hacı dayı denesen noolcak herif shortçuları delik deşik etmiş zaten :he:
Printable View
Petkim e ne oldu yahuu
Bulut sen mi aldin yine :)
Vadeli de islem goren hisseye bolunme bedelsiz ivir zivir nedir petkim longlarim nerede ?
makası 1300e ındıırdı.......satıs baskısından çekınıo olabılır...dun2200du...
Aylar Önce Ülkenin Göbeğine Atom Bombası atılsa borsa düşmeyecek rekorlara gidecek dediğimde buradaki bazı boş insanlar beni linç etmişti. rakamlar ortada iste. Hani çöküş? Adam Selçuk Geçer izleyip bişeylere inanıyor ve gelip burada borsa düşecek mantığıyla dayak yiyip gidiyor.
1) Pandemi yüzyılın hikayesidir. Ölüm oranı belli bir yaşın üzerinde %2 ancak olan bir hastalık için dünya çökmez.... İspatı: yeryüzündeki tüm borsalar pandemi öncesi fiyatlarının kat kat üzerinde... Hani pandemi nerede ? kimse sallamıyor pandemiyi gerçek olan bu. herşeyden önemlisi piyasa sallamıyor...
2) Bistte 400 tane kağıttan 52 haftalık fiyatta sadece 10-15 tanesi ekside. Kat be kat artanları saymıyorum.
3) Millet çöküş bekledikçe borsa rekorlara doymayacak.
4) Yok ekonomi kapanıyormuş kıraathane kapanıyormuş, okul kapalıymış çökecekmişiz.... Güldürmeyin insanı... Sonuçta zenginden, sermaye sahibinden birşey eksiliyor mu ona bakın. Zenginden bir şey eksilmiyosa kriz yoktur. Fakir zaten olsa ne olmasa ne hiçbir ekonomi günlük 2 makarna 3 ekmek yiyen bir adamın ekmek alması zorlaştı , makarnası 2 den 1 e düştü diye çökmez. Havyar yiyen adamın havyarı azalmadıysa problem yoktur.
Tüm bu hikayeler zaten fakirin malını ve emeğini zenginde toplamak için oluşan piyasa denilen kazanın temelinde vardır. Zengine birşey olmadığı sürece kriz olmaz.
Ülkede nicelik olarak 83 milyon var, nitelik olarak 10 milyon bile insan yok. gereksizler sistemden siliniyor diye piyasalar çökmez merak etmeyin...
Endeks 50 bin olacak diyenler varken yeni rekorlar gelecek dedim ve linç yedim. Taki yeni rekor gelene kadar yazmayacağım dedim. Ama beni linç edenler arsız arsız yazmaya devam ediyor. Gerçekler ortada...
Endeks olmus 132 bin bankalar hala çok geride, kchol hala geride, tuprs petkm thyao hala geride. Ama borsa ucuyor. Evet evet uçuyor. Tostçu iplikçi manifaturacı çaycı şirketleriyle işte.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
xu030 150 bın bugun yetısır mı?
millet shortladıkça mazot geliyor..
bari en azından 10-15 daklıklar sat versin,öyle short olunmalı.
yukarda 149200................asagıda 148 bakalım canı nereye cekcek
kafam karıştı.
2 günde 50.000 aps kapanmış..
eğer bu short kapamaysa,sert bir yükseliş daha yeni başlıyor.
ama eğer bunlar long kapamaysa sağlam bir düzeltme geliyor.
sonuç; çok dikkatli olmak lazım.terse kalan hırpalanır.
şortları zararına kapamaya elim gitmedi.
yukarı devam etmesi de yüs kek olasılık.
bidem kağıt lönkledim bende..asdas.
Vadeli temkinli duruşunu sürdürüyor...
Genelde o haklı çıkar...
Lafını bilmez bir dangal ak'ın lafına bakar işlerin şeyetmesi...
hiç kimse heveslenmesin
İlk parti yabancı kumar oynayarak borsaya, dibs e girdi.
bundan sonraki haftalar cesaret edemeyenler tarafından da girişler yavaştan olacaktır.
yani borsa bir süre daha long yönlü.
Satışlar sadece kar satışı olarak kalır, panikleyen ky de satışları derinleştirir.
Burada yazılı dursun sonra hatırlatırım.
Kocaoglan sana 90 lar yakisiyor mu
Illa les mi demem gerekiyor :)
Ben dun petkim de karda idim su an zarar da hisse arti olmasina ragmen
Ne anladim ben bu bedelsiz işinden
Tepe dip farkları topla -endeks boyu eder.. Dip tepe desek, az fazlası +endeks değeri kadar..
Kaldıraç da cabası *12 civarı ortalama desek..
Ve dahi istediğin tarihi periyodu al son 10 yılda misal..
Onunçün bu güzide topic'te saçma sapan hisseci mantığı yorum, tespit ve iddialarda bulunmayın saayın forumda$lar..
B0$ muhabbet bunnar vadeli piyasalarda. Az ötede oyna$ın edin. Ok ? Kapi$ ?
Gendi gendinize hisseli harikalar kumpanyası endeks uzun vade topiği açın, orda tatmin $eettirin.
endeks hep aynı yönde olunca zevk vermiyor..
Sakin ol oğlum Dow ??.. Çabuk pin barA dönüştür bakim o çubuğunu..
O vurkacci çıkarken doları kaçtan alacak hisseleri kactan satacak onu hesap etsin. Yatirimcidir 3 sene 5 sene icin Turkiyeye gelmistir bir sey diyemeyiz. 3 5 aylığına geldiyse hem malı satmak icin çabalayacak hemde dolar almak icin. 8.30 7.70 arasında dolarlarını hane halkına rehin bıraktı bide boyle düşün.
seye.....bıseyler ....seylıyolar
Bu pala bana oynuyor akşama bakalim ne olacak ne zaman pozisyon açsam 1000 puan geçiriyor.
Bankalara devam gerisini salla tradeii
YTD
The "we got Allah" trading strategy seems to be working right now.....
JPM: "How much near-term upside is left? 20-25% on the index, more in the deeply discounted banks. With MSCI Turkey +30% from the low close on 30 October after -40% YTD, if we assume a 50% bounce off the lows, that leaves us only another 16% upside from here. However, should the market recover a little more as part of a post-COVID-19 recovery and the global value trade, we could see more like 20-25% further upside (or 60% off the lows). We will not pretend this is hard science. In terms of valuations, MSCI Turkey Financials is on 3.6x 12m fwd, a 46% discount to its 10-year average, while the non financials are 9.6x 12m fwd P/E, only a 7% discount. That valuation discrepancy clearly supports our call for the banks over the rest of the market in this trade"
ANKARAYA ilk kar yağmaya başladı..umarım bol yağışlı olur.barajlarda su azaldı.
maske-mesafe-hijyen kuralına o kadar dikkat etmeme rağmen covid testim pozitif çıktı, biraz eklem ağrısı haricinden fazla bir şikayetim yok, tecrübeli olan arkadaşlar bitkisel takviye konusunda bilgi verirse sevinirim. şimdiden teşekkürler
gelse bır cuma mujdesı... ne guzel olurdu...
geçmiş olsun.Ayasofya 2005 in önceki günlerde yazdığı mesajlar vardı.çok faydalı bilgilerdi.mesajlardan bulabilirsiniz.
Gecmis olsun
Gecmiste hastaligin yoksa cok hafif geciyor
Kardeşim geçmiş olsun. Carvacrol, covid , kekik yağı diye Google den ara. Görürsün. Kekik yağı küp şeker üstüne bir iki damla koyup çiğneyerek üstüne gargara yaparak su içeceksin. Bunu günde bir kez yapmak yeterli. Kaynamış suya 3*5 damla kekik yağı koyup buharı teneffüs etmek. Bunu iki üç kez yap. Kekik yağı mecidefendi marka olsun.
yıılar sonra anlatılacak bir dönemdem geçiyoruz.
okullar kapalı,sosyal hayat yok ve fotoğraflar maskeli....