Bilançoyu ne zaman atacaklar acaba 3 aydır ne yaptılar bilmiyoruz.
Printable View
Bilançoyu ne zaman atacaklar acaba 3 aydır ne yaptılar bilmiyoruz.
Evet hocam haklısın üretiyor,daha önce bir iş için görüşmüştük
daha çok çubuk kangal haddehanesinde makina,savunma sanayi
ve otomotiv için özellikli çeliklere ağırlık verdiklerini belirtmişlerdi.
Zaten bakanlık da sanrım görüşmüş üretim kapasitesi ile ilgili.
Hocam bi çıkış yakaladık son durum nedir
Grafiklere ulaşma imkanım yok şu an ancak ortalamaları aşağıda kaldı
sanırım 140 lar civarı,genelde ortalamalarına temas ediyor,
ancak deprem hikayesi oluştu diğer inşaatla alakalı şirketlerle
ilişkilendiği için hepsi birden hareket etti,bir de bölgeye yakınlığı sözkonusu,
aşağıdaki ortalamasına temas ederse daha sağlıklı olur diğer türlü
kısa vadeciler için dönüşü de sert olur ,tavan
çözülürse dönüşünü izlemek gerekli,155 üzerinde 2-3 gün kapanış yaparsa
devam eder diye düşünüyorum.
Dün satıcılar daha güçlüğü olduğu halde ki 17.000 lot eksideyken
tavan kapattı,alım tarafında işyat garanti vakıf ve info vardı
bugünde aynı kurumlar var tahtayı da onlar sırtlıyor.
Saat 15.30 gibi 45 bin alıcı vardı tavan da ondan sonra ne oldu bakamadım
Fazla bi işlem hacmiylede gittimiyor zaten. İyi mi kötümü. Çözemedim
zaten bu sevıyelerı daha önce kaç sefer test etti ki düşüşte hacimsizdi. Şuan hacim olmaması normal. 180-200 bandı ve üstünde ciddi hacim yapmasını beklerım. Öncesinde öyle bastılarki fiyatı ki hafta full tavan yapsak zirveye anca varıyoruz. Çıkarken bile sevindirmiyor.
Ortalamalar aşağıda kaldığında yaptığı şeyler genelde ,
147 leri görerek ortalamasına temas etti ancak indikatörleri aşağıda
halen 155 üzeri günlük kapanışlar yaparsa devam eder,diğer türlü aşağıları yoklar
bu arada daha önce -17000 le tavan olmuştu bugün + 20.000 de ama nerelere geldi.
alım satım tarafıda kaç gündür 130 lardan satanlar buradan alım tarafında
sürekli bir cepten diğer cebe bunlar.
[IMG]https://i.hizliresim.com/gkfd4rm.png[/IMG]
Bugünkü köpüğün alınması hareketi iyi oldu sanki... Yarın (Perşembe) yönü belli olur...
CPH1941 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu inşaatlara ve altı yapılara bu firmanın verecek malı yok galiba li taban oldu.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ne zaman kagıda olumlu bır hava gelse bir kurum cıkıyor bir dünya malı kar zarar düşük yüksek demeden boşaltmaya başlıyor haliyle hisse darmaduman oluyor. Hiçmi sekmez ya. Dün 65 k mal boşaltmış ctybank. Boşalttıgı lotlar maliyetinin altında. Ne yapmaya çalısıyor bir gün önce tavandan neden vermedin madem. Kar satışı sanıyor bilmeyende .
nexsus hocanın dediği gibi ceptu cep yapılıyo nerden biliyoz maliyetinin üstü olduğunu başka kurumdan belki daha aşağıdan malları almadığı.ytd
bank of olsa tamam satar çünkü al satçı citi para kazanmadan satmaz ikinci ihtimal patronla anlaşamadılar
1-24 şubat takası,
citi ve ykredi satış tarafında sonuçta 120 lere geldiğinde onlar toplamıştı,
kâr satışı olarak düşünülebilir.Garanti işyat ve akbnk alım tarafında şimdlik
onlar sürüklüyor bofa dün de satıcıydı bunlarda citi nin takasına yansıyacak.
Zaten citi belli miktar lotun üzerine çıktığında genelde satış tarafında oluyor.
[IMG]https://i.hizliresim.com/cyk8km8.png[/IMG]
hocam takaslara bakıyomda patron takasları güzel yapmış yatırım fonları ,deniz ,iş bankası iş yatırım konsorsiyum işbirliği .ytd.
Brsan iyi kar açıkladı fk 7 lere indi. Bizimkinin bilanço bugun yarın gelir aslında kötü bekluyordum ama şimdi brsan gibi iyi gelirmi acaba dıyorum?.anlamadıgım nokta demırcelık fıyatları dipte resesyon daralma şu bu derken brsan satışı ve karlılıgı uzaya cıkmış son ceyrekde. Bu nasıl oldu anlam veremedim acıkcası
Bilanço ne gelirse gelsin.Maalesefki hepimizi uzen deprem den sonra sadece o bölgede 550 bin bina yenilenecekmis.Mevcut devletin dargelirli projeleri, İstanbul,İzmir gibi deprem bölgesi yenilemeleri baslibasina bir iş potansiyeli.Bunun ürettiği ürünler bina projelerini kapsıyor diye biliyorum ki fabrika 3 var diya çalışması lazım.Bu sermayede oyuncak oldu bu potansiyele..CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Haklısınız resesyon daralma normalde etkiledi piyasaları,
Ancak Brsan faaliyet raporunda da belirttiği gibi ABD ve Mısır'a yapılan
ihracatlar da önemli artış olmuş,ABD ye özellikle yüksek kar marjlı
kuyu ve sondaj borusu satışı önemli ölçüde artmış,ek olarak spiral borular
ciro ve karlılık da artışın böüyük bölümünü oluşturmuş.
Bu ürünler Erbosan da üretilmiyor o sebeple açıklayacağı ciro ve karlılık
küçük çaplı sanayi tipi boru profil ve doğalgaz boruları piyasası için belirleyici
olabilir.
Deprem sebebiyle özellikle küçük çaplı evlere döşenen doğalgaz
boruları,su boruları ve konstrüksiyon için kullanılan profil ve borular açısından
faydalı olacaktır.O bölgeye de daha yakın Osmaniye de Tosçelik ve Yücel boru var
hakeza hatay da Yücel borunun bir fabrikası daha var,İskenderun da da irili
ufaklı profil fabrikalaı var.
Genel olarak talep olacağı düşünülürse etkisi olacağı da düşünülebilir.Çünkü
yakın ya da uzak deprem bölgesi talebine çalışan firmalar bu kez diğer bölgelerde
boşluklar oluşacak öyle ya da böyle yeni taleple olacaktır.
Ancak Erbosan zaten ne enflasyonu fiyatladı ne karlılığı halen 2 sene önceki
fiyatlarda daha önce bahsetmiştim 120 li rakamlar kaç senedir altında kapanışlar
yapmadığı yerler oralara gelince zaten alım da geliyor.Ancak kısa günün karı
biraz primlense mallar satılıyor,UV li takasında tutan görünmüyor pek.
Belki bu bilançodan sonra alan satan kurumlarla takip edilebilir.
Bu seneki beklenti birincisi ilk çeyrekteki çelik fiyatlarının artışı ikincisi de
deprem sebebiyle oluşacak talebin durgunluğun önüne geçmesi,hakeza
halen kuşa dönmüş sermayeyi artırmamakta ısrarları biterse.
Doğalgaz olan şehirlerdeki yıkılan yıkılacak olan büyükşehirlerde ki dönüşüm binalarindaki doğalgaz hatları zaten 3/5yillik ciro demektir
( Sadece doğalgaz borularında)
bu şirketin hala 2 sene önceki fiyatlarda olması gerçekten çok çok enterasan. sermaye artımı yapmasının hisseye olumsuz etki yapcağını düşünüyorum her geçen gün bedelsiz potansiyeli arttıkca sadece bu sebepten alıcılar gelıyor. Önce enflasyon kayıplarını geri vermeli. Buda 500 lira eder kabaca.
