Aofm kaç oldu
Aofm kaç oldu
Yarın politika faizini 15 civarına çekmelerini beklerim ama burada her an her şey olabilir :-)
Merkez Bankası Ağırlıklı Ortalama Fonlama Maliyeti %14.80 (Önceki %14.72)
10.14 - 4 Eylül (333.3)
10.29 - 11 Eylül (303.2)
10.39 - 18 Eylül (254.2)
10.88 - 25 Eylül (236.3)
11.32 - 2 Ekim (262.2)
11.64 - 9 Ekim (241.2)
12.26 - 16 Ekim (235.3)
12.88 - 23 Ekim (182.9)
13.40 - 30 Ekim (230.9)
14.12 - 6 Kasım (201.1)
14.56 -13 Kasım(215.2)
14.64 -16 Kasım(212.5)
14.72 -17 Kasım(209.0)
14.80 -18 Kasım(199.0)
400 bekliyordum ama erdoğan konuşması sonrası revize ediyorum max 250 baz diyorum,doların yarın 7.90 üzerini görecek tahminim,18 yıldır tanıdığımız adamlar 18 günde değişmez.
Tam PPK toplantısının 23 saat öncesinde böyle bir açıklama çok dikkat çekici,
Bunlar ya çok planlı ya çok plansız paslaşmalar,
" Beklemeyin 500, koyarım ortaya 200 " der gibi gibi,
Yarın çok ilginç bir gün olacak gibi.
Eylül 2018 ppk toplantısından öncede aynısını yaptı.Sabah faiz kötüdür dedi.Dolar 6.30 dan 6.50 ye kadar çıktı.Ögleden sonra mb 625 baz puan faiz artırımı yaptı.Dolar 6 sonrada 5.14 e kadar düstü.Bir çok kişi ters köşe oldu büyük sıkıntılar çekti.Ben bunlara asla güvenmem.Ne yapacağı belli olmaz ama sıkışınca yüklü faizde artırırlar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
400 olursa tepkisi nolur yarın parayı bosta birakicam nolur nolmaz :evil:
Oran şöyle 17 18 lere gelirse Aralık ayı sonunda sıfır stopajla elimdekinin büyükçe bir miktarını 1 yıllık bağlamayı düşünüyorum.gecen sene Haziran'da 23.5 ten başlamıştık kafam 1 sene rahat etmişti, getiriside güzel olmuştu.Bakalım ne olacak.
En az 5 puan gelecek.
Bugünkü açıklamadan sonra edindiğim izlenim bu.
Ekonomiyi güvenilir, profesyonel insanlara emanet edersin, daha da karışmazsın, hatta onların işini kolaylaştırırsın, tarım bakanının politikalarına da karışıyor musun mesela? bu nedir yahu vallahi bıktım usandım oyuncak olduk arada
Sizin başınıza geldiği belli. Dediğim gibi yaşayarak öğreniyoruz. Bire bir yaşadığım olaydır. İnternet bankacılığından Aktifden Fibaya 20 bin dolar swıft yaptım. Masraf sıfır yazdı. Ertesi sabah Fiba hesabımdan 80 dolar eksik gördüm. Fiba '' valla benim suçum yok, muhabir bankanız kesmiş '' dedi. Aktif '' Yaaa akıllı geçinerek müşteri temsilcisini bay-pas edersen , bizde senin dolarları ABD bankasındaki hesabımız üzerinden göndererek ders veririz '' dedi.
Tövbe ablacığım ben seni çok severim bilirsin dedim ve sonra tüm eft- swıft işlemlerini ablanın watsapından dilekçe ile yaparak hiç masraf vermedim.
Yarın saat 14 de heyecanla tüm paranızla işlem yapmayınız. İlk 30 dakika çok can yakarlar. Alanı da satanı da '' ben aklımı öpeyim, ne yaptım, acele ettim '' dedirtirler. Uçacak kaçacak bir durum olmaz. Piyasa gün içinde mutlaka iki yönlü de fırsat verir.
