Cevap süresi için de şöyle bir şeyler yazıyor ama bize hala cevap gelmedi.
https://i.ibb.co/BZ5dpwH/Screenshot-...2-18-35-37.png
resim indir url
Printable View
Cevap süresi için de şöyle bir şeyler yazıyor ama bize hala cevap gelmedi.
https://i.ibb.co/BZ5dpwH/Screenshot-...2-18-35-37.png
resim indir url
Haksız rekabet tartışmaya açık bir konu aslında. Yukarıda paylaştığım maddelere göre yapılacak yahut yapılmayacak işlemler de tartışılır.
Ama kurul , direk bakanlığın yahut zarar gördüğünü iddia eden bir işletmenin şikayeti üzerine harekete geçer, incelemeler yapar ve bu birleşme ülke için uygun değilse bir şeyler bulur . Siz anladınız beni.
Hali hazırda bir şey bulması da gerekmez. Geleceğe yönelik , rekabeti engelleyecek bir şeylerden kuşkulanırsa yine iptal edebilir.
Bunlar benim görüşlerim.
BİST 30 için 1 yıllık performanslara bakarsak, soda başı çekiyor. Diğer hisseler için bozulan bilançolar mevcut onun için düştü diyebiliriz, soda ise geçen seneye göre daha iyi bilanço gelmesine rağmen bu fiyatlarda. Diğerleri gelecekte ki iyi bilançoları fiyatlarken de seyretmek zorunda kalmayız umarım.
https://i.hizliresim.com/eNrRuD.jpg
Gerçekten bu listeye bakınca üzülmemek elde değil. Bi dünya kar ediyoruz ilk çeyrekte bu boktan ortamda ama paranın hammallığını yaptırıyorlar bize. Elimde bu listeden 47 maliyetli bimaş; liste dışından ise 3.43 maliyetli deva holding vardı. Cüzzi miktarlar tutuyorum hala baktıkça insan üzülüyor. Deva dile kolay 5 katına çıkmış; bımaş da yüzde 40 yapmış kabaca. Biz naptık? Sodaya inandık. Tl bazlı bile zarardayız. Dolar ile kıyaslarsan zaten mokoko. Bi de gözünü kapa hisse seç gitmeyen yok neredeyse... İşin kötü yanı belirsizlik ne kadar devam edecek belli değil. 25.02 öncesi malları zaten bir umut 9.3 ten alırlar diye satamıyoruz.
Öte yandan da bimin bile tavan çektiği bir ortamda sadece bir birleşme iptal oldu ya da çağrı fiyatı 10 lira haberi sodayı roketler bunu da düşünüyoruz. Neyse beklemeye devam. Inşallah sonunda atalarımızin da dediği gibi tekkeyi bekleyen çorbayı içer ;)
10 lira olsa bile zarar çıkmıyor. ABJANCKDOKS çocukları fena zarar ettirdi bize. Biz zarar ettikten sonra kazandıkları parayı kıvırıp kullansınlar.
Olağanüstü bir şey olmazsa karın yüzde 50 sini dağıtırız ... Ama bu sene dağıtmıyoruz , bir durum yok ama yine de dağıtmıyoruz.
Biz madem alacağız. ... hüloooo. Yok yok vazgeçtik biz sodayı kapatıyoruz. Niye ? Daha az müşteri temsilcisi çalıştıracagiz. Beğenmeyen hisselerini yarı fiyatına bize versin.
İttir git . Daha az müşteri temsilcisi çalıştıracakmış.
Biz çok kurumsal bir bankayız ama her haltı yeriz.
Biz demokrasi partisiyiz ve hiç çıkarımız yok ama her haksızlığı onaylarız.
Ittirin gidin . Çıkar saglamıyorlarmıs.
SÖyleyecek hem çok şey, hem de hiç bir şey yok. Kendi adıma, grubun davranışı mı denir, ne denir bilemem ama tamamen hayalkırıklığı oldu. Orta-uzun vade de hep olacak olsamda, aklımın bi ucunda böyle zamanlarda nasıl davranacağı kalacak.
SPK örneğin bugün çıkan serbest döviz fonlarında stopajın arttırılması kararının akabinde hemen tebliğ yayınladı sabah.
Aslında kanunla paralel hemen aksiyon alınıyor.
Beklediğimiz kanunun akabinde taslak tebliğde yayınlanmasına rağmen, hala kesin tebliği bekliyoruz. Neden uzuyor bu da soru işareti.
İyice durgunlaştı, ne alan var, ne satan.
Sodaya nasıl bir tuzak kurmuşlar böyle. Bu iş için para alan ekran karşısında dörtgöz olmuş, tahtayı manipüle edenler var. İçerden öğrenenler var. Şimdi şu hesabı yapar mısınız ? Şişe fiatı 5.03 / Soda kaç 5.73 an itibariye.. Birleşme oranı kaç ? 1.16 ..
