Bu şirketin arsasi satıldı mı? Zamanında 128 dönüm arsası vardı
Printable View
Bu şirketin arsasi satıldı mı? Zamanında 128 dönüm arsası vardı
trade edebilen iyi kar yazdı .birkaç denemede başarılı olsamda trade işi zor .benden buraya kadar 117 den beri veriyorum tek lotum kaldı uygun yerde geri almak için.spek çok sert işlemler yapıyor.dayanabilene helal olsun.geçen yıl 77 den vermeyip 49 ları gördüğünde 120 hedefim vardı.kalanlara bol şans.
31 Ağustostan beri geri alım teklif bildirimi yayınlanıyor..
Beklendiği üzere şu ana kadar 65,45 TL den hisse satan çıkmamış..
Yüzde 50,70 civarı Verusa Holdinge geçen firmanın borsa fiyatının 65,45 üzerinde olacağı aşikardı..
Borsa fiyatı 65,45 altında olsaydı geri kalan % 49,3 almak zorunda kalırdı..
Bu da hiç kolay bir şey olmazdı şirket için..
Çünkü yaklaşık 5 milyon hisseye 65,45 den 330 milyon gibi bir bedel ödemek zorunda kalırdı..
Peki zorunlu teklif süresi 13 Eylülde bitiyor...
Ondan sonra ne olacak, neler olabilir...
Fiyatı buralar çıkaran, ne haliniz varsa görün mü der ?
Yoksa yeni üretim hatlarının açılışını da kullanıp
Geri alımda 62,8 liradan alınan yaklaşık %3,5 a denk gelen 370 bin lotu da satmak için hisseyi dehler mi ?
120 den 99 kağıdı iyi tepelediler.
Yaklaşık 2,5 yıldır bu hissedeyim,özellikle bu hissemde hiç trade etmedim.Son zamanlarda öğrendiğim birşey varsa,fiyat hareketlerinden para kazanmak mecburiyetim yoksa şirketin yaptıklarına odaklanmanın kendi yatırım görüşüme daha uygun olduğu.
Yeni açılacak fabrika şirkete sınıf atlatacak,ben bu hareketleri onun sancısı olarak görüyorum.Tabi karlılığa esas yansıması 2024 yılında olacak.
Ne diyelim inşallah enerji şirketleri gibi önden fiyatlar.
Patronun ve yönetimin müsaadesi olmadan yaprak kimildayamaz bu hissede ! Hemde boyle yonetim ve boyle patronun.. Hisse falan aldiklarida yok. Pekala fazladan bilgiye sahip olduklarindan ! Trade yapiyorlar hissede. Güzel operasyon cektiler herkesi mallandiriyorlar bilakis. Su anda bile 90 li rakamlardan herkese alim firsati veriyorlar ! Korkum yine icerden bilgiye sahip olup yeni fabrika yatiriminda yine bir erteleme ve olumsuzluk olması..Bunu kullanmaları..Allah buyuk !.. izleyip gormekten baska yapacak birseyimiz yok..
teknik destek 80 mi
103 109 113 üzeri 130 üzeri son durak 160 sonra 130 Lara kadar düzeltme
99 kırılırsa 96 ama yemez
Bu kağıdın ne adi ne zirzop bir tahtacısı var. On ay önce de 88 lira idin ne götürdün de bir kaç günde 28 lira aşağı bastın. Şu miateki gördükçe hayıflanıp duruyorum. 90 dan 500 liraya gitti. Bahtsız bedevi durumundan farkımız yok.
Alın bendende o kadar. 3x maliyetli Mia'larımı satıp Kopol aldım. Mia'nın buralara geleceğine inanmama rağmen tercihimi Acsel ve Göltaş'tan yana kullandım. Abimde hala yüklü miktarda var, işin tuhafı ben ne dersem onu yapıyor.
Benimkisi tam terzi misali oldu.
Acsel ve Göltaşta da ikisininde birbirini aratmayacak tahtacısı var.
Nasıl mikrop bir tahtacı bu. Bu kadar sığ bir kağıdı tutmayı nasıl başarıyor.
Gecen yıl 88 lerden fiyatlanan hisse bir yil sonra ! ve de enflasyonun yaklasik % 65 lerde seyretmesi, Bist in yine yaklasik % 90 primlenmesine ragmen hala 95 lerde..yani sadece %8..
9 primli sadece..Norma ve saglikli yonetilen l bir isletme de bunun muhasebesi yapilir ve hesabi basta CEO su olmak uzere tum birimlere sorulur.. Neden boyle sirketin durumu ? Sartlar boyleyken neden sirketi degersizlestirdiniz ? Umarım en kisa zamanda yeni bir durum degerlendirmesi yapilir ve bu magduriyet giderilir ! En azindan % 65 enflasyon farki ve Bist in degerlenmesi oraninda siketinde....
