöp olur.. iyi çalışmalar
not 105.902 altında endeks gevşeyebilir..
Sanırım Ağaların niyeti ciddi. Bugün Fenerde ki kar dan bi miktar geldim. Tesadüf mü bilmiyorum lakin orda da ilk maliyetim 5.98 di))) 15-16 lardan ana malı bırakatak kar dan biraz buraya geldik yine kürkçü dükkanına. Eğer yarın da düşüş göstermez 6 üstüne atarsa bi beklenti bi haber var bi sermaye arttırımı vs gibi bişey olabilir diye kendimce yorarım. 6-7 ay orda kıpraşmadan beklemiştim iyi ekmek yedik. Bakalım kısmet yine burda parayı düşürecekmiyim))) bi 6-7 ayda burda bekleyelim bakalım Ağa ne edecek.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Haftalık grafiğin hatırına ( Temelden anlamam) İzlemeye aldım bende. Pek çizgiler yalan söylemez çünkü
https://resmim.net/f/fYWdja.png
Yukarıda bir arkadaş TOBO yu da yazmış zaten.Hayırlısı
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Biraz inceledim araştırmaya koyuldum. Kardeş Güral hanfendinin yeni taze haberi vardı biznız dergilerde.
Yurtdışı hotel yatırımı ,yeni hotel Antalya vs den bahsediyor. İlginç geldi. Genelde konzervotif tutucu bi aile şirketidir. Yurt dışı açılımı yenilik inovasyon falan iyi olmuş. Bu şirkrtin bilançoya da baktım Arge artmış.
Büyüme Arge yurtdışı falan şaşırdım biraz))) pek beklenen hareketler değil. Hissenin çıkması ve de düşmemesi de pek beklenen hareketler değil. Var bi iş bunun altında sanki
Köftehorlar
Hissede direksiyon birilerinin eline geçti gibi duruyor. Ele geçirenlerinde elinin güçlü olduğu kesin. Bu güç hisseyi istediği yere taşır. Ytd
birileri hisseyi bilerek isteyerek baskı kuruyor ayni oyun 5.52 ve ve 5.58 de kademere 50 bin ve 70 bin lik lot koyması
Bugun 5.97 de 50 bin lot koyması bakalım ne cıkacak yeterince toplayamadılar sanırım
Üstad merak etme, kaleler yıkılmak için var. Mesele mal toplamak değil bence. O işi hallettiler. Sıra son darbeyi vurmakta. 7 TL ve üzeri hissede kimse kalmaz. Show ondan sonra başlayacak. Ytd
Ingiliz ortaklik olabilir mi arkadaslar ? Ne dusunuyorsunuz bu konuda, gecen ay roportaj vardi hanimefendinin
Yapacaklardır yoksa karton fabrikası gibi olur. degısım önemli pazar payını artması gerekir
Karton fabrikasi olayi nedir?
Aile sırketlerı bunu yapmaz ise dunya da rekabet ve pazarlama da sansı yok ben iyi mal urerıyorum demek bir sey ifade etmiyor
Hisse, 5.90 -6.00 araligina demir atti, sanki son dokulenleri almak icin beklemede gibi. Bayrak diregini heran dikmesi olasi.
Birde bunun karton fabrikası vardı tum yerli sırketler yabancı ortak bulup sirket ı sattı veya ortaklık kurdu bunlar cok akıllı oldugundan aile sirketı oldugu ıcın Burak ortak bulmayı aileye gelen damat ve gelini bile sırlete sokmazlar
Boyle bir zihniyetle yönetilen fabrıkayı kar edemiyoruz diye kendi ihtiyacımız İcin uretecegız deyıp dısarı mal satmaktan vazgectıler
6 ve 5.95 e yuklu mal koydular sımdılık karsıladı baskı kuran sanırım emeklilik
Her an direk dikilmesi olasi. Cok diri duruyor
Yesssss , grafik firlayacam diyor sanirm yeteri kadar doldurdu kaseyi, daha geri gelmeden insallah haber gelir
İlk defa bu kağıtta teorikte ki öngörüm pratikte tuttu. ))) kurban mı kessem.
Bugün için 6 üstü tutunur 7 ler olursa belli ki Ağa bişeyin hazırlığında diye düşünmüştüm. O zaman önü açılır işte. Saman alevi olmaz.
Bilanço falandan ziyade başka bişey çıkabilir ileride. Bana en kuvvetli sermaye artırımı diye düşünüyorum. Burda yazılan yorumlarda gördüğüm İngiliz ortak zor bi ihtimal. Lakin olursa ne güzel bişi. O zaman ufku da açılır hem şirketin hem kağıdın. Ben de merakla bekliyorum. Bu kağıdın ciğerini bilirim hayayta kolay kolay gitmez mal yedirmek içün bile çıkmaz öyle tuhaf bi kağıttır.