5.03x 1.16 = 5.84 fiat yapıyor. yeni alan birisi için Şişe almak nedir ya. Soda ile birleşme oranı bile mahkemelik olacak cinsten arızalı zaten.. En az 1.4 olmalı. Soda altın iken , Şişecam gümüş..SPK bie sorsun bakalım yatırım kuruluşlarına. Biri kimyasal diğeri cam. 2.250 milyon sermayeli camın ilk çeyrek karı ile 1 milyon sermayeli sodanın karı aynı. Piyasanın oluşmasına müsaade etmiyorlar. Hem alış hem satış tarafında tahtayı eziyorlar. Gelişmiş piyasalarda böyle bir şeyi yapamazlar. Nasıl ısmarlama fiatlar böyle. Serbest piyasa bu mudur ? Çok yazık ediyorlar ülke sermaye piyasalarına. Güven paradan daha kıymetli. Bu anlayış bitmeli..Bir yaptırım olmalı. Hukuk ve Adalet herşeydir. İlaç gibidir, sermaye piyasalarına. Böyle seyredilmemeli. Serbest piyasa bu değil !
Temettü Ödemesi Sonrasında Net Ayrılma Hakkı Kullanım Fiyatları
Şişecam 5,126
Trakya Cam 3,370
Anadolu Cam 4,322
Denizli Cam 8,852
Soda Sanayii 6,144
Bendeki sistemde 60 dakikalık da al verdi bugün, grafiğin altındaki grafikler yabancı ve kamu takası. İnşallah herkes zararını çıkarır.
https://i.hizliresim.com/iGTcLQ.png
Hisse üzerinde iki önemli belirsizlik var biri birleşme diğeri ise Chp hisselerinin hazineye devri konusu, birleşme konusunda şirketin yaptığı açıklamada Temmuz gibi Spk'dan bir sonuç çıkacağı ve Ağustos gibi de birleşmenin tamamlanacağı yönünde, şurada az bir zaman kaldı bakalım nasıl bir sonuç çıkacak. Diğer hususun ne olacağı belirsiz bu belirsizlerin hisse üzerinde yarattığı baskı devam ediyor, büyükler alım yönlü bulaşmıyorlar galiba, birileri de bu belirsiz ortamı kendileri açısından bir fırsata çevirmek, belki de yukarıdan verdikleri malları aşağıdan toplayabilmek amacında olabilir.
Geçmişte de böyle 13-15 ay arası yatayda kalıp enerji biriktirir sonrasında dolardaki yükselişi de arkasına alarak bir trend ile birlikte %55-60 civarında primlenirdi bu seferki durum biraz farklı ve kabak tadı verdi. Doların geldiği seviyeler, piyasanın dipten dönüşü sonrasında piyasadan epey bir alacağı birikti bakalım nasıl bir sonuç çıkacak bekliyoruz. Ancak böyle sonsuza kadar süremez, tabi portföyü de tek hisseye bağlamak bu gibi durumlarda oldukça can sıkıcı olur o yüzden 3-5 hisseden oluşan bir portföy oluşturmak ve bu hisseler arasında pozisyon belirlemek en sağlıklısı olacaktır.
Aynı şeyleri düşünüyorum sadece tek korkum bu hazine devir işleri olumlu yada olumsuz hemen sonuçlanacak gibi değil sürerse 1 yıl bu baskı kalkmaz birleşme olsa dahi fiyat yükselmez baskı ile daha da düşer diye düşünüyorum...
birleşme olmazsa baskı olacağını düşünmüyorum sodadaki Atatürk hissesi yuzde 10 diye biliyorum yatirim tavsiyesi degildur
Mi 9T cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şuanki fiyatlamaya göre fiyatlamada en kötü performans SODA da şimdiye kadar hep ŞİŞE ile 1 liralik fark oluşmaktaydı..Ya diğer şirketler aşağiya salacak yada SODA çok yakinda güzel bi tepki verecek....Denizli tepkii verdi...Sira Sodada
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Credit Suisse dün yine soda aldı. Bir de Hsbc vakası var 4 tahtada, ne yaptığı pek anlaşılmıyor.
Is yatirim traky soda ve sisede satici bugun. Soda bariz sisenin gerisine dustu degisim oraninda. Sodanin baskisi ne acaba. Iyice degersizlestirdiler. Trakya ve soda degisim oraninda sisenin gerisinde.
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aursuğu yer hem fibo 61 hem yükselen trend direnci.burayı kırarsa rahatlayabilir.
https://i.hizliresim.com/C8nBZs.png
Eşeğin büyüğü 6,28 de.2008 den gelen log yükselen trend direnci.
https://i.hizliresim.com/sZtHSP.png
Suan da 5.90 a kadsr bir direnc yok aslinda. Oraya kadar hizla yukselmesi lazjm. Ayric sise degisim orani da asagi yukari 5.90 civari.
https://twitter.com/malianaliz35/sta...523284992?s=19
Biz tebliği değil de kulis görüşmelerinin sonuçlanmasını bekliyoruz galiba.
2008'den gelen log yükselen trend direncinin üstünden bulunmasından gerisi Birezilya dizisi gibi yalan, dolan, entirika.
Yarın başvuru yapılalı 39 gün olacak.
