Tup sıkıştı ,patlicak bakalim
Printable View
Sistem tamamen bozuk bu ülkede vergi kaçırmak kadar kolay birşey yok. İyi bir Mali müşavirin varsa kazandığının çoğunun vergisini ödemezsin. Benim çevrede gördüğüm devlet memurlarının 4-10 katı kadar kazancı olanlar kayıt dışı çalışıyor. Mesele galericiler adam milyonluk araç satıyor aracı aldığı para makbuz ile satarken resmi olarak onun bir miktar üzerinden fatura kesip kalanı elden alıyor. Emlakçıların fatura kestiğini gören varmı. Bugün asgari ücret düzeyinde para kazanan berber çay ocağı ayakkabı tamircisi terzi ile bunlar eşdeğer gidiyor. Nereden buldun yasası çıkarıp vergisiz kazançtsn vergi alacaksın rant dahil
Bak iddia ediyorum akp gitsin pak parti gelsin yine birşeyler değişmez çünkü 20 yıl boyunca akp li emmi dayı kadroları ile dolmuş durumda. Bunların çoğu emin ol çalıştığı kurumda asalak olarak duruyordur. İşi bilen çalışan nadiren kadrolar var onlar da bir yerde pes eder. Ben üniversite hastanesinde çalışırken böyle üç beş kişi ile çalıştım adamlara başhekim dekan rektör bile karışmıyor adam oturarak emekli oldu. Şimdi bütün kadrolar böyle
ODAS dan 40 krs aldik. 9 bin de endeks shorttan. Bugun guzel
Benim essek çok kivranmaya başladı,zicmasa iyi bu arlar
Tabiki ülkemizde kesinlikle bilgi sızmayacağına eminim ...
Pala MB kararını bakalım önden nasıl fiyatlayacak....
Ben engelli olmasam borsaya adımımı bile atmam. Mecburen yatalak olunca yevmiye çıkaracam diye çabalıyorum. Yoksa Akçay abi dolar ağırlıklı beklerim er geç bu kur zıplar seçimden sonra üç haneli olur
ipeğe bi teptirme yakışmaz mı burlardan ya.
kendisi teptirmeyenler grubunda kaldı...
Hükümete yakın olmayan şirketler resmi muhasebe yapan şirketler ne ucuz kredi alabildi ne dolar alabildi. Ama şuan cezayı onlar ödüyor.
dün forumda endeks parlatma yapılmış mıydı? :)
Yermi Anadolu çocuğu:he:
Ne dedim ben, sasa düşerse bisttin mıns çakarlar dayu
Dua edelimde bi hayırsever sasayı alsın, yoksa ortalığı kan gölüne çevirebilürler :)
tasarruf olmalı arabaları geçin binlerce lojman var, bir de onları işletmek için adam bulunduruyorsun bir sürü amortisman-bakım ve operasyonel giderleri de cabası...
kayıt dışılık çok fazla, dolaylı vergi mikarı yüksek doğrudan vergi sadece ücretli kesimden alınıyor,
şirketlerden vergi matrahı daha düşük, özellikle esnaf kısmından
yıllarca ucuz borçlanıldı,millet ev araba dolar altın aldı, artık o imkan kalmadı.
artık öyle imkan kalmadı, kredi alamayan artık hiç alamaz.
şirketler öz kaynaklarından yiyecekler, kgf ler ile aldıkları dolar altın araba ev vs. satacaklar artık.
Hiç sorma ya işci abi pisi pisine yedik zopayı, neyseki erken aldık kokuyu da biraz hafif sıyırdık indi bindi yaparak zararı minimum seviyeye çektim.
ekgyo gitmezse endekste gitmez dermişim bence :)
Hamas terör örgütü değil dedi Erdoğan ne demesi bekleniyordu
ekgyo düştüğüne göre faiz artışına devam ederler bence
Bu açıklama piyasa dostu olmadı..
https://twitter.com/Spotnewsth/statu...QZ6hRtuwA&s=19
20.000 puan short tepeden aldı..
İyi para
SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.