Depremin cirosunda yaratacagı etki vs hiç girmiyorum o apayrı bir hikaye.Ama ihracat tarafında celık boru sektoru resesyona ragmen geçtiğimiz yılı yüzde 30 lara varan büyüme ile kapattı. Üstüne secim sonrası euro nun 25 lıralara gidecegini tahmin edersek bu şartlarda gelecek fkları siz düşünün.
Ilk defa borusandan sonra karını açıklıyacak .artı piyasada eksiyse olumlu
Boru lar artıda.Borusan 2 gündür tavan.Bunun borular PASLI galiba..Son günlerdeki hareketlerine bakınca.Bilancoyuda sona sakliyor.Etleri ne budlari ne son güne bilanço saklıyorlar.Hep spk.isi.mal toplayamadi herhalde..Bunlar deprem var diye Mart sonuna bilebirakirlar.
bariz baskı yapıyor tahtada. bilançoyuda kasıtlı atmadı katılıyorum size demekki bilanço iyi yoksa coktan sallardı kucagımıza bilançoyu
Kayserili bunlar ,malum ...Bu konu da saibeliler zaten.CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2022/12 net kar ...365.700.782
Satışlar...2.454.454.538
Hayırlı olsun...
Taban açar yarın
2022satışlar 2.454 2021de 1296. Brütkar 2022. 627. 2021 298. Esas faalt karı 2022 538 2021 318. Favök 2022 416 2021 210.borçlar azalmış okadarda kötü değil.
Hayırlı olur inşaallah.
Adamlar borç eritmiş bu iyiye işaret degilmi bide döviz artmıs [emoji3544]
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gelecek bılancolarda karın daha ıyı olacagını gosterıyor satıslar dusmez ise
dikkatimi ceken brüt kar marjı bir önceki ceyregınde altında gelmıs o kadar sac fıyatları dıbe gıtmısken nasıl brüt kar marjını bu kadar dusuk tuttular merak edıyorum. Q3 de ellerınde yuksek malıyetlı sac varken bıle bundan daha fazla brut kar marjı vardı. Bilanço ile oynamamışlardır umarım mantıklı değil bu iş
İşin ilginç yanı pd miz bile borusan ve erciyes ten daha düşük
Bu gidişle brsan da geçer bizi
Bilemiyorum ki 199 gördü duruyo hala eninde sonunda yapacak hareketini tekkeyi bekliyom. 6 7 senede 1 10 gidiyor erbos sabır kağıdı. Dolar bazında hiç bir zaman kaybettirmedi.hersene temettü verir. Temettü hisseleri arasında gözükmez Bu sene nerden baksan hisse başı 3 4 tl arası temettü verir.belkide daha fazlası.
Patronun vardır bi bildiği ne zaman izin verirse ozaman geçen yazdım azimut yatırm fonları iş deniz burda bulunan takaslar yüzde 99 değil. Yüzde yüz kendi malları. Şirket batmadıktan sonra kendine bi fiyat belirle ordan çık benşm hedefim 750. Ytd değildir.
abi hedefi düşük tutuyorum yine olmuyor nasıl bır mantık yani hala yerinde sayıyor kagıt bu kadar gaddar olunmaz. hadi tatmın etmez kazanc, kısmetimiz bu kadarmış dersin kabullenirsin ama nereye baksan 4-5 kat gitmiş hisseler arabalar evler hersey. Bu aynı yerınde sayıyor aldıgımızdan beri. Lanet olsun desen versen aldıgının 4 te 1 ine vermiş oluyorsun enflasyon hesabı yaparsak. Para kazandırmaycanda paramızı geri ver bari. Sürekli kar eden büyüyen bist100 firması. Nasıl böyle bir fiyatlama olur.
ha gayret borusan az kaldı
kagıt zaten ucuz kalmıştı en cok kaybeden yıne erbos oldu bu hengamede. Bariz bir şekilde cezalandırıyorlar ky yi. 2023 yılı Ilk bılanco ile satışların durumuna gore yorum yapmak daha saglıklı olacaktır ama yine deprem bolgesınde prefabrık celık konst. satısı patlaması yasandı illaki ciroya ve karlılıga yansıyacak. Hrc fiyatlarıda yükseldi. Rüzgar arkasından esiyor ama yine tersine gidiyor fiyat. Anlamak mümkün değil diyecemde mümkün aslında.