Alinti yapmazsaniz daha iyi olacagim, benim kufur seansim boyle olmaz zaten!
Printable View
Neden TL değerleniyor .
1-zirve görüldü inancı ,yani over-shout etkisi,
2-pastörün serbest bırakılması neticesinde ABD'nin Türkiye'ye çok daha ılımlı olacağı beklentisi,
2-yabancılar için kaldıraçlı işlemlerde TL'nin faizinin USD fazinden çok fazla olmasının getirdiği çekicilik.
3-kaldıraçlı işlemlerde ekonomi otoritesinin getridiği yeni kurallar nedeniyle yerlinin TL'de kısa pozisyon alırken yabancıya göre en az 100-10 yani 90 kat daha fazla mali bir yükümlülüğe tabii tutulması .
4-teknik olarak zik-zak formasyonunu andıran 2 tepenin hedefinin 5.40'lı seviyelerin bırakacağı karın çekicliği...
5-malum Suudi Kırallığının gazeteci Kaşıkçıyı İstanbuldaki konsolosluğunda infaz ettiği idda ediliyor.Oradan Türkiyeye SUS payı olarak para gelebileceği beklentisinin oluştuğu iddaları...
....
Ama asıl resimde değişen bir şey yok ...
yabancı dolarda kısa pozisyonda olduğu müddetçe ,top atılsa Türkiyede ekonomi datalar kötü açıklansa bile ,birkaç saatlik - belkide 1 veye 2 günlük düzeltmelerle sene sonu karlılığı için görmezden geleceği eski tecrübelerle sabittir.
soytarılar üşüşmüş yine başlığa..
Amerikan Doları Arjantin Pezosu
35,8990 -0,7895 -2,15%
Brezilya, G. Afrika ve Polonya para birimleri karşısında da değer kaybı var dolarda
Sizin küfür seanslarinin nasıl olduğunu az buçuk öğrendim...sizin gibi dağarcık yok bende maşallahiniz var [emoji51]
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Dolar erken seçim kararı alındığında yanlışım varsa düzeltin 4.05 civarıydı ve hala 5.65-5.70 arası yani %35-40 arası primli sanırsın şu an yazılanları okuyunca 4ün altı gibi konuşuluyor.ne güzel bir algı oyunu. Bu kadar artışa rağmen başarı gibi sunuluyor çok ilginç
aslinda kisa sayilir birkac aylik. 3 noktayi birlestirip paralelini aldim. logaritmik en az 3 5 yillik grafiklerde isime yariyor. daha uzun vadeli.
https://invst.ly/8w3-4
..............
Diyenin ne dediğini üstüne alinandan daha mı iyi bileceksin?
Venus_V3_5580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
geçeriz dolara bütün sorunlar yok olur. amerikadaki insanlar tl'nin inişinden kalkışından nasıl etkilenmiyor ve hatta haberdar bile olmuyorsa biz de o kadar rahat olabiliriz. ekranların sağ altındaki dolar/tl, euro/tl verileri bizi hiç ilgilendirmez. ama elinde tl tutanın gözü hep oradadır, hala .öt sağlam mı yoksa .öte geldik mi sorusunun cevabını arar...
bu arada yerim onların yaptığı piyasayı :)
Bizde duzelen bisey yok. Dusus kuresel. Degerli dolar abd nin zararina tek sebep bu. Dolar biraz daha gevseyecek gibi.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sürekli dejavu oluyor insan. Sene tam hatırlamıyorum USD 4 tepe noktasından 3,38 rakamını görmüştü. 2 Ler 2.5 lar havada uçuşuyordu. Ha USD nin çok düşmesi sadece size karşı kurşun biriktirmelerine sebep olur. Sabit yatay tutacaksın 1-2 senede enflasyon ile zati erir gider. O hareket gibi olursa 5,25 lere falan gelir. Sen ben daha düşecek diye cesaret edemeyizde.. Elin oğlu faiz geliri ile parasına para katar. Sonrada USD sini alır gider .biz ise 10 lirada soluklanırız . [emoji16]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Logoritmik grafikler günlükler de 1 yıl üzeri, haftalıklar da 5 yıl üzeri, aylıklar da 25 yıl üzeri daha uygun bakış açısı sağlar. Bist/TL için geçerlidir, yada usd/DOW için.
Usd/BİST, euro/BİST grafikler yada euro ve usd para birimini kullanmayan ülkelerin grafiklerine euro veya usd ile bakıldığında her vadede lineer bakmak gerekir.
Örnek olarak DAX grafiğine kendi para cinsi euro olarak bakarsak orta ve uzun vade logoritmik, usd olarak incelersek orta ve uzun vade lineer gibi..
Bol kazançlar
kısa vadede ve düşük oynaklık seviyelerinde lineer grafik logaritmik grafiğe benzer. o yüzden lineer grafik de kullanılabilir. ama işin en doğrusu hem kısa hem uzun vadede logaritmik grafiktir...
dolar/tl 2 iken %10 yükselişi ile 2.2 olur. 6 iken 0.2 yükselişi ile 2 iken 0.2 yükselişi aynı miktarda değildir. her zaman oransal bakmak gerekir ve dolayısıyla her zaman logaritmik ölçek kullanmak gerekir...
Kesinlikle haklısınız, kitap dilinde de budur. Çok indikatör çarpanı ile bakış değiştiği için ben yukarıdaki paylaşımımdaki bakış şekilleri ile doğru çalışmalar yapabildim....
Mesela logoritmik aylık başlangıç dalgalı kur geçiş kabul edelim. 5. Dalga sonu 5 üzeri hala beni inandıramıyor... 4,87 ve altı ısrarlı yım, hatta 4,45 vurmalı özellik ile 2018 kapanış 5,15 altı olur ise...Ve burada bu düşüncemi zaman zaman paylaşıyorum.
Bol kazançlar
Bugün Gürcistan parası dolar nezdinde yüzde 7 yükselmiş
Bizde yüzde 2
Ettiğiniz dert bu olsun
Trump istedi değerli dolar istemeyrum daa
Senin istemen bi günnuk
Yani tasa etmeyin
Cuma en gec gene bi hareket çeker bu domuz dolar
Yatırım tavsiye değil
Trump çok şey istiyo
Hepsi birden mümkün değil diyok
Inanmiyo
sebep biz kaynaklı değil yani
Anlaşılır yazmadigimi iddaa ediyolar
Diyomki
Gürcü gibi sağlıklı ekonomin olsa sende yüzde 7 yukselirdin
Bugün için konusursak
Yatırım tavsiye değil version 2.0 reloaded
Beyler sakin , çok büyük bir haber yoksa muhtemelen dönüş zamanı yaklaşıyordur.. akıllı para işini bilir..
Ancak olurda kurda önden yüklemeli faiz artışı sonrasında makul vadelerde düşük seviyeler ortalamaya yansırsa,
Yani bir iki aydan fazla 6 nın altında takılırsak bu süre zarfında balina lara usd bazında yaklaşık yüzde 30 40 lar mertebesinde kar yazdırdık demektir ve ben buna müsaade eden para otoritesi için hiç de iyi şeyler düşünmem.. çünkü bu kazanç faiz piyasasının ürünüdür ve ben bir vergi mükellefiyim.
Aslen reel ekonomi için bi 5 sonra 7.20 sonra 5 sonra 7.20 sonra 5 sonra 7.20 yap
Motor şanzıman nası dağılır gör
Umarim büyük iniş çıkış azalır
Millet az kazancak diye al sat tan
Tüm reel sektör bumlarsa sonra çok aglariz
ne işiniz var burada, ben artık dolarda düşüş kaçınılmaz sayfasında yazıyorum, hepiniz oraya davetlisiniz, çaylar beleş
Az önce ABD/California'da yaşayan orada Tobacco Shop çalıştıran bir arkadaşımla görüştüm, der ki, A'dan Z'ye bir zam furyası yaşanıyormuş örneğin bu yıl sigaraya 3. kez zam gelmiş ve gelen zam son 8 yılın en yüksek zammı der..
Morgage faizleri geçtiğimiz yıla göre neredeyse % 2 seviyelerinden %4.50 seviyesine yükselmiş..
Özetle çok sağlam bir enflasyon yaşanırken faizlerde yükseliyormuş, açıklanan veriler oyma dolma değil gerçekleri yansıtması ve FED'in neden bu hızla faizleri artırdığını destekler yönde..
Bilginize..
Dolar miktarını FED düşürecek.Her ay dolar çekmeye başladı piyasadan .Benim bildiğim gelecek yıl her ay 50 milyar dolar bir yılda 600 milyar piyasadan çekecek.Dolar faizini de 3 kez mi 4 kez mi artırsam diye düşünüyor.Yani artırma işi kesin de sayısı muallak.Bizim her ay bulmamız gereken net 4 5 milyar dolar para var.Bu miktar ana para ödemesi değil ha borç döndürmek için lazım.Petrol artıyor,kış geliyor,turizmden yaza kadar para yok.Biz de piyasadan dolar bulmaya çalışacağız:)))))))))) Benim gördüğüm bu forumdan kimse 5 lerden falan dolar satmaz.Bu emin olun genel bir konsensustur, halkımız dolar sever 5 e düşsün gene dolara millet saldırır,saldıranların sayısı satanlardan çok olur.Bu ahval ve şeraitde dolar düşer diyen dolarını satar ,çıkar diyen dolar alır.Ben malum dolar falan almam ama altına her seviyede yatırım yapmaya devam.Nedeni de demin bir arkadaş yazmış ya bizim tarihimizde borç ödenmediği dönem olmamış falan diye.O zaman ben de diyorum ki her ay sana 4 liradan 5 liradan dünyanın dolarını kimse vermez.Dolar kıtlaşıyor beleşe dolar dünyada artık yok.Gerisi bence hayal.Tabi bence durum böyle :))))))))
Yabancılar çıkmak için kendilerine alan açıyor olabilir mi? Bu geceki hareket pek normal değil gibi!
Moto G (4) cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu akşam bir video seyrettim.Orda adam yabancı bir ekonomistin lafını söyledi çok güldüm.Bu yabancı analist türkiye ekonomisine madencilerin kanaryası demiş.Manası da şuymuş madenciler madene inince yanlarında kanarya alırlarmıış.Zehirli gazdan ilk kanarya ölürmüş madencilerde toksik gaz oranı artışını anlayıp yukarı çıkarlarmış.Mükemmel bir benzetme di mi:))))))))))
Bir de dolar artsın diye düşünenler memleketin aslında iyiliğini istiyor bence.Orda da bir gariplik var.Trump neden fedle kavga ediyor değerli dolar ekonomimiz için iyi değil diyor,çine kızıyor paranı değersiz tutma diye:)))))).Burada bazı arkadaşlar ise değerli tl ekonomimiz için iyi diyor,bir paradoks yok mu,ya bu işi trump ,çinliler falan bilmiyor ya da bizimkiler :))))))))))
Forumdaşlar şimdi bu FED'in piyasadan çekeceği dolarlarla ilgili bir detay paylaşmak istiyorum. Şimdi çekilecek ve imha edilecek bu para bir bakıma dar para arzından bir eksilmeye neden olabilir. Ancak dünyadaki geniş dolar para arzı sadece FED'in piyasadan çekeceği dolara bağımlı değil. Geniş para arzı miktar olarak çok daha büyük ve dünya çapındaki kredi mekanizması ve para çarpanının gevşetilmesi ile ciddi anlamda artabilecek bir potansiyele sahip.
Yani FED piyasadan dolar çekerken ve faiz arttırırken eğer bir resesyonun ön sinyallerini algılarsa kredi döngüsü ve parasal aktarım döngüsü ile de oynayarak ta müdahale edebilir.
O nedenle FED bilanço küçültecek diye illa ki dünyadaki geniş dolar arzının ciddi oranda düşmesi gerekmeyebilir. FED bunu isterse tabii ki o da düşer ama FED bilançosunu küçültürken dahi geniş para arzını arttırabilecek enstrumanlara sahip.
O nedenle FED bilanço küçültürken alternatif kanallardan yapacağı müdahaleleri de aynı anda iyi takip etmekte fayda var diye düşünüyorum.
Değerli tl ucuz dolar aslında bizim için uyuşturucu bağımlılığı gibi bundan kurtulmak lazım.Benim asıl korkum dolar 5 e falan düşerse kanal istanbul ihalesini yapar reis.Aha işte o felaket olur.Gerçi alexogoldo arkadaş memnun olur da genel olarak pek sevimli bakmamak lazım o projeye.Kasımda ihalesi olacaktı,ister komplocu deyin ister başka bir şey dolar 5 e düşer ve kanal istanbul ihalesi olursa ben işte o zaman çapanoğlu ararım valla,burası türkiye her şey akla gelir :))))))))))
Trump dowcu bu kesin.. bu akşamki hareket daha ziyade balina kaynaklı , yerli palanın günahını almışız 🙂
Ars bile yüzde 2 yukarıda.. ars ile koreleyiz ne mutlu..
USDTRY - HOURLY -
Bugune kadar GUNLUK ve HAFTALIK grafik paylastik
Bu da kisa vadeli - saatlik - grafigimiz
Lutfen numaralara ve fibonacci seviyelerine dikkat ediniz
WATCH OUT
5.57 - 62 araligi artik son dusus yeri olmasi lazim. (Yoksa bende kafayi yiyecegim artik)
Kisa vadeli beklentimi ok ile belirttim. (5.88/ Fib Rec 78.60%)
[IMG]http://666kb.com/i/dxv0tqiovplyz1717.png