Doların yönü artık aşağıya döndü, ha bu 20-30 kuruşluk tepki veremez demek değildir.. Yarın yapılacak en azından 300 puanlık bir artış bile bu düşüşü sürdürecek ama anlık olarak 7.9-8.1 civarı tepkiler mümkündür, sonradan sönecektir..
Tüm indikatörler orta vade kafaları aşağıya çevirdi tabi gidip 0-300 bp artış yaparsan sana indikatör ne öğretirler :) Beklentim 475 bp artış ile politika 15, glp ise 18 yapılabilir diye düşünüyorum.
Iyi de merkez Bankası son bir haftadir neredeyse %15 ile fonluyor.Resmi faizi 15 e cekerse kendine hareket alani birakmamis olmaz mi?
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nkolay fx kullanan varmı?
Aktif bankla konusan var mi ? Oranlar artacak mi?
bence beklentilerin üzerinde bir faiz artışı gelecek. Doları düşürmek istiyorlarsa şuan ki ortamdan daha iyi bir fırsat bulamazlar. dövizde altında borsada çok fazla terste kalan var. teşviklerden dolayı çok fazla basılan para var bunuda toplamak isteyeceklerdir. Bu olmaz ise ikinci seçenek faiz düşürecekler.Bir önce ki MB başkanı faiz artışı sinyalleri veriyordu belki bu sebeple görevden alındı.
Nkolay bono hesaplayici yanlis mi hesapliyor? Bana biraz daha fazla para yatiyor orda yatandan geri almasinlar sonra :)
Birde faiz indirimi geliyormuş 200 puan ne gülerim
https://youtu.be/JoP-MfOlXE0
Artacak da ne kadar artacak...?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
400 ve üzeri "sadece" yeşil şeyde alım fırsatı yapacak. üstüne ekonomi resesyona girecek. hem 7.80 altındaki kur piyasayı bozar. maliyetler, alacak-verecek, stokları karmançorman edecek.
200 ve civarını borsa istemiyor. ee
reisin işi çok zor.
borsa Vs. ekonomi ve dth
Ne hale geldik yaaa... resmen kahinlik yapmaya çalışıyoruz.
En az 500-800 puan arası diye düşünüyorum...
Yatırımcıyı faiz yüküne sokmamalıyız... (Meali; Yapılacak yüksek faiz artışından ben sorumlu değilim. Bakın bağımsızlar. Aldıkları kararın yanındayım ancak beceremezlerse kafalarını koparırım.)
YD
bozar mı? bu dolar seviyesi yüksek olduğu için ekonomi yönetimi değişti. mevduatta , borsa da olanın dolar bazında birikimi muazzam azaldı. yüksek faizle bir miktar durumlarını toparlaması lazım. tam tersine dolarda olanların elinin yanması lazım ki dolar alırken bir kez daha düşünsünler. 7-7.2 dolar için makul gözüküyor. kışı yüksek faizle geçirirsek, önümüzdeki sene iyi bir turizim sezonu beklentim nedeniyle dolar üzerinde baskı azalacaktır.
Faiz arttrmak isteyen damat reis ten fırçayı yer. Bu yüzden istifa eder. Reis 200 puanlık artışa da karşı çıkmıştır. Önünde derhal geri alınmasını ister. Sadece senaryo. Olamaz mı olur tabi
Sadece birikim bazında fakirleşmeyi önemli mi sizce .
kur inerken hangi üretici fiyatı düşürüyor ki .
Buzdolabı 2 sene önce 2900 tl şimdi 8700 tl
Yatak odası seti 1600 TL şimdi 6200 TL
Bir lira kur indirimi olmadı inişte ama her çıkışta zammı koyuyorlar .
Bu fakirleşme değil mi kur düşünce indiriyorlar mi hiç gözlemlediniz mi
Tabi siz sadecebirikim olarak bakıyorsanız ona bir şey diyemem
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi