zevk almaya mi bakalim [emoji846]? yoksa tepki hakkimiz hala varken kullanalim mi sn. kaya
Printable View
Sn patrick bilimin bu seviyesinde aşı ile verilecek zararlı maddenin vücuda oral yolla verilemeyeceğini düşünüyormusunuz .Yani illa niye enjeksiyon şart olsun ki.Bu aşıların içinde diyelim ki yan etkisi kısırlık olan bir madde konuldu,e bu iş illegal olacak,senin koyduğun bu madde zaten koymaman gereken bir şey illegal bir madde.E bu adamlar isteseler kimsenin içinde ne olduğunu tam bilmediği sırrı gizli olan kolanın içine koyamazlar mı,ya da zorunlu çocuk aşılarının içine koyamazlar mı.Bu zamanda öyle bir şey planlasalar böyle kör parmağım gözüne yapmalarına gerek yok ki ,bence isteseler yaparlar.Misal synovac yüzyıllık bir teknoloji ile yapılan bir aşı,en azından onu olun derim ben.Yoksa bu hastalık sıkıntılı.Gene de karar sizin.Bu aşı karşıtlarının asıl zararı bu forum ahalisi düzeyindeki insanları etkilemesi değil.Bu forumdakiler madden manen kendilerini zaten koruyan koruma bilinci ve gücü olan insanlar.Aşı karşıtlığı her gün metro ile işe maskesiz gidip gelen adamı etkiledi mi iş çok sıkıntılı hale geliyor.Maskesiz derken elbet maskeyi raconuyla takmamayı kastediyorum.Bence aşı şart da nasıl yapılacak onu bilemiyorum.
Ben bir doz daha aşı destekleyici takviyemi doldurayım, aşı olmayannar veya benim önleyici takviyemden damnatmayanlar, hepiniz öleceniz.:kahkah:
Patentin hiçbir anlamı yok ne alaka. Patent ticari bir kavram. Bir şey için vermiştir parasını almıştır patentini. Öte yandan, mRNA aşıları için bilim dünyasının duruşu mevcut bilgiler ile faydasının bilinen ve ileride çıkması olası zararlarından yüksek olduğu şeklinde. Fakat ileride olası zararları noktasında makul şüphesi olan bilim adamları da olabilir. Bu sağlıklıdır, bilimin ilereyişi bu şekilde. Fakat Sinovac gibi konvansiyonel Covid aşıları ile ile ilgili tek bir şüphe yok. Bunlar onlarca yıldır bilinen ve uygulanan yöntemler ile geliştirilmiş aşılar. mRNA da kaygınız varsa diğerini gidip olabilirsiniz. Yok onu da olmayacağım diyorsanız, ki bence hakkınız, bunu bilimsel bir kılıfa sokmaya çalışmayın. Ben istemiyorum deyip geçin, bu kadar. Ötekisi bir yerden sonra manüplasyona ve hatta yanlış bilgi yayımına giriyor.
Bir maddeyi nüfusun belli bir kesimine rasgele vermek ile bütün dünyayı korkutarak çok büyük yüzdelerde herkesi aynı anda aşılamak ve aşılandıklarından emin olmak arasında dünya kadar fark var.
Bahsettiğiniz durumlardan birisi şana bırakılmış ya tutarsa, öbürü ise net sonuç alacak şekilde uygulanan bir proje.
Bu kadar mantık kurabileceğinizi tahmin ediyorum.
Buna katılıyorum. :) Benim durumum farklı. Ben normal zamanda da çok sosyalleşmeyi sevmeyen, bayram ziyaretinde akrabalarla yalaş dolaş olmayan, hatta bayram ziyareti bile yapmayan birisiyim.
Benim yazdıklarımı okuyup aşınızı yaptırmamazlık etmeyin. Aşınızı olun. Bilime güvenin. :)
Benim seçme şansım var o yüzden şımarıklığım üzerimde. Vereceklerdi bana da maaşlı bir iş, aşını yaptırmazsan işine elveda diyeceklerdi bak nasıl yaptırıyordum koşa koşa :)
Orta sınıfı tam bitirememişler bak çatlak ses çıkarıyorlar. Reyiz gör bunları.
Valla arkadaşlar ben olacağı söyleyeyim, vaka sayısı 50 bine çıkınca keza 1 aya kalmaz çıkar, Reyis deyecek ki kamu çalışanlarına aşı zorunlu, ondan sonrası gelir zaten.
Bu ay sonu 50 bin vaka olursa, kasım ayında 100 binli rakamlar konuşulur zaten, bu ekonomi bir kapanmaya daha dayanamaz.
Sn patrick haklı çıkmayı çok seviyorsunuz:)))))))) Gıda tekellerine bakın,sahipliklerini inceleyin.Yüzlerce firmanın aslında değişik şirketlerle ortaklıklarına bakarsanız tüm gıda firmalarının hemen hemen üç beş elde toplandığını farkedersiniz.Belki de biliyorsunuzdur da.Kola dedim kolanın içine konan bir maddeden dünyanın kaçı kurtulabilir ki:)))))))))Adamlar isterlerse yediğin ekmeğin içine bile koyarlar bunu siz de biliyorsunuz eminim bundan.
Amaç zaten habersiz olarak millete bir şeyler itelemek değil ki... Öyle olsa su şebekesine de verirler ne verecekseler.
Amaç insanları kendi rızaları *ilüzyonu* ile yönlendirmek.
Ben aşı kesin şöyle yapacak böyle yapacak da demiyorum ama şüpheler var. Bilinmezlik var. Bilim adamlarının da -her ne kadar bazıları onları bilim adamı olarak kabul etmese de- beyanları var...
Seçim senin ister ol ister olma diyorlar, aşıyı olmazsan uçamazsın diyorlar ondan sonra da aşıyı olduktan sonra sakat kalırsan sorumluluk tamamen sana ait. OK, başka?
Aramızda 1 milyondan fazla 18-30 yaş arası afgan erkek savaşçı olmuş son birkaç ayda. Ve alayı istanbulda özellikle. Hergün yeni bir çocuğa tecavüz haberi okuyorum internette.bugünde 10 yaş erkek çocuk, bağcılarda.yazık ne hale geldik.
Bu arada savaşçı yazdım bilerek.
Mülteci; bence ailesi ile gelen ve göçe zorlanmış , yaşama şansı kalmamış kişilerin başka ülkeye göç etmesi demek. Bize gelenler direk genç erkek ve savaşçı, kafa kesen tiplerden.
Siz halen aşıyı tartışın.
Biraz sohbet dışı olacak ama ;
Yangın söndürek için 4 milyonu olmayan ülke bir anda Somaliye 30 milyon bağışı burada herkes yadırgamış, bu garip olayı eleştirmişti...Bilin bakalım Somali Limanının 14 yıllığına kim Kiralamış!!! Hani şu ünlü damadın soyadında ki şirket....Şimdi art niyetli düşünmeyelim diyecem ama galiba adamın lisans parasını başka birileri ödüyor gibi geldi bana....
Konuyla ilgili İnternette bol metaryal var...
https://www.facebook.com/10001144875...12860992610086
Bu dediklerinizin hiç birinin olmayacağı kanısındayım :yes: Bir ihtimal kamu çalışanlarının aşı zorunluluğu olabilir ama Erdogan aşıda zorlama olmaması gerektiğini düşünüyorum dedi o da zor . (Tabii ki aşılarım fayda etmediği bir varyant çıkar o ayrı o zaman vaka sayısı sorun olabilir )
Sn hkm.nin de dedigi gibi adamlar sistematik kitlesel yok etme planını devreye aldılar. Kıspetten çıkınca bağdat'tan gelir hikayesi yani :))
Aşı oldun diyelim adam seni kısır etti veya sana kanser edici dna dizilimini bozucu algoritmayı soktu. Aşıdan mı kaçtın, delta beta gama varyantını üretip senin vücudunda kalıcı hasar bıraktırdı. Hadi diyelim ondan da yırttın... ormanlar bilerek yaktırılıyor, hatta bugun kuveyt'te dünyanın en büyük lastik atık cöplüğü yakıldı. Yedigin ictigin her sey neredeyse modifiye nişasta, mısır şurubu ve E kodlu kimyasallar.
Etrafınızda ne kadar çok çocuk sahibi olmaya çalışıp olamayan adam var tahmin edemezsiniz. Erkek doğurganlığı ve testesteron seviyeleri düşüyor, hatta ve hatta etrafta gay sayısı ne kadar yükseldi buradan bile anlayabilirsiniz.
Bu covid'in asıl vurucu etkisini 5 yıl sonra anca görmeye başlayacağız. Hastanede yatıp agır geciren kisilerden baslayarak patır patır ölecek insanlar.
talibanın kafasını kesmeye ghötleri yemiyor buraya gelip 5 yaşındaki kızlara sulanıyorlar..
sulanmak hafif kalır kıza tecavüz edip kaçmışlar kontrolü yapan doktor da doğruluyor..
https://eksisozluk.com/img/eicl1mjj
Onu bunu bilmem ama kırk yılın başı akp li bi vekil doğruyu söyledi. Geçen ki orman kanunu oylamasında madem biz yanlış karar aldık, 130 chp li vekilden neden sadece 30 u oy kullandı dedi.. o gün bugündür chp den de kimsedende bu ülkeye bi fayda gelmeyeceğini bir kez daha anladım.herkes kendi geleceğinden sorumlu. Kimseye umut bağlamayın.
CHP nin bu son olaylar ile ilgili adam gibi bir tepkisini duydunuz mu ? Tabi bende yanılıyor olabilirim.Çok pasif bir muhalefete denk geldik....Buda bizim sansizligimiz... Türkiye'nin sorunu iktidar değil,muhalefet ..Oyunu artiramayan bir ana muhalefet mi olur?İyi parti şunun şurasında bir kaç senelik parti oyunu nerdeyse ikiye katladı...Bunlarda..... bakiyor. Kk dan bir halt olmaz.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Afgan göç akınının engellenmesini istiyorum ve taraftarı değilim ama bana mantıklı gelniyor bu haber. Ne ailenin ne de doktorun böyle bir seçim hakkı yok. Eğer doktor böyle bir tespit yapmışsa savcılığa haber vermek zorunda aksi takdirde suç işler. Her doktor bilir bunu, yok aile istememiş de üstüne gidememişmiş, hadi oradan. Ailenin istismar etmediği ne malum, böyle iş mi olur? Böyle bir doktor var mıdır, emin bile değilim.
14 Haziran'da RTE ile Biden anlaştığından bu yana sürekli mülteci özellikle de Afgan mülteci haberleri pompalanıyor, bunların arkasında kesinlikle Rus istihbaratı var. Afgan göçü geçen ay başlamadı haberiniz olsun. Her gün biri video yüklüyor, yok kedi kestiler yok bilmem ne? Videoya bakıyorsun yerde 10m ötede kedi ölüsü. Nereden bilelim Afgan mı kesmiş, araba mı çiğnemiş? 14 Haziran'dan bu yana bir anda patladı haberler. Halbuki Afgan göçü 1-2 yıllık mesele. Evet ben de karşıyım, önlemler alınsın ama manüplasyona da gelmemek gerek.
ons altın ve gümüşün ağzını yüzünü kırdılar. altın 1677.. gümüş 22,10 dolarları gördü. toparlanmaya çalışıyorlar ama pek mecal yok gibi.
Orası milletin temsil edildiği biryer. O zaman hiç seçimde yapmayalım.çıkarsın 130 ret verirsin sonra başlarsın karşı muhalefete, tv lere çıkıp biz bu kanunu engelleyemedik vs vs.
Ancak bu ülkede bu tarz bir kanun çıktığını ve kararın meclisten geçtiğini sosyal medyada ki sıradan vatandaş hesaplarından öğreniyoruz.o da günler sonra.
Evet mi Hayır mı daha yapılmamış, Her yer evet şeklinde akp pankartları, bizim arkadaş kafayı şuna takmış chp kendi binasına kocaman hayır pankartı açmış altına da chp logosu koymuş... bu onu çok kızdırmış... Neymiş madem hayırı savunuyorsun neden kendi logonu koyuyorsun diye küplere biniyordu...
CHP nasrettin hocanın soyulması misali, hep suçlu olan... ama evi soyan hiç konuşulmuyor... 50 senedir iktidarda olmayan bir parti bu kadar suçlanabilirdi...
Ülke uyuşturucunun, kara para aklamanın, tehditin, yolsuzluğun, hukuksuzluğun merkezi haline gelmiş... Hakimler savcılar tehdit ediliyor, veya para için birilerine çalışıyor. Kanunlar 5i bir yerdenin ihtiyaçlarına yönelik istedikleri gibi güncelleniyor...
Bu ortamda muhalefetin sesi çıktığında hem halk hem iktidar bir güzel ağzının payını veriyor... biz değişmedikçe hiç bir şey değişmez.
CEHABE, son seçim hariç, seçimlerde sandık başlarına sandık görevlisi gönderemiyordu. Ben seçim zamanları hep foruma yazardım, ''Cehabe'nin sandık başlarında görevlileri yok''diye. Şimdi net hatırlamıyorum ama mesela bir seçimde, Türkiye'deki sandıkların %40'ında cehabenin sandık görevlisi yoktu.
Sonra seçim biter başlarlar ağlamaya. Hüüüüüüüü hile yapıyorlar, sandıklara kedi girdi.
Şu kabare tamamen gerçek
https://m.youtube.com/watch?v=9X_ZTyXFrMg
Hamamböceği gibi ezecekler. Tanju Özcan durmadan Kılıçdaroğlu'na laf sokuyor. Geçen gün İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun yanındaydı ve Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına katılmadığını vücut diliyle çok açık gösterdi.
Kurultaya zorluyorlar. Kurultayda İmamoğlu genel başkan, Tanju Özcan teşkilatlanmadan sorumlu genel başkan yardımcısı olur.
Mansur Yavaş İstanbul Belediye Başkanı olur.
Malum isimler Chp'den giderler.
Bu arada dolar 8.67
Gitti benim 4 aylık mevduat karı
Kamu bankalarına ait dolar şhortlayan örtülü döviz hesaplar patlarsa dolarda zincirleme yukarı hareket ile insanları hayrette düşürecek bitcoin tarzı bir yükseliş yaşanabilir.
Öyle düşünmeyin , al- sat noktalarını iyi ayarlayanlar en az 4 aylık mevduat kazancını cebe attı. Sadece reisi izleyen bile bu ülkede sıfırdan orta sınıfa geçiş yaptı. Adam bankadan 30 bin tl. kredi alarak sadece tek bir yıldızı takip etmiş ve şimdi ( 3 yılda ) 280 bin tl. parası olmuş. Düzenli olarak toplantılara da gitmek farz ( şart ) yani. Bu tip efsaneler çok fazla. Gerçek olan ise artık bir bataklığa ilk adımını atanlar gibiyiz. Geri çıkmaya çalıştıkça ayağımız kayıyor . Daha da içeri gidiyoruz. Belki de en iyisi kuru bir zeminde şeyleri tutarak hiç ıslak ortama girmemek. İklim değişikliği çok kötü ! İktidar değişikliği daha da kötü :kahkah:
Yatırım tavsiyesi değildir. Uzmanlardan yardım alınmalıdır.
20-40 milyar dolarlık (lazım olduğunda sabit kurdan 40 milyar dolar alabilenler ve diğerleri) bir erenler grubu, bütün davranış eğilimi kabak gibi açık olan ve oldukça statik bir DTH grubunu 'tokatlıyor.'
MB nin açığa düşmesinin uzun vadeli sonuçları bilinmiyor çok tehlikeli bir pozisyon olduğu herkesçe kabul edilse de, ancak şu ana kadar gözlendiği üzere, 'bir şey olmayınca', 'bir şey olmuyor.'
Mesele erenlerin müteakip tokatının hangi istikametten, ne şekilde geleceğini anlamakta...
Tarih hocası vardı bizim masa tenisine meraklıydı, tokat atarken, aşağıdan yandan sertçe yukarıya doğru çıkarırdı, raketle topa vurur gibi, bir de İş Teknik hocası vardı 130 kilo, havaya kaldırır koca elini, iyice gösterir, yukarıdan çakardı Osmanlı tokatı gibi..
Şu kırmızı elips bir itki ise, sonrasında oluşan düzeltme de flat ise, düzeltme çok kısa, en az %38 ini almalıydı, bu çok güçlü yeni bir dalga anlamına gelebilir gibi görünüyor ilk başta...Ama TL çok değer kaybetti, yukarıya gitme konusunda bir güç kaybı emareleri var olsa da DTH sahiplerinin genel karakteri olanı tut, her düşüşü bir alım fırsatı olarak değerlendir maliyetini düşür olduğundan, daha aşağıya salmamış olabilirler, o yüzden B kısa kalmış olabilir.
Oluşan diyagonalin 'patlamaması içinse' C dalgasının kısa kalması lazım. Bu da ancak B dalgasının üçgene dönmesiyle mümkün olur.
Sembolik bir faiz indirimi yapıp, 9.15-9.50 aralığına kaldırıp '9.60 ı aşmadan', gelen paraları erenlerin de desteğiyle kafamıza çakabilirler. Bu da yıl sonu 9.60 gibi bir hedefe tekabül eder.
Ancak DXY nin 'coşması' altının yıkılması durumunda, bunu yaparlarsa erenler de terste kalır, o yüzden 'kararsız tükenen' diyagonal 5 nci dalga karakteristiği onlara da sirayet etmiş görünüyor.
Şimdilik bir flat B ile düzeltme bitti mi, üçgene mi çevirecek, DXY şöyle bir kopattırıp hareketini açık açık belli mi edecek onu takip etmekten başka çare yok görünüyor. MB nin açık pozisyonları nedeniyle USDTRY olması gereken bandın bir tık altında işlem görüyor, o kriz olduğunda 42 milyar dolar döviz borcu olan erenler dövizlerini piyasadan alsalardı ne olurdu, nasıl bir grafik çizerdik bunu tahayyül etmek zor, ama daha yukarılarda fiyatlanacağını söylemek mümkün.
Merakla bekliyoruz bakalım, bir MB yabancı para cinsinden açık pozisyon taşırsa ne olur, bu pozisyonların mesela 60/260 olmasıyla 80/260 olması arasında bir fark var mı, hatta 100/260 da olabilir mi, swap faizlerini arttırıp TL kısıtlaması yaparak fx piyasayı baskılamak suretiyle bir ülke parasının değeri belirlenebilir mi, bu ne kadar sürdürülebilir ne zaman aslına, ekonominin gereğine rücu edecek...hep beraber öğreneceğiz..
Şimdilik, anladığım, bir şey olmayınca, bir şey olmuyor...YTD
https://www.tradingview.com/x/40aIKDDz/
Bence merkez bankamızın ne yaptığının hiç bir önemi yok,önemli olan halk ne yapıyor.Gözüken o ki ne yaparlarsa yapsınlar bizim halkımız yemiyor.Açığa dolar satan merkez bankası,6.90 a suni düşüren dahili harici erenler,çakma analizlerle dolar düşecek diyen gavurlar ne yaparsa yapsın bizim millet TL ye güvenmiyor.Bu olgu bu enflasyonist ortamda artık değişmez.Ben 1990 lara döndüğümüzden artık çok eminim.Ancak asıl sıkıntıyı TÜİK de görüyorum bu kurum çakma enflasyonu açıklamaya devam ederse 90 ların aksine işçi memur hep enflasyondan dolayı dayak yiyecek her yıl yüzde 20 ila 25 oranında fakirleşecek.İşte bu sürdürülemez ,orta sınıfı da aşağı iter sosyal huzursuzluklara yol açar,olayın sonu sokak hareketlerine kadar gider.Dünyada bu konuda çok tatsız örnekler var şu anda onları yazmamın anlamı yok.Bizim sorunlar tamamen yapısal ,cari açık ve bütçe açığı yaratan devasa sorunlarla dolu bir ekonomi yarattık,ameliyatı da habire erteliyoruz,bu işin sonu kötü biter,zaman aralığım da artık yıllar değil aylar.
Misal bu yıl 10 bin liralık bir adamsınız ,seneye 7500 sonraki yıl 6000 sonra 4500 oldunuz.Bu on bin gelirinizin çakma enflasyona göre değil de reel anlamda sabit kaldığını varsayıyorum,bir düşünün üç yıl sonra bugünün 4500 liralık alım gücüne düşerseniz hangi harcamanızdan kısıp da bu düşüşü tolere edeceksiniz,hayat kaliteniz ne hale gelir,bakın üç yıldan sonrasına gitmedim bile.5 yılda açlık sınırına dayanır insan mazallah.Bugün 10 bin eve para sokan aile de baya baya iyi bir ailedir genel ortalamada.