eee nooldu şimdi ?
"papaz" hala tutuklu ?
peki borsa niye çıkıyüüüür ? :dvr::dvr::dvr:
Printable View
eee nooldu şimdi ?
"papaz" hala tutuklu ?
peki borsa niye çıkıyüüüür ? :dvr::dvr::dvr:
demek ki;
piyasa
işine gelen haberi alıyor,
işine gelmeyene kulak tıkıyor...
ve yine demek ki ;
haberleri değil,
oyuncuları takip etmek gerekiyor.
https://resmim.net/f/v0HbuR.png
Yalnız şunu söylüyeyim, bizim borsanın palası da fakir. Aynı anda hacim yaratamıyor, en fazla hacim yaratabildiği oynaklık sağlayabildiği 2 tane hisse var xu030 'da aynı anda yapabileceği.
Birini bırakıyor diğerine geçiyor, para kısıtlı.
o zaman,
ben de birşey söylemek istiyorum ;
içeriye yeni para girişi olamayacak ise,
masada oturanlar
genel giderlerin karşılanabilmesi ve tezgahın devamlılığı açısından
birbirlerini daha çok düdüklemeye çalışacaklardır.. :) )))
bu da ; masa oyuncuları arasında daha çok dalga dümen
daha çok volatilite gerektirir..
dalgalarla sörf :) ))))
Enfes kapanışşşşşşş.
bugünkü sözcü gazetesindeki bir haberde damatın bddk ve bankalar birliği ile toplantılar yaptığı haberi vardı..
bu kez geçmiş dönemdekine benzeri bir dikte olmuşmudur bankalar birliğine, merak konusu..
bddk zaten bir sorun değil zira devletin kurumu.. o toplantı rutindir..
ama bankalar birliği içinde akp nin gözüne girmek isteyen çok fazla genel müdür olduğunu tahmin ediyorum.. gazeteleri sık takip ederim, kagıt formatında...devlet bankalarını geçiyorum.. ama mesela özeller arasında denizbank 'ta (hala görevdemi bilmiyorum) Ateş soyisimli bankacı çok kez akp yanlısı demeçler verdi şeklinde aklımda kalmış.. diğer tonları da vardır bu durumun, ilan edilmemiş sempatinin.. bu takdirde özel bankalar içinde çok az bir sayının gerçek fikrini söyleyeceğini tahmin ediyorum bu tarz toplantılarda.. özellikle her açıdan çok güçlü bir hukumet varken..
Özel bankalar geçmişte bazı emrivakilere uymuş olabilirler, hükümetin gönlünü hoş tutmak istemiş de olabilirler.
En sonunda ortada para, kaynak bittiyse ne yapacaklar peki?
Yedik içtik, hesabi, faturayı kim ödeyecek, belki bunu müzakere etmişlerdir..
güzel bir gündü. emeği geçenlere Teşekkür edemedim işim cikti anca geldik ooo bi baktım ki bizim garani almışlar, hayret etmedim desem yalan söylemis olurum.o derece , şok oldum desem yeridir :he: niye aldılar acaba
hani satiyodunuz noldu lem
papaz kaçtı oynadı piyasa
Kaldırım taşını al,Dr.kafasına vur..
Bu nasıl insanlıktır yahu?
Gençlere tavsiyem.
Lisan öğren,geçerli mesleğin olsun,bu ülkeden git...
Bu insansı yaratıklardan uzak dur..
SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hem Trumphın hem de Tr de tutuklu bulunan Papazın Avukatı olan kişi, ABD, 1-2 gün içinde aksiyon alacak demiş...
Dolar....4,7939
Trump Erdoğan'dan Brunson'un serbest kalmasını istedi
Trump, Türkiye'de cezaevinde bulunan FETÖ'cü rahip Brunson'un serbest bırakılmasını istedi.
Haber Merkezi | 19.07.2018 - 04:59..
http://www.ensonhaber.com/trump-erdo...ni-istedi.html
açılışta yön kaybettirme ustası PALA:...
yukarı gider gibi yapıp,çakar...
dolar var huzur var..
sadece kar al yapmayı bilmek gerek.. sadece alıp üzerine yatmakta bir çözüm bu ülkenin kronik problemlerini düşündüğümüzde (kötü yönetim ve borç) .. ancak uygun seviyelerde kar alıp tekrar alttan yerine koymaya çalışmak daha çok getiri yapabilir..
elbette mr. batırel gibi 10 milyar dolar şak deyip satmak değil bahsettiğim..:kahkah:
ama mesela %5 arttığında %10 u satış gibi.. temkinli rakamlar..nihayetinde bu şekilde %20 den fazlasını satmamak gibi..bir üst limit yani.. çeşitli varyasyonlar denenebilir..
