Hayırlı olsun çok güzel bilanço, lakin fiyat hareketin zamana yayılacağını düşünüyorum.
Printable View
Hayırlı olsun çok güzel bilanço, lakin fiyat hareketin zamana yayılacağını düşünüyorum.
Kral yine krallığını ispatladı. Muazzam bilanço, herkes em sebebiyle tırsarken traktör piyasadan hızla ayrışacaktır. Bakalım tacirler ne diyecek bu sonuçlara :cool:
Analistbaşının yorumlarını dikkatle takip edeceğim. ttrak sat lidfa almış, peh peh peh. Bunlarda zerre akıl yok, nasıl o koltuklarda tutuluyorlar anlamak mümkün değil. Şamarı bir de piyasadan yesinler...
TTRAK
2023 yılı sonunda çok başarılı finansallar vs. her şey çok ama çok güzel tamam da 2024 yılı beklentisi olarak da rekor yıl olan 2023 satış adedine çok yakın bir hedef koymuş şirket 👏👏👏
Çok başarılı bir yıl daha mı yaşayacağız 😍
https://x.com/azizserin75/status/176...d8F2ZUHt93mWtw
Kasada borçlardan fazla nakit var. Bu yıl, bu nakitle bütün finansal borçları sıfırlasalar daha iyi iş yapmış olurlar. Arda kalanı da nakit olarak dağıtabilirler.
Bu hacimdeki bir şirkette sermayenin en az 500 milyona yükseltilmesi gerekir.
Sanırım maddi duran varlıkları güncel değerini bilançoya geçirmemişler, sadece yıllık Enfkasyon uygulaması artışı yapılmış.
Temettu karari da birlikte aciklanmasi gerekmiyor muydu acep ?
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet, geçen sene neredeyse yarım saat arayla temettü de açıklanmış, şimdi niye açıklanmadı acaba?
Bununla birlikte, geçen hafta tofaş da finansallarını açıkladı, o da temettü açıklamadı. Koç, finansallarla birlikte temettü açıklama geleneğini bitirdi galiba.
Aksa vb bazıları finansalla aynı gün temettü açıklamaya devam ediyor....
Arkadaşlar,
2022 ve 2023 vergi öncesi karlar sırasıyla 4,55 ve 12.13 milyar lira iken (2.6 katı) toplam vergi gideri ise yine sırasıyla 243 ve 2.795 milyon lira ( 11.5 kat) nasıl oluyor?
2022 yılı için vergi öncesi karın %5,5'i kadar vergi çıkarken 2023 de %23'ü kadar vergi çıkmış? Sebebini bilen var mı?
https://i.hizliresim.com/kqlnimj.jpg
Temettü oranının açıklanmamasına ben de şaşırdım doğrusu, niye daha sonraya bıraktılar acaba. Gerçi Tofaş da bilanço açıklayalı bir hafta oldu ve halen temettü oranı belli değil.
ihracat satışlarında % 6 civarında bir gerileme olmuş.
Onu da bu sene telafi ederler artık.
Genel olarak bilanço gayet iyi gelmiş hayırlı olsun
Ama hisse fiyatlaması yeterli olmadı, ne bilanço öncesi
ne bilanço sonrası fiyatlama çok zayıf kaldı.
Şahsen ben de hayal kırıklığı yarattı.
Ahım şahım bir hareket beklentisinde şahsen değilim zira unutmamak lazım geçen sene seçim sonrası fiyatlaması borsada çoşku yaratırken o iklimde bedelsiz de gelip üstüne zaten özel bir sene geçiriyor oluşumuz ile fiyat 3 kat ve daha da göz önünde bulundurulacak bir şekilde çok kısa sürede fiyatlandı. Açık konuşmak gerekirse Türkçesi tahtada operasyon yapıldı. Bunun ceremesinin çekileceği aşikar, şu an olan ve bu yılda endeksin gerisinde kalacağını beklediğim öngörüm bu. Geçen sene o hareketi o kadar hızla yapmayıp doğal fiyatlamanın olması gerçekleşse idi tahta bu şekilde kıvranmazdı. Bu yıl şirketin beklentileri her ne kadar çok kötü olmasada piyasanın gözünde geçen senenin altında. Hasılı kelam psikoloji ve beklentiler benim görüşüm çok üst seviyede tutulmamalı diye düşünüyorum. Ben böyle yapıyorum.
Alnus yatırım Türk traktör için tavsiyesini 1285 TL hedef fiyat ile al olarak başlattı.kaynak İş cep.
Temettüye gelince belki de vermeyecekler temettü ne düşünüyorlar bilinmez.
Pazartesi de eksi kapatır artık!!!
Fiyati falan geçtim de arkadaş neden temettulerden haber yok ? Killanmaya baslayacam artik. Eskiden tak blancoyla birlilte salarlardi temettuyu de hayirdir ? Şu işin senede 1 olmasi zaten saçmalik bir de iyice sündürüyorlar mevzuyu
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Patron aynen iyice gerdiler , tofaş 10 günü geçti tık yok traktörde açıklama yapmadı , eee çarşama Ford açıklayacak bakalım o ne yapacak.....🇹🇷🇹🇷
Bu sene enflasyon muhasebesi şirketlerin ahengini bozdu
bilançoyu açıklayan koç grubu şirketleri temettü açıklamıyor
Hayırdır, temettü dağıtmama gibi bir karar filan mı olacak ??
Şirket açıklamadan kesin hüküm vermemek lazım
Tav Havalimanları yıllardır temettü verirdi.
Bu sene bir anda temettü vermeme kararı aldı
Üstelik harika bir bilanço açıkladı, Bir önceki seneye
göre net kârını % 297 artırmış.
O yüzden bu temettü işinde peşin hükümlü düşünemiyorum.
2 gün önce ttrak : işte bilanço 9,3 milyar kar elde ettik. pazar payımız artırdık
uv yatırımcı : güzel temettü ne kadar :rules:
dün ttrak : 2024 hedefimiz 45-50 bin arası satış
uv yatırımcı : iyi fena değil temettü ne kadar :hah:
bugün ttrak: 70. yılımızda 1,111,111 inci traktörümüz ürettik
uv y : çok iyi temettü ne kadar :rtfm:
yarın ttrak : iste yeni ürünlerimiz.....
uvy ::vk:
not: yorumlarda bahsedildiğinden dolayı belirteyim tavhl, aldığı büyük ihale ve terminal yapımı gibi yüksek harcamalarında dolayı yaklaşık 3 yıldır temettü vermemektedir.
Benim tahminim temettü verir finansallarında bozulma yok eğer temettü verilmezse başka şey düşünüyorlardır tabi önemli olan traktörün performansı 26 aralık ayından bugüne kötü denemez daha iyi olması gerekirdi olmadı teknik ve temel iyi durumda hayırlısı diyelim ytd.
Ayrıca traktörün 70,yılında 1,111,111 inci traktörünü üretti kaynak iş cep.
Sayı tuhaf 111 nedir tesadüf diyelim fakat spekülatör traktör gibi olmuş :)
Ttrak ın bu yıl temettü vermemesi ve kasadaki nakitle bütün finansal borçları sıfırlanması ortaklığın yararına olur.
Ama bilançolarda belirtilen maddi duran varlık değeri fabrikaların gerçek değerinin çok gerisinde. Koç grubunda bu varlıkları güncel değerlerinde yansıtsa özsermaye daha bilinir olur. Ve yüksek potansiyel bedelsiz kaynağı yükselir.
Sakin... Sakin...
2023 geride kaldı 2024 beklentilerine odaklanmak lazım. Kâr ne kadar gelebilir
https://youtu.be/3QnlFDx0OyU?si=eUaJGhk4cU1g1DGr
Toaso, Ttrak ve Tuprs. Üçü de Koç'un şirketleri ve her yıl âdet olduğu üzere bilançoyla beraber temettüyü de açıklıyorlardı. Bu yıl açıklamadılar. Tahminimce 28 Şubat'ta Kare as Froto'nun da bilanço açıklamasıyla beraber temettüyü bu yıl es geçebilirler bu 4 şirket.
Eğer bu yıl enflasyon muhasebesi, yatırım matırım ayağına temettü vermezlerse dırahtör 700 lere, Fort 800 lere inse de daha çok lot alsak diye ellerini ovuşturur bir kısım millet. Seneye ziyadesiyle telafi edip 2 kat demettü de verebilirler.
Benim temennim bu yıl 4 şirket de demettü versin. Üzmesin bizi.
G. kurul da duyurmadılar, g. krulu da mı pas geçecekler, temettüye has bir durum değil.
Bu yıl ilk kez enflasyon muhasebesi uygulanıyor. Bilançolarda sürprizler olma olasılığı yüksek. Bu nedenle Koç gurubu tüm şirketlerin bilançolarını bekleyebilir. Kötü bilanço getiren, parasal desteğe ihtiyaç duyabilecek koç gurubu şirketlerine destek amaçlı önlem olarak genel kurul tarihi ve temettü kararı açıklanmaması anlaşılabilir. Bekliyoruz.
Eğer düşündüğüm gibi olursa, yani kâr başka bir koç şirketine finansal destek amaçlı kullanılsa bile endişe etmeye gerek yok. Aynı TUPRS ın 3 yıl temettü vermeyip, sonrasında hepsini telafi eden geçen yılki temettü ve bedelsizini TTRAK ve diğer koç şirketleri de yapacaktır. Temettü vermeme olasılığı borsada düşüşe neden olursa, bu bizler için alım fırsatı olarak değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Hissemize sahip çıkalım ve yabancılara kaptırmayalım.
Hepsi temettü verecek. İlk genel kurulda ne oranda vereceklerini okuyacağız. Vermemeleri için em bir sebep değil. Oran farklı olabilir ama vermemezlik olmaz.
aklın yolu bir. bence de aynen böyle olacak. ihtimal, enflasyon muhasebesinin özellikle yatırımlarda kısa - orta - uzun vadedeki etkilerini görüşüp ona göre bir yol çizmek istiyorlar. ama yine de bunu dile getirmeleri daha isabetli olacaktır. ayrıca Tüpraş değerlemesi yaptırdıklarına dair haberler var, bu tarz haberler diğer grup şirketlerini zincirleme olumlu/olumsuz hareketlere açık bırakır.
kendi adıma yatırım anlamında son büyük kale Koç şirketleri kaldı. eğer onlar da bir şekilde borsadan çekilirse veya dümen kırarsa ben de yurtdışına dümen kırarım.
Paydaş kardeşler, enflasyon muhasebesi, servet vergisi ödemesine benzeş son derece teknik bir konudur. Kısa-orta vadeli vergisel planlama yapmadan en küçük adımı atamazsınız. Traktör oldukça öne çıkabilecek epey iyi bir yerde. Sakin olmakta fayda var. Sakin olun, izleyin.
Evet o gün bana da üfürdüler. Ben manasız bulduğum için herhangi bir ekstra pozisyon almadım. Ama en beğendiğim firmalardan beri. Taşımaya devam.
Sanmıyorum koçların tüpraşı satacağını. Ciddi emek var, bunun karşılığı da piyasadaki fiyat değil. Ben olsam bu fiyata satmam. Ama başka planlar, durumlar var mıdır bilemem. Çıkar bir deli verir manyak bir fiyat, satış olur o zaman.
Tüpraş içinden de bilgi almak için bir girişimim olmadı. Daha da dillenirse sorarım arkadaşlara ama ser verip sır vermez onlar. Çok ketumlar :)
Fransa'da çiftçi eylemleri sertleşiyor.
https://i.hizliresim.com/8orntdr.jpeg
https://i.hizliresim.com/n66mx7v.jpg