Hala yıl sonuna kadar az da olsa vaktimiz var.. Bunun icinde oncelikle sagduyu ve adalet ..ve reel ekonomi gerceklerine uygunluk...ytd
ve bu bir yıllık sure icinde sirket yaklasik 100 Milyon TL ( 4 milyon USD ) yatirim yapiyor.. yine arsa fabrika demirbas urün
stok mamül en az enflason oraninda degerleniyorken hisse degeri bir yilda sabit kaliyor dahası eriyor ! Bu durum Hangi ekonomok mantikla aciklanabilir ? Hangi piyasa sartlari ve gercekleriyle ?
Burada gorulen bariz sekilde ; HAK GASPI , HIRSIZLIK , HARAM YEME , HILEKARLIKLA ...davranma dusunme...
Haram yeme hilekarlik , kul hakkina gasp nasil insanlarin yasam bicmi oldu. Nasil bu kadar kolay ve dogal ? benim anlamadigim asıl..Allah islahh etsin boylelerini ne diyelim..ytd
Demekki geçen sene asiri fiyatlanmis şimdiki fiyatları biraz ucuz kaldi ama tahta sahibi 120 den 110 Lara kadar sattığı mali topluyor
Sizde satsaydiniz geri alsaydiniz 10000 lotta 200 bin iyi para biz küçükler için ben yapamadım çok hızlı oldu 100 den de veremedim ama şimdi veririm 120 den bir kısmını
Şimdi hep yazıyorum küçük kendi halinde bir firma manipülasyon yapılırsa bilmem ama tek özelliği sermayesi mesela alcarla ayni benim tek tutma nedenim yatırım bilanço boş
Mesela vakiffin lidfa bunlar fk 5 le işlem.goruyorlar BIST fksi 15 lerde ama gitmiyorlar kar patlaması var sabırla bekliyoruz hatta geçen hafta vakfın taban oldu
Sumas diye kağıt var sermaye 9
90 liradan 100 tane aldım param yoktu adam bir buçuk ay sert taban tavan taban taban yaptirdi 300 lira bugün
O gün yazdıklarımız bugünde aynen gecerli ve güncelligini koruyor..Hisse 120 lere dogru bir atak yapsa da geri cekilmesi bayagı abartili ve fazla oldu !
Evet nerdeyse Eylül ayinın son haftasına geldik ve hala bir gelisme bilgilendirme yok..
Ama yinede bir umut ki madem veriyorlar bu fiyatlardan bir bildikleri var , hisseyi satiyorlar diyerek o zaman biz hissemize sahip cıkalım elimizi tasin altina koyalım !..dedik ve diger hisselerden gecmeye ACSEL e...Bir o kadarda kararli ve israrlı...peki madem..izleyip gorecegiz insallah..ytd
Mikrop tahtacı kağıdı robota bağlamış.
https://i.hizliresim.com/ebtl270.jpg
Yeni fabrika tam kapasite ile üretime başladı veya abd ve ab pazarlarından başka bazı orta doğu ülkeleri ile de yeni pazar anlaşmaları yapılmıştır vb. bir KAP gelmezse 93-120 çanağını tamamlaması epeyce bir zaman alabilir yıl sonuna kadar bile sürebilir.
https://i.hizliresim.com/i9pb1mm.jpg
Satışa konu edilebilir dönüştürülmüş lot sayısı dediği 3.404.450 hisse garanti yatırımın elindeki mal olmalı. Fiili dolaşımdaki lot sayısı ile satışa konu edilebilir dönüştürülmüş lot sayısı toplandığında takasta bulunan satılabilir lot sayısı ortaya çıkıyor. Takasta buluna satılabilir lot sayısı 8.586.248 lot. Garanti yatırım eklideki malı satarsa halka açıklık oranı % 31.75 daha artarak % 80.08 e çıkabiliyor. Ortak olduğumuz şirketin halka açıklık oranının bir anda % 80.08 e çıkma ihtimali de var.Ben bu tabloyu bu şekilde yorumladım. Şirketin bedelsiz potansiyeli % 1872.56 ile de çok yüksek. Bire yirmi verebilir. Halka açıklık oranının % 80 e çıkabilme ihtimali nasıl yorumlanabilir.
https://i.hizliresim.com/bhrffhr.PNG
Apara şirket bilgilerini bu şekilde veriyor..Diğer tüm bilgiler doğru ancak halka açıklık oranını % 80.08 olarak vermiş. Hangisi doğru % 48.33 mü % 80.08 mi
Garantideki mal yıllardır onlarda bildiğim kadarıyla yani halka kapalı gibi bir şey :)
Kap sunumlarında verusanın payı yüzde 51 gibi bir şey yazıyordu tekrar araştırmadım.
Bir diğer husus bu yıl yatırımlardan dolayı kâr bir miktar düşük geldi, yatırımcı sunumunda 8 milyon dolar artı ihracat yıllıkta belirtilmiş.