PALA ..500 puan yukardan açıyorsun ama hikayen yok..
Her an ABD ,HALKB ve PAPAZ efendi harekatı beklerken...sat bakalım satabildiğini..
"Turkey is paying more than Senegal on its debt, even though it has a higher credit rating and its economy is 60 times bigger. Why? Analysts say it's Erdoganomics."
https://www.bloomberg.com/amp/news/a...mpression=true
Kredi notu daha yüksek ve ekonomisi 60 kat daha büyük olmasına rağmen
, Türkiye borcu için Senegal den daha fazla faiz ödüyor.. Niçin ?? "Erdoğan ekonomisi" şeklinde cevap veriyor analistler...
yaklaşık bu şekilde çevirebiliriz yukarıdaki yazıyı.. Yalnız adamların karşılaştırdığı ülke de Senegal.. gelinen nokta bu..
Erdoganomics..
yabancıların "erdoğan ekonomisi" nin kısaca anlatmak için kullandıkları ifade..
** yüksek borçlanmaya dayalı bir ekonomi..borcu ödeme kapasitesi aşılarak aşırı borçlanma..
** altyapı yatırımlarının yapısal reformlardan ÇOK daha fazla önemsenmesi, hatta yapısal reformların tamamen gözardı edilmesi..
** keyfi yönetim..merkez bankası bağımsızlığında tartışma götürmeyen bir düşmanca yaklaşım..
faiz ve enflasyon ilişkisindeki komik düşüncede bunun üzerine serpilmiş sosu oluyor..
kısaca mr erdoğanın yönetim tarzının ülkeyi gereğinden daha fazla bir faiz yükü altına soktuğu bir gerçek..
uzun bir aradan sonra ilk kez bankaya gittim bu gün..kredi kartı yaygın olan büyük bir banka..kapıda 3 tane atm var ...her atm başında en az 3er 5 er kişi vardı...ama içeride sadece 3 kişiydik...biri orta yaş üstü 55 60 yaşlarında bir adam..daha sıramatikten nasıl sıra alınacagını bile bilmyor...digeridee yine o yaşlarda bir kadın..ikisininde kredi kartı bloke olmuş ..kadın yanımda oldugu için duydum..minimum ödemesi 280 lira...adamın kini duyamadım meblagını ama bloke oldugunu duydum...kadının kredi kartının blokesinin nedeni bir kredi çekmiş o yüzdenmiş...kadın bilmiyor bile ne kredi çektigini ...telefonla aramışlar...kabul etmiş...veznedeki kadının demesnie göre yapılandırma krdisi çekmiş..onu ödememiş..kısaca konu bu..sanırım iş tahminimiz den de kötü...yaa neyi kabul ettigini dahi bilmeyen bu insanlar..sonuçlarını dahi hesap edemeyen insanları gırtlakarına kadr borçlandırdılar...harcayın yeterki dediler...kredi kartları şişirildi...nasılsa bilmiyor insanlar neyin ne oldugunu...sonra size para verelim kredi kartı borcunuzu kapatalım dediler...yaa adam daha sıramatikten fiş almayı bilmiyor...ve toplumun %60-70 i boyle...bankanın ona verdigi parayı kendinin zannediyor..ve ödemiyor..sonuç geri dönemeyen krediler...ve eminim o atm önlerinde bakleyenlerde ..karttan karta takla attırıyorlardı...bir karttan nakit avans cekip digerine yatıryorlardı..ve bu insanlar akşama kadar survivor ,yemekteyiz, diriliş vs izeyip dünyadan bir haber yaşıyorlar...nakit avans faizleri %2,50 lar dayandı..adamın bundan haberi bile yoktur eminim..eskidende öyle yapıyordu ama faiz nasılsa 1,25-1,35 lerdeydi o zaman yaparken pek canı yanmıyordu..ama şimdi çok canı yanacak çoook...acilen hemen hemde ticaret dişi maaşlı kişilerin kredi limitleri % 20 ye falan düşürülmeli...5bin lira limitli adamın kart limiti bin tl ye falan düşürülmeli..10 bin limitli ler 1500 2 bine falan inmeli..yoksa fena patlayacak..18 yaşında ki çocukta bile 5 bin tl limitli kartvar ya...bu kredi limitleri düşürülmezse ..insanlar fena patlyacak...
ama yol yaptığ :drunk:
durmak yok yola devam :oleyo:
Endex te s.çtım s.çacam formasyonu oluştu [emoji90]
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sçarsam tam sçacam formasyonuda olabilir [emoji90]
aldık-sattık..bereket versin..
akşama poz.da kalınmaz.. ne olur ne olmaz....
Biz aldik daha satamadik. Elimizde kaldi. Patlamazsa iyi [emoji41]
Sorunlu kapanışşşşş. Flat.
Bankaların satıcılı kapatmasına
Rağmen,endexin durumu..
118 hedefini kolaylaştırır..
Yeter ki, gece bi haber çıkmasın
Seviiim koşşş büyük boy bez getir.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
VİOP günlük ve genel
http://imageturko.com/?di=HD1N
Banka satisina ragmen endeks nasil yesil kapatti
Endekste banka ağırlığı kalmamış..
Bugün bariz belli oldu..
Bunu nasıl yaptılar acaba banka falan da çıkarılmadi endeksten peki ağırlık neye göre azaldı acaba ya da azaldı mi gerçekten.
Şimdi bide aselsanın ağırlığını artırdılar, 90lı yıllarda Ereğli garanın rolündeymiş sanırım rolünü geri aldı
BIST100'de Bankaların Ağırlıkları Tarihin En Düşük Seviyesine İndi (Alnusyatırım)
BIST100'DE BANKALARIN AĞIRLIKLARI TARİHİN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE İNDİ
Bir zamanlar bankacılık hisseleri endeks içerisinde ağırlıkta olduğundan "endeksin gerçek fiyatlamasını bozuyor" diye şikayetler gelirdi. Ancak devir değişti ve BIST 100 içerisinde yer alan 10 bankanın toplam endeks içindeki ağırlığı son olarak 21.9'a kadar inmiştir.
Artık banka dışı 12 hisse, endeksin yarısını oluşturmaktadır. Yani 10 banka ve 12 banka dışı geri kalan 78 hissenin endeksteki ağırlığı % 28 olmaktadır.
BIST 100'deki 10 banka, 2007 Haziranından beri borsada, endeks içerisinde yer alıyor. 2008 krizinde bankaların endeksteki payı % 35'e kadar düşse de bir yıl sonra tekrar güçlenerek % 50 seviyelerine ulaşmış. Türkiye'nin notunun iki kurum tarafından yatırım yapılabilire çıkarıldığı Mayıs 2013'de, Endeks dolar bazlı zirve yaparken Bankaların endeksteki oranı %44'müş. O tarihten sonra bankaların payı sürekli düşerek 2015 sonunda 31'e gerilemiş ve 2 yıl buralarda kalmış. 2017 sonundan itibaren yeni bir dalga ile gerileme sürerken son 2 haftada daha da azalarak % 21'e inmiştir.
Bankalar arasında endeks değişimlerine bakıldığında; en dramatik endeksteki ağırlık azalımı ISCTR'de olmuş: % 15'den % 3'lere geriledi. 2008 sonrasında bankaların endeks içerisindeki en büyüğü Garanti olurken 2010'da endeksteki payı % 17'ye ulaşmıştı. Garanti Bankası yıllardır süren bu liderliği bir ara AKBNK'a kaptırsa da sonra geri almışken 3 gündür yeniden Akbank ağırlığı en yüksek banka konumuna gelmiştir.
Alnus Yatırım Menkul Değerler A.Ş
www.alnusyatirim.com
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Vakıfbank pd/dd
0,40 ,,sürünüyor..
Dipteyiz.. Birileri tutup kaldırsa
2 hafta önce , vadeli-spot farkı ...3.090
bugün 1.900...
her gün 100 puan yemekte.. aşağı doğru..
kıvranıyor yıne gecemez aga 93500 94500u ozamaan neden banka sattılar dıye sorarlar
gönül verdiğim Kendi forumda görüşlerimi yazdım buralarda iştah kaçıran kaçırana