6,30 dan 6,12 ye 1 dakikada inebiliyor , guzel.
Yorumu çöp etmediler ve 6.18 in hemen altında yumurtayı kapının ağızına dayadılar.. aynısını endeks içinde söyleyebiliriz.. 105.902 üzerine tekrar çıktılar.. ama 105.574 ve 105.264 halen aktif... altta ise 103,452 var.. ancak endeks halen güçlü duruyor..
KUTPO HAFTALIK UGYD grafiğinde çok özel bir kesişme gerçekleştı.. umarım devamı gelır.. iyi çalışmalar..
https://i.hizliresim.com/Orpq3A.jpg
Bu şirket sürekli kar eder. Ama az ama çok. Yabancı uluslararası büyük fonlar yaklaşık 2 senedir borsamızdan uzaklar.
Ben aralıktan itibaren 2020 yılı içinde büyük Londra ve Manhatten fonlarının Borsamıza geleceğini düşünüyorum.
İlk bakacakları yer de ucuz hisseler. Defter değerinin altında ki hisseler.
Bu hissenin defter değeri 8.75 TL . Borsa değeri 6 TL.
Normalde uluslararası borsa fiyatlamaları Defterdeğeri×2 olur. Yani bu hisse Abd de işlem görse yaklaşık minumum 17 Tl gibi borsa fiyatlaması görür, üstü Baki.
Şu an pek bi artan yabancı oranı olmasa da çok büyük potansiyel var. Piyasamızda ucuz kalmış bir Asset. Yakında büyük yabancı ilgisini çekeceğini düşünüyorum.
İngılız ortak veya uretım partneri sema gural acıklaması var
Sanırsın ıngılızler biri bıtaraftan dıgerı obur taraftan semayı cekıyor bizimle ortak veya uretım partneri ol diye
Verdıgı demecten bu cıkıyor
Yada sema kacıyor ıngılızler bizimle ortak ol diye senanın pesınden kosuyor😂😂
Boyle bir olasılık olmasa gazeteye cıkıp demec vermezdi
İngiltere'de seramik piyasası için bir rapor düzenlenmiş. Kutpo dikkat çeken şirketler içerisinde yer alıyor..
https://windstreetz.com/uk-ceramic-t...9-2026/146680/
(TWİTTER Emre32@Bayrak5526 adlı arkadaştan alıntıdır..)
Rekabetçi Peyzaj
Global UK Seramik Sofra Pazarı, ürün resmi ve özellikleri, kapasite, üretim, fiyat, maliyet, gelir ve iletişim bilgileri gibi şirket profilleri hakkında bilgi sağlar. Ayrıca, hammadde ve ürünler ile aşağı havza talep analizi de yapılmaktadır. Global İngiltere Seramik Sofra pazarının gelişme eğilimleri ve pazarlama kanalları analiz edildi. Son olarak, yeni yatırım projelerinin fizibilitesi değerlendirilir ve sunulan araştırma sonuçlarını tamamlar.
Raporda sunulan kilit şirketler
Churchill Çin
DUDSON
Portmeirion Grubu
Rosenthal GmbH
Denby Çömlekçilik Şirket
Villeroy & Boch
STEELITE Uluslararası
BHS tabletop AG (Schönwald Bauscher ve Tafelstern)
Royal Crown Derby
fiskars Grubu (İsveç'teki Royal Albert ve Wedgwood)
Güral
Belleek Çömlekçilik
Porland Porselen
RAK Porselen
Lubiana
Ariane İnce Porselen
Kütahya Porselen
Bernardaud
Apulum
Saturnia
ve Diğerleri
3 sirket Avrupa ve Asya pazarına cok yakın maliyet kapasite ve kalite olarak
1 Kutahya porselen
2 Gural porselen
3 Porland Porselen
öne cıkanlar
Kutpo, bu teknoloji ve ürün çeşitliliği ile Avrupa’da ve Çin’de yeni pazarlar ile yürümek zorunda. Bu gücü oldukları için bu yöne daha fazla önem vererek ilerleyeceklerdir.
Teşekkürler bu haber için
Çok özel.bi haber
Yaşar grubu da Aile şirketi lakin en sonunda dpğru yolu buldular. Yurt dışında tesis kurdular.
Ben bu grubun yerinde olsam, madem Birleşik Krallık (UK) ilgisi var, orda bir Fabrika kurarım, Marka İngiliz tüm dünyaya satarım 5 katına. Madem Nano teknolojiyi bir tek Kütahya grubu gerçekleştirmiş. Made in UK , dedin mi 5 katına sat.
Neyse, ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler))) safları sıklaştıralım.
Ufak bir gazete haberi sema gural in demeci pek dikkate alınmadı o zamanda yazdım kap a dusmus olsa cok farklı fiyatlarda olurduk diye
Bundan sonra şirketin kendine çizdiği yeni vizyon ve teknoloji üstünlüğünü şirketin bilançosuna yansıtarak herkesin ilgisini çekip hızlı bir şekilde değerini arttırması beklenmeli. Ytd
Bizim borsamızın adaleti olmaz.
Borca batık, 2 masa 1 kasa şirketler daha çok prim yapar daha çok ilgi çeker. Maalesef...
Bunun gibi hep kar eden, Nanoteknoloji ile Dünyada ki tek porseleni üretebilen, İgilizlerin üretim ortağı olmak istediği, Yine ingilizlerin yatırım yapılabilir raporunu ingilizce yayınladıkları DefterD. 9 tl olan borsa değerinin 17-18 tl olması gereken, büyüme odaklı Arge si olan teknolojik nerdeyse yapay zeka makinelerin üretim yaptığı şirketin bu kaatı ise ilgi çekmez...
Maalesef gerçek bu.
Aslında saha ve zemin şartları herşey hazır. Bi spark lazım. Sonra Yabancılar koşa koşa gelir.
Üstad merak etme bu haberler boşuna çıkmıyor. Patronda boşuna konuşmuyor. Bunu böyle sığ bir tahtada çok iyi kullanırlar. Ytd
Hesap Adı Açıklama
31.12.2018
Maliyet
Bedeli
31.12.2017
Maliyet
Bedeli
Arsa ve Araziler Antalya Arsa 918.575 918.575
Arsa ve Araziler Bölcek (Pafta:21K4 , Ada:46, Parsel:14) 170.000 170.000
Arsa ve Araziler Bölcek (Pafta:21K4 , Ada:47, Parsel:9) 200.000 200.000
Arsa ve Araziler Bölcek (Pafta:21L4 , Ada:5, Parsel:1) 180.000 180.000
Arsa ve Araziler Yıldırım Beyazıt Mah.(Pafta:17O2, Ada:1235, Parsel:3) 1.000.000 1.000.000
Arsa ve Araziler Okçu (Pafta:21J2, Ada:62, Parsel:1) 600.000 600.000
Arsa ve Araziler Yoncalı (Pafta:12, Parsel:1133) - 50.000
Arsa ve Araziler Yoncalı (Pafta:12, Parsel:1132) - 50.000
Arsa ve Araziler Yoncalı (Pafta:12, Parsel:1130) - 50.000
Arsa ve Araziler Yoncalı (Pafta:12, Parsel:1134) 50.000 50.000
Arsa ve Araziler Fındık Bahçesi(Ordu Gülyalı) 450.000 450.000
Arsa ve Araziler Fındık Bahçesi(Ordu Gülyalı) 650.000 650.000
Arsa ve Araziler Tarla(Kütahya Merkez) 400.000 400.000
Arsa ve Araziler Arsa(Kütahya Merkez) 178.200 178.200
Arsa ve Araziler Tarla Afyon (498 Parsel 53.250 m2 Tarl
Birde sema guralın acıklaması var Antalya ya otel yapıyoruz diye
Bu oteli kutpo nun arasına yapabilirler bunlardan hersey beklenir
Arsalar ıcınde sadece Antalya arsasını ada ve pafta acıklaması da yok
NG Grup Yönetim Kurulu Üyesi Sema Güral, şirketin Antalya’daki otel yatırımının sürdüğünü, Sapanca’ya ise bir otel daha yapacaklarını açıkladı.
Turizm, personel, seramik ve makine gibi alanlarda faaliyet gösteren NG Group, Sapanca’da açtığı otelin ardından ikinci otelini Antalya’da yapıyor. Şirketin ayrıca, Sapanca’ya bir otel daha yapacağı belirtildi.
Akşam gazetesinden Şenay Büyükköşdere’ye konuşan Sema Güral, ‘’Sapanca hep dolu. Afyon’da ise termal turizm yapıyoruz. Geçen yıl turizm grubunun cirosu 215 milyon TL oldu. Hizmet sektöründe yatırımlarımız sürüyor. Antalya’da 82 milyon euroluk otel yatırımımız sürüyor. 2020 yılında Sapanca’ya da mevcut otelimizin yanına toplam 160 milyon TL yatırımla yeni bir otel yapacağız.’’ dedi.
Ng grubun yapacagi otellerin , turizm karlarinin kutpoya bir getirisi varmi ?