Kabaca yanlış hesap yapmadiysam şu anki haliyle bile tek çeyreklik karından daha fazla yaptığı kâr kadar bilançoya ekstra eklenecek.
Hisse sıkıntılı, lot az,talep yeterli değil, elimdeki diğer düşük sermayeli şirketlere göre fazla bilinmiyor,bir de verusaya da piyasa tam güvenmiyor ama adamlar paylarını arttırıyorlar, ben önünün açık olduğunu düşünüyorum bir kaç bilanço daha izleyeceğim, dediğiniz kap haberleri gelirse patlatırlar zaten hisseyi.
Naçizane düşüncelerimdir, siz bana bakmayın.
Bugün yarın 103 geçilir sonra hedef 120 tepesi sonrası yazdim
Ekim ayında yeni fabrika tam kapasite ile üretime başladı şekliden bir KAP gelmezse önceki KAP ta ifade edilen yeni fabrika eylülde devreye girecek haberi belkide kağıdı 120 ye götüren nedendi. Eğer durum böyle ise elimizde şimdilik gelecek iyi bilançoları beklemekten başka bir argüman kalmıyor. Eylül bitiyor ancak fabrika üretime başladı mı bilmiyoruz. Eylülün kalan günleri de bu şekilde oyalanarak geçecek gibi.
Ortam kötüleşiyor belki bir ihtimal ilk tepeye gider diye elimde tutuyorum 120 civarında bir miktar satarım 120 den yine geri dönerse hepsini veririm
10 ayda 10 lira gitmiş. Böyle bir kağıt için vahim bir durum. % 93 halka arz oranı ile en kötü hisselerden ihlas bile iki kat gitmiş. Bu kadar sığ bir kağıdı nasıl tutabiliyorlar. Aracı kurumlarla anlaşsalar alır uzaya götürürler. Aracı kurumlar bağlı olduğu holdinge güvenmiyor olabilirler. Başka hiç bir sebep aklıma gelmiyor. Beklemekten heykele döndük.
bu gün tahtayı ben bozdum 104 103 arası yüklü sattım sabah aldıklarımı verdim hep mi tahtayı yapacak
S.a. , esenlikler diliyorum herkeze arkadaşlar. İnşallah elime yapışmaz, şansta getiririm. YTD. Sallıyorum...
Arkadaşlar,
Bu hissede bezdirme teknikleri en dip seviyelere kadar uygulanır... Şu an da o dip seviyelerdeyiz. Yeni gelen arkadaşlar hoş gelmişler.. bakın hiç abartmadan söylüyorum... Bistte bu sermaye de böyle karlı ve hisseleri toplu başka bir şirket yok.. Diğer avantajlarını saymıyorum bile...
Hiç bir patron enflasyona karşı zarar etmek istemez... Büyük planlar var...
Seve Seve yukarı götürecekler.
Hep birlikte göreceğiz..
Ben 4 haneleri görmeden elimden çıkartmayacağım..
Abartı diyenler olabilir.. olmadığını hep birlikte göreceğiz inşaAllah!
Ayrıca bir bedelsiz bölünme de bekliyorum...
Herkese bol kazançlar...
Bende gemideyim hocam inmeyi de düşünmüyorum, bilerek süründürüyorlar, aşağı bassalar millet toplayacak, yatırımcı da bundan bir halt olmaz deyip uzuyor.
Hedeflerimiz aynı umarım mahçup olmayız.
Sn. turkuazmavii nin şirket değerlendirmesine yüzde yüz katılıyorum. Sırf ödenmiş sermayesine bakarak bile kağıt elde tutulur. Bistte böyle bir kağıt kalmadı. Bunu tombaladan rastgele seçmedik. Bu kağıdı alıp bekleyenler neyi beklediğinin gayet farkında ancak bıktırma politikasını bunun kadar iyi yapabilen başka kağıt var mıdır bilmiyorum.Zannetmiyorum yoktur. Sabır ve sinir savaşından galip çıkanlar yola devam edebilir. Bunu yapabilmek gerçekten çok zor. Tahtacı sen oyalanıp durmaktan bıkmadı isen bizde bıkmadık. Değirmen taşı gibi aynı yerde döndür bakalım.
He şöyle 100 altından geri aldım yarın daha da aşağı basar eminim 93 ler bekliyorum önümüzdeki hafta w icin
Yani hisseyi temel olarak incelemiştim ama harbiden gıcık edici fiyat hareketleri var :)
Neyse onlar gıcıksa bizde inatçı ve sabırlıyız.
Bekleriz nema problema.
Cok sancı cektiniz cok ! Bu neyin sancısı böyle ? Yazık. Aciyoruz halinize ! Rahat bırakin kendizi.. sıkmayın bu kadar.. dayanamazsınız ! Ytd