Yanlış yapmadıysam Oyak Çimento birleşme süreci
13.12.2019 Birleşme niyetiyle görüşmelere başlanmasına
31.12.2019 Başvuru
10.02.2020 1.Güncelleme
14.02.2020 2.Güncelleme
21.02.2020 SPK onayı
01.06.2020 OYAK ÇİMENTO FABRİKALARI A.Ş. olarak borsada işlemde.
iyice uzadı süreç ne bilanço, ne kaçan ralliler her şeyin tadını kaçırdılar. milletin piyasa değeri fezaya çıkmış, bunlar hala kağıdı baskı altına alıyorlar. Çeksinler yukarı verir zaten insanlar.
İKMİB/Pelister: Kimya sektörünün ihracatı 20 milyar doları yakalar https://t.co/Rct0Z0bV65 https://t.co/sZWnrDiRqn
Hadi yine iyiyiz:))
SM-T800 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alt coinler ana coin karsisinda her gecen gun degersizlesiyor.
Ama benim artik ciddi ciddi morelim bozuluyo sıkıldım nereye patlicaksa patlasin artik birsey olsun yaaa bari heyecan olsun KAP gondersinler birlesme surecimiz devam ediyor diye spk disinizi az daha sıkın desin yaa birsey olsun is bankasi tehdit etsin birlesmeyi bozarim diye birsey olsun ne olursa kabulum ... Valla fiyata bakasim gelmiyo sirf heyecan olsun diye 10 15 lot farkli hisselerden aldim onlarda bile buyuk kar yaptim birinde zarar ama heyecan var
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence aşağıya gitme ihtimali zayıf
Bu hafta biraz SODA aldım.
hayırlısı diyelim
Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Anayasa Mahkemesi, CHP'nin parti kesin hesabı teslimi süresinin uzatılması talebini reddetti
Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, haziran ayı sonuna kadar sunulması zorunlu olan parti kesin hesabı teslim süresinin, eylül ayının son iş günü olarak belirlenmesi talebini reddetti.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, CHP, Anayasa Mahkemesine sunduğu dilekçede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle il ve ilçe başkanlıklarının 2019 yılı kesin hesaplarının süresinde, parti genel merkezine teslim edilemeyeceği öngörüsünde bulunulduğunu belirterek, haziran ayı sonuna kadar Yüksek Mahkemeye sunulması zorunlu olan parti kesin hesabının teslim süresinin 2020 yılı için eylül ayının son iş günü olarak belirlenmesini talep etti.
Yüksek Mahkeme, CHP'nin talebini oy birliğiyle reddetti.
Kararda, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 73. maddesinin üçüncü fıkrasında, "bağlı ilçeleri de kapsamak üzere il örgütleri tarafından nisan ayı sonuna kadar hazırlanan kesin hesaplar ile parti genel merkezine ilişkin kesin hesabın merkez karar ve yönetim kurulunca incelenerek karara bağlanacağı ve birleştirileceği"nin hüküm altına alındığı hatırlatıldı.
Aynı kanundaki hükümle kara bağlanarak, birleştirilen kesin hesabın parti genel başkanınca haziran ayı sonuna kadar Anayasa Mahkemesi Başkanlığına verilmesinin zorunlu kılındığı vurgulanan kararda, Kanun gereğince siyasi partilerin, haziran ayı sonuna kadar Yüksek Mahkemeye sunulacak birleştirilmiş kesin hesap ile parti merkez ve bağlı ilçeleri de kapsayan iller teşkilatı kesin hesaplarının hazırlık süreci, toplantı, defter ve belge düzenleme ile koordinasyon faaliyetlerini gerçekleştirmesini gerekli kıldığı belirtildi.
Söz konusu faaliyetlerin icrasının, salgın nedeniyle zamanında yerine getirilememesinde mücbir sebep bulunup bulunmadığının Anayasa Mahkemesince değerlendirilmesinin mümkün olmadığı ifade edilen kararda, yürürlükteki bir kanun hükmünün uygulanmamasına veya kanunda belirtilen tarih dışında bir tarihin esas alınmasına da imkan bulunmadığı kaydedildi.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Gecen sene agu dan beri soda sise nikah kiydim. Portföye bakarken gözüm bile gormez oldu bu ikisini. 2021-22-23 artik ne zaman denk gelirse tasima maliyetim vsSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen bende sise ve soda aldim cacik oldu bende bakmiyorum , ne zaman cikarsa artik. En azindan sisede krdayim lanet olsun sana soda
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bende sizin gibi uzun vade icin temmettumu alıyım, karlida sirket yılda %30-%40 civarida (+) kapatırsam tamamdır, maaşdan da az az alır birikimde yaparım diye düsündüm. Fazlasında cidden gözüm yok.Ocak ayında aldım 3-5 gün sonra hooop birleşme dediler.Geçen sitenin birinde yılbaşından beri getirilere baktım araya salgında girdi çoğu hisse %100 hatta fazlasini yapmis benim hala zararda bekliyor olmam zoruma gitti..Şuan zararda olmasam eyvallahda ana paramın eksi olması artık yeter dedirttiyor.LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
az kaldı ortaklar 1 ay gibi daha dışımızı sıkacağız sonra seyşeller
Ağzımızda diş kalmadı
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi